SPP_2656
Foto Ionuț Luțu, gata să devină director sportiv la FCSB. Imagini de la cursul FRF + lista participanților
prunea2
Exclusiv FRF a trimis invitația, iar Florin Prunea a răbufnit: ”După atâția ani de înjosire, de bătut joc de colegii mei”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Hotărârile Adunării Generale a FRF: Sandu a rămas președinte de onoare

28.06.2014, 09:49

Ședința Adunării Generale a luat sfârșit, după ce, în cadrul ei, s-au votat afilierile cluburilor CS Universitatea Craiova și a Politehnicii Timișoara (DETALII AICI) și anularea pachetului de beneficii și a rentei viagere pentru Mircea Sandu, care și-a păstrat titulatura de președinte de onoare al Federației Române de Fotbal (DETALII AICI).

razvan burleanu
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Directorul tehnic al Federației, Anghel Iordănescu, a fost votat ca membru în Comitetul Executiv, care va avea 15 componenți. Fostul selecționer a avut 5 voturi împotrivă, printre care și cel al arbitrului Cristian Balaj. La propunerea președintelui Răzvan Burleanu și în urma exprimării voturilor, Asociațiilor Județene de Fotbal și cluburilor din Liga a 2-a li s-a refuzat solicitarea de a beneficia de câte un membru în plus în CEx.

Conducătorul FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat și o sinteză a auditului financiar pe care l-a cerut pentru anul 2013. Conform rezultatelor, veniturile au fost supraevaluate cu 17 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro), bani proveniți din vânzarea drepturilor de televizare și alte subvenții de la UEFA. Veniturile au trebuit corectate.

La ședința de sâmbătă au participat 188 dintre cei 285 de membri afiliați la Federația Română de Fotbal.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT



UPDATE 14:30: Adunarea Generală a votat afilierea definitivă a clubului CS Universitatea Craiova. Dintre cei 188 de membri prezenți la ședința de sâmbătă (din totalul de 285), doar doi au votat împotrivă, iar 10 s-au abținut.

La rândul ei, tot în urma voturilor de sâmbătă, Politehnica Timișoara, cea patronată de Marian Iancu, a rămas și pe mai departe afiliată la FRF.

UPDATE 14:20: Membrii Adunării Generale au votat împotriva rentei viagere a lui Mircea Sandu. În schimb, fostul conducător al forului rămâne în continuare președinte de onoare.

UPDATE Ora 13:00: Presa nu mai are voie în sala în care se desfășoară în continuare ședința Adunării Generale a FRF. Se va avansa la următoarele puncte pe ordinea de zi, cazul afilierii definitive a echipei CS Universitatea Craiova și cazul rentei viagere a președintelui de onoare al Federației, Mircea Sandu.

UPDATE Ora 12:45: Mai mulți jucători ai echipei FC Universitatea Craiova, intrată în faliment în această primăvară, au venit la FRF pentru a discuta cu președintele Răzvan Burleanu despre situația lor contractuală. Fotbaliștii, printre care se numără și Mădălin Ciucă, Dumitru Hotoboc sau Sorin Bușu, vor să fie liberi de contract, după ce formația finanțată de Adrian Mititelu a fost și retrasă din campionat.


UPDATE Ora 12:00: S-a aprobat articolul potrivit căruia, dacă un membru al Comitetului Executiv lipsește de la ședințe de două ori nemotivat într-un an calendaristic, va fi exclus.


UPDATE Ora 11:45: Asociațiile Județene de Fotbal au solicitat să aibă un membru în plus în Comitetul Executiv, dar propunerea a fost respinsă, cu numai 48 de voturi pentru.

Înaintea exprimării voturilor, Răzvan Burleanu le-a solicitat membrilor Adunării Generale să nu accepte acest punct.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul echipelor de Liga a 2-a.


UPDATE Ora 11:30: Anghel Iordănescu va fi membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, din funcția de director tehnic pe care o deține în cadrul forului. Au fost 5 voturi împotriva lui, printre care și al lui Cristian Balaj. 

Astfel, Comitetul Executiv va avea 15 componenți.


UPDATE Ora 11:15: După discursul lui Burleanu s-a trecut la discuții asupra statutului FRF. Membrii Adunării Generale au votat în unanimitate toate prevederile, până în momentul în care s-a pus în discuție afilierea. 

În acel moment, Vasile Avram - fost contracandidat al lui Burleanu la alegerile pentru șefia FRF din martie și cel care a intrat în turul al doilea cu cel care avea să câștige postul - s-a contrat pe aceată temă cu președintele Federației. Avram a fost singurul care a votat împotrivă.

Articolul respectiv prevedea că afilierea se poate face dacă echipa îndeplinește condițiile FRF. Argumentul lui Vasile Avram a fost că ar trebui schimbat, iar obligatorie pentru afiliere să fie respectarea statutului, nu a condițiilor FRF. Răspunsul lui Burleanu: "Acum nu se fac intervenții, doar se votează".


UPDATE Ora 10:45: "Voi supune spre aprobare o nouă constituție, un nou regulament. Suntem aici pentru a rezolva două lucruri sensibile, în cazul CS Universitatea Craiova și Poli Timișoara. De azi trebuie să ne asigurăm că niciunul nu va da cu subsemnatul în fața unui procuror!", a mai spus Răzvan Burleanu, care a prezentat și o sinteză a auditului financiar făcut pentru anul 2013. 

Concluzia este că veniturile realizate au fost supraevaluate cu 17 milioane de lei (aproximativ 3,8 milioane de euro), bani proveniți din vânzarea drepturilor de televizare și alte subvenții de la UEFA. Veniturile au trebuit corectate.

Discursul lui Răzvan Burleanu a durat circa 25 de minute, iar în cadrul acestuia a făcut deseori referire la renta viageră a lui Mircea Sandu și la prime. Participanții la ședință au întâmpinat cu aplauze finalul cuvântării președintelui Federației Române de Fotbal.


UPDATE Ora 10:30

Răzvan Burleanu a făcut referire și la un punct de pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale, cel legat de renta viageră a președintelui de onoare Mircea Sandu, tocmai cel pe care l-a înlocuit la șefia Federației, în urma alegerilor de pe 5 martie: "Nu se mai dau prime de organizare, gata cu 'ciupeala' și cu rentele viagere".


UPDATE Ora 10:15: A început ședința Adunării Generale a FRF.

Sunt prezenți 188 dintre cei 285 de membri afiliați, deci s-a întrunit cvorumul și ședința poate avea loc.

Președintele Federației, Răzvan Burleanu, a ținut un discurs, în deschiderea ședinței.

"Vrem să scoatem fotbalul românesc din această fundătură și ciulini. Miza e viitorul fotbalului românesc.", a spus Burleanu, la începutul Adunării Generale.

"Vă solicit să-mi semnalați orice greșeală a unui angajat al Federației Române de Fotbal și nimeni nu va beneficia de clemență! L-am asigurat pe Victor Pițurcă de tot sprijinul administrativ al FRF pentru a ne califica la Campionatul European din 2016", a adăugat președintele forului suprem din fotbalul românesc.


UPDATE10:10: În fața sediului Federației Române de Fotbal se află și 5 suporteri ai Craiovei, susținători au cauzei clubului oltean. 

Aceștia au arborat și un banner inscripționat cu mesajul: "Echipa părinților noștri, echipa noastră, echipa copiilor noștri, Craiova din 1948".


UPDATE Ora 10:05: Aproximativ 20 de fani ai echipei CSM Râmnicu Vâlcea protestează în fața Casei Fotbalului, față de posibilitatea ca CS Universitatea Craiova să fie afilitată definitiv și să aibă drepturi depline de a juca în Liga 1, la doar un an de când s-a înființat.

"Respectați regulamentul" sunt cuvintele de ordine în rândul protestatarilor, care au purtat și tricouri inscripționate cu mesajul "Articolul 54 - Respectați-l!".


Adunarea generală a FRF care are loc începând cu ora 10:00 la Casa Fotbalului ia în discuție mai multe probleme importante, printre care modificarea statutului forului fotbalistic național, dar și validarea contractului de rentă viageră pentru Mircea Sandu.

Fostul președinte a primit pe 5 martie mai multe beneficii, inclusiv o rentă viageră, contestată de noul șef, Răzvan Burleanu. Acesta va încerca excluderea din contract a unor beneficii și reducerea valorii rentei. În acest moment, așa cum a fost aprobată de Comitetul Executiv, renta se ridică la 75 000 de euro pe an.

De asemenea, pe ordinea de zi a Adunării Generale se află și dezbaterea și aprobarea statutului FRF, ediția 2014, în care sunt propuse mai multe modificări care au nemulțumit o parte dintre cluburi. Și asta deoarece unele dintre aceste modificări duc la sporirea puterii de decizie ale președintelui și secretarului general.

În ordinea de zi a AG mai sunt și alte puncte de interes: prezentarea situației clubului SC Politehnica Timișoara SA, dezbaterea și afilierea CS U Craiova SA, sau schimbarea șefului bazei FRF de la Mogoșoaia.

Rămâi pe digisport.ro pentru a afla ultimele detalii de la Adunarea Generală a FRF.

Etichete: frf , mircea sandu frf , adunarea generala frf , mircea sandu frf renta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Comunicat dur al CSA Steaua! ”Nu puteți nega realitatea. Să ia măsuri cât se poate de rapid”
Screenshot 2024-03-27 at 22.55.24
Foto Suporterii, revoltați! Cum a numit-o FRF pe CSA Steaua pe site-ul oficial
steaua
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv Prunea a văzut totul și a răbufnit: ”Fiasco total!”. Ce s-a întâmplat înaintea amicalului România-Irlanda de Nord
Screenshot 2024-03-22 213605

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale