Formula 1 Championship Formula 1 Heineken Grande Premio De Sao Paulo 2021, Sao Paulo Grand Prix, 19th round of the 2021 FIA Formula One World Championship, Interlagos Circuit, Sao Paulo, Brazil - 12 Nov 2021
CEO-ul lui Mercedes anunță că un pilot de 17 ani i-ar putea lua locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
formula 1 red bull
Bornă istorică atinsă de Red Bull după victoria lui Max Verstappen în MP din Arabia Saudită
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Video Hamilton a câștigat MP al Marii Britanii! Record egalat de englez la Silverstone

09.07.2016, 16:14

UPDATE: Pilotul german al echipei Mercedes, Nico Rosberg, a fost penalizat cu zece secunde de comisarii FIA, pentru încălcarea regulamentului privind comunicaţiile radio, astfel că el va coborî de pe locul 2 pe care l-a ocupat, duminică, la MP al Marii Britanii, pe poziţia a treia.

lewis hamilton silverstone 2016
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Clasamentul final al Marelui Premiu al Marii Britanii


Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii, a doua victorie consecutivă și a 4-a a sezonului în Campionatul Mondial de Formula 1. Englezul a triumfat pentru a 4-a oară pe circuitul său "de casă", egalând recordul lui Nigel Mansell, care până acum era britanicul cu cele mai multe victorii la Silverstone.

Locul al doilea i-a revenit colegul lui Hamilton de la Mercedes, Nico Rosberg, iar podiumul a fost completat de Max Verstappen (Red Bull).

Doar doi piloți au câștigat de mai multe ori decât Hamilton și Mansell pe circuitul de la Silverstone: Jim Clark și Alain Prost, ambii cu câte 5 triumfuri. Câte 3 au Jack Brabham, Niki Lauda și Michael Schumacher.

Clasamentul provizoriu al Marelui Premiu al Marii Britanii




Turul 52: Final de cursă la Silverstone! Lewis Hamilton a dominat autoritar și a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii!

Turul 39: Rosberg reușește să recapete poziția a doua, după ce trece de Verstappe, la capătul unui atac prelungit. Germanul s-a apropiat treptat, apoi a reușit să treacă în fața pilotului olandez.

Turul 23: Hamilton și Verstappen ies de pe pistă în același viraj, dar nu au de suferit de pe urma micilor erori. 

Cele mai rapide tururi (din primele 22) care au fost realizate în această cursă

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Turul 24: Incident pentru Alonso, care a fost aproape de abandon! A ieșit destul de mult în decor și a fost aproape de o ciocnire de parapet. A reușit să revină pe circuit, dar pe locul 13.

Turul 20: Abandon și pentru Romain Grosjean.

Turul 19: Probleme și pentru Vettel, care derapează și iese de pe pistă, dar și el reușește să se redreseze și continuă fără probleme.

Turul 16: Depășire senzațională a lui Max Verstappen, care a trecut pe locul al doilea grație unui atac superb asupra lui Nico Rosberg.

Turul 14: Primii 3 clasați după 14 tururi: Hamilton, Rosberg și Verstappen.

Turul 11: Valtteri Bottas are emoții mari pe sectorul 3 al circuitului. A ieșit de pe pistă din cauza umezelii, la un viraj la stânga, s-a răsucit, dar a reușit să se redreseze, în cele din urmă și poate continua.

Turul 7: Wehrlein iese în decor și este nevoit să abandoneze. Steaguri galbene pe primul sector și Safety Car virtual timp de două tururi.

Turul 5: Safety Car-ul a părăsit pista, după ce apa s-a mai dus de pe circuit. O mulțime de piloți au intrat imediat la boxe, pentru a monta pneuri intermediare. Hamilton e pe primul loc, urmat de Rosberg și Ricciardo.

UPDATE Ora 15:00: Începe Marele Premiu al Marii Britanii! Pista este foarte udă, după o ploaie care s-a terminat de curând, astfel că Safety Car-ul e prezent încă de la start. 


UPDATE Ora 11:00: Marcus Ericsson (Sauber) a primit acceptul din partea medicilor pentru a lua startul în Marele Premiu al Marii Britanii, după accidentul suferit la antrenamentele sâmbătă, când sesiunea a fost oprită pentru 10 minute din această cauză.

La Silverstone, suedezul va pleca de pe linia boxelor, fiindcă nu a participat la sesiunea de calificări.


Lewis Hamilton pleacă pentru al doilea an consecutiv din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii

ÎN DIRECT la Digisport, Hamilton (31 de ani) a obținut al 4-lea pole acasă și este foarte aproape de recordul all-time stabilit de un britanic în acest Mare Premiu: Jim Clark - 5 pole positions.

Desi a greșit la prima ieșire din secvența finală a calificărilor, ceea ce l-a costat un timp de record, Lewis Hamilton a revenit în ultimele clipe și a coborât sub rezultatul colegului său de la Mercedes, Nico Rosberg. Însa liderul clasamentului general a dat de înțeles că nu a forțat în Q2, unde diferența între ei a fost de peste jumătate de secundă, tocmai pentru a-și menaja gumele cu care va lua startul din grila.

Dupa o linie întâi Mercedes, la fel ca anul trecut, a doua linie a grilei britanice este una Red Bull. Max Verstappen l-a bătut din nou pe mai experimentatul său coleg Daniel Ricciardo, și va pleca de pe 3. Linia a 3-a putea fi una Ferrari, cu Kimi Raikkonen - proaspăt confirmat și pentru sezonul viitor în cadrul scuderiei, plus Sebastien Vettel. Însă Vettel a schimbat cutia de viteze pentru a 2-a oară în curse consecutive și a primit o retrogradare pe grila de 5 poziții, urmând să plece de pe 11. În locul său și alături de Kimi a fost promovat astfel Valtteri Bottas, care a adus celor de la Williams măcar confortul unui loc 6 acasă, în condițiile în care Felipe Massa nici măcar nu a ajuns în Q3.

În perechi pe grilă, Nico Hulkenberg și Carlos Sainz plus Fernando Alonso și Sergio Perez completează top 10. Dacă Alonso a atins din nou obiectivul McLaren, coechipierul său Jenson Button a ratat complet calificările, ieșind încă din Q1 în urma unei erori de strategie. Button, unul din cei 3 favoriți locali, va lua startul de pe 17.

Cursa din Marele Premiu al Marii Britanii se desfășoară duminică, 10 iulie, de la ora 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și LIVE VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. Va fi prefațată în emisiunea Grila de Start, cu începere de la ora 14:00, transmisă tot pe Digi Sport 2.

Grila de start provizorie pentru Marele Premiu al Marii Britanii


UPDATE Ora 15:50: Lewis Hamilton a obținut cel mai bun timp în a doua sesiune de calificări pentru Marele Premiu al Marii Britanii: 1:29.243. Mercedes își confirmă supremația din acest weekend, cu Nico Rosberg clasat al doilea (1:29.970).

Eliminații celei de-a doua sesiuni de calificare: Perez, Massa, Grosjean, Gutierrez, Kvyat și Magnussen.

Pole man-ul se va decide în urma ultimei sesiuni de calificare. Anul trecut, de pe prima poziție în MP al Marii Britanii a plecat Lewis Hamilton. În 2014, primul a fost Nico Rosberg.

UPDATE Ora 15:30: Nico Rosberg a fost cel mai rapid în prima sesiune de calificări pentru Marele Premiu al Marii Britanii. 1:30.724 a fost timpul scos de pilotul german pe circuitul de la Silverstone.

Al doilea timp i-a revenit lui Lewis Hamilton (1:30.739), colegul lui Rosberg de la Mercedes și cel care a dominat toate cele 3 sesiuni de antrenamente pe circuitul său "de casă".

Clasamentul primei sesiuni de calificări pentru MP al Marii Britanii

1. Nico Rosberg (Germania) Mercedes 1:30.724
2. Lewis Hamilton (Marea Britanie) Mercedes 1:30.739
3. Max Verstappen (Olanda) Red Bull - TAG Heuer 1:31.305
4. Kimi Raikkonen (Finlanda) Ferrari 1:31.326
5. Sebastian Vettel (Germania) Ferrari 1:31.606
6. Daniel Ricciardo (Australia) Red Bull - TAG Heuer 1:31.684
7. Valtteri Bottas (Finlanda) Williams-Mercedes 1:31.913
8. Carlos Sainz Jr (Spania) Toro Rosso - Ferrari 1:32.115
9. Felipe Massa (Brazilia) Williams-Mercedes 1:32.146
10. Esteban Gutierrez (Mexic) Haas - Ferrari 1:32.237
11. Fernando Alonso (Spania) McLaren 1:32.281
12. Romain Grosjean (Franța) Haas - Ferrari 1:32.283
13. Sergio Perez (Mexic) Force India - Mercedes 1:32.336
14. Nico Huelkenberg (Germania) Force India - Mercedes 1:32.349
15. Daniil Kvyat (Rusia) Toro Rosso - Ferrari 1:32.553
16. Kevin Magnussen (Danemarca) Renault 1:32.729
17. Jenson Button (Marea Britanie) McLaren 1:32.788
18. Jolyon Palmer (Marea Britanie) Renault 1:32.905
19. Rio Haryanto (Indonezia) Manor - Mercedes 1:33.098
20. Pascal Wehrlein (Germania) Manor - Mercedes 1:33.151
21. Felipe Nasr (Brazilia) Sauber - Ferrari 1:33.544
Marcus Ericsson (Suedia) Sauber - Ferrari


Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a dominat şi ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, desfăşurată sâmbătă dimineaţă pe circuitul de la Silverstone.

Este pentru a treia oară la rând, începând de vineri, când triplul campion mondial și deținătorul titlului realizează cel mai bun timp al antrenamentelor pentru cursa de duminică.

Hamilton a fost înregistrat pe un tur de pistă (5,891 km) în 1min.30sec.904/1000, reuşind să-l devanseze pe coechipierul său, germanul Nico Rosberg (1min.30sec.967/1000), cei doi piloţi de la Mercedes fiind, de altfel, singurii care au reuşit să coboare sub un minut şi 31 de secunde.

Această ultimă sesiune a fost întreruptă timp de un sfert de oră după o ieşire violentă de pe pistă monopostului condus de Marcus Ericsson (Sauber), accident din care pilotul suedez a scăpat, din fericire, nevătămat.

Calificările se desfășoară tot sâmbătă și vor începe la ora 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.

Cursa din Marele Premiu al Marii Britanii se desfășoară duminică, 10 iulie, de la ora 15:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și LIVE VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro. Va fi prefațată în emisiunea Grila de Start, cu începere de la ora 14:00, transmisă tot pe Digi Sport 2.

Cei mai buni timpi ai celei de-a treia sesiuni de antrenamente libere:

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 1:30,904 (10 tururi)
(medie: 233,297 km/h)
2. Nico Rosberg (Germania/Mercedes) 1:30,967 (18)
3. Daniel Ricciardo (Australia/Red Bull-TAG Heuer) 1:31,488 ( 6)
4. Max Verstappen (Olanda/Red Bull-TAG Heuer) 1:31,561 ( 7)
5. Sebastian Vettel (Germania/Ferrari) 1:32,049 (10)
6. Valtteri Bottas (Finlanda/Williams-Mercedes) 1:32,736 (15)
7. Fernando Alonso (Spania/McLaren-Honda) 1:32,754 (11)
8. Nico Hulkenberg (Germania/Force India-Mercedes) 1:32,798 (14)
9. Kimi Raikkonen (Finlanda/Ferrari) 1:32,833 (13)
10. Carlos Sainz Jr (Spania/Toro Rosso-Ferrari) 1:32,889 (10)


Lewis Hamilton a semnat dubla, după primele două sesiuni de antrenamente din Marele Premiu de la Silverstone.

În prima secvenţă, doar campionul mondial şi colegul său Nico Rosberg au coborât sub un minut şi 31 de secunde pe tur.

În antrenamentul doi, Nico Rosberg a rămas blocat în garajul echipei Mercedes din cauza unei probleme de ordin tehnic.

După incidetul de pe Red Bull Ring, diferenţa germanului în clasamentul general a scăzut la 11 puncte.

Lewis Hamilton a fost urmat în antrenamentul 2 de australianul Daniel Ricciardo şi olandezul Max Verstappen.

Sebastian Vettel a încheiat cu cel de al patrulea rezultat. Finlandezul Kimi Raikkonen a completat topul 5 de la Silverstone, în ziua în care şi-a anunţat prelungirea contractului cu Ferrari şi pentru 2017.

Antrenamentul cu numărul 3 se va desfăşura sâmbătă, de la ora 12:00, şi va putea fi urmărit pe Digi Sport 2. Calificările vor începe la ora 15:00, în direct tot pe Digi Sport 2.

Etichete: video , formula 1 , lewis hamilton , silverstone , mp al marii britanii


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor

Todd Boehly, OUT de la Chelsea!
Chelsea v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter-Final, Second Leg, Football, Stamford Bridge, London, UK - 18 Apr 2023
Transfer surprinzător! Manchester City forțează prima mutare a verii
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
A câștigat 22 de milioane de euro, dar premiile i se par ”o glumă”! O reacție dură a apărut instant
Screenshot 2024-03-28 at 17.35.41
Citește și
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
”Au început negocierile”. Mercedes i-a găsit înlocuitor lui Lewis Hamilton
Lewis Hamilton file photo
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Ce a decis Justiția europeană în cazul pilotului rus: tatăl său face parte din ”cercul” lui Vladimir Putin
FotoJet (3)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale