240329_ManCity_Arsenal_DigiSport_1060x636
(P) Meci decisiv pentru titlu? City – Arsenal este SuperDerby-ul din Premier League
240301_Weekendul_Derbyurilor_Digi_1060x630 digisport
(P) Descoperă Super Oferta pentru duminica derby-urilor
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (4.03.2024)
Arbitrul ”măcelărit” în trecut de Gigi Becali a fost delegat la partida Universitatea Craiova - Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

(P) Cupa României la feminin deschide sezonul de handbal pe plan intern!

02.09.2020, 17:09

de Marius Huțu

superbet 2 septembrie
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Handbalul românesc pornește din nou la drum cu o competiție oficială, după o lungă așteptare de aproximativ 6 luni. De joi și până duminică, în Sala Polivalentă din București, șase echipe se înfruntă pentru Cupa României la handbal feminin, sezonul 2019-2020. Este una dintre cele două întreceri interne din ediția trecută care a putut fi reprogramată după apariția pandemiei de coronavirus (cealaltă este Cupa României la masculin, care se va disputa săptămâna viitoare).

Câștigătoarea la finalul celor șase partide din program va intra și în posesia Supercupei României. Cu această ocazie am putea urmări și un nou capitol din rivalitatea CSM București vs SCM Rm. Vâlcea.

FĂ-ȚI CONT LA SUPERBET ȘI ÎNCEPE SĂ PARIEZI PE SPORTURILE ȘI ECHIPELE TALE FAVORITE!

HANDBALUL FEMININ A REZISTAT, ECHIPELE AU INVESTIT


Covid-19 a provocat multă bătaie de cap inclusiv handbalului. În primă fază, Federația Română de specialitate a sperat că poate să încheie competițiile din sezonul trecut pe teren, în perioada aprilie – iunie. Apoi, a programat startul pentru noul sezon în 15 august, dar nici această dată nu a „rezistat” în fața restricțiilor impuse de autorități. În cele din urmă, caravana se poate pune în mișcare pe data de 3 septembrie cu Cupa României la feminin. Dincolo de trofeul pus în joc, este și o competiție test pentru tot ce ar urma în perioada imediat următoare. Dacă iese bine, atunci se va aprinde lumina verde și pentru alte competiții.

Handbalul a suferit, dar partea bună este că echipele au reușit să mențină și în același timp să atragă și alte vedete de top în România. CSM București și SCM Rm. Vâlcea au ambiții pentru Liga Campionilor și în acest sezon, dar mai nou sunt și alte echipe care sunt gata să crească nivelul, astfel că au făcut achiziții foarte bune în pauza competițională. Trei dintre acestea vor putea fi urmărite și în acest turneu final din capitală, este vorba despre Gloria Buzău (locul 4 în ultimul sezon), Dunărea Brăila (locul 5) și Rapid București (locul 11). CSM București și SCM Rm. Vâlcea sunt cotate totuși cu prima șansă de a juca finala și de această dată. CSM București are cota 1.25 pentru a câștiga trofeul, SCM Râmnicu Vâlcea are cota 3.75 la Superbet.

CU CE NOUTĂȚI VIN ECHIPELE

CSM București le-a pierdut în pauza competițională pe Andrea Lekic și Nora Mork (ultima nu a jucat decât un meci în tricoul „tigroaicelor”), în timp ce Linnea Torstensson s-a retras din activitate, dintre numele importante. În schimb, a adus alte jucătoare cu rezonanță la nivel mondial, precum Siraba Dembele (Toulon Saint-Cyr; căpitanul Franței la Euro 2018), Alexandrina Barbosa Cabral (Nantes; cel mai bun inter stânga la ultimul Mondial) și Martine Smeets (Metz). Bianca Bazaliu (Corona Brașov) și Barbara Lazovic (Buducnost Podgorica) completează lista achizițiilor.

SCM Rm. Vâlcea a răspuns prin venirile jucătoarelor Zeljka Nikolic (SCM Craiova), Maren Nyland Aardahl (Bietigheim) și Evgenija Minevskaja (Brest Bretagne). În următoarele zile se vor alătura echipei Daciana Hosu și Daria Bucur (ambele de la Corona Brașov). Cu excepția portarului Yuliya Dumanska și Samara da Silva, toate vedetele din sezonul trecut au rămas pe loc.

CINE POATE PRODUCE O SUPERSURPRIZĂ

Dintre echipele văzute ca outsider la Cupa României, Gloria Buzău este „trupa” cu cele mai mari șanse de a produce surpriza. În ultimii 2 ani a reușit să încurce cei doi „granzi”, iar înaintea acestui sezon a reușit să mai adauge câteva piese de valoare, cele mai importante transferuri fiind Andjela Janjusevic (Siofok KC), Bobana Klikovac (SCM Craiova) și Marija Shteriova (Minaur Baia Mare). Cota 7.00 la Superbet pentru un triumf istoric.

Rapid București este o altă formație interesantă. Poate că în Cupa României nu va arăta chiar aș cum își dorește Carmen Amariei, dar echipa se va întări în curând cu două handbaliste de mare valoare, Albertina Kassoma și Eliza Buceschi. Clubul a perfectat alte opt achiziții. Cota 15.00 pentru cei care vor emoții superintense și vor miza pe giuleștence!

Dunărea Brăila propune la rândul ei cinci noutăți, jucătoare rodate în cupele europene, Mădălina Zamfirescu (SCM Rm. Vâlcea), Ljubica Nenezic (Gloria Bistrița), Sanja Premovic (Kisvardai), Jovana Sazdovska (Thuringer) și Maria Kanaval (BNTU-BelAZ Minsk). Cota similară cu aceea pe Rapid câștigătoare: 15.00 la Superbet!

VEZI AICI TOATĂ OFERTA SUPERBET PE HANDBAL!

CSM BUCUREȘTI ESTE NEÎNVINSĂ DE 5 ANI ÎN CUPA ROMÂNIEI

CSM București a câștigat ultimele patru ediții ale Cupei României, iar dacă se va impune și cu această ocazie, va egala performanța Științei Bacău – 5 trofee, situată azi pe locul 2 all-time după Chimistul / Oltchim, care deține recordul de finale câștigate – 13. Echipa pregătită de Adrian Vasile este practic neînvinsă de 5 ani în această întrecere, ultimul eșec datând din 2015, după finala cu Minaur Baia Mare (scor 17-18).

În ultimii doi ani, „tigroaicele” s-au impus în competiție după finale cu SCM Rm. Vâlcea. Dacă în 2018, succesul a fost destul de clar, cu 29-22, finala din 2019 a fost un adevărat „thriller”, având nevoie și de prelungiri (scor final 30-29). Dintre cele șase participante la faza finală, doar Rapid București a mai câștigat trofeul, în 2004. Sigur, acum se mai poate face o discuție dacă cele 13 trofee ale Oltchimului se trec în dreptul echipei SCM Rm. Vâlcea. În statisticile EHF, formația lui Florentin Pera figurează cu istoricul celebrei echipe, care a disputat finala Ligii Campionilor în 2010.

Dunărea Brăila încearcă să revină într-o semifinală după 2 ani. În 2018, drumul ei spre finală a fost barat chiar de Vâlcea, adversară pe care o înfruntă acum în „sferturi”. SCM s-a impus în urmă cu doi ani cu scorul de 29-23.

Rapid București și Gloria Buzău sunt calificate în premieră în Final Four, de când competiția se încheie cu un astfel de format, identic cu cel din Liga Campionilor. De asemenea, dacă trece de CSM București, CSM Slatina ar stabili cea mai bună performanță din istoria clubului, printr-o calificare în semifinale. Promovată mai de curând în Liga Florilor (2018), formația antrenată de Victorina Bora s-a străduit în toată această perioadă să-și asigure locul în primul eșalon.

Programul Cupei României, faza finală (sezon 2019-2020)

Joi, 3 septembrie

CSM București – CSM Slatina, ora 15:00

SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila, ora 18:00

Sâmbătă, 5 septembrie

Semifinala 1: Rapid București – SCM Rm. Vâlcea / Dunărea Brăila

Semifinala 2: CSM București / CSM Slatina – Gloria Buzău

Duminică, 6 septembrie

Finala mică, ora 11:00

Finala mare, ora 18:00

DESCARCĂ APLICAȚIA SUPERBET ȘI ÎNCEPE SĂ PARIEZI PE ECHIPELE TALE PREFERATE!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Etichete: superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (4.03.2024)
Arbitrul ”măcelărit” în trecut de Gigi Becali a fost delegat la partida Universitatea Craiova - Rapid

Foto Ce a lăsat un violator în fața casei soției sale, imediat după ce a ieșit din închisoare
Dat 2 of the Dani Alves' trial after being accused of sexual assault
Gică Craioveanu a spus ce n-a moștenit Ianis Hagi de la tatăl său: ”N-are cum să o aibă”
COLAJ BUN
OUT de la Barcelona, după numai un sezon?
UEFA Champions League 2023/24 - Group H : FC Barcelona 2-1 FC Porto

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media