France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
manea_dragusin
Florin Manea a spus lucrurilor pe nume, după ce Edi Iordănescu l-a schimbat pe Radu Drăgușin la pauză
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO Brazilia - Columbia 2-1. David Luiz a făcut diferența cu un gol fabulos și a dus gazdele în semifinale!

04.07.2014, 14:07

Brazilia s-a calificat până în sferturile de finală cu numele, dar și-a adus aminte să joace cu adevărat fotbal când avea nevoie, în fața celei mai lăudate formații de la CM 2014. Columbia venea la Fortaleza cu golgheterul turneului și cu cea mai elocventă calificare în optimi, victoria contra Uruguay-ului.

david luiz supergol
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

James Rodriguez n-a mai fost însă la fel de dezinvolt ca în urmă cu patru zile, dar asta și pentru că Brazilia a fost practic o cu totul altă echipă față de cea văzută în grupe și în optimi. Cu Maicon pe stânga, în locul lui Dani Alves, și cu Fernandinho în centru, în locul lui Luiz Gustavo, suspendat, Selecao s-a aruncat din start spre careul lui Ospina. 

Scorul s-a deschis rapid, la o eroare comună a portarului columbian, care n-a ieșit la o centrare în careul mic, și a lui Sanchez, care l-a scăpat din marcaj pe Thiago Silva. Căpitanul brazilian a marcat cu genunchiul, în minutul 7.

VIDEO CLICK AICI PENTRU REZUMATUL PARTIDEI BRAZILIA - COLUMBIA 2-1

Tot Brazilia a rămas periculoasă și mai ales a dominat mijlocul terenului. Fernandinho l-a blocat pe James Rodriguez, Marcelo pe Cuadrado și jocul încântător al columbienilor din precedentele meciuri n-a mai apărut. Așezați excelent defensiv, brazilienii au închis culoarele și au controlat duelurile la mijlocul terenului.

La poarta lui Ospina, însă, acesta a avut de lucru serios și a păstrat avantajul minim al gazdelor cu trei parade salutare, două în fața lui Hulk și una în fața lui Oscar. Până la pauză nicio ocazie în dreptul columbienilor, incapabili să treacă de perechea excelentă din centrul defensivei adverse Thiago Silva – David Luiz.


La revenirea de la cabine, după pauză, elevii lui Jose Pekerman au fost mult mai insistenți, dar la fel de ineficienți. În ciuda încercărilor furibunde de a pătrunde spre poarta lui Julio Cesar, columbienii n-au avut soluții ofensive, Cuadrado, James Rodriguez și Ramos fiind blocați departe de poartă.

De nicăieri a venit golul fabulos marcat de David Luiz, în minutul 68. O lovitură liberă contestată vehement de columbieni i-a pus mingea fundașului lui PSG la 30 de metri de poartă și acesta a trimis-o direct în vinclu.

Reușita parcă i-a trezit pe adversari, care s-au năpustit efectiv spre careul lui Julio Cesar. Pekerman a riscat tot și l-a trimis în teren pe Bacca, acesta obținând lovitura de pedeapsă din care James Rodriguez a redus diferența.

Au urmat 15 minute de foc la poarta braziliană, cu echipa lui Scolari înghesuită în propriul careu și cu antrenorul gazdelor trimițând pe teren al treilea stoper. Scopul scuză mijloacele și Brazilia a rezistat asediului, conservând avantajul.

S-a terminat 2-1 și calificarea în semifinale a fost a brazilienilor, care au meritat-o pentru evoluția lor din primele 45 de minute. În ultimele, am văzut din nou echipa din meciurile din grupe și din optimi. Chiar și așa, iată, gazdele turneului final au pătruns în penultimul act, acolo unde, însă, Germania va fi un adversar extrem de dificil.


LIVE TEXT

FINAL! Brazilia câștigă cu 2-1 grație unei ecxecuții magistrale a lui David Luiz! Brazilienii au tremurat în final, dar s-au calificat în semifinale, unde vor juca împotriva Germaniei!

Min. 90+2: James Rodriguez centrează din corner, de pe dreapta, Armero reia cu capul, dar alături.

Min. 90: De la margine se arată 5 minute de prelungire!

Min. 87: Neymar a fost lovit de Zuniga în zona lombară cu genunchiul, și iese pe targă, plângând. Îi ia locul Henrique.

Min. 86: Iese Paulinho și intră Hernanes.

Min. 82: Iese Hulk, intră Ramires.

Min. 81: Iese Cuadrado și intră Quintero.

Min. 80: GOOOOOL COLUMBIA! GOOOOOL JAMES RODRIGUEZ! Penalty transformat cu siguranță de Rodriguez, care l-a trimis în dreapta pe Julio Cesar și a șutat în stânga. Brazilia - Columbia 2-1.


Min. 77: PENALTY COLUMBIA! James Rodriguez îl deschide pe Bacca în careu, Julio Cesar iese și-l agață pe atacantul Sevillei. Lovitură de la 11 metri!

Min. 73: Neymar șutează de la 22 de metri, cu efect, dar trimite puțin pe lângă poartă.

Min. 69: Yepes a văzut și el cartonașul galben, pentru proteste. Căpitanul Columbiei a contestat lovitura liberă din care David Luiz a marcat.

Min. 69: Iese Teofilio Gutierrez și intră Carlos Bacca, la columbieni. 

Min. 68: GOOOOOL BRAZILIA! GOOOOOL DAVID LUIZ! Lovitură liberă de la 30 de metri, David Luiz șutează și trimite direct în vinclu! SUPERGOOOOOL! Brazilia - Columbia 2-0!


Min. 67: James Rodriguez e și el avertizat, pentru un fault din lateral. Columbianul protestează, fiind primul fault pe care-l face în acest meci.

Min. 66: Yepes trimite mingea în plasă, dar golul este anulat pentru off side.

Min. 64: Thiago Silva a văzut galben pentru un fault asupra lui Ospina. Dacă Brazilia se califică, Silva va lipsi din semifinale cu Germania, fiind suspendat.

Min. 59: Columbia domină începutul reprizei secunde. Armero centrează la marginea careului de pe stânga, James Rodriguez prelungește spre Guarin, care șutează însă mult peste poartă.

Min, 46: Începe repriza a doua.

Min. 46: Iese Ibarbo și intră Ramos, la columbieni.

PAUZĂ

Min. 44: Neymar șutează din nou din lovitură liberă, de la 19 metri lateral stânga, dar balonul se duce peste transversală.

Min. 39: Hulk primește din nou în careu, pe partea stângă, un dribling scurt și șut în forță, dar mingea se duce mult peste transversală.

Min. 34: Fernandinho trimite cu capul, după un corner de pe dreapta, dar mingea se duce în afara cadrului porții.

Min. 28: Marcelo pasează pe jos din stânga, în centrul careului, Hulk preia și șutează, dar Ospina respinge excelent.

Min. 27: Marcelo primește o pasă excelentă de la Hulk, în marginea careului, șutează, Fred pune capul, dar mingea se duce afară.

Min. 20: Neymar îl deschide pe Hulk în careu, acesta preia cu dreptul apoi șutează cu stângul, de la 7 metri, singur, dar Ospina respinge, Oscar interceptează și șutează de la 18 metri, dar același Ospina prinde.

Min. 11: Cuadrado șutează de la 16 metri, dar mingea e deviată și se duce milimetric pe lângă poarta Braziliei. Prima mare ocazie columbiană. 

Min. 7: GOOOOOL BRAZILIA! GOOOOOL THIAGO SILVA! Corner de pe partea stângă, mingea e centrată pe 6 metri, ospina nu iese, mingea cade la 4 metri în fața porții și Thiago Silva, scăpat de marcajul lui Carlos Sanchez, înscrie cu genunchiul! Brazilia - Columbia 1-0!


Min. 4: Lovitură liberă de la 28 de metri, central, pentru Brazilia. Neymar șutează, dar o face slab și trimite pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

ECHIPELE DE START

Brazilia: 12. Julio Cesar - 23. Maicon, 3. Thiago Silva (căpitan), 4. David Luiz, 6. Marcelo - 5. Fernandinho, 8. Paulinho - 7. Hulk, 11. Oscar, 10. Neymar - 9. Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari. Rezerve: 1. Jefferson, 22. Victor - 2. Daniel Alves, 13. Dante, 14. Maxwell, 15. Henrique, 16. Ramires, 18. Hernanes, 19. Willian, 20. Bernard, 21. Jo.

Columbia: 1. David Ospina - 18. Juan Zuniga, 2. Cristian Zapata, 3. Mario Yepes (căpitan), 7. Pablo Armero - 13. Fredy Guarin, 6. Carlos Sanchez - 11. Juan Cuadrado, 10. James Rodriguez, 14. Victor Ibarbo - 9. Teofilo Gutierrez. Selecţioner: Jose Pekerman. Rezerve: 12. Camilo Vargas, 22. Faryd Mondragon - 4. Santiago Arias, 5. Carlos Carbonero, 8. Abel Aguilar, 15. Alexander Mejia, 16. Eder Alvarez Balanta, 17. Carlos Bacca, 19. Adrian Ramos, 20. Juan Quintero, 21. Jackson Martinez, 23. Carlos Valdes.

Arbitru: Carlos Velasco Carballo; arbitri asistenţi: Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste (toţi din Spania); arbitru de rezervă: Svein Oddvar Moev (Norvegia)

Etichete: cm 2014 , brazilia columbia , sferturi de finala cm 2014 , live text brazilia - columbia 4 iulie 2014


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
Doar 6 din 17! Notele, după România - Columbia 2-3: un ”Tricolor” a strălucit și a fost omul meciului
profimedia-0859843479
România - Columbia 2-3. "Tricolorii" au evitat rușinea pe final de meci! Rezultat istoric pe Metropolitano
profimedia-0859819437
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Recomandările redacției
manea_dragusin
Florin Manea a spus lucrurilor pe nume, după ce Edi Iordănescu l-a schimbat pe Radu Drăgușin la pauză

Marius Șumudică, întrebat dacă ar accepta să semneze cu FCSB! Răspunsul a venit pe loc
Gaziantep FK v Kayserispor - Turkish Super Lig
Foto Cea mai bună halterofilă din Europa este româncă
cambei-deschidere2
News Alert Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului au ajuns în fața instanței
liviu
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit