Captură de ecran 2024-03-24 163858
Video&Foto A atras toate privirile! Cine e vedeta care a intonat imnul Portugaliei, în fața lui Jose Mourinho
profimedia-0765329993
MotoGP se va vedea următoarele trei sezoane în direct pe canalele Digi Sport!
FOTBAL:OTELUL GALATI-FC UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (12.08.2023)
Live Video&Score Oțelul Galați - Universitatea Cluj 0-0, ACUM, DGS 1. Duel de SuperLigă pentru finala Cupei
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Cupa Romaniei
Semifinale

Video Surpriză de proporții în MP al Olandei la MotoGP! Jack Miller, prima victorie a carierei

25.06.2016, 16:48

Premieră istorică în MotoGP: cursele de pe circuitul olandez Assen, disputate pentru întâia oară duminică în aproape 7 decenii de motociclism, au avut câştigători în premieră la fiecare din cele 3 clase.

jack miller
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

MotoGP-ul a avut o cursă nebună, fragmentată în două părţi de o aversă diluviană care a stopat cu steag roşu plutonul după 14 tururi. La restart, favoriţii de la Ducati au căzut pe rând, lăsând cale liberă spre victorie lui Jack Miller. Pilot Marc VDS, australianul este primul privat care câştigă o cursă după Toni Elias şi etapa din Portugalia 2006. Atunci, în penultima rundă din sezon, Elias l-a bătut pe Rossi iar cele 5 puncte luate "Doctorului" urmau să fie decisive în stabilirea campionului mondial, nimeni altul decât Nicky Hayden.

La Assen, Jack Miller devine totodată şi primul australian care se impune la clasa regină, după Casey Stoner - Australia 2012. Cu ocazia acestei zile memorabile şi a victoriei istorice, Jack Miller şi-a dublat dintr-un foc punctele strânse într-un sezon şi jumătate, de când a venit la clasa mare.

Valentino Rossi a căzut pe când conducea autoritar cursa după restart. Circuitul atât de drag lui şi ploaia care l-a ridicat la statutul de zeu de-a lungul timpului, i-au fost de această dată potrivnice. Rossi nu a punctat, în timp ce Jorge Lorenzo a încheiat un week-end mizerabil strângând din dinţi şi deopotrivă punctele aferente locului 10.

Podiumul a fost completat de Marc Marquez, care a făcut o cursă strategică excelentă. Acum, pilotul Honda HRC conduce la general cu 24 de puncte în faţa lui Lorenzo - aproape o victorie.


Am mai avut o premieră pe podiumul MotoGP din Assen: britanicul Scott Redding a depăşit tot ce i-a stat în cale, până pe locul 3. Este al doilea podium al lui Redding la clasa regină şi primul de când a venit la Ducati.

Moto 2-ul a avut de asemenea o cursă nebună. Nu a fost ploaia cea care a dat peste cap ierarhiile, ci un japonez: Takaaki Nakagami. Concurând pentru Idemistu Asia, echipa ce a contat pe el chiar dacă a punctat slab în ultimele două sezoane, Nakagami a obţinut pe Assen prima victorie din carieră. Taka devine astfel primul japonez ce se impune în ultimii 6 ani, după Shoya Tomizawa şi debutul clasei Moto2 din 2010, şi Yuki Takahashi - câştigător în acelaşi an în Catalunya.

Seria victoriilor în premieră a fost practic deschisă de prima cursă a zilei, Moto 3. Francesco Peco Bagnaia a adus primul triumf pentru constructorul Mahindra, în acelaşi moment în care a urcat întâia oară pe cea mai înaltă treaptă a unui podium MotoGP. Disputată cu înverşunare între 14 piloţi, cursa mezinilor de pe Assen a avut un final discutabil, Andrea Migno fiind retrogradat de pe 2 pe 3, însă marcând totuşi primul podium al italianului.


Jack Miller (Estrella Galicia) a câștigat Marele Premiu al Olandei la MotoGP și a bifat prima victorie din carieră la clasa regină din Motomondialul de viteză! Australianul în vârstă de 21 de ani a terminat în fața lui Marc Marquez (Repsol Honda), profitând de pe urma furtunii care a întrerupt cursa după 12 tururi, urmată de abandonurile lui Andrea Dovizioso și Valentino Rossi, aproape imediat după restart.

"Nu știu ce să simt acum. Mulți au spus că acest proiect nu va reuși, dar le-am demonstrat tuturor că nu sunt un idiot. Mă bucur și vă mulțumesc, sper ca acest proiect să funcționeze", a declarat Jack Miller, la finalul cursei din Marele Premiu al Olandei, la capătul căreia a bifat prima victorie a carierei la clasa MotoGP.

