Szachtar Donieck - FC Barcelona
Decizia finală în cazul lui Robert Lewandowski, care are pe masă o ofertă de 100.000.000€ / an
FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
”Revoluție” la Barcelona! Primii 4 fotbaliști aflați pe ”lista neagră”
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Hamilton a câştigat MP al Spaniei. A doua victorie din acest sezon

13.05.2017, 17:00

ÎN DIRECT la Digi Sport, Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei și a obținut cea de a doua victorie din carieră pe circuitul de lângă Barcelona.

lewis
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Britanicul a plecat din pole-position, dar a fost depășit în primul viraj de Sebastian Vettel. Germanul a rămas lider până în turul cu numărul 44. Deși strategia celor doi a fost una două treceri pe linia boxelor, Hamilton a încheiat cursa pe guma soft, iar Vettel pe cea medie. La final, cei doi au fost despărțiți de 3 secunde și jumătate.

Grand Prix-ul a început cu un incident în trei, petrecut chiar în primul viraj. Singurul care a continuat a fost Valtteri Bottas. Max Verstappen și Kimi Raikkonen au abandonat, iar ghinionul finlandezului a atras supărarea unui fan Ferrari foarte tânăr. În turul 38 a abandonat și Bottas.

Daniel Ricciardo a profitat și a urcat pe podium pentru prima dată în sezonul 2017. Ricciardo a fost urmat de ambele monoposturi Force India - Sergio Perez pe locul 4 și Esteban Ocon pe 5. Sauber F1 a obținut primele puncte din noul an chiar în cursa iberică. Pascal Wehrlein s-a clasat al 8-lea.

În prezent, diferența dintre Sebastian Vettel, liderul Formulei 1, și Lewis Hamilton este de 6 puncte. Următoarea etapa din Formula 1 va fi la Monte Carlo, între 25 și 28 mai, ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.



UPDATE 16:39 VICTORIE HAMILTON! Lewis Hamilton (Mercedes) a triumfat în Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari) şi Daniel Ricciardo (Red Bull). Sebastian Vettel rămâne însă lider în clasamentul general, cu şase puncte avans faţă de Hamilton.

TOP 10 MARELE PREMIU AL SPANIEI

1. Hamilton; 2. Vettel; 3. Ricciardo; 4. Perez; 5. Ocon; 6. Hulkenberg; 7. Wehrlein; 8. Sainz; 9. Kvyat; 10. Grosjean. 

VIDEO FINALUL CURSEI

UPDATE 16:37 Record de cursă stabilit de britanicul Hamilton cu numai două tururi înainte de final. Pilotul lui Mercedes se apropie de a doua victorie din acest sezon. 

UPDATE 16:33 Lewis Hamilton se află la peste patru secunde distanţă de Sebastian Vettel cu patru tururi înainte de final.

UPDATE 16:27 Lewis Hamilton se află la controlul cursei cu zece tururi înainte de final. Britanicul lui Mercedes e urmat în clasament de Vettel, Ricciardo, Perez, Ocon, Hulkenberg, Wehrlein, Sainz, Magnussen şi Kvyat. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE 16:07 HAMILTON, LIDER LA BARCELONA! Lewis Hamilton a reuşit să îl depăşească pe Vettel şi este noul lider al Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei. 

UPDATE 16:00 Abandon Valtteri Bottas! Finlandezul lui Mercedes părăseşte cursa în momentul în care se afla pe locul 3 în cursă.

UPDATE 15:59 Duel roată la roată pentru primul loc! Lewis Hamilton a încercat să-l depăşească pe Sebastian Vettel, însă germanul şi-a păstrat prima poziţie, cel puţin pentru moment.

UPDATE 15:45 Hamilton a revenit pe locul 2, în faţa coechipierului Bottas. Clasament după 30 de tururi: 1. Vettel; 2. Hamilton; 3. Bottas; 4. Ricciardo; 5. Perez; 6. Ocon; 7. Wehrlein; 8. Hulkenberg; 9. Magnussen; 10. Sainz. 

UPDATE 15:38 VETTEL, DIN NOU LIDER! Sebastian Vettel l-a depăşit spectaculos pe Valtteri Bottas la intrarea în turul 25 şi este din nou lider pe circuitul de la Barcelona. Lewis Hamilton, aflat pe 3, se apropiase la trei secunde de german înainte ca Vettel să treacă în faţa lui Bottas. 

UPDATE 15:34 Lewis Hamilton a intrat şi el la boxe pentru realimentare şi a ieşit la opt secunde în spatele lui Sebastian Vettel. Valtteri Bottas este noul lider al Marelui Premiu al Spaniei, însă finlandezul lui Mercedes n-a intrat încă la standuri.

UPDATE 15:28 Hamilton conduce cursa după ce Vettel a intrat la boxe. Germanul a ieşit de la standuri pe locul 4, însă l-a depăşit imediat pe Daniel Ricciardo şi se află acum pe podium, în spatele lui Valtteri Bottas.

UPDATE 15:20 Vettel păstrează un avans de constant de peste două secunde în faţa lui Hamilton, iar Bottas e la zece secunde în spatele liderului cursei. Ricciardo, Perez, Ocon, Hulkenberg, Magnussen, Sainz şi Grosjean completează top 10, iar Fernando Alonso, plecat de pe 7, a căzut pe locul 11. 

UPDATE 15:06 Kimi Raikkonen s-a oprit pe circuit şi este primul pilot care abandonează la Barcelona. Clasamentul după trei tururi: 1. Vettel; 2. Hamilton; 3. Bottas; 4. Ricciardo; 5. Perez; 6. Ocon.

UPDATE 15:03 Start încins de cursă. Sebastian Vettel i-a luat faţa lui Lewis Hamilton, plecat din pole-position, iar Kimi Raikkonen şi Max Verstappen au ieşit în decor.

Finlandezul are mari probleme la roata din stânga şi riscă să abandoneze încă din primul tur, iar problemele scandinavului l-au afectat din plin pe un tânăr fan Ferrari din tribune.


Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca din pole position în Marele Premiu al Spaniei la Formula 1. Britanicul l-a depăşit cu doar 0,051 secunde pe rivalul său de la Ferrari, Sebastian Vettel, actualul lider al clasamentului general.

"A fost foarte strâns. Felicitări lui Lewis! Mulţumiri întregii echipe", a declarat Vettel, imediat după calificări. Hamilton a precizat că "sunt foarte mândru că suntem din nou aici" şi a recunoscut că ultimul său tur de pistă nu a fost unul foarte bun, dar nu şi-a ascuns satisfacţia de a-şi fi conservat poziţia obţinută în primul tur din Q3.

Ceilali doi piloţi de la Mercedes şi Ferrari, finlandezii Valtteri Bottas şi Kimi Raikkonen, vor pleca din linia a doua a circuitului de la Barcelona în cursa de duminică, transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, de la ora 15:00.

Favoritul gazdelor, spaniolul Fernando Alonso (McLaren) va pleca de pe grila a şaptea a grilei de start.

Va fi al 64-lea pole position din cariera lui Lewis Hamilton, cu doar unul mai puţin decât brazilianul Ayrton Senna. Liderul all-time este germanul Michael Schumacher, care a plecat de 68 de ori de pe primul loc al grilei.

Rezultate calificări, MP al Spaniei

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) - 1.19:149
2. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari) - 1.19:200
3. Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes) - 1.19:373
4. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari) - 1.19:439
5. Max Verstappen (Olanda/ Red Bull) - 1.19:706
6. Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull) - 1.20:175
7. Fernando Alonso (Spania/Mc Laren-Honda) - 1.21:048
8. Sergio Perez (Mexic/Force India) - 1.21:070
9. Felipe Massa (Brazilia/Williams) - 1.21:232
10.Esteban Ocon (Franţa/Force India) - 1.21:272
11.Kevin Magnussen (Danemarca/Haas) - 1.21:329
12.Carlos Sainz jr. (Spania/Toro Rosso) - 1.21:371
13.Niko Hulkenberg (Germania/Renault) - 1.21:397
14.Romain Grosjean (Franţa/Haas) - 1.21:517
15.Pascal Wehrlein (Franţa/Sauber) - 1.21:803
16.Marcus Ericsson (Suedia/Sauber) - 1.22:332
17.Jolyon Palmer (Marea Britanie/Renault) - 1.22:401
18.Lance Stroll (Canada/Williams) - 1.22:411
19.Stoffel Vandoorne (Belgia/Mc Laren-Honda) - 1.22:532
20.Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso) - 1.22:746

Etichete: barcelona , lewis hamilton , sebastian vettel , ayrton senna , mp al spaniei


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă

CFR Cluj, reacție categorică despre interesul lui Brighton pentru Otele: ”Nu suntem fericiți”
otele
Ion Țiriac a spus de ce își pilotează singur avionul la 84 de ani. ”Vă rog să mă scuzați”
Jour 2 - People dans les tribunes des internationaux de tennis d
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
denis-dragus
Citește și
Barcelona a luat decizia finală în cazul revenirii lui Neymar
Barcelona v Athletic Club - Copa del Rey: Round of 16 Second Leg
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură