simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)
Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA
fcsb
Un oficial de la CSA Steaua l-a ”turnat” când juca la FCSB: ”Ne-a dat în gât! A vrut să ne dea 10.000 € amendă”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Simona Halep a fost eliminată în sferturi la Australian Open, după 4-6, 0-6 cu Makarova

26.01.2015, 10:57

Simona Halep a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open după un meci halucinant contra Ekaterinei Makarova. Rusoaica s-a impus cu 6-4, 6-0 în doar o oră și 9 minute de joc. În ciuda înfrângerii, Simona rămâne pe locul trei în clasamentul WTA.

simona makarova2
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Partida de la Melbourne, de marți de dimineață, a avut o desfășurare pe care puțină lume ar fi putut-o anticipa. Mare favorită a disputei, Simona a început la serviciu, dar, după ce și-a adjudecat primele două puncte, a făcut trei greșeli neforțate și Makarova a reușit break-ul. Rusoaica a surprins-o pe a treia favorită a întrecerii australiene cu lovituri agresive și astfel a ajuns să conducă în primul set cu 3-0. Al doilea break l-a reușit de la 15-30, după ce Simona a făcut două duble greșeli consecutive.

A urmat apoi singura perioadă din tot meciul în care românca a părut că își revine. A irosit două mingi de break, dar a fructificat-o pe a treia și scorul a devenit 1-3. A servit apoi mai sigur, apropiindu-se la 2-3. Din acel moment a căzut total, a mai reușit să câștige, cu dificultate, două game-uri, pe serviciul propriu, iar Makarova a defilat pe teren.

Setul doi a avut la start două momente cruciale. În primul game, pe serviciul propriu, Simona a condus cu 40-30 și a făcut apoi două duble greșeli, oferindu-i practic cadou minge de break adversarei. Apoi, în game-ul imediat următor, a condus cu 40-0, a avut trei mingi de break și le-a irosit pe toate.

Sigură pe loviturile sale, cu un serviciu excelent, de cele mai multe ori la T, cu mult efect, jucătoarea în vârstă de 26 de ani născută la Moscova a reușit să scurteze punctele pentru a nu-i oferi Simonei șanse de a controla schimburile. Parcă fără să realizeze acest lucru, a treia jucătoare a lumii s-a precipitat și a acceptat fără replică ritmul impus de oponenta sa, ba chiar a părut că și ea își dorește să se încheie mai repede partida.


A continuat să riște lovituri la limită și atunci când a fost evident că nu simte bine mingea și  nu controlează loviturile, iar în unele momente mimica feței spunea despre ea că parcă e enervată de faptul că nu îi intră lovituile precipitate pe care le trimitea.

Simona a părut, mai ales în setul al doilea, că e uimită de cât de slab joacă și că nu realizează că ceva trebuie să se schimbe în tactica ei. A continuat să încerce să joace repede și la limită, grăbită parcă să întoarcă în favoarea ei disputa, dar incapabilă să realizeze că tocmai această grabă îi convenea de minune Makarovei.

Statistica disputei explică perfect diferența de pe tabelă, chiar dacă factorul decisiv, așa cum au arătat cele două jucătoare pe teren, pare a fi fost cel mental. Simona a părut blocată în dorința de a se califica în semifinale cu orice preț și cât mai rapid posibil.

Astfel, a avut un procentaj de doar 56% pe primul serviciu, față de 75% Makarova. Doar 15 puncte câștigate cu primul serviciu de româncă, 28 Makarova, în vreme ce raportul punctelor pe serviciul doi a fost 10-8 în favoarea rusoaicei.

31 de greșeli neforțate de partea Simonei, 20 în dreptul oponentei sale, 15-10 pentru reprezentanta noastră scorul loviturilor direct câștigătoare. Iar procentajul mingilor de break fructificate e unul ne necrezut: cinci din șase Makarova, una din nouă Simona.

În urma acestui rezultat, Simona va primi 430 de puncte WTA și 241 000 de euro, premiu.


LIVE TEXT

FINAL! Simona Halep este eliminată! Ekaterina Makarova câștigă cu 6-4, 6-0 și se califică în semifinale la Australian Open! Rusoaica a câștigat ultimul game la zero!


Update: 4-6, 0-5! MAKAROVA VA SERVI PENTRU MECI!


Update: 4-6, 0-4. Simona a început bine game-ul și a condus cu 30-0. Apoi a beneficiat de o minge de break, 40-30, dar Makarova a salvat cu un nou serviciu perfect, cu mult efect, la T. A urmat a doua minge de break, dar prea statică, Simona a fost surprinsă. Au urmat apoi două servicii excelente ale rusoaicei și încă un game pierdut incredibil de Simona! Este total debusolată, pare că nu înțelege ce se întâmplă pe teren.


Update: 4-6, 0-3. Din acest moment, doar o minune o mai poate face pe Simona să revină. Pe teren, arată de parcă s-a predat și se grăbește ea să piardă meciul. Vrea să închidă repede punctele și a pierdut game-ul pe propriu serviciu de la 30-0, cu patru greșeli neforțate!


Update: 4-6, 0-2! Simona a avut trei mingi de break, a condus cu 0-40, dar n-a putut să facă rebreak. Pur și simplu pare dărâmată! Niciun moment nu găsește variante pentru a o clătina mental pe adversara ei! Makarova joacă în acest moment dezarmant de dezinvolt.


Update: INCREDIBIL! BREAK MAKAROVA 4-6, 0-1! De la 40-30, Simona a făcut două duble greșeli și i-a oferit adversarei mingea de break. A jucat cu serviciul doi și Makarova s-a impus. Rusoaica domină categoric. Simona are momente cu adevărat dificile și pare că nu găsește nicio soluție pentru a întoarce în favoarea ei disputa!


Update: SET MAKAROVA 4-6! Simona e de nerecunoscut! A fost dominată în multe momente de adversara sa și firesc, conform cu desfășurarea meciului, rusoaica ia primul set. Simona a fpcut 16 greșeli neforțate și a avut doar un procentaj de 53% pe primul serviciu. A luat o pauză de vestiar înainte de startul setului secund.


Update: 4-5. Simona a salvat o minge de set a Makarovei, apoi a încheiat game-ul cu un as. 


Update: 3-5. Makarova servește incredibil de bine la mingea de meci a Simonei și își salvează game-ul. Apoi reprezentanta noastră cade iar și face două greșeli neforțate. 


Update: 3-4. Simona încearcă să termine repede punctele, dar greșește prea mult. Pare că nu are răbdare. Ceva trebuie să se schimbe esențial în evoluția ei. Și-a făcut serviciul cu mare dificultate, iar punctul decisiv l-a obținut cu un serviciu doi foarte riscant, în forță, la T.


Update: 2-4! Makarova rezistă și câștigă game-ul deși a fost egalată de Simona de la 40-15. Românca riscă și continuă seria de greșeli neforțate. A ajuns la 12. Makarova servește cu predilecție spre reverul Simonei, cu mult efect și fiind stângace reușește să o scoată mult din teren pe a treia favorită a turneului.


Update: 2-3! Simona își face prima oară serviciul și se apropie la un break de adversara sa. Are însă 10 greșeli neforțate în primele 5 game-uri, o cifră prea mare! Makarova are doar 5.


Update: REBREAK SIMONA! 1-3! În sfârșit! Simona a avut două mingi de break irosite înainte de a reuși să își treacă în cont primul game al meciului.


Update: 0-3! De la 30-15 Siomona pierde din nou pe serviciul propriu. A făcut două duble greșeli iar la mingea de break a Makarovei a trimis mult afară un vole drive de forehand. Deocamdată Makarova a găsit soluții pentru jocul Simonei.


Update: 0-2! Makarova atacă aproape la fiecare lovitură. Conduce agresiv jocul și se distanțează în startul meciului.


Update: BREAK MAKAROVA! Simona își pierde serviciul făcând trei greșeli neforțate. 0-1


Update: A început meciul. Simona servește prima!


Update: Cele două jucătoare se încălzesc. Ambele au ajuns în această fază a competiției fără să fi cedat vreun set.


# Makarova este a treia oară în sferturi la AO. Cea mai bună performanță a ei este semifinala de anul trecut de la US Open. Simona a jucat anul trecut finala de la Roland Garros și semifinală la Wimbledon.

# Ekaterina Makarova este cu 12 centimetri mai înaltă decât Simona. Rusoaica măsoară 1,80 m, Simona 1,68.

Update: Simona Halep și Ekaterina Makarova au ieșit pe teren. Temperatura este excelentă la Melbourne, 18 grade C.


Simona Halep și Ekaterina Makarova joacă la Australian Open pentru un loc în semifinale, în primul meci al zilei pe Arena Rod Laver. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în sferturi, la New Haven, în 2013. Atunci a fost 6-1, 7-6 în favoarea Simonei.

După meciul lor, pe Arena Rod Laver se joacă al doilea sfert de finală de pe tabloul feminin, Maria Sharapova - Eugenie Bouchard. Învingătoarele celor două dispute vor fi adversare în semifinale.


Simona Halep (23 de ani), a treia favorită la Australian Open, va juca împotriva Ekaterinei Makarova, în sferturile de finală ale turneului de la Antipozi. Partida va începe la ora 02:00, marți dimineață, pe arena Rod Laver, LIVE TEXT pe www.digisport.ro.

Meciul Simonei va fi urmat de o altă întâlnire extrem de interesantă, cea dintre Maria Sharapova și Eugenie Bouchard. De aici se va alege semifinalista care va întâlni învingătoarea dintre Halep și Makarova.

Și Simona și adversara ei au câștigat primele patru meciuri din acest an, de la Melbourne, fără să piardă vreun set. Pentru rusoaică, e o premieră, fiind extrem de expeditivă pe teren: 77, 74, 68 și 69 de minute, în cele patru jocuri precedente.

Într-un interviu publicat de sport-express.ru, întrebată ce soluții are în fața Simonei, care returnează în teren aproape toate mingile, Makarova a răspuns: “Știu că poți să o învingi cu adevărat doar dacă o ataci. Știu cum să o înving și mai am timp să mă gândesc la alte soluții și să mă antrenez pentru asta.”

După victoria cu Yanina Wickmayer, Halep și-a asigurat accesul în faza sferturilor de finală de la Australian Open. Reprezentanta noastră va primi un cec în valoare de 340.000 de dolari australieni (241.000 de euro) și 430 de puncte în ierarhia WTA. 

Etichete: simona halep , halep , australian open , halep australian open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori

O femeie a fost condamnată la cel puțin 17 ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Au apărut imaginile! Tehnologia a dat verdictul la cea mai controversată fază din Real Madrid - Barcelona
gol-barca4
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali a spus numele jucătorului căruia îi plătește "salariu degeaba" de 3 ani la FCSB
gigi
Recomandările redacției
fcsb
Un oficial de la CSA Steaua l-a ”turnat” când juca la FCSB: ”Ne-a dat în gât! A vrut să ne dea 10.000 € amendă”

Oficial A fost cel mai bine plătit fotbalist din SuperLigă, a rămas șomer 3 luni, iar acum și-a găsit echipă! Ce salariu are
runar-sigurjonsson11
Gabi Tamaș va îmbrăca din nou tricoul tricolor. Ce propunere a primit fostul fundaș
gabi-tamas
Don Florentino mai are un client pe listă după ce la finalul meciului cu City, s-a dus ”glonț” la Lunin
ESP: Real Madrid v FC Barcelona, Barca La Liga EA Sports, date 32 Lucas Vazquez of Real Madrid celebrates after scoring
Citește și
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
La sfârșitul anilor '80, Lisa Rinna cucerea lumea cu frumusețea ei naturală. Azi este de nerecunoscut din cauza intervențiilor estetice
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
”Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență! Cum a păcălit moartea
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Informații noi despre George Pușcaș! Când va fi operat și ce șanse are să prindă EURO 2024: ”Suntem toți în alertă!”
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Luptă în 4 pentru cupele europene. Cine are cele mai mari șanse să prindă o poziție în Conference League
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Petre Ţuţea, românul anapoda: ”Am suferit 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”