Alves appears for the first time to certify that he has not fled before the Court of Barcelona
Dani Alves a ajuns în fața instanței pentru prima oară de la eliberarea din închisoare
FC Barcelona, Barca v SSC Napoli - UEFA Champions League A flag bearing logo of FC Barcelona is sene prior to the UEFA C
Barcelona, 50.000.000€ pentru următorul transfer! Lovitura pregătită de catalani
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

(P) Cele mai importante transferuri pe ruta Sevilla – Barcelona. Cine a dezamăgit şi cine a confirmat pe Camp Nou

22.12.2021, 06:00

Sevilla – Barcelona este unul dintre meciurile din LaLiga de la mijlocul acestei săptămâni. Restanţa din etapa a 4-a este în direct pe site-ul şi aplicaţia Superbet, iar partida beneficiază de SuperCotă, SuperPariuri, pariuri Speciale şi oferta SuperLive, unde sunt cele mai mari cote pentru cele mai populare pariuri live.

211220_Sevilla_vs_Barcelona_Superbet_Digi
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Jucătorii care au dezamăgit pe Camp Nou

De-a lungul timpului, Barcelona a adus mai mulţi jucători de la Sevilla, însă cel mai recent exemplu nu a reuşit să se impună într-o echipă a catalanilor aflată în reconstrucţie.

Luuk de Jong a fost împrumutat de Barca la începutul sezonului, ca o soluţie de avarie pentru atacul slăbit considerabil de plecarea lui Lionel Messi. Olandezul nu doar că nu a reuşit să se impună pe Camp Nou, dar există deja zvonuri despre o eventuală cedare a lui în fereastra de transferuri din iarnă. Doar un gol a marcat de Jong în 11 meciuri în tricoul blaugrana.

În lotul antrenat de Xavi se mai află un jucător venit de la Sevilla, dar care nu a reuşit să se ridice la standardele impuse de un club precum Barcelona. Clement Lenglet a avut un sezon şi jumătate foarte bun în tricoul celor de la Sevilla. Prestaţiile bune i-au făcut pe oficialii Barcelonei să nu mai stea la negocieri cu echipa din Andaluzia şi să plătească direct clauza de reziliere a francezului în valoare de 35 de milioane de euro. Însă odată venit pe Camp Nou, Lenglet s-a remarcat mai mult prin gafele făcute.

Un alt fotbalist în care s-au pus mari speranţe a fost Aleix Vidal. Adus pentru o sumă modică, 17 milioane de euro, jucătorul de bandă dreapta nu şi-a găsit locul în formaţia blaugrana şi s-a întors după trei sezoane la Sevilla. Pentru o sumă de transfer mai mică, 9,3 milioane de euro, şi cu şase trofee în palmares, însă pentru care contribuţia lui Vidal a fost minimă. În prezent, Vidal evoluează la rivala locală a lui Barcelona, Espanyol.


Meciurile din LaLiga beneficiază şi de SuperAvantaj! Iar acum oferta de SuperAvantaj este disponibilă şi pentru pariurile şansă dublă 12. Indiferent de cine conduce, în momentul în care o echipă se desprinde la două goluri, pariul este declarat câştigător.

Jucătorii veniţi de la Sevilla care au confirmat la Barcelona

Transferurile „ratate” din ultima perioadă pe axa Sevilla – Barcelona nu pot şterge cu buretele atât de uşor mutările reuşite pe această rută.

În vara anului 2008, la Barcelona ajungeau doi fotbalişti de la Sevilla: Dani Alves şi Seydou Keita. Despre fundaşul dreapta brazilian foarte puţine lucruri mai pot fi spuse. Suma de transfer, de 35,5 milioane de euro, este considerată mică în comparaţie cu performanţele pe care le-a avut Alves în tricoul Barcelonei. Şase titluri de campion în Spania, trei trofee ale Ligii Campionilor plus multe alte Cupe şi Supercupe i-au adus un loc lui Dani Alves într-o galerie selectă de jucători care pot fi numiţi legende ale clubului catalan. Drept dovadă, brazilianul a revenit la 38 de ani la Barcelona pentru a-şi ajuta fostul coleg, pe Xavi, într-o perioadă dificilă pentru echipa pe care amândoi o iubesc.

Chiar dacă Seydou Keita nu a atins statutul de legendă pe Camp Nou, contribuţia mijlocaşului din Mali a fost mai mult decât decentă. Acesta a prins cea mai bună perioadă din istoria clubului catalan şi a jucat aproape 200 de meciuri între 2008 şi 2012, exact perioada în care Pep Guardiola a fost antrenorul echipei.

De pe lista transferurilor reuşite pe axa Sevilla – Barcelona nu are cum să lipsească şi Ivan Rakitic. Mijlocaşul croat a venit pe Camp Nou pentru doar 18 milioane de euro şi pentru o bună perioadă de timp a fost o piesă de bază în angrenajul echipei. Croatul a părăsit-o pe Barcelona în 2020, revenind la Sevilla, cu 13 trofee câştigate, inclusiv Liga Campionilor. Un jucător pe care probabil fanii Barcelonei îl regretă, având în vedere modul în care a decăzut echipa, dar şi forma bună arătată în continuare de Rakitic la Sevilla.

La câteva sezoane de la transferul lui Dani Alves, Barcelona a încercat o mutare similară, plătind 9,5 milioane de euro pentru transferul lui Adriano, fotbalist care putea să evolueze în ambele benzi ale apărării. Deşi nu s-a ridicat la nivelul compatriotului său, Adriano a fost un jucător „bun la toate”, pe care Barca a putut întotdeauna să se bazeze. De altfel, în perioada petrecută pe Camp Nou, Adriano a jucat constat şi pentru naţionala ţării sale.

Etichete: barcelona , sevilla


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB

Video Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului rămân în arest
bocciu
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media