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la clasa MotoGP


UPDATE Ora 16:23: Final de cursă la Assen! Jack Miller (Estrella Galicia) a câștigat Marele Premiu al Olandei și bifează prima victorie la clasa MotoGP!

UPDATE Ora 16:06: Valentino Rossi și Andrea Dovizioso au căzut și sunt nevoiți să abandoneze, cu 10 tururi înainte de final. Italienii erau pe primele două locuri, înainte să cadă. După acest moment, lider a devenit Jack Miller.

UPDATE Ora 16:00: Se reia cursa de MotoGP la Marele Premiu al Olandei! Ultimele 14 tururi pe circuitul de la Assen!

UPDATE Ora 15:45: Ploaia torențială s-a oprit și cursa se va relua la ora 16:00. Linia de start se va deschide la 15:55.

UPDATE Ora 15:30: Steaguri roșii pe circuitul de la Assen. Cursa se oprește după 12 tururi (din 26), din cauza unei ploi torențiale. Piloții sunt chemați la boxe și cursa se va relua, cel mai probabil, peste aproximativ o oră. La restart, piloții vor pleca din pozițiile pe care le ocupau în momentul întreruperii.

UPDATE Ora 15:00: Start în cursa de MotoGP de la Asen! Rossi pleacă foarte bine și este lider după primele viraje.


UPDATE Ora 13:59: Takaaki Nakagami a câștigat cursa de Moto2 din Marele Premiu al Olandei! 

UPDATE Ora 13:20: Start în cursa de Moto2 din Marele Premiu al Olandei!

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la Moto2


UPDATE Ora 12:45: Italianul Francesco Bagnaia (19 ani), de la Mahindra, a câștigat prima cursă din Marele Premiu al Olandei din Campionatul Mondial de motociclism viteză, la clasa Moto3. Finalul întrecerii de pe circuitul de la Assen a fost unul deosebit de spectaculos, cu o mulțime de depășiri în ultimele două viraje. 

Bagnaia se află la primul său succes în Moto3, a fost urmat în clasament de italienii Andrea Migno (KTM) la 39/1000 şi de Fabio Di Giannantonio (Honda), la 18/1000, care a sosit iniţial al doilea, dar a fost apoi penalizat şi a căzut pe locul 3. 

Primii 5 clasați au fost italieni, iar al cincilea a terminat cursa la numai 15 sutimi de câștigător! Lupta pentru primul loc s-a dat până pe ultimii centimetri înainte de finish, iar Bagnaia a obținut victoria mulțumită unei serii de depășiri de efect.

În clasamentul piloţilor, după a 8-a cursă din cele 18 ale Campionatului Mondial de motociclism viteză, lider se menţine sud-africanul Brad Binder (KTM) cu 151 puncte, urmat de spaniolul Jorge Navarro (Honda) 103, italianul Romano Fenati (KTM) 93, italianul Francesco Bagnaia (Mahindra) 79, italianul Nicolo Bulega (KTM) 75 etc. 

Clasamentul Marelui Premiu al Olandei la Moto3

UPDATE Ora 12:00: Start în cursa de Moto3 din Marele Premiu al Olandei!


În condiţii de vreme instabilă, cu ploaie intermitentă, Andrea Dovizioso a obţinut primul său pole position din actualul sezon. Ultima dată când a fost în pole, în prima etapă din sezonul trecut - Qatar 2015, Dovi a terminat pe 2, după Valentino Rossi. Este al 10-lea pole din întreaga carieră pentru numărul 4 al scuderiei din Panigale şi al 4-lea în aproape un deceniu de clasă regină.

Este de asemenea şi primul pole pentru Ducati, după cel obţinut anul trecut, la Mugello, de Andrea Iannone. Iannone, chiar dacă la un moment dat a dominat antrenamentele cronometrate din Olanda, va pleca de pe ultima poziţie în grilă - locul 21, fiind astfel pedepsit după incidentul cu Jorge Lorenzo din Barcelona.

Valentino Rossi a fost foarte aproape de un nou pole aici, însă va pleca de pe 2. Assen este un circuit pe care îl iubeşte enorm şi pe care a câştigat de 9 ori - de 7 ori numai la clasa mare. Doctorul este de altfel şi ultimul pilot care şi-a dublat în Olanda victoria la clasa regină: 2004-2005. Poate repeta performanţa duminică, având în vedere că este câştigătorul de anul trecut din Grand Prix-ul Dutch TT.

Linia întâi la start este completată de Scott Redding, aflat la cea mai bună performanţă din scurta sa carieră în clasa MotoGP. Cu o motocicleta client Ducati, Redding este unul dintre cei trei piloţi ai motorizaţi de scuderie în primii 6, alături de Dovizioso şi surprinzătorul loc 6 - Yonny Hernandez, venit din precalificările Q1.

De pe 4 ia startul în etapa a 8-a din sezon liderul general Marc Marquez. Pilotul spaniol a fost şi autorul unui moment tipic MM93. Când abia ieşise la încălzire şi nu avea tur cronometrat, a căzut în primele minute din Q2. Continuând fluid mişcarea, a rupt-o la fugă instantaneu spre primul scuter ce i-a iesit în cale, l-a "rechiziţionat" şi a ajuns în mare viteză la boxe. Apoi a ieşit în ultima clipă pentru a face un uluitor rezultat de loc 4.

Jorge Lorenzo va pleca doar de pe 10 şi este uşor accidentat după ieşirea în decor la peste 200 km/h, petrecută în antrenamente. Împarte linia a 4-a la startul de pe Assen cu Maverick Vinales, marea dezamăgire a calificărilor, şi Hector Barbera, venit din Q1.

La Moto 2, în cele 10 minute de pistă uscată din calificări, Tom Luthi a profitat din plin şi a obţinut al doilea pole position din sezon. Este al 5-lea din carieră la clasa intermediară şi al 10-lea în total pentru elveţian, care îl are în linia întâi la start pe colegul sau Dominique Aegerter. "Garda elveţiană" din prima linie a fost spartă în ultima clipă de Johann Zarco, învingătorul de anul trecut în Olanda, care va pleca de pe 2.

Moto 3 a fost singura clasă care a respectat tradiţia. La fel ca şi anul trecut, în pole se va afla Enea Bastianini. "Bestia" de la Gresini Honda va fi hăituită la start de "haita" Sky VR46, compusă din Andrea Migno, Nicolo Bulega şi Romano Fenati.

Assen este unicul circuit aflat permanent în calendarul MotoGP încă din primul an de existenţă a motomondialului - 1949. Însă pentru prima dată în aproape şapte decenii de activitate, cursele de Grand Prix vor fi disputate duminică, şi nu în tradiţionala zi de sâmbătă. Primul start va fi după emisiunea Grila de Start, imediat după jurnalul de ştiri de la ora 11, de pe Digisport 1.


Italianul Andrea Dovizioso (Ducati) va pleca duminică din pole position în cursa de la clasa MotoGP a Marelui Premiu al Olandei de motociclism viteză, programată pe circuitul de la Assen, după ce a obţinut cel mai rapid timp în calificări.

Dovizioso, cronometrat cu 1mni45sec246/1000, va pleca din prima linie de start alături de italianul Valentino Rossi (Yamaha) - 1min45sec961/1000 şi de britanicul Scott Redding (Ducati) - 1min46sec312/1000.

Cu al 4-lea timp (1min46sec568/1000), spaniolul Marc Marquez ia startul din linia a 2-a, în timp ce Jorge Lorenzo (Yamaha), campionul mondial en titre, a reuşit doar al 11-lea timp (1min47sec897/1000) şi va pleca din linia a 4-a.

La clasa Moto2, cel mai rapid în calificări a fost francezul Johann Zarco (1min37sec427/1000), iar la Moto3 - italianul Enea Bastianini (Honda) cu 1min42sec463/1000.

Marele Premiu al Olandei este ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 duminică, 26 iunie, de la ora 12:00.

Grilele de start la Assen

Moto GP:

Moto 2:

Moto 3: 

Etichete: pole position , andrea dovizioso , mp al olandei , circuitul de la assen , zarco , bastiannini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
FOTBAL:OTELUL GALATI-FC UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (12.08.2023)
Live Video&Score Oțelul Galați - Universitatea Cluj 0-0, ACUM, DGS 1. Duel de SuperLigă pentru finala Cupei

Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
marcel-raducanu1
Barcelona se gândește să ia o decizie radicală, după eliminarea din UEFA Champions League: 80 de milioane de euro!
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 16 Apr 2024
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Citește și
MotoGP: Maverick Vinales a câștigat Marele Premiu al Americilor
Grand Prix des Amériques 2024 de MotoGP à Austin
4 miliarde de euro pentru MotoGP! Oferta proprietarului PSG a fost respinsă
MotoGP Of Portugal - Race, Lagoa, Algarve - 24 Mar 2024
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP și s-a bucurat ca Ronaldo
89 Jorge Martin, SPA, Prima Pramac Ducati Race Winner during the Grande PrĂ mio Tissot de Portugal MotoGP round2 at the

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro