VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Formula 1 Bahrain Grand Prix 2023, Shakir - 05 Mar 2023
Mutare surpriză în Formula 1! Cine poate fi noul coleg al lui Verstappen
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Foto Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea din interior vă poate afecta emoțional
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO Vettel este pentru a treia oară campion mondial! Button a câștigat cursa, iar Alonso a venit pe doi!

24.11.2012, 20:48

Cursă nebună la Interlagos, unde Sebastian Vettel a tremurat până în ultimul tur pentru titlul mondial. Fernando Alonso, principalul contra-candidat, a terminat pe doi, la un singur loc de titlu. 

vettel-afp-6701
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Cursa a început spectaculos, cu Vettel lovit de Bruno Senna, scăpat ca prin minune de un abandon. Alonso, plecat de pe locul 8 al grilei, a urcat până pe 4 și toată cursa a fost înaintea lui Vettel. 

O singură dată spaniolul de la Ferrari a fost campion mondial virtual, când Vettel a intrat de două ori în două tururi consecutive la boxe. În rest, Vettel a pilotat cu atenție și tot ce a vrut a fost să stea pe o poziție care să-i asigure titlul mondial.

Obiectivul a fost îndeplinit în condițiile în care Jenson Button a terminat primul și Alonso n-a câștigat în Brazilia.

Ultimul pe podium a sosit localnicul Felipe Massa, de la Ferrari.


CLASAMENT FINAL MP BRAZILIA

CLASAMENT GENERAL PILOȚI 2012

CLASAMENT GENERAL ECHIPE 2012


Turul 71: Jenson Button trece primul linia de sosire, urmat de Fernando Alonso. dar marele câștigător este Sebastian Vettel, care devine pentru a treia oară campion mondial! Germanul este cel mai tânăr triplu campion mondial din istorie, la 25 de ani!


Turul 70: Paul di Resta lovește parapetul și abandonează, iar pe pistă a aparut safety-car-ul!


Turul 65: Vettel mai câștigă un loc, e pe 6, e campion mondial dacă nu greșește și abandonează!

Turul 61: S-a intrat în ultimele 10 tururi! Vettel e pe locul 7, Alonso pe 2. În clasamentul general, Vettel e primul, cu doar un punct avans!

Turul 57: Schimbă și Alonso cauciucurile. Vettel redevine campion mondial virtual!

Turul 56: Vettel intră din nou la boxe. Ploaia s-a întețit. În acest moment, Alonso, care e pe 3, e campion mondial. Vettel are nevoie să intre în puncte.

Turul 55: Hulkenberg a încercat să-l depășească pe Hamilton, în primul viraj de după linia boxelor, i-a fugit spatele monopostului pilotului german și l-a lovit pe Hamilton, cei doi au ieșit în decor.


Turul 53: Vettel din nou la boxe, iese pe locul 10!

Turul 48: Nico Hulkenberg se răsucește în viraj și Lewis Hamilton îl depășește și e noul lider al cursei!

Bruno Senna, care a abandonat în cursa de casă, încă din primul tur: "Am avut un start bun și totul a mers bine. Sebastian Vettel a traversat din poziția sa circuitul, direct, lovindu-mă, n-a mai fost nimic de făcut, mi-a avariat mașina prea tare."

Turul 41: Alonso e pe 4, Vettel pe 7. În acest moment Sebastian Vettel e campion mondial. Are 279 de puncte, iar Alonso 272

Turul 38: A început din nou să plouă în Brazilia, la Interlagos. 

Turul 34: Felipe Massa trece de Vettel, Alonso l-a depășit și el pe Kobayashi. 

Turul 30: Safety car-ul a părăsit circuitul! Mark Webber a încercat să-l depășească pe Vettel în același timp cu Kabayashi, dar a fost nevoit să iasă în decor.

CLASAMENT TUR 29, LA IEȘIREA SAFETY CAR-ULUI

Iată cum arată monopostul lui Vettel după ce a fost lovit de Bruno Senna


Turul 23: Safety Car pentru că sunt resturi pe circuit!

Turul 20: A intrat la boxe și Sebastian Vettel, care iese la o secundă în urma lui Fernando Alonso. Vettel a pus cauciucuri dure pe monopostul său.

Turul 19: Nico Hulkenberg l-a depășit pe Button și e lider! Fernando Alonso a intrat a doua oară la boxe în doar 20 de tururi.

Turul 17: S-a oprit ploaia la Interlagos, Vettel e chiar în spatele lui Alonso.

CLASAMENT TUR 14

Turul 8: Vettel a urcat pe locul 6 profitând de mai multe probleme în pluton. Romain Grosjean a ieșit spectaculos de pe circuit.


Turul 5: Sebastian Vettel are un start groaznic. A fost depășit în primul viraj de patru monoposturi, inclusiv de coechipierul Mark Webber, apoi a fost lovit de Senna. După 4 tururi e pe locul 18 și din linia de comunicare s-a auzit cum a comunicat echipei că are probleme și nu le poate rezolva.


Turul 1: Start spectaculos cu Alonso urcând pe locul 4 după primele două viraje. La începutul turului doi, Alonso urcă încă o poziție, până pe locul 3.


UPDATE 18:00 Piloții au plecat în turul de încălzire. A început ploaia pe circuitul de la Interlagos.  


UPDATE 17:50 Cursa va începe în 10 minute. Până la start, iată prezentarea circuitului.



UPDATE 14:00:

Marele Premiu al Braziliei are loc duminică, de la ora 18:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1. 

De la ora 17:00, iubitorii Formulei 1 se pot delecta cu emisiunea "Grila de Start", care va prefața ultima etapă a actualului sezon, cea în care se decide și lupta pentru titlul de campion mondial.


UPDATE 22:38 Pastor Maldonado (Williams) va fi penalizat cu 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei, deoarece nu a trecut pe la cântar între două segmente ale calificărilor, ceea ce îi permite spaniolului Fernando Alonso (Ferrari) să urce pe poziţia 7 a grilei.

Potrivit AFP, Maldonado a primit o sancţiune atât de severă deoarece a mai fost avertizat de două ori în acest sezon, iar al treilea avertisment s-a transformat automat în penalizare.


Lewis Hamilton a obținut al 7-lea pole-position din acest sezon, la ultima sa cursa pentru McLaren Mercedes. Hamilton a fost cel mai rapid în calificarile Marelui Premiu al Braziliei, ultima etapă din 2012. McLaren Mercedes a dominat calificările de la Interlagos și a monopolizat prima linie. 

Jenson Button a încheiat al doilea, la doar 5 sutimi în spatele colegului său. Liderul clasamentului general, Sebastien Vettel, va pleca doar al patrulea, dintr-o linie secundă în care se va afla și Mark Webber, celălalt pilot Red Bull Racing.

Adversarul lui Vettel pentru titlul de campion mondial, Fernando Alonso, nu a putut urca mai sus de locul al 8-lea. Spaniolul are de recuperat 13 puncte în cursa de duminică, iar singura sa opțiune este victoria. Mașina nu l-a ajutat aproape deloc în calificările din ultima vreme, când Alonso a pornit de pe 6 (Abu Dhabi), 9 (SUA) și 8 (Brazilia).

"Avem nevoie de circumstanțe ciudate, de o cursă haotică, cu ploaie sau alte evenimente neprevăzute. Să sperăm că vom avea noroc!", a declarat la final pilotul iberic.

Între Vettel și Alonso s-au interpus Felipe Massa, Pastor Maldonado și Nico Hulkenberg. Favoritul local Massa a comentat plin de umor:

"Văzând cât de bine merg mașinile Red Bull și McLaren, pot spune că am făcut un tur de pistă grozav și mă simt de parcă aș fi în pole position. Sunt mulțumit de mașină și sper să-mi fac fanii fericiți duminică".

În linia a 5-a se vor afla Kimi Raikkonen și Nico Rosberg. Ultima sesiune de calificări din carieră nu i-a adus un rezultat grozav lui Michael Schumacher, care va pleca de pe poziția a 14-a, fiind cu jumătate de secundă mai lent decât colegul Nico Rosberg.
Romain Grosjean a fost iar în centrul atenției, cu un accident spectaculos. El s-a lovit cu Pedro de la Rosa pe linia dreaptă de pe linia de start/sosire, chiar când francezul se pregătea să intre la boxe.

Webber neagă aranjamentul

Chiar dacă lumea de la paddock vorbește despre un posibil aranjament în cadrul echipei Red Bull, australianul Mark Webber a ținut să infirme zvonurile care spun că el îl va ajuta pe Sebastian Vettel să cucerească titlul mondial:

"Ne vom concentra să facem o cursă curată, eu voi avea grijă doar de ceea ce se întâmplă în cockpitul meu. S-ar putea să fie nevoie de toate tipurile de cauciucuri în timpul cursei, așa că fiecare trebuie să fie profesionist 100%. Orice s-ar întâmpla, eu mă voi bucura de ultimul Grand Prix al anului".

Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, duminică, de la ora 18.00 și va fi precedat, o oră mai devreme, de o nouă ediție a emisiunii "Grila de Start".

GRILA DE START LA MP AL BRAZILIEI

*Maldonado a fost penalizat, iar Alonso urcă pe poziţia a şaptea

Etichete: fernando alonso , lewis hamilton , sebastian vettel , hamilton pole position , hamilton f1 , formula 1 hamilton , calificari interlagos , circuit interlagos , duel pentru titlul mondial


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Răsturnare de situație! Gigi Becali a primit oferta pentru Florinel Coman și a dat răspunsul instant
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Recomandările redacției
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Foto Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea din interior vă poate afecta emoțional

Lovitură grea pentru Universitatea Craiova! Un titular, OUT pentru restul sezonului
craiova
”Ăla nu vrea să plece!”. Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, jucătorul de care Becali s-a chinuit să scape de la FCSB
Erik ten Hag, un car de nervi la conferință: ”Este jenant! Să vă fie rușine!”
Citește și
Max Verstappen, victorie categorică în cursa de sprint de la MP al Chinei
profimedia-0866394542
Dorit de Red Bull și de Mercedes, Fernando Alonso s-a decis și a semnat!
Formel 1: GP von Japan 2024 in Suzuka - Das Rennen
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Lucian Sănmărtean garantează pentru transferul care o va schimba total pe FCSB: „Va fi o încântare pentru fani”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Ucraina are nevoie de 6 sisteme de rachete Patriot. Grecia și Spania au dat unul. Ce face România?
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Ce plan a pus la cale constructorul Aston Martin pentru a-l deturna pe Alonso din drumul spre Red Bull
F1 - PRE-SEASON TESTING 2024 - BAHRAIN F1 Pre-season Testing in Bahrain

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”