Xavi a ajuns în instanță, după ce a fost numit ”bufonul Europei” și ”antrenor cu metode criminale”
Szachtar Donieck - FC Barcelona
Decizia finală în cazul lui Robert Lewandowski, care are pe masă o ofertă de 100.000.000€ / an
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO FC Barcelona - AC Milan 4-0. Dubla lui Leo Messi a tăiat “capetele“ Diavolului

12.03.2013, 02:31

Cât de mult or fi crezut fotbaliștii lui AC Milan că se vor califica în sferturile UEFA Champions League, doar Allegri știe. Aveau un avantaj destul de bun după meciul din Italia, deși atunci când joci cu Barcelona nici nu mai știi câte goluri trebuie să marchezi ca să fii sigur de calificare.

Total contrar așteptărilor, italienii au intrat cu coada între picioare pe Nou Camp iar Messi și “haita“ sa, în continuă foame de performanță, atât a așteptat. Ambiționați de Roura, dar și de dorința de a depăși forma mai puțin bună din ultima vreme, catalanii s-au năpustit cu toate “armele“ din dotare pentru a tăia cele două capete ale “diavolului milanez“ și pentru a reintra în cărțile calificării.

Primele 17 minute au însemnat o sarabandă de ocazii ale spaniolilor, în timp ce italienii nici nu mai știau ce să facă ca să-și revină din pumni. Messi n-a ratat prilejul de a mai demonstra, încă o dată, cine este Împăratul, și a deschis scorul. Era doar minutul 5 și Barca mai avea nevoie doar de un gol pentru a echilibra situația la general. A urmat faza din minutul 12, care ar fi putut încheia mai devreme datele problemei, numai că arbitrul Viktor Kassai n-a dictat penalty și nu l-a eliminat pe Abate, care l-a obstrucționat clar în careu pe Pedro. Avalanșa de ocazii a continuat la poarta lui Abbiati. Iniesta și tot Messi au ratat din situații bune, dar era clar că, în acest ritm, nu se punea problema echipei calificate.

david villa bucurie
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1



Abia după minutul 20, milanezii au reușit să iasă și ei la joc, dar, de fiecare dată, oportunitățile lor de a marca au fost tratate superficiale de El Shaarawy și de colegii lui. Și totuși, milanezii ar fi putut întoarce partida în favoarea lor, la faza din minutul 38, atunci când Niang a scăpat singur cu Valdes, dar a trimis balonul în bară!

Repriza a doua a semănat cu prima parte a meciului. Catalanii au dominat cu toate liniile, în timp ce italienii au părut fără busolă, fără idei, dar mai ales claritate pe faza ofensivă. Messi a reușit dubla, după care David Villa a înfipt cuțitul în inima “Diavolului“. A marcat și Alba, la capătul unei faze de manual, asta doar pentru a demonstra și prin scor, pentru că prin evoluție era clar deja, ce echipă merita cu adevărat să continue în întrecerea regină a fotbalului.

Recordul, pleonasm pentru Messi
Starul argentinian al Barcelonei a ajuns să dea peste cap toate cifrele, statisticile și recordurile ce erau stabile până odinioară în fotbalul spaniol și mondial. Prin dubla din meciul cu Milan, mijlocașul catalanilor a ajuns la 58 de goluri marcate în UCL, fiind pe locul al doilea în acest clasament select, în care lider este Raul Gonzalez, cu 71 de reușite. De asemenea, Messi a izbutit să marcheze patru goluri echipelor italiene în UCL, record ce era deținut până acum doar de Rooney.

REZUMATUL PRIMEI REPRIZE

RERZUMATUL REPRIZEI A DOUA



FC Barcelona - AC Milan 4-0
Au marcat: Messi 5 și 40, David Villa 55, Alba 90+2

FC Barcelona
Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano (Puyol 77), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa (Alexis 74), Messi, Pedro (Adriano 84)
Antrenor: Jordi Roura

AC Milan
Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Montolivo, Ambrosini (Robinho 60), Flamini (Bojan 75) - Boateng, Niang (Muntari 60), El Shaarawy
Antrenor: Massimiliano Allegri


FINAL

Min. 90+2 - GOOOOOL BARCELONA: 4-0, ALBA. Fază de manual a catalanilor. Messi a recuperat o minge la mijlocul terenului, a așteptat până a venit Alexis, căruia i-a pasat, apoi acesta din urmă a centrat perfect, în covrig, în față, iar Jordi Alba n-a iertat.

Min. 84 - Ultima schimbare Barcelona. A ieșit Pedro, a intrat ADRIANO.

Min. 82 - Șansă mare de gol pentru Milan. Alba, cu riscul unei accidentări, l-a blocat perfect pe Robinho, care putea realu în gol, din interiorul careului.

Min. 77 - A doua schimbare Barcelona. A ieșit Mascherano, a intrat PUYOL

Min. 75 - Ultima schimbare Milan. A ieșit Flamini, a intrat BOJAN

Min. 74 - Prima schimbare Barcelona. A ieșit Villa, a intrat ALEXIS.

Min. 68 - Panică în careul catalanilor. Flamini a reluat cu călcâiul dar spaniolii au respins prin Pique.

Min. 62 - Messi a fost iar aproape de gol, dar șutul expediat de acesta n-a atins spațiul porții.

Min. 60 - Dublă schimbare la Milan.

A ieșit Ambrosini, a intrat ROBINHO.
A ieșit Niang, a intrat MUNTARI. 

Min. 55 - GOOOOOL BARCELONA: 3-0, DAVID VILLA. Atacantul a profitat de o pasă excelentă primită de la Xavi, dar și de faptul că fundașul stânga al milanezilor, Constant, a ratat contactul cu mingea, și a marcat la colțul lung.

Min. 54 - oi Mexes. Nici el nu va juca în următorul meci din Europa al echipei sale.

Min. 52 - Boateng a reluat din întoarcere, dar mingea s-a dus cu mult peste poarta lui Valdes.

Min. 48 - Acțiune pe cont propriu a lui Messi, de aproximativ 20 de metri, dar șutul acestuia a fost slab.

A început repriza a doua.

PAUZĂ

Min. 45 - oi Flamini pentru un fault asupra lui Pedro. Nici el nu va avea drept de joc în următorul meci de UEFA Champions League

Min. 41 - OI Pedro. Mijlocașul Barcelonei nu va avea drept de joc în următorul meci al catalnilor din Champions League.

Min. 40 - GOOOOOL BARCELONA: 2-0, MESSI. “Balonul de Aur“, excelent găsit la marginea careului de pasa lui Iniesta, a preluat după care a tras pe colțul scurt. S-A EGALAT SCORUL DIN TUR!

Min. 38 - ULUITOARE RATARE MILAN. Niang a profitat de o gafă a lui Mascherano și a scăpat, aproape de la mijlocul terenului, singur cu Valdes, dar mingea a lovit bara din dreapta, după care a revenit în teren.

Min. 34 - Acțiune de a atac a milanezilor, El Shaarawy a primit mingea, a trecut de Alves, dar, din nou, șutul său a fost unul foarte slab, astfel că Valdes a prins.

Min. 30 - El Shaarawy a încercat o reluare de senzație, foarfecă laterală, din centrarea lui Niang, dar execuția nu i-a ieșit și faza s-a stins.

Min. 27 - După un început senzațional al catalanilor, cu o presiune fantastică, milanezii au reușit să echilibreze forțele din teren

Min. 22 - OI Boateng, pentru un fault asupra lui Iniesta.

Min. 17 - Asediu la poarta milanezilor. A fost rândul lui Xavi să tragă de la distanță, dar mingea s-a dus puțin pe lângă bara din dreapta lui Abbiati.

Min. 13 - OCAZIE URIAȘĂ BARCELONA. Iniesta a prins o “ghiulea“ de la marginea careului, dar Abbiati a scos miraculos în față, pentru ca apoi Messi să reia cu capul pe colțul scurt, dar mingea s-a dus în plasa laterală.

Min. 12 - Fază controversată în careul milanezilor. Abate l-a împins în careu pe Pedro, dar kassai n-a dictat nimic. În mod normal, trebuia penalty și eliminare la Abate.

Min. 9 - Replica milanezilor n-a întârziat. El Shaarawy, bine demarcat, a preluat mingea, a făcut un pas în lateral, după care a tras din întoarcere, dar fără emoții pentru Valdes.

Min. 5 - GOOOOOL BARCELONA: 1-0, MESSI. Mijlocașul catalanilor a preluat mingea în afara careului, a intrat în careul de 16 metri după care a tras pe colțul scurt, printre trei adversari, fără nicio șansă pentru Abbiati.

A început meciul.

Așa cum au promis, fanii catalanilor au prezentat, cu doar câteva secunde înainte de a începe partida, o coregrafie realmente impresionantă. Zeci de mii de plăcute în culorile Barcelonei au creat o imagine de poveste.

Etichete: video , ac milan , barcelona , messi , liga campionilor , champions league , uefa , xavi , boateng , iniesta , echipe probabile , allegri , el shaarawy , camp nou , jordi roura , ambrosini , remontare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă

Ion Țiriac a spus de ce își pilotează singur avionul la 84 de ani. ”Vă rog să mă scuzați”
Jour 2 - People dans les tribunes des internationaux de tennis d
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
denis-dragus
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Citește și
Anunțul venit din Spania: ”Erling Haaland va juca pentru Barcelona”
Chelsea v Manchester City - Premier League - Stamford Bridge
Duel între frați în ”Derby della Madonnina”! AC Milan vrea să îl aducă pe San Siro pe fratele lui Marcus Thuram
tribuna_cut_milan_inter
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură