Screenshot 2024-04-23 232543
Exclusiv Corvinul se pregătește de finala Cupei României! Echipament special pentru meciul istoric cu Oțelul
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (6.03.2022)
”Avem cel mai mic buget din SuperLiga”. N-a mai răbdat și a spus totul în direct
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

(P) Cele mai surprinzătoare câștigătoare din Cupă! Vom avea parte și în 2020 de o surpriză?

22.07.2020, 10:08

Suporterii din Sfântu Gheorghe trăiesc ore magice în aceste zile. Miercuri seara, localitatea covăsneană are șansa de a intra în istorie. Sepsi OSK, grupare fondată în 2011, joacă prima finală de Cupă. Fanii visează că vor sărbători cucerirea în premieră a unui trofeu major în fotbal într-o regiune în care hocheiul este sportul-rege. 

superbet_1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Istoria le face cu ochiul celor de la Sepsi. Nu o singură dată, calculele au fost date peste cap în finala Cupei, iar FCSB, oponenta de miercuri, nu traversează cea mai bună perioadă. Să vedem cine a mai reușit să demonstreze, de-a lungul timpului, că în fotbal nimic nu este imposibil! Fă-ți cont la Superbet și pariază mereu informat și responsabil! 

1954 / Reșița a primit un cadou frumos de Moș Nicolae 

Victoria Metalului reșițean din 1954, 2-0 împotriva lui Dinamo, are o semnificație specială fiindcă a fost primul triumf în Cupă pentru o formație venită din eșalonul secund. Jocul s-a desfășurat pe 5 decembrie la București, chiar înainte de Moș Nicolae, deoarece competițiile din țara noastră se jucau în sistem sovietic, primăvară-iarnă. Golurile au fost marcate de Szeles, în minutele 30 și 40, iar izbânda cărășenilor a fost răsplătită cu alimente și haine! 

A fost cu adevărat un triumf al unei echipe mici, în componența reșițenilor fiind jucători care lucrau ca lăcătuși-mecani, funcționari, forjori sau electricieni! 


1961 / Au învins ”sticlarii” 

Tot într-o zi friguroasă, pe 12 noiembrie 1961, Arieșul Turda, echipă care avea în componență muncitori de la fabrica de sticlă, s-a impus și ea în fața unei garnituri formidabile pentru acele vremuri, Rapid București. Ardelenii au fost conduși la pauză, dar s-au impus cu 2-1, după ce Băluțiu a punctat repede, în minutele 50 și 51. 

Turdenii au rămas în cartea de istorie ca fiind singura formație care au luat Cupa, dar nu au ajuns în prima divizie. Față de reșițenii care au biruit în 1954, clujenii s-au ales și cu ceva bani, echivalentul a trei salarii medii, în total 2.700 de lei. Pariază pe Finala Cupei la cele mai bune cote aici! 

1973 / ”Desculți” și nu prea 

Chimia Râmnicu Vâlcea – Constructorul Galați 3-0 la rejucare, după 1-1 în prima partidă, este singura finală în care și-au câștigat dreptul de a evolua două echipe din ligi inferioare, Divizia B, respectiv Divizia C. Gruparea din Zăvoi a fost preluată de vestitul (ulterior) Dumitru Dragomir. Fostul președinte al LPF a declarat la un moment dat că a atras 200.000 de lei pentru transferuri, prin vânzarea de fotografii promoționale în întrerprinderile din zonă. 

În acel an, vâlcenii au ajuns în prima divizie, iar partida a fost caracterizată, în avancronici, ca ”finala desculților”. Un fapt inedit este că această finală a fost ultima cu rejucare în competiția surprizelor. 

1974 / Triumful ”minerilor” 

A fost una dintre ultimele finale jucate pe stadionul ”Republicii”. Două echipe din afara Bucureștiului își disputau Cupa: Politehnica Timișoara era considerată favorită în fața Jiului Petroșani, ”minerii” fiind abia pe locul 15 în acel campionat de Divizia A. 

Cu toate acestea, trupa din Valea Jiului s-a impus cu 4-2, unul dintre protagoniști fiind Gigi Mulțescu, autor a două goluri! Legenda spune că primul gol al petroșănenilor a căzut după ce fundașul dreapta timișorean Mioc ar fi fost distras de venirea întârziată pe stadion a unui grup de cicliști din Turul României care ar fi trebuit să ajungă înaintea începerii partidei. 

Peste 5.000 de oameni i-au așteptat la Petroșani pe jucătorii Jiului, pentru a celebra acest moment unic în istoria clubului. 

1980 / Momentul astral al lui Dan Păltinișanu 

În 1980, Steaua avea o echipă de vis – în componența ei se aflau atunci unii dintre cei mai buni fotbaliști români din istorie: Iordache, Sameș, Tudorel Stoica, Dumitru, Iordănescu și Marcel Răducanu!  

Cu toate acestea, în finala de pe 1 iunie, Politehnica Timișoara, condusă cu 1-0 din minutul 25, a revenit, grație și eliminării timpurii a lui Marcel Răducanu. Fundașul lateral Viorel Vișan a înscris singurul lui gol la nivel oficial, iar în minutul 96, în prelungiri, legendarul Dan Păltinișanu a marcat cu capul pentru 2-1 și ultimul trofeu major al clubului alb-violet. 

1994/ ”Gloria” lui nea Jean 

Multe se pot spune despre Gloria Bistrița, dar cum-necum, clubul ardelean a avut rezultate semnificative inclusiv pe plan internațional. O victorie cu Zaragoza sau Atletico Madrid ori un egal cu Fiorentina – nu sunt rezultate de lepădat pentru nimeni!  

Cel mai important rezultat intern pentru Gloria este cel din 1994: cucerirea Cupei contra Universității Craiova (1-0), într-un meci disputat pe stadionul celor de la Sportul Studențesc. Oltenii aveau o echipă de top pentru acei ani, cu internaționali precum Stângă și Craioveanu. ”Juveții” au dominat ostilitățile, dar a fost de-ajuns golul lui Ilea din minutul 26, venit după o centrare a lui Zegrean, pentru ca ”Vampirii” să pună mâna pe Cupă! 

1995 / ”Karma” a lucrat pentru Petrolul 

Partida din ultimul act al Cupei, ediția 1994/95, a rămas una dintre cele mai controversate din această competiției. Petrolul a câștigat la loviturile de departajare, cu 5-3, scorul fiind 1-1 după 120 de minute. 

Rapidul a egalat pe finalul timpului regulamentar, în minutul 87, dintr-un ofsaid uriaș, dar în cele din urmă ”Karma” a funcționat, prahovenii fiind mai norocoși de la punctul cu var. 

A fost un joc în care ”găzarii” au invocat arbitrajul ostil. Un meci care a devenit una dintre cele mai frumoase și misterioase finale de Cupă! 

2014 / Lovitură la soclul Stelei 

În 2014, Steaua domina copios România, iar finala cu Astra Giurgiu se anunța ca fiind una la discreția bucureștenilor. Echipa lui Laurențiu Reghecampf îi avea pe Tătărușanu, Szukala, Stanciu Latovlevici, Keșeru sau Chipciu și avea de partea ei și publicul de pe ”Arena Națională”. Era Astra vicecampioană, dar era evident că oricine ar fi pariat pe roș-albaștri. 

Eliminarea fantezistului Sânmărtean, în minutul 53, a fost primul semn că seara va fi una rea pentru bucureșteni. Expulzarea în prelungiri a lui Alibec a reechilibrat numeric situația, dar la ”loteria” de la punctul cu var, Varela și Pintilii au fost neinspirați. Duelul s-a încheiat cu 4-2 la loviturile de departajare, 0-0 după 120 de minute, iar giurgiuvenii au cucerit primul lor trofeu din istorie. Instalează-ți gratuit aplicația Superbet și pariază pe favoritele tale! 

2017/ Cei șapte ani de-acasă! 

FC Voluntari s-a constituit în 2010, iar la șapte ani de la fondare, trupa din Ilfov a obținut primul trofeu important din scurta istorie. Echipa ce joacă pe propria arenă ”Anghel Iordănescu” se lupta în acea primăvară pentru salvarea de la retrogradare, dar nebăgată în seamă de nimeni a ajuns în finala programată la Ploiești. 

Astra era favorită, trecea prin cei mai buni ani din istoria ei, iar Silviu Lung jr., Săpunaru, Budescu sau Teixeira erau văzuți ca net superiori unor Balauru, Acsinte, Căpățână sau Popadiuc. În minutul 35, Ioniță a deschis scorul pentru dunăreni și totul părea că decurge conform planurilor. Însă cu șapte minute înainte de final, Marinescu a egalat din penalty, iar Astra nu a mai putut reveni în joc. 

La loviturile de la 11 metri, a fost de-ajuns ca portarul Balauru să pareze execuția lui Stan, iar ilfovenii să triumfe cu 5-3 per total, la departajarea de la punctul cu var! 

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNPSUNTEMSUPER  

 

Etichete: finala cupei romaniei , superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA

Foto E accidentat de 376 de zile, dar, la 34 de ani, e o ”bestie”
vitolo2
Exclusiv Faza la care Gigi Becali a cerut penalty în Sepsi - FCSB 2-2: ”Uite talpa!” / ”Atunci când mai e fault?”
olaru
Video Record absolut în Premier League: Harry Maguire a marcat un gol istoric!
profimedia-0867665603

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media