Western & Southern Open - Day 4
Darren Cahill, mesaj tranșant în privința Simonei Halep
Miami Open Presented by Itau, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 19 Mar 2024
Exclusiv Horia Tecău, entuziasmat de revenirea Simonei Halep în echipa României pentru Billie Jean King Cup: ”M-a uimit”
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Simona Halep este noua CAMPIOANĂ de la Indian Wells! A revenit uluitor în finala cu Jelena Jankovic

22.03.2015, 01:44

Simona Halep, numărul trei mondial, a câştigat turneul WTA de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari, duminică, după ce a învins-o într-o finală foarte disputată pe sârboaica Jelena Jankovic (favorită 18), cu 2-6, 7-5, 6-4.

simona trofeu
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Simona şi-a adjudecat astfel cel mai important titlu al carierei, după un meci care a durat două ore şi 37 de minute şi cu o desfăşurare dramatică, având o revenire extraordinară.

Pentru românca de 23 de ani acesta este al treilea titlu câştigat în 2015 şi al 11-lea din carieră, după cele de la Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia, toate în 2013, Doha şi Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells anul acesta.

Cel mai important titlu din cariera Simonei

Halep a câştigat primul său titlu Premier Mandatory, cel mai important din carieră, după cele de categoria Premier 5 (Doha 2014 şi Dubai 2015). Anul trecut, Simona se oprise în semifinale la Indian Wells, învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, în două seturi, cu 6-3, 6-4.

Halep a început meciul crispată şi a pierdut primul ghem pe serviciul ei, dar apoi a restabilit egalitatea şi a trecut în avantaj, 2-1. Simona a greşit mult, iar Jankovic a reuşit să întoarcă scorul, nervozitatea româncei fiind evidenţiată de izbucnirile sale în care a dat cu racheta de pământ. Jankovic a jucat mai bine şi a reuşit să îşi adjudece primul set cu 6-2, în 44 de minute.

Jankovic a servit pentru meci în setul doi!


În setul al doilea, Simona a început mai bine, a condus cu 1-0, dar apoi a comis mai multe greşeli şi sârboaica a ajuns să aibă 3-1. Halep a luptat pentru fiecare punct, până la epuizare, dar cu o încrâncenare nemaivăzută şi a reuşit să restabilească egalitatea, 3-3. Niciuna dintre jucătoare nu a reuşit apoi să îşi facă serviciul, Halep ieşind dintr-o situaţie dificilă în care Jankovic a servit pentru meci (5-5). Românca şi-a câştigat serviciul, iar apoi a închis setul cu 7-5.

În decisiv, Simona a avut 1-0, Jankovic a întors situaţia, 1-2, au urmat trei break-uri consecutive, iar la 3-3 Halep a reuşit să rupă echilibrul, făcându-şi serviciul, iar apoi realizând un break pentru 5-3. Totuşi, Halep nu a reuşit să încheie setul pe serviciul său, Jankovic a redus diferenţa (5-4), dar Halep a reuşit un break cu care a încheiat meciul (6-4).

Simona, lider în clasamentul "Road to Singapore"

Halep a reuşit 22 de lovituri câştigătoare, iar Jankovic 26, românca făcând şi 47 de erori neforţate, faţă de cele 61 ale adversarei.

În disputele directe cu Jankovic (30 ani, 21 WTA), Halep conduce acum cu scorul de 4-1, toate cele cinci confruntări fiind de trei seturi. Halep a fost recompensată cu 900.400 dolari şi 1.000 de puncte WTA, în timp ce Jankovic, fost număr unu mondial şi câştigătoare la Indian Wells în 2010, a primit 439.420 dolari şi 650 de puncte.

După acest succes, Halep va deveni lider în clasamentul ''Road to Singapore'', pentru Turneul Campioanelor, care contabilizează cele mai bune rezultate dintr-un an calendaristic.


LIVE TEXT 

GAME, SET, MECI ȘI TURNEU! Halep ne-a făcut mândri și fericiți încă o dată! "Sparge" serviciul lui Jankovic la 0 și simte gustul dulce al triumfului la Indian Wells. La 0-30, Jankovic comite o dublă greșeală și Simona nu greșește. Două ore și jumătate a durat finala! Scor final, 2-6, 7-5, 6-4 pentru a treia jucătoare a lumii. Cea mai mare victorie a carierei pentru constănțeanca în vârstă de 23 de ani.

FOTO STATISTICILE SETULUI TREI

5-4 Halep, break Jankovic. Simona a irosit un moment bun, deși a condus cu 30-15. Două mingi prea lungi păstrează suspansul. Dar sârboaica are presiunea pe umeri, pentru că servește pentru a rămâne în joc.

5-3 Halep, cu BREAK! Românca se distanțează decisiv pe tabelă și va servi pentru câștigarea trofeului! Ce meci! Jankovic nu mai reușește să facă puncte pe propriul serviciu și pierde la 15.

4-3 Halep! Serviciu bun, la 40! Simona și-a crescut nivelul de joc, Jelena a rămas pe loc. Cert este că Halep rezistă bine în schimburile lungi, nu poate fi surprinsă, iar victoria e la două game-uri distanță. Un break ar fi URIAȘ!

3-3, BREAK HALEP! Simona se agață de adversara sa, care nu reușește să distanțeze pe tabelă. Halep urmează la serviciu

3-2 Jankovic, tot cu break. Simona nu joacă rău, dar comite uneori erori impardonabile atunci când joacă din baza terenului. Din nou, la 30-40, lovitura sa moale se oprește în fileu. Halep discută cu Victor Ioniță.

2-2 Halep, BREAK! Din nou Simona se concentrează bine pe serviciul advers. La avantaj, cele două jucătoare au avut un scurt dialog cu arbitrul de scaun, iar pauza i-a prins bine Simonei. Cel mai frumos punct l-a reușit când a ajuns la o scurtă a Jelenei și a executat-o în cros, cu o minge care a căzut pe linie!

2-1 Jankovic, break la 30. Trebuia să vină și momentul unei căderi, după 20 de minute de aur ale Simonei. Să sperăm că va putea dejuca din nou serviciul advers.

1-1. Ambele jucătoare și-au fructificat serviciul fără prea mari probleme. Halep rămâne în față totuși, pentru că a servit prima.


7-5, SET HALEP! Uluitor! Simona revine în meci deși a fost la un pas să arunce prosopul! Break la 30 cu un joc perfect și finala de la Indian Wells se va decide în set decisiv.

FOTO STATISTICILE SETULUI DOI

6-5 Halep! În sfârșit, un serviciu de care Simona a profitat! Halep a condus cu 40-15 și ajunge în cele din urmă în avantaj

5-5, BREAK HALEP! După cel mai încins schimb al partidei, Simona face game-ul la 30 și forțează prelungirile în set. Din păcate, însă, serviciul său nu funcționează grozav

5-4 Jankovic, break. Din nou, Simona irosește un moment bun și Jankovic va servi pentru meci, după smash-ul decisiv de la 40-30

4-4 Halep, BREAK! Game teribil de important, pe care Jankovic a fost la un pas să-l câștige. A avut avantaj, dar Simona a returnat bine și a reușit în cele din urmă două puncte la rând

3-4 Jankovic, rebreak. Simona nu profită de momentul bun și este din nou în urma adversarei. Game pierdut la 15, cu un lung de linie ratat, care a ieșit în afara terenului

3-3, BREAK HALEP! Simona revine în meci cu un game jucat foarte bine, în care a anticipat serviciul adversarei.

3-2 Jankovic. Halep prinde puțin curaj și mai face un game. La 40-30 a intrat bine în teren și a finalizat cu o dreaptă bună, pe care Jankovic o returnează în fileu. Diferență de un break.

3-1 Jankovic. Sârboaica încheie game-ul cu un as, după ce Halep a avut 30-0 pe serviciul advers, dar a început iar să greșească.

2-1 Jankovic, cu break. Simona nu se regăsește și mai cedează un game pe propriul serviciu, după jocul agresiv al Jelenei.

1-1. Jankovic egalează cu un game la 0, arătând că este 100% concentrată în acest start de set.

1-0 Halep. Simona reușește să conducă în acest set doi, cu un serviciu făcut la 40.


# A început setul doi, cu Halep la serviciu.

# Simona Halep are probleme de picior și a cerut intervenția medicului. Poate este și un truc pentru a-i lăsa răgazul să se regăsească...


6-2, SET JANKOVIC. 30 de minute de tenis pe care Halep trebuie să le uite rapid pentru a avea o șansă în această finală. Sârboaica servește fără prea mari emoții și își adjudecă primul set, profitând de erorile neforțate ale Simonei. Statistica, nefavorabilă româncei.

FOTO STATISTICILE PRIMULUI SET

5-2 Jankovic, din nou break. Simona greșește mult. Din nou a avut avantaj, dar combinația ei cu lovituri în lung de linie nu funcționează mereu. Acum, la 40-40, a trimis de două ori afară din poziții favorabile. Jelena va servi pentru primul set al finalei.

3-2 Jankovic, cu un nou break, apoi 4-2. Deși a condus cu 40-0, Halep a pierdut controlul game-ului și a cedat în cele din urmă. Apoi, pe serviciul sârboaicei, Simona a condus cu 40-15, dar Jelena a revenit și a avut avantaj, moment în care Halep a aruncat o dreaptă în out.

2-2. Game alb al lui Jankovic. Ultimul punct, la 40-0, o dreaptă ratată de Halep din interiorul terenului, trimisă direct în fileu. În tribune se află și fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac.

2-1 Halep. Simona își face serviciul la 15, după 30-0. Un lob ratat al lui Jankovic îi oferă desprinderea și meciul reintră pe făgașul dorit de noi.

1-1! BREAK! Halep egalează situația după un game adjudecat la 40. Simona are o replică bună după startul lansat al Jelenei.

1-0 Jankovic. Primul game durează 15 minute! Halep a salvat deja patru mingi de break, dar în cele din urmă Jankovic a reușit game-ul până la urmă. Conduce sârboaica, după un start greu al Simonei.


UPDATE 20:05. A început încălzirea. Tribunele sunt pline, Halep joacă în echipament mov și albastru, Jankovic este echipată în roz. Simona începe la serviciu, un avantaj mic, dar important.

Etichete: program digi sport , digi sport , simona halep , digisport , program digisport , simona halep indian wells , simona halep jelena jankovic live , halep jankovic live


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor

Transfer surprinzător! Manchester City forțează prima mutare a verii
Manchester City v Newcastle United - Emirates FA Cup - Quarter Final - Etihad Stadium
Foto ”Cea mai frumoasă din lume!”: Becali a refuzat 6 milioane de euro și face o ”operă de artă” lângă București! Costă o avere
becali bani
A câștigat 22 de milioane de euro, dar premiile i se par ”o glumă”! O reacție dură a apărut instant
Screenshot 2024-03-28 at 17.35.41
Citește și
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
”Risipește milioane de dolari. Este timpul să înceteze”. Cel mai dur atac legat de ”cazul Halep”
Simona Halep, la WTA Miami 2024 / Foto: captură Digi Sport
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
”Nu cred că Halep va juca în Billie Jean King Cup”. Ce se întâmplă cu Simona și dorința ei de a evolua la JO
simona-halep4

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale