Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi a spus de ce fotbaliști are nevoie România la EURO 2024
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Video Exclusiv Maxim, OUT, Keşeru merge în Franţa! Iordănescu a anunţat oficial lotul pentru Euro

31.05.2016, 08:50

UPDATE 20:18 Keşeru face parte din lotul pentru Euro! În cele din urmă, selecţionerul a decis ca Alexandru Maxim să nu facă deplasarea la turneul final, deşi au existat o serie de informaţii conform cărora atacantul lui Ludogorets nu va merge în Franţa. Pe lângă Maxim, din lotul de 23 nu fac parte Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan şi Ioan Hora.

nationala-1
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

 ”Le mulțumesc tuturor jucătorilor care au participat la stagiul de pregătire din Italia, precum și cluburilor la care aceștia evoluează. Îmi pare nespus de rău că a trebuit să renunț la cinci jucători. Împreună cu conducerea Federației Române de Fotbal am decis ca acești cinci fotbaliști să fie invitații noștri în Franța pe durata Campionatului European”, a declarat selecționerul Anghel Iordănescu, conform site-ului oficial al Federaţiei.

LOTUL OFICIAL AL ROMÂNIEI PENTRU TURNEUL FINAL

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina, 35/0), Costel Pantilimon (Watford, 22/0), Silviu Lung (Astra, 3/0)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu, 12/0), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb, 16/0), Vlad Chiricheș (SSC Napoli, 40/0), Valerică Găman (Astra Giurgiu, 13/1), Dragoș Grigore (Al Sailiya, 19/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 7/0), Răzvan Raț (Rayo Vallecano, 110/2), Steliano Filip (Dinamo, 4/0)


Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București, 30/1), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva, 19/1), Andrei Prepeliță (Ludogorets, 9/0), Adrian Popa (FC Steaua București, 13/0), Gabriel Torje (Osmanlispor, 49/10), Alexandru Chipciu (FC Steaua București, 20/3), Nicolae Stanciu (FC Steaua București, 4/3), Lucian Sănmărtean (Al Ittihad, 19/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 12/4), Bogdan Stancu (Genclerbirligi, 39/9), Florin Andone (Cordoba, 5/1), Denis Alibec (Astra, 3/1)


UPDATE 17:36 Anghel Iordănescu va anunţa oficial lotul care merge la Euro la ora 20:00 (a stabilit o şedinţă, la care vor participa toţi cei 28 de componenţi ai lotului). Claudiu Keşeru este cel de-al cincilea jucător care nu va prinde turneul final, deşi iniţial selecţionerul oscilase între Maxim şi Chipciu. Îi reamintim şi pe ceilalţi patru: Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan şi Ioan Hora.

UPDATE 10:52: Claudiu Keşeru a oferit o scurtă declaraţie, după ce a efectuat vizita medicală la INMS. Atacantul celor de la Ludogorets, care, conform ultimelor informaţii ar urma să fie lăsat acasă de Anghel Iordănescu, a declarat că refuză să ia în calcul acest scenariu. 

"Am rezolvat tot ce era de rezolvat. A fost foarte bine în Italia. Toată lumea a muncit exemplar. Păcat de rezultatul meciului cu Ucraina, dar per ansamblu sunt multe lucruri interesante de reţinut. Aşteptăm să se definitiveze lotul. Sunt o persoană extrem de optimistă şi nu verau să mă gândesc că nu voi fi la Euro", a declarat Claudiu Keşeru. 


UPDATE 09:55: Azi, la ora 18:00, toţi cei 28 de jucători din lotul lărgit pentru Euro se vor prezenta în cantonamentul echipei naţionale, de la Mogoşoaia. Ulterior, selecţionerul îi va anunţa pe cei 5 jucători care vor rămâne acasă, restul de 23 urmând să facă deplasarea în Franţa.

Lotul de 23 de jucători ai naţionalei României pentru Euro 2016 va fi astfel anunţat oficial după ora 18:00.


UPDATE 08:50: Răsturnare de situaţie la naţională, chiar în ziua în care Anghel Iordănescu urmează să anunţe lotul final de 23 de jucători pentru Euro 2016. Astfel, din ultimele informaţii, se pare că, alături de Alin Toşca, Adrian Ropotan, Andrei Ivan şi Ioan Hora, Claudiu Keşeru va fi cel de-al cincilea fotbalist lăsat acasă. Astfel, Alex Maxim şi Alex Chipciu ar urma să meargă la turneul final din Franţa.

Azi, în jurul prânzului, selecţionerul va anunţa lotul de 23 de jucători ai naţionalei României pentru Euro 2016.

Lotul naţionalei pentru Euro 2016 (potrivit surselor Digi Sport. Anunţul oficial va fi făcut de Iordănescu marţi, 31 mai):

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheș (SSC Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Răzvan Raț (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Andrei Prepeliță (Ludogorets), Adrian Popa (FC Steaua București), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (FC Steaua București), Nicolae Stanciu (FC Steaua București), Lucian Sânmărtean (Al Ittihad), Alex Maxim (VfB Stuttgart)

Atacanți: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Florin Andone (Cordoba), Denis Alibec (Astra)

Programul meciurilor din Grupa României de la Euro:

10 iunie: Franţa - România
11 iunie: Albania - Elveţia

15 iunie: România - Elveţia
15 iunie: Franţa - Albania

19 iunie: Elveţia - Franţa
19 iunie: România - Albania


Anghel Iordănescu s-a decis în privinţa lotului de 23 pentru turneul final din Franţa. Conform surselor Digi Sport, selecţionerul nu va miza pentru Euro pe Andrei Ivan, Ioan Hora, Alin Toșca, Adrian Ropotan şi Alexandru Maxim.

În ultima săptămână, tehnicianul primei reprezentative şi secunzii săi au urmărit în cel mai mic detaliul comportamentul jucătorilor convocaţi pentru stagiul din Italia atât la antrenamente, dar şi atitudinea acestora în timpul liber. Iordănescu vrea un grup unit şi, mai important, fotbalişti care să fie la 100% din punct de vedere fizic, în condiţiile în care "cartea" pe care tricolorii o vor juca va avea în vedere exact acest aspect.

Amicalele cu naţionala statului Congo, scor 1-1, dar şi cu Ucraina, scor 3-4 au fost de asemenea examene important, iar antrenorul primei reprezentative a decis şi în urma acestora fotbaliştii la care a renunţat.

Astfel, Andrei Ivan a fost primul nume care a sărit din schemă. Vârful nu a fost folosit deloc în partidele de pregătire, iar decizia de a-l convoca între cei care au făcut deplasarea în cantonament a venit doar pentru a-i ridica moralul. Numele său a fost în centrul atenţiei în iarnă, scriindu-se despre posibile transferuri, iar faptul că acestea nu s-au materializat a avut un efect de bumerang: în partea a doua a campionatului, Ivan a avut evoluţii extrem de modeste. În acest moment, el nu poate fi o soluţie pentru naţională, iar Iordănescu ştia foarte bine acest lucru.

Următorii vizaţi de Iordănescu pentru a nu face deplasarea în Franţa au fost perechile Toşca/Filip, Hora/Alibec, Ropotan/Prepeliţă şi Maxim/Chipciu, însă alegerea a fost amânată până în ultimul moment, primii din "cupluri" fiind ghionioniştii care vor privi Euro de la TV. 

Aşadar, selecţionerul a avut de ales între Steliano Filip şi Alin Toşca, iar dinamovistul a avut câştig de cauză. Cu toate că jucătorul Stelei este mai polivalent, putând juca şi în centrul defensivei, răutatea în joc a lui Filip i-a plăcut mai mult selecţionerului.

Alt duo care s-a luptat pentru prezenţa la Euro a fost cel format din Ioan Hora şi Denis Alibec. Primul este golgheterul campionatului, iar selecţionerul are o slăbiciune pentru el în condiţiile în care joacă pentru Pandurii, echipa lui Edi. Totuşi, atacantul Astrei a avut prim-planul, chiar dacă "Generalul" s-a temut de accidentarea avută de acesta la mână. Golul contra Ucrainei posibil să fi cântărit decisiv în prezenţa vârfului la Euro.

Adrian Ropotan şi Andrei Prepeliţă au fost şi ei în luptă directă pentru un loc la Euro; în condiţiile în care Pintilii şi Hoban par a avea asigurat un loc în primul "11", la închidere, Iordănescu nu a dorit să ţină în lot alţi doi mijlocaşi centrali cu acelaşi profil. Cei doi au avut până spre final şanse egale să rămână în lotul pentru Franţa, însă fostul stelist a fost câştigătorul, considerându-se probabil că poate ajuta mai mult echipa în plan ofensiv.

Pentru ultimul nume care a sărit din schemă, Iordănescu a avut şi cele mai mari probleme. Chipciu şi Maxim au fost cei vizaţi de selecţioner, iar decizia s-a luat după meciul cu Ucraina, când fotbalistul lui Stuttgart a dezamăgit din nou. Chiar dacă a reuşit pasa decisivă pentru reuşita din final a lui Stanciu, Maxim nu a fost văzut de tehnician drept un jucător decisiv, capabil să evolueze constant la un nivel mulţumitor.

"Sunt mulţi jucători fără ritm de joc. Fotbalişti care la echipele lor de club nu au jucat. Nu doar Chiricheş, şi Torje sau Maxim. Ei nu au jocuri în picioare şi e greu să le dai ritm de joc prin antrenament doar", a spus "Generalul" aseară, după confruntarea cu Ucraina.

De partea cealaltă, Chipciu, care nu a prins cel mai bun sezon la Steaua, a avut o creştere sensibilă în joc pe final de campionat. Şeptarul fostei campioane este un fotbalist care nu renunţă niciodată şi, chiar dacă reuşitele sale nu sunt foarte dese, compensează prin dăruire.

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina, 35/0), Costel Pantilimon (Watford, 22/0), Silviu Lung (Astra, 3/0)

Fundași: Cristian Săpunaru (Pandurii Tg. Jiu, 12/0), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb, 16/0), Vlad Chiricheș (SSC Napoli, 40/0), Valerică Găman (Astra Giurgiu, 13/1), Dragoș Grigore (Al Sailiya, 19/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 7/0), Răzvan Raț (Rayo Vallecano, 110/2), Steliano Filip (Dinamo, 4/0)

Mijlocași: Mihai Pintilii (FC Steaua București, 30/1), Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva, 19/1), Andrei Prepeliță (Ludogorets, 9/0), Adrian Popa (FC Steaua București, 13/0), Gabriel Torje (Osmanlispor, 49/10), Alexandru Chipciu (FC Steaua București, 20/3), Nicolae Stanciu (FC Steaua București, 4/3), Lucian Sănmărtean (Al Ittihad, 19/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 12/4), Bogdan Stancu (Genclerbirligi, 39/9), Florin Andone (Cordoba, 5/1), Denis Alibec (Astra, 3/1)

Etichete: romania , romania lot euro , euro romania , lot euro romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
bataie 16
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită

Exclusiv Reacția lui Victor Angelescu, după ce în stenograme a apărut că Daniel Niculae l-a sunat pe arbitru înaintea meciului
Sebastian Colțescu / Foto: Sport Pictures
După ce Bayern Munchen i-a dat ultimatum, agentul lui Alphonso Davies a spus lucrurilor pe nume
Bayerns Alphonso Davies - FC Bayern München - Archivfoto RECORD DATE NOT STATED Fußball *** Bayerns Alphonso Davies FC B
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Citește și
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale