Legendarul Mike Tyson revine în ring la 57 de ani: ”Va fi amuzant!”
profimedia-0559187221
A ieșit basma curată, după acuzațiile de dopaj! A dat în judecată compania care a fabricat suplimentul contaminat
bogdan lobont
Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

VIDEO Lucian Bute a fost învins de Jean Pascal, la puncte. TOATE fazele luptei de la Montreal sunt AICI

18.01.2014, 18:27

Lucian Bute a fost învins la puncte de canadiano-haitianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică dimineaţă, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1, la Centre Bell din Montreal.

captura bute ridica mana lui pascal
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Fără să reușească serii de lovituri câștigătoare, după operația la mâna stângă, Bute a dus o luptă prudentă în fața lui Pascal. În aproape toate reprizele, Bute a rezistat atacurilor venite din partea haitianului, care a părut în pericol abia în ultima repriză, în ultimele 40 de secunde.

Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize, iar cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Pascal la puncte, în unanimitate: 116-112, 117-110 şi 117-111. Românul a intrat în ring pe melodia Where The Streets Has No Name a trupei U2, fiind aclamat de spectatorii din Centre Bell. Pe parcursul partidei, tribunele l-au susținut pe Pascal, care a dominat lupta fără drept de apel.

Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul român a fost operat. Bute a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012. Apoi, românul a dat piept cu Carl Froch, la Nottingham, unde Bute a suferit cel mai dur eșec al carierei, înainte de cel cu Pascal.

Bilanțul celor doi în carieră arată astfel în acest moment - Pascal: 29 de victorii, două înfrângeri, o remiză, 17 KO-uri; Bute: 31 de victorii, două înfrângeri, 24 de KO-uri. Peste 20.000 de spectatori au fost prezenți în sala din Montreal.

Mai jos, VIDEO din lupta pierdută de Bute



UPDATE 07:25. Decizie în unanimitate din partea arbitrilor: Jean Pascal este anunțat câștigător de Michael Buffer. Scorul a fost 116-112, 117-110 şi 117-111 în favoarea haitianului, căruia Bute i-a ridicat pumnul în aer, în semn de apreciere pentru centura cucerită.

"M-am pregătit foarte bine pentru meci, am avut încredere, dar și emoții. Lucrurile nu au mers așa cum ne-am fi dorit și cum am sperat. Auzeam indicațiile din colț, care îmi spuneau să atac, dar nu l-am putut doborî (n.r. pe Pascal)", a declarat Bute la final, în limba franceză, la Digi24.


UPDATE RUNDA 12: Serie excelentă pentru Lucian! Pascal este ținut în corzi de o serie de pumni foarte buni! Timp de 60 de secunde, experimentatul haitian a încasat lovitură după lovitură. Un start foarte bun de repriză, pe care Bute l-a întârziat cam mult.

Deși și-a adjudecat repriza, românul nu și-a putut trimite rivalul la podea, astfel că lupta pare să se îndrepte spre o victorie la puncte a lui Jean Pascal. Cei doi sportivi se îmbrățișează după aproximativ două minute de la ultimul gong.


UPDATE RUNDA 11: Un upercut rar atinge bărbia lui Pascal. Două minute scurse, dar în afara acelui pumn nimic nu sparge echilibrul reprizei. Mai multe croșee de dreapta izbutite de Pascal, care pare că lovește mai tare decât rivalul său. Două-trei lovituri consecutive pentru Pascal, cu un minut înainte de gong. Finalul este electrizant! Urmează o repriză de totul sau nimic pentru Lucian Bute. 


UPDATE RUNDA 10: Bute are nevoie de un KO pentru a câștiga meciul, pentru că punctele nu-l avantajează deloc. Directă de dreapta a lui Pascal! Nu a venit răspunsul românului, iar combinația lui Pascal este cea care va rămâne. Câțiva pumni la ficat și în figură încasați de Bute. Limbajul corpului nu pare favorabil pentru sportivul nostru. Bute încheie repriza cu figura plină de sânge. Și această rundă revine haitianului.


UPDATE RUNDA 9: Mai sunt doar trei reprize și jumătate. Pascal întrerupe lupta, deoarece plecase de la colț fără proteză. Doi pumni din scurt încasați imediat de haitian. Lucian Bute nu ripostează la loviturile lui Pascal, nu lovește suficient de mult. Pascal mai izbutește o serie câștigătoare care atinge și bărbia lui Bute. Tribunele par să se alieze cu Pascal în aceste clipe. În ultimele 40 de secunde, Bute și-a împins adversarul la colț, dar Pascal a scăpat ușor.


UPDATE RUNDA 8: Pascal își întoarce spatele la un atac al lui Bute. După un minut în care niciunul dintre sportivi n-a fost amenințător, Pascal arată primele semne de oboseală. Bute conduce repriza, dar acesta ratează două stângi consecutive și haitianul intră în clinci. O nouă directă bună a lui Pascal, urmată de două stângi, echilibrează duelul. În ultimul minut, Lucian Bute mai încaseză o lovitură, iar românul atingea podeaua, pentru prima dată.


UPDATE RUNDA 7: O dreapta-stânga, combinație de două lovituri, îl surprinde pe Pascal. Bute poate încerca mai multe astfel de combinații. Românul eschivează la un atac lansat de Pascal. O serie de lovituri reușite de Pascal, în intervalul 1:00 - 1:10. Încă o stângă pe garda lui Pascal face inutil atacul sportivului din Pechea. Nu punctează prea mult la impresia artistică Lucian Bute.


UPDATE RUNDA 6: Bute îl invită pe Pascal să lovească și, cu 1:38 de secunde rămase este împins în colțul ringului. Cei doi sportivi se tatonează în continuare, într-un duel foarte tacticizat. Un croșeu de dreapta upercutat, pe dreapta lui Lucian, atârna balanța în favoarea haitianului. Bute încasează un pumn în ureche în ultimele 8 secunde.


UPDATE RUNDA 5: Aproximativ 54 de lovituri pe repriză se schimbă într-un meci de categorie semi-grea, conform statisticilor. Acest meci nu pare să se încadreze în tipar. Un box prudent, din care Bute poate ieși bine dacă rămâne precis în execuții. Croșeul de dreapta este lovitura favorită a lui Pascal, care a forțat pe final de repriză. Ușor avantaj pentru haitian aproape de jumătatea partidei.


UPDATE RUNDA 4: Lucian are centrul ringului, dar nu prea prinde momentul oportun pentru atacuri mai lungi. Bute reușește o directă de dreapta în figura adversarului, cu 35 de secunde înainte de final. Mai încasează o lovitură puternică Bute, iar runda se încheie. 


UPDATE RUNDA 3: E mai static Jean Pascal, dar Lucian Bute nu reușește multe lovituri. Luptă ternă în primele 90 de secunde. Pascal aruncă o directă de dreapta și lovește bine. Răspuns identic al lui Lucian, iar haitianul ripostează la ficat. Bute are un final bun de repriză.


UPDATE RUNDA 2: Încearcă să se apropie Pascal, fără gardă, dar Lucian arată periculos: lovitură la stomac și pas în spate. Haitianul este așteptat de Bute, care atacă și își împinge adversarul în corzi, pentru câteva secunde. Nu riscă nimic românul, dar Pascal dezlănțuie o serie de lovituri, cu 30 de secunde rămase. Se aude gongul de pauză, dar repriza pare a fi a haitianului.


UPDATE 06:33. RUNDA 1: Primul gong! Un început precaut, dar un croșeu de stânga a lui Bute anunță lupta. Pascal "închide" atent. Cei doi se țin la distanță, iar sala scandează "Bute! Bute!". Pascal caută stomacul, Bute face un pas în spate. O directă de dreapta l-a dezechilibrat pe Pascal, dar adversarul lui Bute a rămas pe picioare. 12 runde va dura această luptă. Se încheie prima repriză. 


UPDATE 06:24. Lucian Bute pătrunde în ring! Sala este în fierbere în așteptarea partidei. Pe acordurile celor de la U2 (Where The Streets Have No Name), campionul României este aclamat la scenă deschisă. 


UPDATE 05:54. Cei 21.479 de fani de la "Bell Center" îl aclamă pe Bute, care se pregătește pentru intrarea în ring. Pascal este și el gata de luptă. Suntem la jumătatea ultimului meci înainte de disputa Bute - Pascal! 


UPDATE 05:08. Cu aproximativ o oră înainte de intrarea în ring, Bute se încălzește în vestiar. Pare încrezător și concentrat

REZULTATELE SERII ÎN CADRUL GALEI DE LA MONTREAL

# Eleider Alvarez - Andrew Gardiner, victorie la puncte (categoria semi-grea)

# Mike Perez - Carlos Takam, remiză (grea)

# Sebastian Gauthier - Javier Franco, remiză (cocoș)

# Mikael Zewski - Krzysztof Szot, victorie prin KO tehnic, în runda 7/8 (welter)

# Oscar Rivas - Shawn Cox, victorie prin KO tehnic, în runda 3/8 (grea)

# Artur Beterbiev - Gabriel Lescronier, victorie prin KO tehnic, în runda 4/6 (semi-grea)

# Yves Ulysse Jr. - Vango Tsirimokos, victorie prin KO tehnic, în runda 4/4 (super-ușoară)


UPDATE 04:00. A început gala de la Montreal.


TOATE INFORMAȚIILE DESPRE DISPUTA BUTE - PASCAL SUNT AICI

VIDEO Cum îl poate învinge Lucian Bute pe Jean Pascal: "Să treacă de primele 5 runde și se va impune"

Jean Pascal l-a sfidat din nou pe Lucian Bute și a apărut cu un plasture pe gură, la cântar

Lucian Bute - Jean Pascal: cinci "chei" pentru un succes al românului, LIVE la Digi Sport (06:00)

Interbox vrea să-i organizeze lui Bute o revanșă cu Froch

Programul lui Bute până la marele meci cu Pascal, LIVE pe Digi Sport 1 (06:00)

Statistica îl avantajează pe Bute! Cifrele super meciului de la Montreal

Diaconu a analizat meciul lui Bute: "Pascal poate fi făcut KO doar cu o lovitură la ficat"

Jurnaliștii de profil nu cred în Bute. „E mai tehnic, dar Pascal e mai în formă”

EXCLUSIV Doroftei îi ține pumnii lui Bute: "Poate să facă un meci de zile mari"

VIDEO Bute și Pascal au trecut cântarul oficial. Haitianul a avut emoții

EXCLUSIV Bute: "Sunt într-o formă extraordinară. Aveți încredere în mine!"

Mihai Leu: ”De acest meci depinde cariera lui Bute. Sunt convins că Lucian va învinge”

VIDEO Bute: "Froch a fost cel mai dificil adversar" / Pascal: "Eu i-am rezistat 12 runde"

VIDEO Pascal, mesaj pentru Bute: "M-a şocat! A zis că-mi închide gura! Să vedem dacă e în stare"

Pascal către Bute: "Din cauza ta nu sunt campion mondial! Am pierdut două milioane $!

Duelul Bute - Pascal, prefaţat la "Campionii Digi Sport" cu 3 invitaţi speciali

FOTO Centura onorifică pusă în joc la lupta Bute - Pascal are 1000 de pietre prețioase

Specialiștii americani îl văd pe Pascal învingător: "Dacă meciul se disputa acum doi ani, Bute era favorit clar"

Adversarul lui Bute a mai învins în trecut un român și a pierdut și el cu Froch

Etichete: box , lucian bute , jean pascal , bute box pascal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
bogdan lobont
Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB

Un fost ”Balon de Aur” s-a autopropus la un club de top: ”E doar o chestiune de timp”
Guardiola pregătește asaltul final, după eliminarea dramatică din UCL! Ținta: fotbalistul de 110.000.000€
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
Citește și
Video Mike Tyson stârnește îngrijorare. Ultimele imagini cu el sunt ”trist de privit”
Mike Tyson
Exclusiv ”Am făcut istorie în fotbal, voi face și în box”. Anamaria Prodan devine promotor și s-a asociat cu Ronald Gavril
anamaria prodan
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
”Râdeau de mine că sunt mic”. Leonard Doroftei s-a răzbunat: ”I-am rupt”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro