Daniel Niculae
”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”
rednic
Exclusiv Rapid, replică pentru Mircea Rednic!
George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

VIDEO EXCLUSIV Nicolae Cristescu: "Am impresia că există marele pericol să se desființeze Rapidul"

14.06.2013, 20:39

Cu doar trei zile înaintea semnării contractului de cumpărare a Rapidului, Nicolae Cristescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Digi Sport, în care a vorbit despre iubirea sa pentru echipa din Giulești, despre cum va arăta organigrama clubului, cum au decurs negocierile cu George Copos și care sunt obiectivele imediate ale echipei.

cristescu interviu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Mai mult, Cristescu le-a transmis suporterilor Rapidului că-i așteaptă alături de el la echipă, nu doar în tribune, ci și în Consiliul de Administrație al clubului și se roagă să nu apară nimic neprevăzut în discuțiile cu George Copos până luni, 17 iunie.

- Domnule Cristescu, cum vă simțiți acum cu foarte puțin timp înainte să deveniți patronul Rapidului? Emoționat? Nerăbdător?
- Emoțiile ar trebui să le aibă George Copos, nu eu. În ultimele săptămâni când am văzut situația tragică în care se află Rapidul și pentru că nu are nici o scăpare și practic există riscul de a se desființa (nu de retrogradare, că nu moare nimeni dacă stă un an în divizia secundă), am hotărât împreună cu asociatul meu, Adrian Zamfir, care este la fel de rapidist ca mine - că din copilărie mergeam pe stadion și nu pierdeam niciun meci al Rapidului - să salvăm clubul. La ultimul meci din acest sezon nu vă pot explica ce am simțit noi, rapidiștii, când se cânta imnul Rapidului și Daniel Pancu a îngenuncheat și a sărutat gazonul, iar noi toți ne-am gândit că acela va fi ultimul meci din istoria Rapidului. Am trăit și trăiesc încă cu impresia că există marele pericol că se va desființa Rapidul. Dacă nu se va realiza acest contract, dacă nu-l salvăm, clubul e în pericol. Există datorii mari, dacă nu sunt plătite la termen, cel puțin cele curente, există posibilitatea să se ceară falimentul.

Luni se semnează contractul

- Și ce mai lipsește pentru a fi semnat contractul?
- În acest moment, din punctul nostru de vedere nu este nicio problemă. Luni, după ora 17.00, o să ne întâlnim să semnăm contractul, să cădem de acord la ultimele detalii pentru semnarea contractului și voi fi 50%-50% cu asociatul meu.


- Există discuții că nu ați fi decât fațada și că în spate mai sunt și alți investitori. Cum comentați?
- Singurii investitori suntem noi, dar este adevărat, într-adevăr avem foarte mulți prieteni care și-au manifestat dorința și intenția să vină alături de noi ca și sponsori, să investească, să sprijine Rapidul, căci sunt rapidiști adevărați. Cât a fost George Copos nu au vrut să investească și, atâta timp cât venim noi, au încredere. Avem, deci, foarte mulți investitori în spate, care așteaptă semnarea contractului ca să vină efectiv lângă noi.

- Au fost dificile negocierile cu domnul Copos?
- Nu pot să spun că au fost dificile. Au fost normale, ca în orice negociere. Chiar nu are importanță, iar dacă se termină cu bine, nu mai contează divergențele avute la negocieri. Inițial am vrut să plătesc salariile, însă este o procedură greoaie, fiind în insolvență și efectiv nu pot să chem fotbaliștii să fac plata. Trebuie să depun niște bani în contul Rapidului și cei care se ocupă de insolvență trebuie să facă o notificare, să cheme jucătorii și să le plătească. Este o procedură greoaie dar sperăm că marți, cel târziu, să rezolvăm această problemă.

- Am văzut că v-ați stabilit deja organigrama...
- Am creionat organigrama clubului, cu Nicolae Manea, Sichitiu, Pancu, Iencsi, Marian Rada și întregul lui staff. Numai rapidiști adevărați, merită cu prisosință să facă parte din stafful echipei. Nae Manea va avea poate cel mai important rol în conducerea Rapidului. Săptămâna viitoare vom pune pe hârtie totul.

- Preluați și baza Pro Rapid?
- Baza Pro Rapid nu a fost niciodată și nu este a lui George Copos, este închiriată și în aceleași condiții o să le închiriem și noi. Stadionul Giulești, la fel, în aceleași condiții îl vom închiria și pe acesta. Practic, nu e nimic ieșit din comun.

- Obiectivul imediat?
- Promovarea. 100%! Nu acceptăm altă variantă. Am vorbit de nenumărate ori cu asociatul meu, Rapidul este un brand, o echipă extraordinar de iubită. Uitați-vă ce galerie frumoasă are și nu exagerez cu nimic dacă spun că e cea mai frumoasă din țară. Celelalte echipe, nu dau nume, au mai mulți fani, dar nu se compară cu „sufletul” și atmosfera de pe Giulești. De cele mai multe ori când a pierdut Rapidul, galeria l-a încurajat, au cântat, au rămas în ploaie, ninsoare, deci asta spune multe despre atașamentul galeriei de această echipă și toate eforturile pe care le facem, le facem pentru acei suporteri minunați care într-adevăr merită să aibă o echipă competitivă, în Liga 1, să ne luptăm la titlu, cupe și alte trofee.

Herea și-a găsit echipă!

- E adevărat că vreți să renunțați la jucătorii cu salarii mari?
- Da. Cu Herea am vorbit, cu Grigore am vorbit, am înțeles că Herea și-ar fi găsit deja echipă. Suntem 100% de acord să plece, fără să-i punem piedici, pentru că merită pentru tot ce a făcut pentru Rapid. Este oricum la final de carieră, va mai juca un an sau doi. Merită pentru el, pentru familia lui, să joace pe bani mai mulți, bani pe care noi, oricum, nu-i putem oferi, cel puțin pentru divizia secundă.

- Din lotul actual cine ar mai rămâne?
- Rămân câțiva jucători, deci nucleul principal îl vom păstra. Plus jucătorii tineri. Și am o listă cu jucători tineri, de mare valoare și de mare perspectivă. Veți avea o surpriză mai mult decât plăcută...

- Dar de unde, domnule Cristescu, această dragoste pentru Rapid?
- Chiar pot spune că e prima mea dragoste, pentru că practic aveam doi ani când m-a dus tata pentru prima dată pe stadionul Giulești, noi stând foarte aproape de stadion, acolo ne-am și născut, în zona Podului Grant. Tata a fost rapidist, fratele meu mai mare a fost rapidist. Mergeam des la meciuri. Așa mi-a intrat ”microbul”, definitiv și irevocabil, și am rămas și voi rămâne cu Rapid.

- Acum, că sunt atâtea nume care ies din fotbal, Nicolae Cristescu intră. Nu e un paradox?
- Poate pentru voi este un paradox, dar pentru mine nu. Probabil ei au tratat fotbalul ca pe o afacere, au vrut efectiv să câștige. Noi tratăm fotbalul ca pe un hobby, ca pe un microb care mi-a intrat în sânge. Facem tot posibilul, toate eforturile, să plătim salariile la zi, să facem performanță și, dacă există posibilitatea să scoatem măcar cheltuielile din această activitate, suntem foarte mulțumiți. Nu ne interesează niciun câștig deocamdată, poate vi se părea anormal, dar credeți-mă că este 100% realitatea și pentru asta am intrat practic în fotbal.

- Ce se mai aude despre planul de reorganizare? Dacă nu se aprobă, nu vă sperie retrogradarea în liga a 4-a?
- Am vorbit în repetate rânduri cu cei care se ocupă de această insolvență și care au întocmit acest plan de reorganizare, oricum trebuie refăcut, pentru că sunt foarte multe date care nu corespund cu proiectul inițial. În primul rând, m-aș referi la drepturile de televizare care însumau 1,2 milioane de euro, care erau venituri certe, pentru că în planul de reorganizare trebuie să stabilești veniturile, astfel din start sunt cu 1,2 milioane mai puțin față de ce au declarat în planul de reorganizare, deci trebuie să ne orientăm să venim din altă parte cu acea sumă. Dacă plătim datoriile curente la zi, asta însemnând toate taxele și impozitele începând cu 7 decembrie, plățile către jucători, nu este absolut niciun pericol. În septembrie, 100% va trece acel plan. Sper ca până luni să nu mai apară nimic care să ne sperie sau să ne facă să nu semnăm acel contract.

Copos nu primește niciun ban

- Ce sumă ați investit în total, cu tot ceea ce primește George Copos?
- Copos nu primește nimic. Noi preluăm datoriile lui, el nu primește niciun ban. Îi preluăm datoriile de 2.150.000 de euro, salariile jucătorilor care se ridică la 500.000 euro până astăzi și câteva litigii care mai sunt pe rol, despre care încă nu știm nimic. Eu nu sunt dispus să preiau și acele litigii. Luni vedem 100% despre ce e vorba și dacă nu apare nimic consistent ca și sumă probabil că o să semnăm.

- Mai era acea problemă cu un credit pe care George Copos voia să vi-l predea...
- L-am preluat pentru că n-am reușit sub nicio formă să-l facem să și-l ia. Deși era creditul lui. Deci este un credit de 1.050.000 de euro din cei 2.150.000 de euro pe care i-am preluat.

- Transmiteți-le un mesaj suporterilor sceptici că echipa va reveni pe linia de plutire...
- Sunt convins că sunt sceptici, au toate motivele, pentru că au trecut prin foarte multe negocieri. Pot să-i asigur că facem tot ce ne stă în putință să preluăm acest club și să-l ducem acolo unde îi este locul. Și mă bazez pe sprijinul tuturor suporterilor, îi vreau lângă mine, ei vor avea reprezentanți inclusiv în consiliul de administrație al clubului Rapid și în toate hotărârile pe care le voi lua, voi ține cont și de părerea lor. Sub nicio formă nu voi lua un fotbalist care, jucând la o echipă adversă, a sfidat galeria Rapidului, indiferent de valoarea sau prețul său. Vreau ca galeria să vină cu aceeași bucurie la meciuri, să avem același spirit unic în România și care nu se va schimba niciodată indiferent de divizia și categoria în care va juca Rapidul. Sper din tot sufletul la anul să jucăm în Liga 1 și să avem, cel puțin, performanțele lui George Copos.

Etichete: rapid , liga a doua , retrogradare , george copos , interviu , jucatori , datorii , negocieri , exclusiv , patron , insolventa , nicolae cristescu , creante


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
George Pușcaș a fost operat! Cât lipsește internaționalul român

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"
ozil
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Live Video&Text Hermannstadt - Petrolul 1-0, ACUM pe Digi Sport 1. Sibienii deschid scorul în finalul reprizei
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Fotbalistul de la FCSB care este ”net peste Rrahmani”
Rapid, mesaj de ziua lui Dan Șucu: ”O zi specială!”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dragoș Grigore îl cere pe Bogdan Lobonț și din sezonul viitor la Rapid: ”Are toate atuurile”
Screenshot 2024-04-24 211733

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”