superbet
(P) Real – Man. City, finala din sferturi! „Galacticii” vor revanşa după sezonul trecut
240329_ManCity_Arsenal_DigiSport_1060x636
(P) Meci decisiv pentru titlu? City – Arsenal este SuperDerby-ul din Premier League
”Te motivează că se vorbește despre transferul la FCSB?”. Louis Munteanu a dat răspunul
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Circuitul WTA se reia la Palermo. Cel puțin două românce pe tabloul principal

31.07.2020, 14:51

După o pauză de aproape patru luni provocată de pandemia de coronavirus, circuitul WTA se va relua cu Palermo Ladies Open, un turneu din categoria International, care se va desfășura între 3 și 9 august. Dat fiind faptul că este prima întrecere oficială de după lockdown, competiția din Sicilia a generat inițial un mare interes, iar printre jucătoarele înscrise s-a numărat și Simona Halep. După ce situația legată de COVID-19 s-a înrăutățit din nou, mai multe jucătoare au decis să se retragă, printre ele numărându-se și cea mai bună din România. 

superbet
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

La Palermo vor fi însă cel puțin două românce pe tabloul principal. Este vorba despre Sorana Cîrstea (locul 75 WTA) și Irina-Camelia Begu (locul 81 WTA), care și-au făcut loc pe Main Draw după ce alte sportive au renunțat la participare. În cazul în care retragerile vor continua, pe tabloul principal va ajunge și Patricia Maria Țig85-a jucătoare a lumii. Altfel, cel mai probabil, aceasta va evolua în calificări, la fel ca și Gabriela Ruse și, posibil, Laura Ioana Paar. Tot în faza preliminară de la Palermo ar fi trebuit să joace și Irina Bara și Jaqueline Cristian, însă cele două s-au retras. Alege-ți favoritele la Palermo Ladies Open și plasează pariul câștigător. Pe site-ul Superbet te așteaptă o ofertă bogată și cele mai bune cote. Deschide cont și pariază la Superbet! 

Cel puțin patru românce la dublu 

Pe lângă sportivele din România amintite mai sus, cel puțin patru vor evolua pe tabloul de dublu - Raluca Olaru, Laura Ioana Paar, Andreea Mitu și Cristina Dinu. 

Raluca Olaru va juca împreună cu Jelena Ostapenko, iar cele două vor fi principale favorite ale turneului. Paar va face pereche cu Julia Wachaczyk, germanca alături de care a câștigat turneul de la Lyon, competiție desfășurată chiar înainte de suspendarea circuitului, în timp ce Mitu și Dinu se vor afla de aceeași parte a fileului. De asemenea, prima pereche care va ajunge pe tablou în cazul unei retrageri va fi cea formată din Elena Bogdan și Reka-Luca Jani din Ungaria. 

Trei jucătoare din Top 20 vor fi la Palermo 

După ce Simona Halep și Johanna Konta s-au retras, au mai rămas alte trei jucătoare de Top 20 care vor merge la Palermo - croata Petra Martic, locul 15 în lume, care va fi principală favorită, Marketa Vondrousova, locul 18, și Maria Sakkari, locul 20. 


Entry List-ul din Sicilia include și alte nume importante din tenisul feminin, cum ar fi Anett Kontaveit, Elise Mertens, Donna Vekic, Dayana Yastremska, Jelena Ostapenko sau Kristina Mladenovic. Sunt cunoscute și numele a două jucătoare care vor primi wild card. Este vorba despre Camila Giorgi și Jasmine Paolini. Al treilea urma să fie primit de Halep, însă acesta urmează să fie acordat unei alte jucătoare. Conform organizatorilor, aceștia au decis să ofere invitațiile principalelor jucătoare din Italia. 

„Acordăm cu siguranță wild card-uri celor mai bune jucătoare din Italia pentru tabloul principal și celorlalte din echipa de Fed Cup, în calificări. În cazul în care una nu va fi disponibilă, atunci el va merge la cea mai bună jucătoare siciliană”, a spus directorul turneului Oliviero Palma. Tragerea la sorți va avea loc la finalul săptămânii. 

Jucătoarele nu vor fi nevoite să stea în carantină sau izolare înaintea turneului. De altfel, directorul Oliviero Palma anunțase că a cerut o derogare inclusiv pentru Simona Halep, înainte ca aceasta să se retragă, întrucât statul italian impusese o carantină obligatorie de 14 zile pentru toți cetățenii care sosesc din România sau Bulgaria.  

Conform protocolului WTA, jucătoarele vor trebui să facă un test PCR înainte de plecarea spre Palermo, iar, după ce vor ajunge, vor fi supuse unei noi examinări, urmând să nu părăsească hotelul în care vor fi cazate până la venirea rezultatului. Ulterior, testarea PCR va fi repetată o dată la patru zile. 

Turneul de la Palermo, al 15-lea din WTA Tour 2020

Deși are loc în luna august, turneul de la Palermo va fi doar al 15-lea din calendarul WTA din acest sezon. Întrecerea din Sicilia a avut loc pentru prima dată în 1988, iar, din 1990, a fost organizată sub egida WTA. În perioadele 1990-1992 și 2001-2004 a făcut parte din categoria a cincea, iar, în perioadele 1993-2000 și 2005-2008, din categoria a patra. După reorganizarea din 2009, acesta a fost considerat turneu WTA International, până în 2013, înainte ca licența să fie vândută pentru șase ani malaysienilor de la Kuala Lumpur. Turneul sicilian s-a întors anul trecut, când a fost câștigat de Jil Teichmann, după o finală cu principala favorită, Kiki Bertens. 

Irina Begu a participat și în 2019 la Palermo, dar după un succes în fața Terezei Mrdeza în primul tur, a pierdut contra lui Jasmine Paolini, în runda a doua. 

Două titluri la Palermo pentru Irina Spîrlea

Cea mai de succes româncă din istoria turneului sicilian este cu siguranță Irina Spîrlea, fost număr 7 mondial. Aceasta a cucerit două trofee la Palermo, în 1994 (an în care Ruxandra Dragomir s-a impus la dublu alături de italianca Laura Garrone) și 1995, repetând performanța lui Mary Pierce, care câștigase competiția în 1991 și 1992. Tot două succese are și Sara Errani (2008 și 2012), care are și alte două finale pierdute. Recordul este deținut însă de Anabel Medina Garrigues, care a cucerit titlul în Sicilia de cinci ori (2001, 2004, 2005, 2006 și 2011). Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România! 

În afară de victoriile Irinei Spîrlea, româncele nu s-au evidențiat la Palermo. În afara celor două trofee ale ei, cel mai bun rezultat al unei sportive din țara noastră este semifinala disputată de Irina Begu în 2012. Simona Halep a jucat o singură dată, în 2010, când a pierdut în primul tur contra lui Aravane Rezai, jucătoare care avea atunci statutul de cap de serie numărul 2. 

Ce urmează după Palermo? 

Palermo dă startul revenirii tenisului mondial, având în vedere că este primul turneu oficial organizat după pandemie. După evenimentul din Sicilia urmează Praga Open și Top Seed Open din Lexington în calendarul WTA. Vom avea apoi o săptămână de pauză, înainte de turneul mixt programat în mod obișnuit la Cincinnati, dar care acum va avea loc la New York, acolo unde se desfășoară US Open în mod regulat. Acea competiție va marca și reluarea circuitului ATP, care nu are nimic programat înainte, după ce și Citi Open de la Washington a fost anulat. Superbet urmărește evoluția calendarului și face tot posibilul să-ți ofere cele mai bune cote pentru ca tu să te bucuri de pasiunea pentru tenis și prin pariuri câștigătoare. 

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER 

Etichete: wta tour , superbet , wta palermo , oliviero palma


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
”Te motivează că se vorbește despre transferul la FCSB?”. Louis Munteanu a dat răspunul

Fotbalistul care a anunțat că se gândește la transfer, după Farul - CFR 5-1: ”Nu pot să mint”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Jucătorii Rapidului au decis! Cristi Săpunaru, anunț în numele întregului vestiar despre Marius Șumudică
profimedia-0807526376
Ion Țiriac și-a adus "Perla Coroanei" în țară: "E ceva unic!" Primele imagini și cât a plătit omul de afaceri
tiriac2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media