Captură de ecran 2024-03-24 230853
CSA Steaua a pierdut la limită meciul tur cu Valur din sferturile EHF European Cup
dunarea braila
Video HC Dunărea Brăila - Podravka Vegeta 26-25. Istorie! România, două echipe în Final Four-ul EHF European League
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

România - Olanda 24-29. Prima înfrângere la Europeanul de handbal. Fetele noastre, de nerecunoscut după pauză

09.12.2018, 20:20

România a revenit cu picioarele pe pământ, după o înfrângere categorică, în faţa Olandei, scor 24-29, în primul meci din grupele principale ale Campionatului European de Handbal.

Handball - Olympics: Day 9
Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Echipa antrenată de Helle Thompsen a început în forţă şi a condus cu 3-0. "Tricolorele" au echilibrat treptat partida, iar la pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru batave (11-10).

În partea secundă a fost, însă, o singură echipă pe teren. Apărarea României s-a clătinat aproape la fiecare atac al adversarelor, care au condus şi la 8 goluri diferenţă.

Bont, Abbingh şi Polman au profitat cel mai mult de greşelile fetelor noastre şi au marcat fiecare de câte 6 ori.

România a ratat şi cu poarta goală şi, în final, s-a consolat cu cea mai bună marcatoare a meciului, Eliza Buceschi, cu 8 goluri din 9 aruncări.


Naţionala lui Ambros Martin are nevoie de două victorii, cu Spania şi Ungaria, pentru a se califica în semifinale. Următorul meci e marţi, împotriva ibericelor, care sunt deja eliminate.


Min. 60, România - Olanda 24-29. FINAL DE MECI la Nancy. Echipa noastră a suferit prima înfrângere la Campionatul European de handbal, după o repriză secundă în care a fost de nerecunoscut. Chiper, de două ori, şi Buceschi, au marcat ultimele goluri ale "tricolorelor" în această seară.

Min. 55, România - Olanda 21-26. Fetele noastre au o perioadă mai bună. Au marcat prin Ardean Elisei, Pintea, Neagu şi Buceschi, dar au şi ratat de două ori cu poarta goală, irosind şansa de a reintra serios în meci.

Min. 50, România - Olanda 17-23. Diferenţa rămâne constantă în favoarea adversarelor noastre, care fac o repriză remarcabilă. Eliza Buceschi a mai marcat de două ori, iar Ardean Elisei a punctat la rândul său.

Min. 45, România - Olanda 14-21. Meciul a devenit un monolog al olandezelor, care au condus şi la 8 goluri. În continuare, doar Buceschi a înscris pentru "tricolore" după pauză.

Min. 41, România - Olanda 13-18. Lucrurile nu merg bine pentru echipa noastră, care e condusă acum la 5 goluri. Eliza Buceschi e singura marcatoare a echipei noastre în această repriză.

Min. 36, România - Olanda 11-15. La fel ca în prima repriză, începem nesigur. Buceschi a marcat pentru echipa noastră, dar adversarele s-au desprins pentru prima oară în această seară la 4 goluri. Time-out cerut de Ambros Martin.

Min. 31 - A început repriza a doua. Echipa noastră a avut prima posesie

#Cristina Neagu e principala marcatoare a echipei României, în prima repriză, cu 3 goluri. Tot atâtea au şi olandezele Lois Abbingh şi Martine Smeets.

Min. 30, România - Olanda 10-11. Continuă echilibrul şi niciuna dintre echipe nu reuşeşte să se desprindă. la pauză, batevele sunt în avantaj. Neagu şi Laszlo au înscris ultimele goluri ale echipei noastre, înainte de pauză.

Min. 25, România - Olanda 8-8. În această perioadă am marcat doar o dată, prin Chiper, dar am evitat în două rânduri ca adversarele să se desprindă la două lungimi.

Min. 20, România - Olanda 7-8. Am reuşit să conducem pentru prima oară, după golurile lui Neagu şi Pintea, dar avantajul fetelor noastre nu a durat mult timp.

Min. 16, România - Olanda 5-6. Echipa noastră a reuşit să egaleze, iar de la 3-3 s-a mers cap la cap. Drăguţ, Chiper şi Neagu au marcat în ultimele minute, însă "tricolorele" au primit două goluri în superioritate. Ambros Martina cerut time-out.

Min. 10, România - Olanda 2-3. Am revenit în meci, prin golurile lui Geiger şi Pintea, iar Denisa Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri. Jucăm, însă, în inferioritate, timp de două minute.

Min. 5, România - Olanda 0-3. Început dificil pentru echipa noastră. Olandezele s-au desprins în scurt timp la trei goluri, în timp ce fetele noastre nu au găsit drumul spre poartă.

Min. 3, România - Olanda 0-1. Primul gol al meciului a venit abia în minutul 3. L-au marcat adversarele noastre, prin Groot, dintr-o aruncare de la 7 metri.

UPDATE 19:00, Minutul 1 - A început meciul. Primul atac a aparţinut olandezelor.


LIVE TEXT România - Olanda | Încep treburile serioase pentru naţionala României, la Campionatul European de handbal din Franţa. Fetele noastre întâlnesc Olanda, la Nancy, în duelul singurelor echipe neînvinse la turneul final.

Cine e Olanda, adversara României de la Campionatul European

Olanda este marea revelaţie a ultimilor ani în handbalul feminin. Viitoarea adversară a României a avut o ascensiune fulminantă şi a devenit rapid una dintre favoritele la medalii la fiecare turneu final la care participă.

Fără vreo medalie în istorie până în 2015, olandezele au devenit obişnuite ale podiumului în ultimii ani. În 2015 au cucerit argintul la Mondialul din Danemarca, după o finală pierdută cu Norvegia, iar un an mai târziu au repetat performanţa şi la Europeanul din Suedia. Tot Norvegia le-a învins în ultimul act pe batave. Olanda a fost pe podium, pe locul 3, şi anul trecut, la Mondialul din Germania.

Fosta antrenoare a lui CSM Bucureşti, daneza Helle Thomsen, pregăteşte Olanda din octombrie 2016. Vedetele olandezelor sunt Nycke Groot (Gyor), care este şi golghetera echipei după prima fază a grupelor (12 goluri), şi fosta handbalistă a lui HCM Baia Mare, Lois Abbingh, în prezent la Rostov, care a înscris şi ea de 11 ori până acum.

România - Olanda, duel sub semnul echilibrului

Cifrele înregistrate de România şi Olanda în primele trei meciuri disputate la turneul final anunţă o confruntare sub semnul echilibrului. Totuşi, "tricolorele" au un uşor avantaj. Probabil cel mai important este cel de la nivelul portarilor.

Fetele lui Ambros Martin domină clar la capitolul portari, unde sunt pe primul loc în competiţie. Iulia Dumanska şi Denisa Dedu au apărat 36% dintre şuturile trimise de adversare (42 din 117). Poarta Olandei are un procentaj de doar 29% (31 din 106).

Jocul pe extreme, aruncările de la 7 metri, golurile marcate pe pătrundere, numărul total al golurilor marcate şi eliminările sunt celelalte aspecte ale jocului la care "tricolorele" stau mai bine.

Capitolele la care Olanda e mai bună

Echipa Olandei are propriile argumente, în meciul cu România. Adversarele noastre se bazează pe jocul pivotului, pe forţa aruncărilor de la 9 metri şi sunt excelente pe contraatac.

România, a treia favorită la titlul european

România a devenit a treia favorită la câştigarea titlului european după evoluţiile excelente din prima fază a grupelor.

Casele de pariuri le oferă "tricolorelor" cota 5.00 la trofeu. Doar Rusia (3.30) şi Franţa (4.00) sunt mai bine cotate decât naţionala lui Ambros Martin după disputarea partidelor din prima fază a competiţiei.

Clasamentul grupei României de la Campionatul European

Primele două meciuri din Grupa II principală s-au disputat deja. Germania a învins Spania, cu 29-23, și ibericele nu mai au nicio șansă de a accede în semifinale. La rândul ei, Norvegia a învins Ungaria fără drept de apel, 38-25. În acest moment, România, Olanda și Germania au câte patru puncte.

 

Meciul dintre singurele echipe care pornesc cu patru puncte în grupele principale, Olanda şi România, va fi duminică, de la ora 19:00, la Nancy, şi va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

Etichete: campionatul european handbal , romania euro 2018 handbal , euro 2018 handbal , romania olanda handbal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF

”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
enache-lena7
Stadion de 18.000.000 € pentru o echipă fără drept de promovare: ”În 3 ani ar putea fi gata”
Suporterii din Reșița, la meciul cu Petrolul / Foto: Captură Digi Sport
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
Citește și
Video Dinamo a câștigat manșa tur din play-off-ul EHF European League
HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SPORTING LISABONA, EHF EUROPEAN LEAGUE (5.03.2024)
Tragere la sorți în Final Four: Gloria Bistrița - Dunărea Brăila! România va avea o finalistă în EHF European League
tragere
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Lovitură pentru Simona Halep! Românca a primit "interzis" la turneul favorit al Mariei Șarapova
Oficial CSM București a anunțat un super transfer, chiar de la adversara din sferturile EHF Champions League
03.03.2024, Handball, Düsseldorf, Mitsubishi Electric Halle, Frauen EHF EURO Qualifikation, Spieltag 4, Deutschland - Sl

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale