Ce se întâmplă cu meciul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk
ebanie-bridges
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video Lucian Bute a remizat cu Badou Jack, dar a ratat câștigarea unui nou titlu mondial

30.04.2016, 11:24

Lupta dintre Lucian Bute şi Badou Jack, încheiată cu o decizie controversată, care a stârnit polemici enorme, poate fi revăzută astăzi pe canalele Digi Sport. Diseară, de la ora 19:30, disputa pentru centura WBC va fi difuzată pe canalul Digi Sport 2.

bute badou jack
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1


În direct la Digi Sport, Lucian Bute a remizat cu Badou Jack în meciul pentru centura WBC la categoria supermijlocie, dar titlul de campion mondial rămâne la sportivul impresariat de Floyd Mayweather.

Lucian a început bine meciul de la Washington, însă, după o primă rundă de tatonare, Bute a cedat iniţiativa, iar visul unui nou titlu mondial a început să se îndepărteze rundă cu rundă. Gălăţeanul a avut cele mai bune momente în runda a 6-a şi a 11-a, însă nu a pus forţă în lovituri. Bute nu şi-a putut pune în valoare arma sa preferată, upercutul la corp, care a fost însă folosită de suedez.

Lucian a lovit de multe ori în blocajul lui Jack, iar decizia finală a fost una de egalitate, spre nemulţumirea suedezului, care şi-a păstrat centura. Doi arbitri judecători au punctat egalitate, în timp ce al treilea l-a dat pe Jack învingător.

A fost al 13-lea meci de titlu mondial din cariera lui Bute, care însă poate ataca o altă centură disponibilă la categoria supermijlocie, WBA sau WBO. În versiunea WBA, campion e neamţul Felix Sturm, iar în cea WBO, mexicanul Gilberto Ramirez.


Lucian Bute a rămas cu 32 de victorii în palmares, dintre care 25 obţinute înainte de limită şi 3 înfrângeri. Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie 4 ani şi jumătate, timp în care şi-a apărat centura IBF de nouă ori, cu succes şi a pierdut-o în al zecelea meci.

La finalul luptei de duminică dimineață, campionul mondial s-a arătat nemulțumit că arbitrii au decis că meciul s-a terminat la egalitate.

"Întrebați-l pe Bute care era decizia normală, știe și el. Începusem puțin să obosesc, dar loviturile lui nu m-au rănit. Una singură m-a făcut să-i simt forța. Poate că am pierdut ultima repriză sau poate am avut un 8-4, dar am câștigat meciul. Nu e vina lui Bute, ci a judecătorilor, dar astfel de lucruri se mai întâmplă. Sunt lucruri murdare. Ce poți face? Mergem mai departe. Oamenii au văzut cine a câștigat meciul", a declarat Badou Jack, la finalul meciului cu Lucian Bute.

"Credeți-mă, a fost o luptă foarte strânsă. Felicitări lui, el e campionul. Dați-i lui rundele foarte strânse, fiindcă el are centura", a spus și Lucian Bute.

VIDEO Rezumatul meciului dintre Lucian Bute și Badou Jack


LIVE TEXT

Decizia arbitrilor judecători: Remiză! Badou Jack rămâne campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC. Doi dintre arbitri au considerat că scorul a fost egal, iar unul dintre ei a dat un scor de 117-111 în favoarea lui Badou Jack. 

Regulamentul prevede ca, în caz de egalitate, titlul de campion mondial să rămână la cel care și l-a pus în joc.


Runda 12: Luptă agresivă în această ultimă rundă, cu Lucian Bute în atac, dar cu lovituri bune și de partea lui Badou Jack. Suedezului de origine gambiană i s-a desfăcut bandajul la mănușa dreaptă și meciul a fost oprit pentru câteva secunde, timp în care echipamentul adversarului lui Bute a fost aranjat. Badou Jack s-a apărat bine și a punctat de fiecare dată pe contră. Vom avea o decizie la puncte.

VIDEO Runda a 12-a

Runda 11: Lucian a dat drumul mai mult la brațe și și-a adjudecat runda. A punctat cu un croșeu intrat în bărbia lui Jack, pe care l-a atacat necontenit. Bute a forțat pe final, dar are nevoie de KO pentru a câștiga titlul.

Runda 10: Serii bune și directă la cap reușite de Bute, care a trimis și un upercut tare pe bărbia lui Jack. Lupta se transformă în una corp la corp, iar Jack punctează din nou pe final de rundă. 

VIDEO Runda a 10-a

Runda 9: Serie de croşee la corp reușită de Bute, însă Badou răspunde cu un croşeu fulgerător pe bărbia lui Lucian. Încă o rundă echilibrată, cu Lucian în atac, dar și adversarul este la înălțime, în această seară.

Runda 8: Badou Jack punctează bine la corp. Lucian Bute punctează şi el cu serii scurte de directe şi croşee la cap. Ofensivă deschisă a românului, care pe final de rundă a lăsat garda jos în favoarea unei mai largi arii de lovituri, dar adversarul se mișcă bine.

Runda 7: Lucian se deplasează bine în ring și punctează cu o serie rapidă corp-cap. Badou Jack se închide bine în gardă, atunci când Bute are inițiativa și loveşte bine cu braţul din faţă. Bute răspunde cu lovituri în garda adversarului. Pe final de repriză, cei doi au aruncat serii rapide de lovituri. Jack a trimis 3 croșee scurte la cap și și-a adjudecat runda.

VIDEO Runda a 7-a

Repriza 6: Lucian punctează, dar nu pune suficientă forţă pe lovituri. Jack este încurajat din tribună de managerul său, Floyd Mayweather. Bute câştigă runda grație unor serii rapide de lovituri scurte.

Repriza 5: Croșee scurte la cap trimise de Lucian Bute. Jack răspunde cu un croșeu tare. Lucian pare să nu pună și forță în spatele loviturilor, dar în această rundă a lovit mai mult decât adversarul.

VIDEO Runda a 5-a

Runda 4: Badou Jack loveşte mult în garda lui Bute, însă punctează pe contre şi îşi adjudecă runda. Lucian pare să fie destul de precaut în aceste prime 4 runde, în timp ce Jack pare să fi pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic.

Runda 3: Crește treptat ritmul loviturilor, iar Lucian Bute a părut să lovească mai mult. Are o mică sângerare la arcada dreaptă, dar punctează pe finalul rundei.

VIDEO Runda a 3-a

Runda 2: Lucian se mişcă foarte mult, iar Jack loveşte pe contre şi câştigă runda. Bute a cedat în această rundă centrul ringului.

Runda 1: Lucian Bute a început curajos meciul, a ţinut centrul ringului şi a pus presiune pe Jack. Rundă de tatonare. Cei doi au schimbat câteva lovituri bune, Jack a reușit un croșeu scurt pe bărbia lui Bute, care a răspuns cu câteva combinații scurte.

UPDATE Ora 06:40: A început meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack!


UPDATE Ora 06:35: Challenger-ul Lucian Bute a urcat primul în ring, cu un echipament în totalitate tricolor, de la mănuși, până la șort și halatul de prezentare.

A urcat și Badou Jack și mai sunt doar câteva minute până la startul meciului.


UPDATE Ora 06:25: Aproximativ 300 de români sunt în tribunele sălii din Washington, care are o capacitate de 10.000 de locuri.

Lucian Bute și Badou Jack se pregătesc să intre în ring pentru main event-ul galei.

La gală asistă și Floyd Mayweather, boxerul care și-a încheiat cariera neînvins, cu un record de 49 de victorii (25 înainte de limită) și care a fost campion la 6 categorii diferite. 

"Lucian arată foarte dur, loveşte foarte bine. E dificil să lupţi împotriva lui. Jack are toate calităţile. Sper să avem un KO în acest meci", spunea legendarul Mayweather, într-un clip de promovare pentru acest meci.


UPDATE Ora 06:10: James DeGale rămâne campion la categoria supermijlocie, versiunea IBF și după meciul cu Rogelio Medina. După 12 runde, britanicul a fost desemnat în unanimitate învingător la puncte și va fi adversarul învingătorului din meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack, cel care urmează în gala de la Washington.

Meciul românului, pentru titlul mondial la versiunea WBC, categoria supermijlocie, va începe în jurul orei 06:30.

DeGale (30 de ani) a făcut spectacol în fața mexicanului și a boxat în multe momente fără gardă, demonstrându-și superioritatea față de adversar. DeGale și-a apărat pentru a treia oară centura. În meciul precedent, câștigase în fața lui Lucian Bute, tot la puncte, după 12 runde, la Quebec, în noiembrie 2015. 


Lucian Bute şi-a ales runda în care va încheia socotelile cu campionul mondial Badou Jack! Meciul pentru centura WBC este transmis în exclusivitate la Digi Sport.

"Cred că va fi un knock-out în a opta repriză", este optimist Bute.

Proba cântarului e considerată un adevărat calvar pentru pugilişti, care îşi duc la limită organismul. Pentru Bute, însă, a fost floare la ureche, înaintea meciului de titlu cu Badou Jack. Fostul campion mondial s-a încadrat fără probleme în categoria supermijlocie şi a avut 75 de kilograme şi 750 de grame, cu aproape o jumătate de kilogram sub limită. Până la ora meciului, a doua zi, Bute va lua în greutate peste 4 kilograme.

"Mă bucur, din tot sufletul, că am reuşit să-mi controlez categoria din timp şi asta m-a ajutat foarte mult. Chiar aseară, după antrenament, eram în categorie", a spus Bute, pentru Digi Sport.

Lucian Bute a boxat aproape toată cariera la categoria supermijlocie (76,2 kg), cu două excepţii: meciul cu Denis Grachev, din noiembrie 2012 şi cel cu Jean Pascal, din ianuarie 2014, pe care le-a disputat la semigrea. Deşi are 36 de ani, Bute a făcut fără probleme categoria. Cu o săptămână înainte de meci, conform regulamentului WBC, Bute nu avea voie să aibă mai mult de 4,1 kilograme peste limita categoriei. Gălăţeanul a avut însă doar 2,2 kilograme în plus.

După înfrângerea contestată din noiembrie, cu James DeGale, în urma unui meci spectaculos, Bute, care în 2009 era cel mai bun supermijlociu al lumii în toate clasamentele, e conştient că, la 36 de ani, nu mai poate rata nicio şansă.

"Este o mare diferenţă între ce am simţit înainte de ultimul meci, cu DeGale, şi ce simt acum, sunt mult mai încrezător, încrederea mi-a revenit sută la sută şi cred, din tot sufletul, că o să fac o performanţă extraordinară şi o să devin campion mondial", a mai afirmat pugilistul nostru.

Gala va începe duminică dimineaţa, la ora 5:00, în direct şi în exclusivitate la Digi Sport 1, iar Bute va urca în ring după ora 6:00. În aceeaşi gală, va boxa şi fostul adversar al lui Bute, James DeGale, care îşi apără centura IBF la categoria supermijlocie, în faţa lui Rogelio Medina.

Etichete: lucian bute badou jack , live bute badou jack , live video bute badou jack , live video lucian bute , live bute jack


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Imagini rușinoase pe Metropolitano: românii și columbienii s-au luat la bătaie imediat după meci!
bataie
Recomandările redacției
iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”

Giovanni Becali l-a convins și semnează contractul!
giovanni becali 9
Șefii lui Dinamo rămân optimiști, după sancțiunea uriașă primită: ”Vom fi mai puternici!”
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (17.03.2024)
Exclusiv Tudorel Stoica l-a ”urecheat” pe Gică Hagi pentru faptul că îi ia apărarea lui Ianis: ”Îi face un mare rău”
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Citește și
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”
Legendarul Mike Tyson revine în ring la 57 de ani: ”Va fi amuzant!”
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
A ieșit basma curată, după acuzațiile de dopaj! A dat în judecată compania care a fabricat suplimentul contaminat
profimedia-0559187221

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale