profimedia-0765329993
MotoGP se va vedea următoarele trei sezoane în direct pe canalele Digi Sport!
aneta Mare
Foto Modelul cu peste un milion de urmăritori care i-a cucerit inima campionului mondial. ”Am spus 'Da'!”
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Video Marc Marquez e noul campion mondial la MotoGP! A câștigat MP al Japoniei și și-a asigurat titlul

16.10.2016, 09:22

UPDATE 9:15 Spaniolul Marc Marquez a devenit pentru a cincea oară campion mondial după ce a câștigat Marele Premiu de motociclism viteză al Japoniei, desfășurat pe circuitul de la Motegi.

marc marquez
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Este al treilea titlu din carieră la clasa regină, MotoGP, pentru Marquez, după triumfurile din 2013 și 2014. 

Deși matematic posibil, acest moment nu a fost luat în serios de pilotul spaniol, până cu 4 tururi înainte de finalul cursei din Japonia. Erau necesare câteva condiții: Marquez să câștige pe Twin Ring Motegi, Valentino Rossi să termine la limita punctelor și Jorge Lorenzo să nu ajungă pe podium. Doctorul a făcut o greșeală imensă în prima jumătate a cursei și a căzut în virajul 10. Cu 4 tururi înainte de final, Jorge Lorenzo a ieșit și el în decor de pe locul secund, lăsând uzina Yamaha fără pilot în cursă pentru prima dată în acest sezon. Marquez a accelerat spre finish și a câștigat, astfel încât a devenit pentru a 3-a oară campion MotoGP, două din titlurile supreme la clasa mare fiind câștigate pe acest circuit.

Victoria de pe pista de casă a echipei Honda a facut din Marc Marquez cel mai tânăr cvintuplu campion mondial, record pe care i l-a luat lui Valentino Rossi și l-a coborat cu aproape un an, până la varsta de 23 ani și 242 zile. Doctorul își trecuse în cont primele 5 din cele 9 titluri mondiale în total, la vârsta de 24 de ani și 230 zile - în 2003, cand Marc abia împlinea 10 ani.

Sub indemnul "Give Me Five", Marquez a sărbătorit extraordinar și cei 50 de ani de prezență Honda în clasa MotoGP, fosta clasa 500 în 1966.


A fost un weekend al recordurilor, început încă din calificari cu noile performanțe pe tur la clasele mici. Moto3 s-a terminat cu fotofinish și prima victorie Enea Bastianini din actualul sezon, italianul deschizând seria victoriilor Honda de pe circuitul Twin Ring Motegi. Brad Binder, deja campion încă din etapa trecută, a terminat doar pe locul 2 o cursa pe care a condus-o permanent, cu excepția ultimelor 3 viraje.

La Moto2 titlul încă se joaca. Asemenea lui Valentino Rossi, și Alex Rins - locul secund la general al clasei intermediare a căzut, lăsând 20 de puncte pe mâna liderului Johann Zarco. Campionul en titre a terminat pe locul 2 pe Motegi, în urma lui Tom Luthi - victoria elvetianului ducând totalul podiumurilor în această clasă la un total personal de 33 - egalând performanța istorică a lui Tito Rabat.

Motomondialul de viteză ajunge peste 5 zile în Australia, având același program nocturn. Singura întrebare care vizează cursa de pe Philip Island este: va accepta Casey Stoner invitația Ducati de a-l înlocui pe Andrea Ianonne, sau nu?

VIDEO


Valentino Rossi va pleca din pole position în Grand Prix-ul Japoniei, după ce a realizat cel mai rapid tur de pistă în calificările de pe Twin Ring Motegi. Marc Marquez și Jorge Lorenzo completează prima linie de start.

Weekend-ul moto din Japonia a fost marcat de accidente extrem de grave. Dani Pedrosa, în antrenamentele de vineri, a fost proiectat în aer din țaua motocicletei Honda direct la spital, cu clavicula dreaptă fracturată, claviculă operată în prealabil și în 2011 din motive similare. Pedrosa, câștigătorul de anul trecut de pe Twin Ring Motegi, a ajuns deja la Barcelona și a fost înlocuit în acest final de săptămână de japonezul Hiroshi Aoyama.

Eugene Laverty, și el victima a unui accident terifiant în aceeași zi, a trecut cu bine testul medical de astăzi și a fost în șa pentru calificări, pe care spre meritul său nu le-a terminat în ultima poziție.

Sâmbătă, Jorge Lorenzo a îmbinat într-un mod nefericit cele două incidente anterioare. Și-a luat zborul din șa precum Dani Pedrosa urmat de un contact extrem de dur cu asfaltul, dar și finalul fericit al lui Eugene Laverty. Lorenzo, supranumit în 2013 "Omul de Otel" după ce și-a fracturat clavicula și totuși a terminat pe locul 5 la Assen, a trecut testele CT Scan făcute la spitalul spre care a fost dus cu elicopterul și a revenit în 3 ore pe circuit pentru a scoate un nesperat loc 3 pe grilă.

Marea surpriză a calificărilor a fost produsă pe Twin Ring Motegi de Valentino Rossi. Doctorul a reușit un tur excepțional, profitând și de greșelile lui Marc Marquez, și a bifat astfel al 3-lea pole din sezon. Este pentru a 64-a oară când Rossi se află în pole position în MotoGP, egalând performanțele de top ale lui Jorge Lorenzo și Marc Marquez la acest capitol. Linia întâi la startul etapei cu numărul 15 în calendar este completată de Marc Marquez și Jorge Lorenzo.

Dacă la clasa regină nu am avut un nou record pe tur, s-a întamplat la Moto2 și Moto3. Moto2 este din nou dominată de Johann Zarco, care a profitat și el ce-i drept de problemele avute de Alex Rins - rivalul la titlu. Zarco a obținut al 5-lea pole din sezon și speră ca duminică să pună punct seriei de 4 curse consecutive încheiate în afara podiumului.

Turul de record a fost urmat însă de o greșeala stupidă, francezul avariindu-și motocicleta când steagul în pătrațele marcase deja finalul manșei. Anul trecut, Johann Zarco a avut o duminică superbă în Japonia: pole, victorie și titlu mondial.

Moto3 putea aduce o satisfacție uriașă publicului japonez. Hiroki Ono, concurând pe o motocicletă Honda, a stabilit un nou record pe tur. Ceea ce putea fi primul pole position din carieră al japonezului s-a transformat într-un modest loc 4 pe grilă, în urma unei penalizări primite în primul antrenament.

Astfel, pole-ul i-a revenit lui Andrea Migno, care avea de asemenea pagina goală la acest capitol statistic. Linia întâi la start este completată de campionul stabilit etapa trecută, Brad Binder, și Enea Bastianini. Dacă va ajunge pe podium, Hiroki Ono va deveni primul japonez care termină acasă în top 3, indiferent de clasă, după Hiroshi Aoyama, în 2009.

Cursele din Marele Premiu al Japoniei la motociclism viteză sunt programate duminică dimineață, începând cu ora 05:00 și vor fi transmise ÎN DIRECT de Digi Sport 2.


Etichete: jorge lorenzo , marc marquez , valentino rossi , moto gp japonia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă

Ion Țiriac a spus de ce își pilotează singur avionul la 84 de ani. ”Vă rog să mă scuzați”
Jour 2 - People dans les tribunes des internationaux de tennis d
Echipa din Bundesliga care a făcut o ofertă oficială pentru un internațional român: ”Mult peste toți”
denis-dragus
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
Citește și
4 miliarde de euro pentru MotoGP! Oferta proprietarului PSG a fost respinsă
MotoGP Of Portugal - Race, Lagoa, Algarve - 24 Mar 2024
Video Jorge Martin a câștigat Marele Premiu al Portugaliei la MotoGP și s-a bucurat ca Ronaldo
89 Jorge Martin, SPA, Prima Pramac Ducati Race Winner during the Grande PrĂ mio Tissot de Portugal MotoGP round2 at the
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Video&Foto A atras toate privirile! Cine e vedeta care a intonat imnul Portugaliei, în fața lui Jose Mourinho
Captură de ecran 2024-03-24 163858

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură