UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Presa din Grecia nu s-a oprit din laude, după calificarea lui Răzvan Lucescu cu PAOK în ”sferturile” Conference League
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 05.10.2023 PAOK Thessaloniki - Eintracht Fra
Reacția lui Răzvan Lucescu, după ce a pierdut primul loc din Grecia: ”Jucătorii și-au pierdut încredea”
iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

VIDEO Costa Rica-Grecia 1-1 (5-3 d.l.d.). Caraibienii se califică dramatic și întâlnesc Olanda în sferturile de finală

29.06.2014, 14:01

Costa Rica a eliminat Grecia la loviturile de departajare, după un meci pe muchie de cuțit în optimile de finală de la CM 2014 și merge în premieră în faza "sferturilor", acolo unde o va întâlni pe 5 iulie pe Olanda, care s-a calificat tot după un joc dramatic, în fața reprezentativei din Mexic (VIDEO și DETALII AICI).

costa rica gol grecia
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

După 90 de minute, scorul a fost egal, stabilit de golurile marcate de Bryan Ruiz (53) și Sokratis Papastathopoulos (90+1).

CLICK AICI PENTRU VIDEO REZUMATUL PARTIDEI COSTA RICA - GRECIA 

După o primă repriză extrem de echilibrată, cele două surprize ale fazei optimilor de la CM 2014 au intrat la cabine la egalitate, 0-0. Cea mai mare ocazie din primele 45 de minute i-a aparținut lui Salpingidis, al cărui șut din colțul careului mic a fost blocat cu genunchiul de portarul Keylor Navas, aflat din nou într-o zi de excepție. Elenii au ținut mai mult de minge și au petrecut mai multe minute în jumătatea de teren a caraibienilor, dar și Joel Campbell & Co. au semănat pericol în preajma careului elen, în special la fazele fixe.

Tot grecii au avut de partea lor ocaziile în debutul reprizei secunde, când Samaras a trimis în brațele lui Navas cu o lovitură de cap, la capătul unei centrări dintr-o lovitură liberă de pe stânga, însă cei care au marcat a fost costaricanii. Bryan Ruiz a deschis scorul în minutul 53, cu un șut cu latul, din marginea careului, care l-a țintuit pe linia porții pe goalkeeper-ul Karnezis și care s-a oprit în plasa elenă. Grecia a început să alerge după egalare, iar terenul s-a înclinat către poarta caraibienilor, care au rămas și în inferioritate numerică, după ceva mai mult de o oră de joc.


În minutul 66, Oscar Duarte a primit al doilea cartonaș galben și și-a lăsat echipa în 10 oameni, iar presiunea europenilor s-a intensificat. A urmat o ploaie de centrări în careul echipei antrenate de Jorge Luis Pinto, dar defensiva grupării caraibiene - care până duminică primise un singur gol, iar acela din penalty, cu Uruguay - s-a descurcat exemplar, însă nu a rezistat până la final.

La fel ca în meciul în care a obținut biletele pentru optimile de finală (2-1 contra Coastei de Fildeș - VIDEO și DETALII AICI), Grecia a dat lovitura pe final. De această dată, golul dătător de speranțe a picat în minutul 90+1 și i-a aparținut lui Sokratis Papastathopoulos, care a șutat cu pâmântul și peste portarul Navas după ce acesta respinsese în față o minge trimisă de Gekas. Portarul costarican și-a dus echipa în prelungiri, scoțând o lovitură de cap a lui Mitroglou, care fusese scăpat din marcaj de fundași, la ultima fază!

Europenii au dominat ambele reprize de prelungiri, asaltând careul advers, în principal cu mingi înalte, dar fundașii și portarul reprezentantei regiunii CONCACAF au păstrat scorul egal, blocându-i, pe rând, pe Katsouranis (100), Gekas (107), Lazaros Christodoulopoulos (113), ultimul la capătul unui contraatac 5 contra 2, finalizat cu un șut puternic, dar deloc plasat. Keylor Navas a salvat iarăși Costa Rica, scoțând din nou cu piciorul, de această dată la un șut cu pământul trimis din apropiere de același Mitroglou, care putea obține calificarea elenă la ultima fază (120). 

La loviturile de departajare s-a mers cap la cap până la a patra serie, când șutul lui Gekas a fost apărat de Navas, care avea să fie declarat și omul meciului. Penalty-ul decisiv a fost transformat impecabil de Umana, iar Costa Rica a obținut calificarea mult visată. 

Caraibienii merg în premieră în sferturile de finală, acolo unde miercuri, pe 5 iulie, vor juca împotriva Olandei (tot pentru prima dată) pentru un loc în penultimul act de la CM 2014.

Neînvinsă în toate cele 4 meciuri de până acum de la CM 2014, Costa Rica a devenit a doua reprezentativă a zonei CONCACAF în privința invincibilității la o Cupă Mondială. Lider în acest sens este Mexic, care nu a pierdut în 5 meciuri consecutive în 1986.

Meciurile de până acum ale Costa Ricăi la CM 2014:

Uruguay - Costa Rica 1-3 (VIDEO și DETALII AICI)
Italia - Costa Rica 0-1 (VIDEO și DETALII AICI)
Costa Rica - Anglia 0-0 (VIDEO și DETALII AICI)
Costa Rica - Grecia 1-1 (5-3 d.l.d.)


LIVE TEXT

Costa Rica - Grecia 5-3: Umana punctează cu un șut înalt, în dreapta portarului, care nu a putut interveni, deși ghicise colțul, iar Costa Rica se califică în sferturile de finală! 

Costa Rica - Grecia 4-3: Gekas ratează! Portarul Keylor Navas a ghicit colțul și a plonjat în dreapta, respingând spectaculos șutul puternic

Costa Rica - Grecia 4-3: Joel Campbell a șutat pe jos, în dreapta portarului, păcălindu-l pe Karnezis

Costa Rica - Grecia 3-3: Holebas marchează și el cu un șut în forță, la care Navas nu a avut ce face, chiar dacă a ghicit colțul

Costa Rica - Grecia 3-2: Gonzalez a marcat cu noroc, mingea trecând peste Karnezis

Costa Rica - Grecia 2-2. Lazaros Christodoulopoulos execută frumos, pe jos, păcălindu-l pe Keylor Navas

Costa Rica - Grecia 2-1. Bryan Ruiz transformă lovitura de la 11 metri cu un șut puternic. Karnezis nu a ghicit direcția nici de această dată

Costa Rica - Grecia 1-1. Mitroglou marchează și el și egalează situația la loviturile de departajare. A avut o execuție tehnică, păcălindu-l din gleznă pe Keylor Navas și trimițând la colț, în dreapta portarului

Costa Rica - Grecia 1-0. Borges transformă cu un șut puternic, pe centru și înalt

* Primii care vor executa vor fi costaricanii, prin Borges

* Selecționerul Greciei, Fernano Santos, este eliminat de pe bancă, după ce a vociferat la arbitru după fluierul final, considerând că acesta a pus punct meciului cu 20 de secunde mai devreme


Min. 120+1: Fluier final al celor 120 de minute. A patra sfertfinalistă se decide în urma loviturilor de departajare.

Min. 120: Lovitura de colț rezultată se încheie cu un fault în atac.

Min. 120: Ratare de zile mari pentru Grecia! Mitroglou a primit o minge cu boltă în careu, dar șutul său, deloc ideal, cu pământul, a fost scos în corner de Keylor Navas, din nou cu piciorul drept.

Min. 119: Mitroglou își face mingea pe piciorul drept și încearcă un șut în forță, de la circa 20 de metri, dar trimite cu mult prea înalt și pe lângă poartă.

Min. 117: Costaricanii resping sistematic centrările grecilor numeroasele faze fixe de care beneficiază elevii lui Fernando Santos

Min. 116: Centrare periculoasă de pe stânga, dar Navas reușește să prindă mingea care a fost și deviată

Min. 113: Ocazie imensă pentru Grecia! Elenii au scăpat pe un contraatac 5 contra 2, mingea a ajuns la Christodoulopoulos, în partea stâgă a careului costarican, dar șutul acestuia nu a fost deloc plasat, iar Navas a reușit să respingă

Min. 111: Joel Campbell încearcă să reia cu călcâiul o centrare primită în șase metri, dar nu reușește și grecii resping în careu

Min. 110: Gonzales primește în colțul stâng al careului grec, preia lag, apoi încearcă o reluare spectaculoasă, din foarfecă, dar nu trimite ideal, iar portarul Karnezis prinde fără emoții.

Min. 107: Gekas este lansat cu o minge la limita offside-ului, dar nu reușește să ajungă l minge mai rapid decât portarul Keylor Navas, pe care îl lovește discret, după ce acesta prinde balonul chiar în fața sa. Goalkeeper-ul costarican a rămas momente bune întins pe gazon, pentru a primi îngrijiri medicale.

Min. 106: Începutul celei de-a doua reprize de prelungiri.

Min. 105: Finalul primei reprize de prelungiri. Cele două echipe schimbă terenurile.

Min. 103: Ajung și costaricanii în careul grec, dar un apărător elen a reușit să respingă din alunecare din careul de 6 metri, la o fază care putea fi amenințătoare pentru Karnezis.

Min. 100: Încă o șansă imensă de gol pentru europeni! Katsouranis a finalizat din unghi o fază prelungită de atac a grecilor, care au păstrat momente bune mingea în careul costarican, însă șutul său a fost respins în corner de un fundaș advers.

Min. 94: Ocazie pentru Grecia! O centrare de pe dreapta a fost prea înaltă pentru Mitroglou, iar Samaras, aflat imediat în spatele său, a ratat lovitura de cap, incomodat și de săritura colegului său.

Min. 91: Portarul Keylor Navas a prins cu siguranță o centrare trimisă de greci de pe dreapta, care a fost deviată de un fundaș costarican și nu a fost ajunsă de Mitroglou.

Min. 91: Începutul primei reprize de prelungiri. Grecii au dat lovitura de start.

Min. 90+4: Fluier final al primei părți a meciului. A treia calificată în sferturile de finală de la CM 2014 se va decide după 120 de minute sau după loviturile de departajare

Min. 90+3: Ocazie imensă pentru Grecia! Mitroglou a reluat cu capul o centrare înaltă, dar Keylor Navas a respins excelent, păstrând speranțele pentru Costa Rica. Un gol al Greciei ar fi însemnat și calificarea în sferturi pentru echipa lui Fernando Santos.

Min. 90+1: GOOOOL Grecia! Sokratis Papastathopoulos egalează in extremis pentru eleni, punctând cu un șut din prima, după o respingere în față a lui Keylor Navas la șutul lui Gekas. Costa Rica - Grecia 1-1.

VIDEO 3D: Golul lui Sokratis în meciul Costa Rica - Grecia (golul de 1-1) 

Min. 83: Ultima schimbare la Costa Rica: iese Bolanos și intră Brenes.

Min. 81: Ploaie de centrări în careul costarican, dar apărarea din fața lui Keylor Navas reușește să respingă.

Min. 78: Ultima modificare și la Grecia: iese Maniatis (fundaș) și intră Katsouranis (mijlocaș).

Min. 72: Schimbare la Costa Rica: iese Gamboa și intră Acosta.

Min. 71:     Manolas încasează și el un cartonaș galben, pentru o intrare dură asupra lui Joel Campbell. Costaricanii au cerut chiar o eliminare.

Min. 71: Momente de presiune elenă în careul costarican, cu portarul keylor navas intervenind nesigur la o centrare înaltă trimisă de pe stânga, dar colegii săi din apărare au reușit să respingă.

Min. 70:     Cartonaș galben pentru Bryan Ruiz.

Min. 69: Schimbare la Grecia: iese Salpingidis și intră Gekas.

Min. 66:     Eliminare la Costa Rica! Oscar Duarte a încasat al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Holebas și a fost trimis la cabine. Gruparea caraibiană a rămas în inferioritate numerică.

Min. 65: Modificare și la costaricani: iese Tejeda și intră Cubero.

Min. 58: Schimbare la Grecia: iese Samaris și intră Mitroglou.

Min. 56:     Oscar Granados, de pe banca de rezerve costaricană, încasează un cartonaș galben.

Min. 54: Torosidis joacă mingea cu mână în propriul careu, suflându-i mingea lui Bolanos, care deja plecase în alunecare, în încercarea de a trimite spre poarta elenă. Arbitrul australian Benjamin Williams a lăsat jocul să continue.

Min. 53: GOOOOL Costa Rica! Bryan Ruiz deschide scorul în fața Greciei, cu un șut pe jos, cu latul, din marginea careului, execuție care l-a țintuit pe linia porții pe portarul Karnezis. Costa Rica - Grecia 1-0.

VIDEO 3D: Golul lui Ruiz în Costa Rica - Grecia (golul de 1-0) 

Min. 48:     Cartonaș galben pentru Tejeda.

Min. 47: Ocazie pentru Grecia! Samaras reia cu capul o centrare venită dintr-o lovitură liberă de pe stânga, dar trimite direct în brațele lui Keylor Navas.

Min. 46: Începutul reprizei secunde.

Min. 45+2: Pauză la Recife, pe Arena Pernambuco, acolo unde Costa Rica și Grecia se află la egalitate, scor 0-0.

Min. 45: De la margine se arată 2 minute de prelungire pentru prima repriză.

Min. 44: Keylor Navas iese dintre buturi și domină spațiul aerian din careul său, prinzând fără probleme centarea lui Karagounis, din lovitura liberă care a rezultat după faultul lui Duarte.

Min. 42:     Cartonaș galben pentru Duarte, după un fault comis asupra lui Lazaros, aproape de careul costarican.

Min. 38: Ocazie pentru Grecia! Holebas a centrat excelent de pe stânga, cu un efect grație căruia mingea a ocolit atât apărătorii, cât și pe portarul costarican, dar șutul din prima al lui Salpingidis, venit bine la colțul lung, a fost scos cu genunchiul de Keylor Navas. Cea mai mare ocazie a meciului de până acum.

Min. 36:     Cartonaș galben pentru Samaris, după un fault la mijlocul terenului, asupra lui Joel Campbell.

Min. 28: Karagounis șutează de la circa 30 de metri, cu pământul, dar Keylor Navas este atent și reușește să prindă cu siguranță.

Min. 23: Bolanos centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta suprafeței de pedeapsă, acordată foarte aproape de linia careului, dar niciun jucător costarican nu a reușit să trimită spre poartă, iar mingea a ieșit în aut, pe cealaltă parte a terenului.

Min. 19: Centrare pe jos trimisă de costaricani, de pe partea stângă, dar Joel Campbell nu reușește să ajungă, deși plonjase în direcția mingei. Apărarea europenilor rezolvă faza fără probleme.

Min. 15: Joc destul de echilibrat până acum, în primul sfert de oră al celei de-a treia optimi de finală de la CM 2014. Grecii par să aibă un plus de posesie, Ocaziile mari încă nu au apărut.

Min. 12: Christodoulopoulos pătrunde în centru din partea stângă și își face mingea pe șut, dar trimite pe lângă poarta costaricană.

Min. 7: Bolanos primește în marginea careului, preia și pătrunde în suprafața de pedeapsă, apoi șutează peste blocajul unui fundaș grec, dar și peste poarta lui Karnezis.

Min. 4: Costaricanii trimit un prim șut spre poarta grecilor, prin Gamboa, dar mingea trimisă pe jos de acesta se duce cu mult pe lângă poartă.

Min. 1: Fluier de start al meciului dintre Costa Rica și Grecia, din a treia optime de finală de la CM 2014. Câștigătoarea din această partidă va juca împotriva Olandei, care tot duminică s-a calificat dramatic în sferturile de finală, după ce a câștigat cu 2-1 în fața naționalei din Mexic (VIDEO și DETALII AICI).

ECHIPELE DE START

Costa Rica (5-4-1): Navas - Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz - Ruiz (c), Borges, Tejeda, Bolanos - Campbell;
Selecţioner: Jorge Luis Pinto;

Grecia (4-3-3): Karnezis - Torosidis, Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Holebas - Karagounis (c), Samaris, Maniatis - Lazaros Christodoulopoulos, Salpingidis, Samaras;
Selecţioner: Fernando Santos.


Etichete: grecia , cm 2014 , costa rica , optimi cm 2014 , live text costa rica - grecia 29 iunie 2014 , costa rica - grecia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Imagini rușinoase pe Metropolitano: românii și columbienii s-au luat la bătaie imediat după meci!
bataie
Recomandările redacției
iordanescu ancelotti
Exclusiv Gluma pe care a făcut-o Anghel Iordănescu în timpul întâlnirii cu Carlo Ancelotti: ”Ne-a distrus”

Giovanni Becali l-a convins și semnează contractul!
giovanni becali 9
Șefii lui Dinamo rămân optimiști, după sancțiunea uriașă primită: ”Vom fi mai puternici!”
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (17.03.2024)
Exclusiv Tudorel Stoica l-a ”urecheat” pe Gică Hagi pentru faptul că îi ia apărarea lui Ianis: ”Îi face un mare rău”
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Citește și
Seară istorică în fotbalul european: s-au calificat pentru prima dată la EURO, în cel mai dramatic mod posibil!
profimedia-0859816470
Video Scandal izbucnit la pauza unui meci decisiv pentru EURO 2024! S-a lăsat cu două cartonașe roșii
georgia grecia
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Video Polonia - Estonia 5-1 și Țara Galilor - Finlanda 4-1, în semifinalele din barajul pentru EURO 2024. Rezultatele complete
Polska - Estonia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale