superbet
(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut
240329_ManCity_Arsenal_DigiSport_1060x636
(P) Meci decisiv pentru titlu? City – Arsenal este SuperDerby-ul din Premier League
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
Play-out

(P) Analiză: ce se întâmplă cu campioanele de iarnă? 3 dintre ligile de top și-au schimbat liderul sezonul trecut!

31.12.2020, 15:35

Deși pe parcursul turului majoritatea campionatelor de top au avut lideri complet neașteptați, finalul anului aduce clasamente mai puțin surprinzătoare. Bayern a urcat pe primul loc în Germania chiar în ultima etapă din 2020, câștigând meciul direct cu Leverkusen. Anglia și Spania sunt conduse de două dintre favoritele la titlu, Liverpool și Atletico, după ce prima poziție a fost ocupată pe parcurs de outsidere ca Aston Villa sau Sociedad.

201224_January_leaders_vs_Champions_DigiSport
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

În România, FCSB are locul 1, iar statistica ultimilor ani transformă echipa roș-albastră în favorită: de la introducerea sistemului play-off / play-out în Liga 1, campioana de iarnă a fost, de fiecare dată, și echipa care a ridicat trofeul în vară. Cotele Superbet la pariuri speciale pe campioane anticipează schimbări în clasamente!

 Liga 1: de 9 ani nu a mai pierdut titlul echipa de pe primul loc la 1 ianuarie!

În timp ce campionatele din top 5 a avut cel puțin o schimbare de lider în ultimele sezoane, România a avut o ligă mult mai previzibilă. Odată cu trecerea la sistemul play-off, toate formațiile care au condus sezonul regulat pe 1 ianuarie au ridicat trofeul la final. Iar în ultimele 3 sezoane cu 18 echipe, FCSB a fost campioană după ce s-a aflat pe primul loc și în pauza de iarnă. Ultima schimbare de lider a avut loc în 2011-12, când Dinamo a fost pe 1 în iarnă iar la final titlul a mers către CFR Cluj. Cotele Superbet văd Liga 1 mai echilibrată decât campionatele de top 5. FCSB și CFR sunt creditate cu aceleași șanse, având cote de 2,75; urmate de Craiova cu 3,20!

Premier League: al treilea revelion consecutiv cu Liverpool pe primul loc


Liverpool conduce și la finalul lui 2020 campionatul Angliei. În ultimii 2 ani, „cormoranii” au pierdut un titlu în retur în fața lui City și l-au câștigat pe următorul. În cele două sezoane au avut 97, respectiv 99 de puncte; număr la care acum mai pot ajunge doar dacă vor câștiga toate meciurile de campionat din 2021! Liverpool are acum 3 puncte peste Man United, iar „diavolii” au și un meci mai puțin jucat, iar Everton sau Manchester City se pot apropia și ele la un singur punct după ce joacă partidele restante. Un Premier League mult mai echilibrat decât în ultimii ani, în care sunt mai multe formații cu șanse, dar cotele văd tot o afacere în 2: Liverpool are 2,40, Manchester City are 2,70 iar Man United 8,00!

LaLiga: Atletico e pe 1, dar Real a revenit în retur sezonul trecut!

Victoria cu Getafe de pe 30 decembrie i-a asigurat primul loc lui Diego Simeone, pe care nu l-a avut de revelion nici măcar în sezonul în care a câștigat ultimul titlu! Atunci, în 2013-14, Barcelona a condus în iarnă și a fost apoi depășită de Atletico. Acum, Atleti are două puncte în fața Realului și două restanțe, cu care s-ar putea distanța decisiv! Chiar dacă Real a reușit „remontada” sezonul trecut, în fața Barcelonei, cotele Superbet o anunță pe Atletico favorita sezonului: 1,95. Real are 2,55 iar Barcelona 9,50!

Serie A: Milan și Inter au dominat turul. Sfârșitul hegemoniei lui Juventus?

Juve are 9 titluri consecutive în Serie A și a avut, aproape în fiecare an, retururi excepționale. Indiferent de distanța față de liderul de iarnă, echipa torineză a reușit să revină în primăvară și să treacă de Milan (2012), Inter (2016 și 2020) sau Napoli (2018). Sezonul actual poate fi cel care oprește hegemonia torineză. AC Milan și Inter au mers excelent în prima parte a campionatului și au un avans mare în fața „Bătrânei Doamne”. Cotele Superbet anunță o schimbare a liderului, dar nu în favoarea lui Juventus. Inter e favorita la titlu, cu 2,40, urmată de liderul AC Milan cu 4,00 și Juventus cu 4,50.

Bundesliga: Bayern încheie anul pe primul loc. Cotă 1,15 să-l păstreze până la vară!

Dacă hegemonia torineză e în pericol, cea bavareză pare să continue. Bayern se îndreaptă spre al nouălea titlu consecutiv, fiind deja pe prima poziție. Ultimul an în care a pierdut titlul aflându-se pe primul loc în iarnă a fost 2012, în fața Dortmundului lui Jurgen Klopp. De atunci, echipa din Munchen fie a dominat tot sezonul, fie a mers perfect în retur și a trecut peste rivale. Cotele anunță că lupta e deja încheiată: Bayern are 1,15, iar Leipzig și Dortmund 12,00.

Ligue 1: Lyon, campioană de iarnă după 13 ani. PSG, în continuare favorită

Trecerea dintre ani o găsește pe Olympique Lyon pe primul loc al campionatului francez pentru prima dată după 13 ani! OL e la egalitate de puncte cu Lille și la o lungime deasupra miliardarilor de la PSG, care rămân favoriți. Campioană în 7 sezoane dintre ultimele 8, PSG a condus clasamentele aproape pe tot parcursul. Singura revenire pariziană a avut loc în 2014-15, când lider era Marseille. Superbet oferă o cotă de 1,20 pentru câștigarea campionatului de către PSG, urmată de Lyon cu 9,00 și Lille cu 17,00.

Etichete: superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan

Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Live Video&Text Hermannstadt - Petrolul 0-0, ACUM pe Digi Sport 1. Ultimele două meciuri s-au încheiat fără goluri
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media