dinamo
Video Bjerringbro Silkeborg - Dinamo 24-27. Performanță extraordinară! ”Dulăii”, în sferturile EHF European League!
handbal-minaur
CS Minaur Baia Mare s-a calificat în semifinalele EHF European Cup. CSA Steaua a cedat în fața lui Valur Reykjavik
lucescu
Întrebarea care l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece din timpul interviului: ”Vedeți-vă de treabă, mă”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 5 Superliga: Hermannstadt-Botosani
Play-out

VIDEO Oltchim - Gyor 22-24! Returul se joacă joi, în Ungaria

05.04.2013, 23:45

Oltchim n-a reușit să învingă pe Gyor în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la handbal feminin și are șansa a doua la calificarea în finală, înainte de returul de la Veszprem, de joi, 11 aprilie.

ada nechita
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

În Sala Polivalentă din București, elevele lui Jakob Vestergaard au început extrem de slab disputa și au marcat prima oară abia după 8 minute, prin Katarina Bulatovic. Golul nu le-a trezit pe coechipierele sale și astfel, după 16 minute, scorul luase deja proporții, 3-9, cu oaspetele înscriind chiar și de două ori în aceeași inferioritate numerică.

Gyor a venit cu lecția defensivă bine învățată, a blocat excelent centrul și s-a apărat agresiv. Oana Manea, singurul pivot pe care Oltchim îl are în lot, n-a putut să scape din marcaj, astfel că ratările au curs la poarta lui Haraldsen.

La pauză diferența era de 4 goluri, 10-14, iar repriza a doua a continuat sub aceleași coordonate, cu Oltchim fără inspirație în atac. Singurul moment cu adevărat remarcabil a aparținut portăriței Silvia Navarro, care a înscris din poartă în poartă.

Ultimul sfert de oră a fost al Katarinei Bulatovic, care a marcat de mai multe ori și a păstrat echipa sa în joc. Aproape inutile și ratările celor de la Gyor, pentru că rareori adversarele au marcat apoi, pentru a se apropia pe tabelă.


"Calificarea nu e jucată încă. La Veszprem se va juca totul, în retur. Cred că a fost un meci slab al Oltchimului, dar sper ca cele cinci zile rămase până la retur să liniştească jucătoarele şi să arate cu totul altceva, mai ales ambiţie, în retur. Personal mi-au plăcut Nechita şi Navarro, ca joc, dar mai ales ca ambiţie", a spus Cristian Gațu la finalul partidei.

"Suntem o echipă nouă și e nevoie de timp ca jucătoarele să se cunoască între ele. Viborg sau Gyor nu s-au format peste noapte, iată că echipa Gyorului a jucat și anul trecut aproape în aceeași formulă. Încă nu știm să jucăm sub presiune, nu am antrenat asta", a declarat la final antrenorul Vestergaard.

"E posibil ca unele colege să fi avut trac, dar e ceva normal, e o semifinală. Personal, nu cred că Gyor va merge sigur mai departe. Mai sunt 60 de minute de jucat și totul se decide la Veszprem. Jocul cu extremele sau cu pivotul a lipsit, dar așa a fost să fie", a afirmat și Ada Nechita, cea mai bună jucătoare a celor de la Oltchim.

Marcatoare:
Oltchim - Bulatovic 8 goluri, Nechita 4, Manea 2, Meiroşu 2, Brădeanu 1, Farcău 1, Pineau 1, Barbosa 1, Curea 1, Navarro 1
Gyor - Gorbicz 8 goluri, Amorim 6, Kovacsics 4, Orban 2, Loke 2, Redei 1, Radicevic 1.

REZUMATUL PARTIDEI

Gyor - Oltchim se joacă joi, 11 aprilie, de la ora 20:00, și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.


LIVE TEXT&VIDEO

FINAL 22-24

Min. 59: Gol Gyor

Min. 59: Ratează Anita Gorbicz de la 7 metri  

Min. 58. În sfârșit înscrie Oltchim: Iulia Curea, de pe pivot: 22-23.

Min. 57: Oltchim a irosit trei atacuri și n-a profitat de faptul că Gyor nu înscrisese. Campioana Ungariei marchează în cele din urmă din 7 metri, prin Gorbicz: 21-23.

Min. 54: Oltchim a avut șansa egalării, dar Nechita a tras pe lângă din extrema dreaptă.

Min. 53: Brădeanu înscrie și ea: 21-22.

Min. 52: Bulatovic încă odată e singura care marchează: 20-21!

Min. 50: Managarova scapă singură și ratează incredibil, șutând în transversală! Cu astfel de greșeli nu se poate obține victoria.

Min. 49: Oltchim rămâne în joc grație Katarinei Bulatovic: 19-21.

Min. 47. Aruncă de la distanță Bulatovic și marchează: 18-20! Gorbicz replică aproape imediat: 18-21.

Min. 45: Oana Manea înscrie pentru Oltchim de pe pivot: 17-20.

Min. 45: Gorbicz înscrie de la 6 metri, central. Oltchim nu găsește soluții pentru a aschimba soarta disputei: 16-20.

Min. 42: Ivanovic e eliminată după un fault la Amorim, Oltchim e în inferioritate și Amorim marchează: 16-19!

Min. 38. Radicevic înscrie pe contraatac: 14-17. Pe atacul Oltchimului, Pineau e faultată și se dictează 7 metri. Aruncă Meiroșu și înscrie: 15-17

Min. 37: SILVIA NAVARRO ÎNSCRIE DIN POARTĂ ÎN POARTĂ! HARALDSEN IEȘISE SĂ O BLOCHEZE PE MANAGAROVA ȘI NAVARRO A ȘUTAT DIRECT: 14-16! Martin Ambros a cerut time out!


Min. 36: Amorim șutează de la 10 metri și Silvia Navarro nu poate interveni: 12-16. Replică imediat Katarina Bulatovic: 13-16!

Min. 35: Ramona Farcău înscrie în inferioritate pentru Oltchim: 12-15

Min. 34: Oltchim începe slab și a doua repriză, fără să aibă soluții în atac.

Min. 33: Înscrie Gorbicz, e eliminată Ada Nechita. La următorul atac marchează pentru Oltchim Katarina Bulatovic. 11-15.

Min. 32: Bulatovic ratează încă odată, singură la semicerc.

Min. 31: A început repriza a doua!

Cristina Neagu a vorbit în pauză exclusiv pentru Digi Sport.

Min.30: Alexandrina Barbosa ratează o aruncare de la 7 metri în ultima secundă a reprizei! La pauză, Gyor conduce cu 14-10!

Min. 26: Pineau înscrie pe contraatac, apoi Meiroșu ratează singură!

Min. 25: al treilea gol consecutiv pentru Oltchim. Meiroșu marchează și Martin Ambros cere time out. 

Min. 24: Ada Nechita marchează din nou pe contraatac: 8-13!

Min. 23: Gorbicz din nou cu gol de la 7 metri: 6-13. Ada Nechita dă replica de pe extremă: 7-13.

Min. 23: Gorbicz aruncă în transversală, Ada Nechita și Oana Manea se încurcă reciproc și mingea ajunge la jucătoarele Gyorului.

Min. 23: Barbosa marchează din aruncare de la 7 metri.

Min. 22: Gyor marchează cu regularitate, Oltchim nu are soluții în atac! 5-12.

Min. 21: Kovacsic înscrie și ea: 5-11.

Min. 20: Iulia Curea ratează incredibil singură cu Haraldsen, încercând o boltă. Gorbicz înscrie pentru Gyor. În loc de 6-9, e 5-10.

Min. 18: Ada Nechita a șutat în transversală. Româncelor nu le iese nimic în atac. Noroc că apără Paula Ungureanu și declanșează apoi contraatacul. Ada Nechita înscrie! Apoi recuperează iar Oltchim și Oana Manea marchează și ea pe contră: 5-9!

Min. 16: Gyor a marcat două goluri în inferioritate, ultimul Kovacsic: 3-9.

Min. 15: Apără Paula Ungureanu, contraatac Oltchim Amorin o lovește pe Barbosa și e eliminată. Aruncă de la 7 metri Katarina Bulatovic: încearcă o boltă, dar Haraldesen prinde!!!

Min. 14: Ada Nechita înscrie din extrema dreaptă.

Min. 13: Inexplicabil e anulat un gol înscris de Barbosa. Oltchim păstrează atacul, dar se fluieră forțare. 

Min.12: Managarova scapă mingea la un succesiv reușit în superioritate și Oltchim nu profită în atac de omul în plus! Loke înscrie pentru Gyor: 2-7!

Min. 10: 7 metri pentru Oltchim. Oana Manea e faultată și Gorbicz e eliminată 2 minute. Katarina Bulatovic transformă aruncarea de la 7 metri: 2-6.

Min. 10: Amorim marchează și ea: 1-6!

Min. 9: Al treilea 7 metri pentru Gyor: Gorbicz înscrie din nou, Silvia Navarro nu a putut face nici ea nimic.

Min. 8: Bulatovic înscrie primul gol al Oltchimului! Oana Manea e eliminată pe următorul atac al Gyorului. Loke înscrie și scorul e 1-4.

Min. 7: Amorim înscrie pentru Gyor, care se distanțează, 0-3.

Min. 6: Gorbicz transformă încă o lovitură de la 7 metri și Jakob Vestergaard cere primul time-out.

Min. 6: Oltchim nu găsește combinațiile optime în atac. Gyor se apără excelent în startul meciului.

Min.4: Aurelia Brădeanu șutează slab și e blocată. La cealaltă poartă apără Paula Ungureanu.

Min. 2: Oana Manea greșește o pasă spre Managarova, pe un contraatac al Oltchimului. Gyor are aruncare de la 7 metri. Gorbicz transformă. Oltchim - Gyor 0-1.

Min.1: A început partida! Oltchim are primul atac. Katarina Bulatovic finalizează cu un șut în bară!


UPDATE Ora 16:50: Jucătoarele se pregătesc să intre pe teren la încălzire. Mascota clubului vâlcean este deja în Sala Polivalentă, unde au intrat deja primii suporteri români.


UPDATE Ora 16:10: La Sala Polivalentă a ajuns autocarul Oltchimului, care este primit cu frenezie de câteva sute de suporteri ai campioanei României. Cu puțin timp în urmă, ajunseseră și cele patru autocare cu fani de la Vâlcea. La Sala Polivalentă mai sunt așteptați susținători și de la Brașov, dar și din alte zone ale țării.


UPDATE Ora 14:45: La Sala Polivalentă au ajuns și cele trei autocare cu galeria echipei maghiare, reprezentând "grosul" fanilor lui Gyor.


UPDATE Ora 14:15: Au ajuns la București primii fani ai lui Gyor. 20 de suporteri maghiari au mers la Sala Polivalentă și s-au instalat în restaurantul din fața locului desfășurării meciului tur din semifinalele Ligii Campionilor. În tribune vor fi circa 250 de suporteri maghiari.

S-au epuizat și cele aproximativ 200 de bilete care mai erau disponibile în dimineața meciului.


Oltchim se pregătește pentru cel mai important meci al acestui început de an, prima manșă cu Gyor, din semifinalele Ligii Campionilor.

Fetele lui Jakob Vestergaard vor avea parte din plin de susținerea fanilor, Sala Polivalentă urmând să fie arhiplină la ora partidei. Peste 5.000 de oameni vor fi prezenți la meci, mai mult de 3.000 urmând să facă deplasarea de la Vâlcea.

Oltchim și Gyor s-au întâlnit și în sezonul trecut, în aceeași fază a competiției, formația din Ungaria reușind să se califice în ultimul act, unde a pierdut în fața celor de la Buducnost, pentru care a evoluat și Katarina Bulatovic.

Gyor a avut un parcurs perfect în această ediție a Ligii Campionilor, reușind să câștige toate cele 12 meciuri. Adversara Oltchimului este plină de vedete, cea mai importantă fiind cu siguranță Anita Gorbicz, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2005. Cea mai bine platită este însă Heidi Loke, cu 240.000 de euro anual.

De cealaltă parte, Oltchim a pierdut un singur meci pe teren propriu, cu Ferencvaros, revenind spectaculos în a doua fază a grupelor, cu patru victorii consecutive! 

Din 2007, Gyor a ajuns de fiecare dată cel puțin în semifinalele Ligii Campionilor. Pe lângă finala cu Buducnost de care am amintit, Gyor a mai ajuns în ultimul act și în 2009, cu un an înainte ca Viborg să câștige trofeul chiar în fața Oltchimului, cu Jakob Vestergaard pe banca tehnică.

Șapte românce au evoluat pentru Gyor

De-a lungul timpului, mai multe handbaliste din România au evoluat la Gyor, cele mai importante fiind Simona Gogîrlă și Aurelia Brădeanu.

Carmen Niţescu: 2001-2004
Simona Gogîrlă: 2004-2007
Aurelia Brădeanu: 2004-2011
Ana Maria Şomoi: 2005-2007
Stăncuţa Guiu: 2006-2007
Simona Spiridon: 2006-2011
Gabriela Rotiş Nagy: 2008-2009

Etichete: vestergaard oltchim , oltchim digi sport , bulatovic oltchim , buducnost gyor , oltchim gyor , oltchim sala polivalenta , hutupan oltchim , gogirla bradeanu gyor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
lucescu
Întrebarea care l-a făcut pe Mircea Lucescu să plece din timpul interviului: ”Vedeți-vă de treabă, mă”

Oficial "Cutremur" la echipa unui jucător român! A ajuns pe -1 după depunctare și a retrogradat după 35 de ani
Netherlands: Fortuna Sittard vs Vitesse
Manchester City, pregătită să ia o decizie radicală în cazul lui Pep Guardiola
UEFA Champions League Manchester City v F.C. Copenhagen
Live Video&Text Hermannstadt - Botoșani 0-1, ACUM, la DGS1. Moldovenii marchează după o gafă uriașă a sibienilor
hermannstadt
Citește și
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
România, neînvinsă în preliminariile EHF EURO 2024: succes clar în meciul cu Grecia!
profimedia-0826420920
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Ionel Ganea îl mitraliază pe Adrian Mititelu, înainte de FCU Craiova - Dinamo! Atac tare: „Vrea să îl copieze pe Becali”
Ionel Ganea îl mitraliază pe Adrian Mititelu, înainte de FCU Craiova - Dinamo! Atac tare: „Vrea să îl copieze pe Becali”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
FCU Craiova-Dinamo joc de totul sau nimic. Se joacă retrogradarea în liga secundă!
România, victorie categorică cu Bosnia-Herțegovina! ”Tricolorele” au câștigat grupa pentru EURO 2024
profimedia-0826420920

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”