baku piscina2
VIDEO&FOTO Românii, impresionați de condițiile de la Baku: ”A fost peste standardele olimpice!”
baku 2015
VIDEO România a încheiat Jocurile Europene pe locul 17, în clasamentul pe medalii. Rusia e prima
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”
Digi Sport 1 Live
Acum
Euro Fotbal

VIDEO Scrima a adus trei medalii pentru România, la Jocurile Europene. Aur pentru Ana Maria Brânză

23.06.2015, 13:16

Scrima românească a obţinut rezultate excelente la Jocurile Europene de la Baku. Sportivii din ţara noastră au obţinut nu mai puţin de trei medalii, dintre care una de aur, prin Ana Maria Brânză, în proba individuală de spadă.

branzaghermandolniceanu
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Tot la spadă, Simona Gherman a câştigat medalia de bronz, în timp ce la sabie Tiberiu Dolniceanu a obţinut argintul. Medalia cucerită de Ana Maria Brânză este prima de aur a delegaţiei României la Baku. Astfel, bilanţul total al sportivilor "tricolori" la Jocurile Europene este de 9 medalii - una de aur, 4 de argint şi 4 de bronz.

Ana Maria Brânză şi-a început drumul spre aur prin câştigarea grupei preliminare A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia), Ewa Nelip (Polonia) şi Dagmar Ciparova (Slovacia).

În optimi, scrimera de 30 de ani a trecut cu 15-12 de Katrina Lehis (Estonia), pentru ca în sferturi să câştige fără probleme în faţa finlandezei Catharina Kock (15-4).

Cel mai dificil obstacol pentru româncă a fost duelul din semifinale cu Erika Kirpu, din Estonia. Ana Maria Brânză a fost condusă, dar a reuşit să revină şi să se impună la limită, scor 12-11, prin "tuşa de aur".


În finala cu rusoaica Iana Zvereva, care în semifinale trecuse de Simona Gherman, vicecampioana campioana olimpică din 2008 a preluat conducerea abia la 8-7, după un început echilibrat în care s-a mers cap la cap, însă adversara ei a avut o perioadă bună şi s-a desprins la 11-9. Ana Maria Brânză a dominat clar ultima parte a finalei şi a reuşit şase tuşe consecutive, impunându-se cu 15-11.

Gherman s-a mulţumit doar cu medalia de bronz, după ce a cedat în penultimul act în faţa Ianei Zvereva. Până în semifinale, românca s-a clasat pe locul 4 în grupa E, apoi a trecut pe rând de Avital Marinuk (Israel, 15-9), Olga Kocineva (Rusia, 15-10) şi Giulia Rizzi (Italia, 15-10).

În proba de sabie, Tiberiu Dolniceanu a cedat în finala cu ucraineanul Andrei Yagodka, scor 10-15, după ce, la un moment dat, a condus cu 9-7.

Sportivul român a câştigat grupa preliminară A, pentru ca apoi să-i învingă pe azerul Azar Taghiev (15-5), britanicul James Honeybone (15-10), rusul Boris Savici (15-10) şi italianul Luigi Miracco (15-11).


UPDATE 18:25 - Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint în proba de sabie, după ce a fost învins în finală de Andrei Yagodka. Sportivul din Ucraina s-a impus în ultimul act cu scorul de 15-10. 


UPDATE 18:10 - Ana Maria Brânză a adus prima medalie de aur a delegaţiei României la Jocurile Europene de la Baku. Sportiva de 30 de ani s-a impus în finala probei de spadă cu 15-11 în faţa rusoaicei Iana Zvereva.

În aceeaşi probă, România a câştigat medalia de bronz, prin Simona Gherman, în timp ce Tibi Dolniceanu va lupta de asemenea pentru aur, la sabie, astfel că bilanţul României la Jocurile Europene a ajuns la 9 medalii


UPDATE 17:50 - Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în finala probei de sabie din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, după ce l-a învins cu 15-11 în semifinale pe italianul Luigi Miracco. Pentru a cuceri medalia de aur, sportivul român trebuie să treacă în ultimul act de ucraineanul Andrei Yagodka


UPDATE 17:05 - Cealaltă reprezentantă a României în semifinalele probei de spadă, Simona Gherman, a ratat calificarea în ultimul act. Românca a fost învinsă de rusoaica Iana Zvereva, care s-a impus cu 15-8 şi va lupta pentru aur cu Ana Maria Brânză. 

Deşi învinsă, Gherman şi-a asigurat medalia de bronz la Baku, datorită prezenţei în semifinale. 

Simona Gherman a condus la un moment dat cu 6-3, însă, de la scorul de 8-7 în favoarea ei, nu a mai reuşit să puncteze, în timp ce Zvereva a avut opt tuşe consecutive. Rusoiaca o învinsese pe Gherman şi în grupa preliminară, scor 5-3. 


UPDATE 16:40 - Ana Maria Brânză va lupta pentru medalia de aur în proba individuală de spadă din cadrul Jocurilor Europene de la Baku. Românca s-a calificat în finală după ce a învins-o cu 12-11, la "tuşa de aur", pe Erika Kirpu, din Estonia. 


UPDATE 15:05 - Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz în proba individuală de sabie la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce l-a învins pe rusul Boris Savici, cu 15-10, şi s-a calificat în semifinale. 

Dolniceanu a câştigat grupa preliminară A, după un debut cu stângul în faţa britanicului James Honeybone (4-5), apoi, în primul tur, a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5.

În optimi, românul şi-a luat revanşa în faţa lui Honeybone, pe care l-a învins cu 15-10, iar în sferturi a dispus de Savici, cu 15-10.

Adversarul său din semifinală, care va avea loc la ora 17:15, va fi italianul Luigi Miracco, victorios în sferturi în faţa lui Iulian Teodosiu, scor 15-10.

Teodosiu terminase pe locul al doilea în grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter (15-12), în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici (15-11), iar apoi a pierdut sfertul cu Miracco.

Tot în sferturi s-a oprit şi Alin Badea, învins de ucraineanul Andrei Iagodka (15-8). Badea a terminat pe locul al doilea grupa preliminară D, în primul tur a câştigat cu 15-9 în faţa ungurului Bence Gemesi, iar în optimi l-a învins pe germanul Richard Huebers (15-12).

Mădălin Bucur a ocupat locul 4 în grupa C, iar în primul tur a cedat în faţa lui James Honeybone (15-6).


Ana-Maria Brânză şi Simona Gherman s-au calificat în semifinalele probei individuale de spadă din cadrul Jocurilor Europene de la Baku şi şi-au asigurat astfel medaliile de bronz.

Ana-Maria Brânză a învins-o în sferturi pe finlandeza Catharina Kock cu scorul de 15-4, după ce în optimi câştigase în faţa estonienei Katrina Lehis, cu 15-12.

Brânză, câştigătoare a grupei preliminare A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) şi Ewa Nelip (Polonia) şi Dagmar Ciparova (Slovacia), va lupta în penultimul act cu Erika Kirpu (Estonia), marţi, de la ora 15,45.

Simona Gherman a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) şi 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva.

Gherman (11 FIE), care o va înfrunta în semifinală pe rusoaica Iana Zvereva (23 FIE), de la ora 16,00, a încheiat pe locul patru grupa E, cu meciuri pierdute la Giulia Rizzi, Anna Kun (Ungaria) şi Iana Zvereva.

Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de la Montreux, de la începutul lunii, nu a reuşit să treacă de grupele preliminare, iar Amalia Tătăran a fost învinsă în şaisprezecimile de finală.

Sursa: Agerpres

Etichete: ana maria branza , simona gherman , jocurile europene beku


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă

O femeie din Brazilia a adus un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-un scaun cu rotile...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Recomandările redacției
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”

Florentino Perez a mers ”glonț” în vestiarul Realului, după thriller-ul cu City! A avut doi ”clienți”
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
Galerie Foto Carlo Ancelotti, impresionat de Pep Guardiola. Ce i-a transmis la finalul partidei antrenorul lui Manchester City
Carlo Ancelotti și Pep Guardiola
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Citește și
VIDEO Medaliaţii de la Jocurile Europene au fost premiaţi de COSR
captura premiere cosr
COSR va premia cele mai bune rezultate obţinute de români la Jocurile Europene
gimnastica aerobica
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
VIDEO Şefii sportului românesc nu sunt complet mulţumiţi de bilanţul de la Jocurile Europene
captura Petrache

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”