Brazil v Argentina - FIFA World Cup 2026 Qualifier
Messi e OUT pentru echipa națională de fotbal a Argentinei
messi caine
Video&Foto ”Messi”, vedetă la Gala Premiilor Oscar 2024. Cum a ajuns pe covorul roșu
fcd
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Cristiano Ronaldo a câștigat "Balonul de Aur 2013"

12.01.2014, 23:55

UPDATE 21:02 CRISTIANO RONALDO a cucerit Balonul de Aur la Zurich, după ce i-a depășit, așa cum era de așteptat, pe Franck Ribery și Lionel Messi.

Ronaldo Balon de Aur
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

"Mulțumesc colegilor de la Real, fără ei acest trofeu nu era posibil. E foarte greu să câștigi un asemenea trofeu, îl dedic și lui Eusebio. Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine și în momentele mai puțin bune ale carierei", a spus Ronaldo, care a plâns după ce a primit Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo este primul jucător al lui Real care câștigă Balonul de Aur după ce a jucat doar pentru madrileni într-un an, de la trofeul cucerit de Di Stefano, în anul 1959.

În același timp, Real Madrid a dat iar câștigătorul Balonului de Aur, după 12 ani. În anul 2002, trofeul era obținut de brazilianul Ronaldo.

Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008. El a marcat în 2013 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.


Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.


UPDATE 20:57 Portărița germană Nadine Angerer, în vârstă de 35 de ani, cea mai bună jucătoare a anului. Ea este legitimată în Australia, la Brisbane Roar

UPDATE 20:45 Brazilianul Pele a câștigat trofeul "Balonul de Aur de Onoare", acordat în premieră în acest an.

"Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am jucat atâția ani. Nu trebuie să-i uităm pe cei care au fost în umbră, împart cu ei acest trofeu. Am avut o carieră lungă, dar eram invidios pe băieții aceștia care câștigau Balonul de Aur. Acum, îmi completez și eu vitrina cu trofee", a spus Pele.


UPDATE 20:40 Zlatan Ibrahimovic câștigă trofeul Ferenc Pușkaș, oferit jucătorului care a izbutit cel mai frumos gol al anului (VIDEO AICI). Suedezul a avut o reușită superbă însă în anul 2012, într-o partidă cu Anglia, încheiată cu scorul de 4-2. Ibrahimovic i-a depășit în top pe Matic și Neymar

UPDATE 20:34 Federația de Fotbal din Afganistan primește trofeul fair-play

UPDATE 20:11 Cel mai bun tehnician al anului este Jupp Heynckes, fostul antrenor al lui Bayern, echipă cu care a câștigat Bundesliga, Cupa Germaniei și UEFA Champions League, în sezonul 2012-2013

UPDATE 20:10 Cel mai bun antrenor de fotbal feminin: Silvia Neid, tehnicianul Germaniei

UPDATE 19:50 Trofeul Prezidențial acordat de FIFA este primit de Jacques Rogge, fostul președinte al Comitetului Internațional Olimpic 


UPDATE 19:45 Echipa ideală a fost anunțată oficial: Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Ramos (Real), Lahm (Bayern) - Ribery (Bayern), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ibrahimovic (PSG), Ronaldo (Real) 


UPDATE: FIFA a anunţat, luni, că deşi perioada de votare pentru Balonul de Aur, care trebuia să se încheie la 15 noiembrie, a fost prelungită până la 29 noiembrie, în intervalul respectiv clasamentul finaliştilor a fost constant, informează AFP.

Perioada a fost prelungită din cauza slabei participări la vot. Până la 15 noiembrie, votaseră doar 50 la sută din reprezentanţii presei şi din cei 209 de selecţioneri şi 209 căpitani. La 29 noiembrie, cifra crescuse la 88 la sută.

"Însă clasamentul este acelaşi", a declarat directorul de comunicare al FIFA, Walter de Gregorio.

El a precizat că întregul proces a fost supervizat de societatea PricewaterhouseCoopers.

Decizia FIFA de a prelungi perioada de votare, anunţată după ce Portugalia a câştigat barajul pentru Cupa Mondială cu Suedia, în care Cristiano Ronaldo a înscris patru goluri, a atras numeroase speculaţii.

Unii susţinători ai francezului Franck Ribery au afirmat că FIFA i-ar oferi lui Ronaldo un fel de "compensaţie", după ce portughezul a fost ironizat de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, la Oxford.


UPDATE: Ladislau Boloni speră ca fostul său elev de la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo, să cucerească Balonul de Aur.

"Nu pot să fiu 100% obiectiv, pentru că eu sunt legat de Ronaldo. Ribery e departe de acești doi jucători, Messi și Ronaldo, pentru că nu are influența atât de mare asupra jocului, dar și eficacitatea. Trebuie să te uiți la cifrele lui, la jocul lui sau la ceea ce a făcut pentru echipa națională", a spus Boloni, ÎN DIRECT la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.


UPDATE: La Zurich s-a făcut o probă în privința echipei ideale a anului trecut, dezvăluindu-se astfel componența acesteia. Din aceasta nu aveau cum să lipsească cei trei finaliști ai Balonului de Aur: Ribery, Ronaldo și Messi. 

Proba pentru echipa ideală: Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Ramos (Real), Lahm (Bayern) - Ribery (Bayern), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ibrahimovic (PSG), Ronaldo (Real)


UPDATE: Lionel Messi l-a lăudat pe rivalul său, Cristiano Ronaldo, într-o conferință de presă care a avut loc la Zurich.

"Mereu am subliniat ce jucător mare este Ronaldo, dincolo de rivalitatea dintre Madrid și Barca. Eu cred că această concurență este bună, iar să fiu aici este o bucurie pentru mine".

"Dacă voi câștiga Balonul de Aur, ar fi perfect pentru mine, iar dacă nu se va întâmpla asta, viața merge mai departe. Fiecare sezon este o nouă provocare pentru mine", a spus Ronaldo.

"Sunt foarte fericit să fiu aici, alături de Messi și Cristiano. E normal să vrei să câștigi, dar prezența noastră la Zurich este deja un premiu. A fost un an fantastic pentru mine și Bayern", a subliniat și Franck Ribery.


UPDATE: Rio Ferdinand îl susține pe fostul său coleg de la Manchester United, Cristiano Ronaldo, iar fundașul englez a ținut să facă o declarație inedită, înaintea galei de la Zurich.

"Dacă nu câștigă Cristiano Balonul de Aur, atunci alerg dezbrăcat pe stradă!", a scris Ferdinand pe Twitter. 


UPDATE: Nemții de la Bild anunță, deja, că portughezul Cristiano Ronaldo este câștigătorul "Balonului de Aur", din acest an.

Conform celor de la Bild, Ribery va termina pe locul al doilea, iar Messi pe poziția a treia. 


Trofeul "Balonul de Aur", la care finalişti sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen), va fi decernat luni, în jurul orei 19:30, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.

www.digisport.ro vă va ține la curent cu desfășurarea galei.

Cristiano Ronaldo, finalist pentru a şasea oară în ultimii şapte ani, consideră că merită să câştige trofeul: "Dacă merit să câştig? Poate că da, la fel ca anul trecut sau în urmă cu doi ani. Cred că merit Balonul de Aur în fiecare an". Ronaldo a încheiat anul 2013 în mare stil, reușind să califice Portugalia de unul singur la CM 2014, după barajul cu Suedia, în care a marcat toate golurile lusitanilor - 4.


69 de goluri a marcat Ronaldo în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională


Pentru Lionel Messi, un eventual succes luni ar reprezenta al cincilea său trofeu Balonul de Aur consecutiv. "Este o plăcere să mă număr printre finalişti şi sunt foarte mândru. În opinia mea trofeele de echipă sunt cele care contează cel mai mult, dar este plăcut să fii apreciat. Şi dacă nu voi câştiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie", a afirmat Messi, conform fifa.com. Deși a câștigat titlul în Spania, el a absentat pe final de an, din cauza unei accidentări.


45 de goluri a marcat Messi în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională


Franck Ribery, finalist pentru prima dată, a spus că indiferent dacă va obţine sau nu trofeul el este fericit că se află printre nominalizaţi. "Sunt bucuros că sunt printre finalişti, alături de Cristiano Ronaldo şi Messi". Ribery a făcut parte din echipa stelară a lui Bayern care a cucerit, în vara lui 2013, toate trofeele pentru care a luptat: campionat, Cupă, Champions League și Supercupa Europei.


23 de goluri a marcat Ribery în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională

Sondaj inchis

Și fetele vor fi premiate!

FIFA va decerna luni şi trofeul pentru jucătoarea anului, antrenorul anului - la fotbal masculin şi fotbal feminin, premiul preşedintelui FIFA, premiul pentru fair play şi premiul Puskas. De asemenea, va fi anunţată World XI 2013, echipa ideală a anului. Pentru jucătoarea anului, finalistele sunt Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

Alex Ferguson, Jupp Heynckes și Jurgen Klopp se bat pentru titlul de "antrenorul anului"

Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern Munchen, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund). În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizați sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia).

Cel mai frumos gol al anului, cel al lui Ibrahimovic?

Pentru Premiul Puskas, care se acordă celui mai frumos gol al anului, finaliştii sunt suedezul Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), sârbul Nemanja Matic (Benfica Lisabona) şi brazilianul Neymar (FC Barcelona). Zlatan Ibrahimovic a fost nominalizat pentru un gol marcat la 13 noiembrie 2012, la un meci amical Suedia - Anglia.

Matic se află pe listă pentru o reuşită din 13 ianuarie 2013, de la partida Benfica Lisabona - FC Porto, din campionatul Portugaliei, iar Neymar a ajuns finalist datorită unui gol înscris pentru Brazilia, în data de 15 iunie 2013, la un meci cu Japonia, din Cupa Confederaţiilor.

La evenimentul de luni vor fi prezente numeroase personalităţi, între care şi legende ale fotbalului brazilian, care au obţinut cele cinci titluri mondiale ale Braziliei: Pele (1958, 1962, 1970), Amarildo (1962), Carlos Alberto (1970), Bebeto (1994), Cafu (1994, 2002), Ronaldo (1994, 2002). Ceremonia va fi prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.

Etichete: messi , ronaldo , balonul de aur , ribery , messi balon de aur , vot , balonul de aur 2013


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
fcd
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația

Exclusiv Daniel Pancu, susținere totală pentru Liviu Ungurean: ”E principalul factor pentru revenirea Rapidului!”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UTA ARAD, SUPERLIGA SUPERBET (20.08.2022)
Exclusiv Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă înainte de EURO: ”E cea mai mare problemă”
anghel-iordanescu
Exclusiv Reacția lui Victor Angelescu, după ce în stenograme a apărut că Daniel Niculae l-a sunat pe arbitru înaintea meciului
Sebastian Colțescu / Foto: Sport Pictures
Citește și
Foto Ronaldo a revenit pe gazon și ”imaginile sunt incredibile”
Screenshot 2024-03-26 at 18.36.07
Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP și s-a bucurat ca Ronaldo
89 Jorge Martin, SPA, Prima Pramac Ducati Race Winner during the Grande PrĂ mio Tissot de Portugal MotoGP round2 at the
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Fanii care au plătit degeaba o mulțime de bani ca să-l vadă pe Messi pe teren vor fi despăgubiți
lionel-messi-luis-suarez

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale