anghel-iordanescu
Exclusiv Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă înainte de EURO: ”E cea mai mare problemă”
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Exclusiv Tudorel Stoica l-a ”urecheat” pe Gică Hagi pentru faptul că îi ia apărarea lui Ianis: ”Îi face un mare rău”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

News Alert Cosmin Contra este noul selecționer al României! FRF a confirmat! Toate detaliile

17.09.2017, 16:07

UPDATE 16:33 Cosmin Contra va semna vineri, după ce va fi validat și de Comitetul Executiv al forului de la Casa Fotbalului, pe o perioadă de doi ani, având ca obiectiv calificarea naionalei la Euro 2020. În caz de calificare, contractul se va prelungi automat pentru perioada turneului final. Evident, în măsura în care Federaţia va fi mulţumită de modul în care o să arate prima reprezentativă, se va lua în calcul continuarea contractului şi după Euro 2020.

ccontra selectioner
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Revenind la prezent, șefii Federației i-au comunicat lui Contra că trebuie să renunțe la Dinamo, imediat cum va fi validat oficial, ceea ce înseamnă că nu va mai fi pe bancă la marele derby cu FCSB, programat duminica viitoare. În aceste condiții, ultimul meci al lui ”Guriță” pe banca lui Dinamo va fi cel cu Concordia Chiajna, de miercuri, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. De notat că acest meci poate fi ultimul și pentru Vasile Miriuță, dorit de Ionuț Negoiță la roș-albi.

Staff-ul lui "Guriţă" la naţională nu a fost deocamdată stabilit, dar sunt şanse mari ca Jerry Gane, Javi Reyes și Alfonso Villalobos (36 de ani) - ultimii doi preparatori fizici să-l urmeze pe tehnician. Din echipa lui Contra va face parte și Ionuț Badea. Fostul jucător al roș-albilor va bifa astfel al treilea mandat la prima reprezentativă, după ce a mai lucrat și cu Anghel Iordănescu, dar și cu Christoph Daum.

Staff-ul lui Cosmin Contra din acest moment

Cosmin Contra - selecționerul României


Jerry Gane - antrenor secund
Ionuț Badea - antrenor secund

Javi Reyes - preparator fizic
Alfonso Villalobos
- preparator fizic

Contra (41 de ani) a mai antrenat pe Poli Timișoara, Alcorcon, Petrolul, Fuenlabrada, Getafe, Guangzhou R&F și pe Dinamo. Gruparea roș-albilor a preluat-o în iarnă, după plecarea lui Ioan Andone. Are în palmares Cupa Românie, cu Petrolul, și Cupa Ligii, cu Dinamo.

UPDATE Ora 16:32. ”Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al Naționalei României.

În data de 14 septembrie 2017, președintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgență al FRF să negocieze cu anumiți antrenori ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidați, iar președintele FRF și-a însușit aceste propuneri.

Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia”, se arată într-un comunicat al șefilor de la Casa Fotbalului.

UPDATE 16:25. Cosmin Contra a ajuns la un acord cu Răzvan Burleanu și va ocupa de acum înainte funcția de selecționer al României. Numirea lui Contra urmează a fi validată și de Comitetul Executiv al FRF, care va avea loc vineri, 22 septembrie, și nu joi, așa cum era prevăzut inițial.

Sursele colegilor de la ”Fotbal Club” susțin că șefii FRF vor ca ”Guriță” să se implice total în noua funcție, imediat după ce va semna contractul, adică viineri, astfel că sunt șanse foarte mari ca Dinamo să aibă alt antrenor pe bancă la derby-ul cu FCSB, programat duminică, 24 septembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

În aceste condiții, meciul Dinamo - Chiajna, programat miercuri, 20 septembrie, de la ora 21:00, va fi, se pare, ultimul al lui Contra pe banca roș-albilor.

UPDATE 16:10 Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a părăsit sediul Federaţiei, după o întâlnire de aproximativ două ore cu Contra.

UPDATE 14:00 Cosmin Contra a ajuns la Federaţie, acolo unde va negocia cu Burleanu ultimele detalii privind viitoarea colaborare la echipa naţională. Au apărut şi mici probleme, dar ele nu ţin de aspectul financiar. Concret, Dinamo vrea ca antrenorul să mai rămână cel puţin până la partida cu Concordia Chiajna, de miercuri, mai ales că numirea nu poate fi ratificată decât joi, când se întruneşte CEx al Federaţiei. Burleanu vrea, însă, ca antrenorul să se dedice încă de luni noului său job, chiar dacă numirea oficială nu e făcută.

Mai mult ca sigur Contra îi va lua cu el la naţională pe Jerry Gane şi pe preparatorul fizic Javi Reyes.

UPDATE 12:20 Cosmin Contra a ajuns la Bucureşti şi urmează să se întâlnească în cursul după-amiezei cu Burleanu, pentru a pune la punct ultimele detalii. Potrivit Gazetei, antrenorul le-a dat de înţeles jucătorilor că e foarte aproape să preia naţionala.

Negoiţă e pregătit să discute în cel mai scurt timp cu Niculescu sau Miriuţă, ultimele informaţii indicând că meciul de la Craiova a fost ultimul pentru Contra pe banca lui Dinamo. Asta în ciuda faptului că oficialii din Ştefan cel Mare şi-ar fi dorit ca tehnicianul să mai stea pe bancă o săptămână, pentru a pregăti derby-ul cu FCSB. Totuşi, cum Comitetul Executiv se reuneşte abia joi, nu e deloc exclus ca cel poreclit "Guriţă" să mai prindă măcar meciul contra Chiajnei (miercuri, în direct la Digi Sport 1) .


Astăzi este ziua decisivă în privinţa viitorului selecţioner. Burleanu şi Contra au pregătită o întâlnire, iar premisele sunt favorabile: în proporţie mare, antrenorul lui Dinamo va prelua naţionala. 

După despărțirea de Christoph Daum, conducerea FRF a încercat să-l convingă pe Dan Petrescu să preia prima reprezentativă, însă acesta a refuzat în cele din urmă, iar Burleanu a decis să-l aducă pe Cosmin Contra, care a declarat zilele trecute că ”naționala nu se refuză”.

În mare, părţile deja s-au înţeles, dar întâlnirea care va stabili ultimele detalii va avea loc azi, după ce Dinamo va fi revenit de la Severin, acolo unde Craiova şi Dinamo au remizat, scor 2-2. Echipa din Ştefan cel Mare a petrecut noaptea la Craiova, urmând a pleca spre Capitală duminică dimineaţă.

Dinamo este total de acord cu plecarea lui Contra, dar a pus o singură condiţie: tehnicianul să pregătească şi meciul cu FCSB.

"Nu ştiu nimic, vă rog mult! Întrebaţi-mă de naţională de mâine sau poimâine", a spus Contra la conferinţa de presă de aseară, referindu-se la subiect.

Cum va arăta staff-ul

Din informaţiile Digi Sport, "Guriţă" va fi însoţit la naţională şi de preparatorul fizic al celor de la Dinamo, Javi Reyes. Ionuţ Badea, "secund" în mandatele lui Anghel Iordănescu şi Christoph Daum, va rămâne în aceeaşi funcţie şi sub "domnia" lui Contra. De altfel, cel mai probabil, Badea îşi va asuma şi trimiterea telegramelor de convocare pentru "stranieri" în perspectiva jocurilor cu Kazahstan, 5 octombrie, şi Danemarca, 8 octombrie. Va fi o listă lărgită, din care viitorul selecţioner va decide pe cine cheamă.

De asemenea, pe lângă Ionuţ Badea, Contra mai caută un "secund", care ar putea fi Jerry Gane sau Laurenţiu Roşu, dar şi un antrenor cu portarii.

Marele avantaj în alegerea lui Contra este că antrenorul se va despărţi uşor de Dinamo. Mulţumit de treaba excelentă făcută la echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare, Ionuţ Negoiţă ar fi dispus să nu ceară niciun ban din clauza de reziliere de 60.000 de euro. Surse din apropierea finanţatorului susţin că ar fi chiar bucuros să scape mai ales de salariul lui Reyes, unul de 10.000 de euro pe lună.

Negoiţă a avut vineri o discuţie de aproximativ o oră cu Burleanu, iar duminică e aşteptat un anunţ final şi în cazul lui Contra. Cei doi au stabilit împreună să treacă meciul împotriva Craiovei şi abia apoi să ia o decizie finală. Anunţul oficial, în măsura în care se bate palma, se va produce în cadrul Comitetului Executiv.

"Guriţă" a venit la Dinamo în februarie şi a reuşit să ducă echipa în play-off, deşi la un moment dat acest scenariu părea aproape imposibil. A terminat sezonul precedent pe locul 3, iar în luna mai, după mai multe runde de negocieri, şi-a prelungit înţelegerea cu formaţia din Ştefan cel Mare.

În vârstă de 41 de ani, Contra a pregătit în cariera sa echipe precum Poli Timișoara, Getafe, echipa de tineret a celor de la Getafe, Fuenlabrada, Petrolul, Alcorcon, Guangzhou R&F și Dinamo.

Altfel, oficialii din Ştefan cel Mare par că s-au obişnuit deja cu perspectiva pierderii lui Contra. Mutu vede în Claudiu Niculescu înlocuitorul perfect şi va demara negocierile în cel mai scurt timp, aşa cum Digi Sport te-a anunţat în exclusivitate. În cărţi se află şi Vasile Miriuţă (Chiajna), variantă pe care se pare că o preferă Negoiţă. În funcţie de viitorul lui Mutu, se va lua o decizie într-un sens sau altul. 

Şanse mari să plece şi Mutu

Din informațiile Digi Sport, Mutu va face echipă cu Contra la națională și va fi noul director sportiv al Federației Române de Fotbal. Din câte se pare, ”Briliantul” și-a dat și el acordul să lucreze cu Contra la echipa națională.

Adrian Mutu a ajuns la Dinamo în urmă cu un an, după despărțirea de ASA Târgu Mureș, fiind numit director general al clubului. Acesta a lucrat inițial cu Ioan Andone, dar cei doi nu s-au înțeles prea bine, iar la începutul acestui an a reușit să-l aducă la Dinamo, pe Cosmin Contra, unul dintre prietenii săi cei mai buni. Colaborarea dintre cei doi a decurs excelent, reușind să ducă echipa în play-off, și chiar să se lupte la titlu în sezonul precedent.

Etichete: contra , contra dinamo , dinamo contra


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

”Eu am avut mereu bani. Mi-am permis mereu aroganțe”. Cum și-a gestionat milionarul viața de fotbalist
marica bani
Problemele se țin lanț pentru Dani Alves! Brazilianul este implicat într-un nou proces
Dani Alves At The Court - Barcelona
Clubul din liga a patra cu datorii de 10.500.000 €: ”Nu suntem sub presiune”
Grimsby Town FC v Wrexham FC, EFL Sky Bet League 2 - 23 Mar 2024
Citește și
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Atenție ”tricolori”! Starul unei adversare de la EURO 2024 a revenit la antrenamente
skriniar1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură