Manchester City v Real Madrid Semi Final Leg One - UEFA Champions League, United Kingdom - 26 Apr 2022
Statistici îngrijorătoare pentru Real Madrid înainte de ”dubla” din UCL cu Manchester City
trofeu si minge liga campionilor
Real Madrid, mai mult decât toate celelalte echipe din sferturile UEFA Champions League la un loc
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 1 Liga a2-a: Corvinul Hunedoara-Gloria Buzau
Play-off

Astra a fost eliminată din Champions League. Campioana continuă în play-off-ul Europa League

03.08.2016, 00:02

Astra Giurgiu a pierdut pe terenul danezilor de la FC Copenhaga şi continuă aventura în play-off-ul Europa League.

gol
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Danezii au avut nevoie de o singură repriză pentru a-şi asigura calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Primul gol a venit după aproximativ un sfert de oră, când Verbic a combinat frumos cu Ankersen, centrarea acestuia în careu fiind reluată în plasă de către Cornelius.

20 de minute mai târziu, Falk şi Augustinsson creează un "un-doi" care surprinde apărarea giurgiuveană. Santander majorează scorul după ce pasa de la Augustinsson îl atinge pe Fabricio. La ultima fază din prima repriză, Cornelius reuşeşte “dubla”. Cornerul este executat cu precizie de Augustinsson, în timp ce autorul primului golului, vine fără marcaj în careu, se înalţă şi înscrie tot cu capul.

Odată reveniţi de la vestiare, echipa care domină este tot cea a danezilor. Cornelius mai trimite o dată mingea în plasă, dar tuşierul dictează ofsaid. Eroul lui Copenhaga a mai rezistat pe teren zece minute, după care, aflat întins la pământ cere să fie schimbat. Fără şansa de-a pătrunde în careul campioanei daneze, Junior Morais, “Săpun” şi Takayuki Seto încearcă câte un şut de la distanţă. Olsen reţine de fiecare dată şi Astra, aflată la prima experienţă în Liga Campionilor, pierde cu 4 la 1, scorul general. 

Astra a fost la al patrulea sezon consecutiv în cupele europene, dar la prima experienţă în Champions League. În Europa League, Astra a debutat în sezonul 2013-2014. Cele mai mari performanţe au fost eliminările lui Olympique Lyon sau West Ham United. Anul trecut, giurgiuvenii au trecut în preliminarii de Inverness CT (1-0 şi 0-0) si West Ham United (2-2 şi 2-1), dar a fost eliminată de AZ Alkmaar (3-2 şi 0-2), în play-off-ul Europa League.



Min. 90+3. Fluier final. Astra a pierdut pe terenul danezilor.

Min. 90+1: Takayuki Seto este servit perfect de Lovin la marginea careului, dar trimite slab şi Olsen reţine.

Min. 90: 3 minute de prelungire.

Min. 83: Ultima schimbare şi la gazde. Autorul golului cu numărul 2, Santander este schimbat şi el, în locul său intrând Kusk.

Min. 79: Florea se dezechilibrează în colţul careului, încercând să reţină mingea. Jucătorul proaspăt intrat cade pe minge.

Min. 78: 16.853 de spectatori sunt prezenţi la meci.

Min. 76: Takayuki intră în locul lui Daniel Niculae.

Min. 76: Săpunaru este schimbat. Intră Constantin Florea.

Min. 76: Săpunaru primeşte mingea la marginea careului, şutează, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 70: Iese Falk, intră Toutouh.

Min. 66: Santander trimite în bară după ce îl întoarce pe Geraldo Alves la marginea careului.

Min. 65: Junior Morais îşi încearcă şi el norocul cu un şut de la distanţă. Olsen reţine balonul.

Min. 61: Pavlovic intră pe teren în locul lui Cornelius.

Min. 61: FC Copenhaga joacă în 10 după ce autorul "dublei" a ieşit accidentat de pe teren.

Min. 60: Cornelius acuză o accidentare. Vârful danez cere să fie schimbat.

Min. 57: Prima schimbare la Astra Giurgiu. De Amorim intră în locul lui Boudjemaa.

Min. 55: La faza următoare, Al. Stan este avertizat cu cartonaşul galben.

Min. 55: Cornelius este oprit din joc pentru un fault asupra lui Al. Stan. Danezul ar fi rămas singur cu portarul Astrei.

Min. 52: Delaney cere lovitură de la 11 metri după ce Lovin îl trage de tricou şi-l culcă la pământ pe danez.

Min. 50: Gol anulat pentru danezi. Cornelius trimite din marginea careului peste Silviu Lung Jr., dar este semnalizat de la margine pentru pozişie de ofsaid.

Min. 46: Boldrin reuşeşte o fază excelentă, îi pasează lui Teixeira, care şutează puternic la colţul scurt. Olsen respinge cu greu în corner. 

Min. 46: Nicio modificare în ambele formaţii.

Min. 46: Se reia jocul. 

Min. 45+2: Pauză pe "Parken Stadium".

Min. 45+2: GOOOL COPENHAGA! Cornelius înscrie al doilea său gol după ce îl depăşeşte pe Săpunaru. Cornerul este executat cu precizie de Augustinsson, în timp ce autorul golului, fără marcaj, se înalţă şi înscrie tot cu capul. 

Min. 45+1: Delaney reia cu capul, dar Silviu Lung Jr. se întinde şi trimite peste poartă.

Min. 45: Un minut de prelungire.

Min. 44: Daniel Niculae iroseşte cea mai mare ocazie a Astrei de-a reduce din handicap, după pasa lui Teixeira.

Min. 41: Ankersen şi Fabricio se resimt după ce apărătorul giurgiuvenilor îl opreşte pe danez.

Min. 39: Junior Morais are o intervenţie bună în propriul careu asupra lui Delaney şi trimite mingea în corner.

Min. 34: GOOOL COPENHAGA! Santander majorează scorul după ce pasa de la Augustinsson îl atinge pe Fabricio.

Min. 30: Silviu Lung Jr. intevine foarte bine şi reţine din picioarele lui Verbic.

Min. 22: Acelaşi Cornelius îi pasează din colţul careului lui Delaney, care reia puţin pe lângă bara din dreapta.

Min. 14: GOOOL COPENHAGA! Verbic combină cu Ankersen, care îi centrează în careu lui Cornelius. Atacantul se înalţă şi reia cu capul de lângă Al. Stan.

Min. 12: Falk îi pasează perfect lui Cornelius care reia puţin pe lângă poarta lui Silviu Lung Jr.

Min. 1: Începe partida de la Copenhaga. Gazdele au lovitura de start.


Echipele de start:

FC Copenhaga: Olsen - Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson - Verbic, Kvist, Delaney, Falk - Santander, Cornelius

Antrenor: Stale Solbakken

Rezerve: Andersen, Hogli, Antonsson, Gregus, Kusk, Pavlovici, Toutouh

Astra Giurgiu: Silviu Lung Jr. - Săpunaru, Fabricio, Geraldo, Junior Morais - Lovin - Boudjemaa, Stan, Boldrin, Teixeira - Daniel Niculae

Antrenor: Cristian Petre

Rezerve: Gavrilaș, Takayuki Seto, Florea, Oros, Ioniță, Vangjeli, De Amorim


Astra a plecat luni dimineață spre Danemarca, acolo unde va disputa returul partidei cu FC Copenhaga, din turul trei preliminar al Champions League. În prima manşă, disputată la Giurgiu, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.

Chiar dacă nu au reușit să se impună pe teren propiu, iar Copenhaga pleacă cu prima șansă, giurgiuvenii sunt optimişti în ceea ce privește calificarea în play-off-ul Champions League. Astra a plecat la Copenhaga fără antrenorul echipei, Marius Șumudică, care este suspendat și nu are voie să călătorească în același avion cu echipa. Acesta va încerca să ajungă în Danemarca cel târziu în ziua jocului și va urmări duelul crucial din tribună, chiar dacă susţine că are acceptul UEFA de a-și conduce elevii de la nivelul terenului. Partida dintre FC Copenhaga și Astra se va disputa miercuri, 3 august, cu începere de la ora 20:45.

Campionii s-au deplasat cu un avion de linie şi au ajuns la Malmo, însă şoferul autocarului îi aştepta la aeroportul din Copenhaga. Patronul Ioan Niculae nu şi-a dat acordul să se meargă spre Danemarca prin intermediul unei curse charter. Astfel, după meciul de la Severin, cu Pandurii, Lovin&Co au trebuit să vină la Bucureşti, unde, la 7:40 dimineaţa, aveau programat zborul spre Malmo. Acolo trebuia să îi aştepte autocarul, doar că şoferul a crezut că trebuie să îi transporte de la aeroportul din Copenhaga, gândindu-se că echipa vine cu o cursă charter.

După ce autocarul a parcurs cei 44 de kilometri dintre Copenhaga şi Malmo, jucătorii şi staff-ul Astrei blocaţi în aeroportul din Malmo timp de mai multe ore, au ajuns la hotel, evident, foarte obosiţi. Au urmat apoi câteva ore de odihnă şi seara o şedinţă de pregătire la baza de antrenament a celor de la Boldklubben 1903. Aici s-a efectuat antrenamentul de recuperare de după partida de la Tâgu Jiu, avantajul fiind acela că jucătorii nu mai sunt obligaţi să suporte canicula din ţară. După ce s-a făcut joncţiunea cu jucătorii menajaţi în ultima etapă a Ligii I, Teixeira, Boudjemaa, Geraldo, Lovin, campionii României speră să ajungă la forma optimă la ora partidei de miercuri.

Astăzi a mai fost programată şedinţa oficială de pregătire, pe „Parken Stadium” - arena care va găzdui partida. În afara dificultăţilor de lot mai vechi, Alibec şi Dandea, nu sunt probleme medicale.

Jocul din Danemarca va fi condus la centru de israelianul Liran Liany, care va fi ajutat de asistenții David Elias Biton și Mahmud Mahagna. Arbitrul de rezervă va fi Eli Hacmon. Observator de arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Şumudică despre echipă: ”traversăm o perioadă ușor de criză. Ne-am pregătit bine. Au venit niște jucători ca Fabricio și Săpunaru, care mâine vor face parte din primul 11. Nu îl am pe Alibec, Nico a venit după accidentare și trebuie să ne antrenăm pe etape"

despre adversar: “eu spun că și mâine vom arăta bine. Băieții sunt 100% ok, din ce vorbesc cu Cristi. Am văzut ultimul joc al lor. Au câștigat 4-0. E un public numeros, s-au vândut foarte multe bilete. Acustica e extraordinară. În campionat, au nouă puncte din nouă, chiar dacă nivelul nu este extraordinar. E o echipa bine organizată, care joacă de mult timp împreună”.

despre suspendarea lui: ”nu va fi nicio hârtie împotriva mea. Nu au nicio informare asupra mea, prin care să mi se interzică așa ceva. Lunea, Comisia de Disciplină a UEFA face o listă cu jucătorii sau antrenorii suspendați, iar eu nu sunt acolo. Aș fi putut sta pe bancă, dar risc foarte mult, iar Federația nu mă vrea pe bancă. Am ajuns să se dea un exemplu cu mine”.

Campioana Danemarcei a învins-o clar, sâmbătă, 4-0, pe Nordsaelland, în etapa cu numărul 3 din campionatul danez. Au marcat Pavlovic (21), Falk (39) și Kusk (63 și 69). Antrenorul Stale Solbakken a folosit cinci titulari din echipa care remiza la Giurgiu la mijlocul săptămânii: Olsen, Ankersen, Jorgensen, Delaney și Santander. Pe parcurs au mai intrat doi jucători care au fost în primul 11 miercuri: Cornelius și Toutouh.

După trei runde, Copenhaga are punctaj maxim în liga daneză, și un golaveraj 11-0, neprimind vreun gol în acest sezon.

Echipele probabile

Copenhaga: FC Copenhaga: Olsen - Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson - Verbic, Kvist, Delaney, Falk - Santander, Cornelius

Astra Giurgiu: Silviu Lung Jr. - Săpunaru, Geraldo Alves, Fabricio, Junior Morais - Al. Stan, Boldrin, Lovin - Teixeira, Daniel Niculae, Boudjemaa

Miercuri, 3 august, FC Copenhaga va primi vizita Astrei, în manșa retur a turului trei preliminar al UEFA Champions League. Danezii au prima șansă la calificare, după remiza, 1-1, obținută la Giurgiu. Meciul va fi LIVE TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro.


Etichete: astra , champions league , copenhaga , live copenhaga astra , video copenhaga astra


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!

Exclusiv Decizia luată de Victor Angelescu, după ce Dan Șucu a anunțat că merge cu galeria la Craiova
sucu
Tottenham a aflat cât trebuie să plătească pentru fundașul ”mai bun decât” Radu Drăgușin
LONDON, ENGLAND - MARCH 16: Radu Dragusin of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Fulham FC and Tot
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Citește și
Mihai Pintilii, spectator de la lux la CSM București - Krim! Alături de cine a urmărit meciul
Screenshot 2024-03-24 194304
Rodri s-a săturat de Real Madrid - Manchester City: ”Sunt de 5 ani în Anglia și au fost 4 dueluri cu ei”
Scotland v Spain - UEFA Euro 2024 Qualifying - Group A - Hampden Park
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Marele avantaj al Barcelonei în ”dubla” cu PSG din Champions League

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale