240321_Finalele _play-off-ului_pentru_EURO_DigiSport_1060x636
(P) Ucraina sau Islanda, cine ajunge în grupa României? Cum arată cotele Superbet
vizual digi
(P) Simona is back! SuperOferte pentru Halep - Badosa, blockbusterul din primul tur de la Miami
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Derby brazilian pe Maracana în finala Copei Libertadores!

articol scris de Digi Sport
29.01.2021, 17:31

Palmeiras – Santos este finala din Copa Libertadores 2020, jucată cu două luni întârziere din cauza pauzei fotbalistice ce a avut loc anul trecut. Meciul se joacă la Rio de Janeiro, pe Maracana, între două rivale din Sao Paulo. Finala braziliană o are ca favorită pe Palmeiras, conform cotelor Superbet.

210128_Copa_Libertadores_finall_DigiSport
Foto: Advertorial Superbet
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Argentina, cucerită de brazilieni în drumul spre finală

Santos și Palmeiras au terminat pe locurile 2-3 din sezonul trecut al campionatului brazilian, depășite de Flamengo – echipa care a cucerit și ediția anterioară din Copa Libertadores. Ambele au mers direct în grupele Ligii sud-americane, afirmându-se rapid ca două pretendente la titlul suprem. Au terminat faza grupelor cu 16 puncte din 18 posibile, cele mai multe dintre echipele participante. Palmeiras nu a fost condusă nici măcar un minut pe parcursul celor 6 etape inițiale și a încheiat acea fază en fanfare, cu două victorii cu 5-0 în meciurile cu Bolivar și Tigre. Santos a strâns același număr de puncte fără să domine, fiind chiar de 3 ori condusă și revenind în repriza a doua pentru a câștiga.

Rundele knock-out au continuat în același mod. Palmeiras a distrus ecuadorienii de la Delfin în optimi, cu 8-1 la general, iar Santos s-a calificat grație regulii golurilor în deplasare după 2-2 cu LDU Quito, tot din Ecuador. În sferturi, Palmeiras a trecut de Libertad (4-1 la general), după un nou succes categoric acasă, în timp ce Santos a făcut scor cu Gremio Porto Alegre pentru un 5-2 la general.

Semifinalele au fost dueluri încinse, cu forțele Argentinei: Boca și River. Rolurile s-au inversat aici, Palmeiras fiind echipa calificată cu emoții. După o victorie cu 3-0 pe terenul lui River Plate, alb-verzii au pierdut cu 2-0 acasă. Santos nu a avut probleme cu Boca Juniors, după 0-0 în Argentina și 3-0 acasă.


Brigada de arbitri e din Argentina

Finala nu e 100% braziliană, fiind condusă de o brigadă din țara vecină. Patricio Loustau va oficia meciul de la centru, aflat la cea mai mare partidă a carierei. Loustau a mai „fluierat” o optime a Copei în toamnă dar are în palmares o semifinală din sezonul trecut sau meciuri conduse la Copa America. Ultimele jocuri în care a fost central s-au lăsat cu multe cartonașe, eliminând 6 jucători și arătând 31 de „galbene” în cele mai recente 4 partide.

Cartonașele roșii au fost prezente și în meciurile celor două finaliste. A fost câte un jucător eliminat în ultimele 4 jocuri din Copa Libertadores ale lui Palmeiras, în ultimul meci din competiție jucat de Santos dar și în ambele dueluri Palmeiras – Santos jucate după restartul fotbalistic din toamnă! Pariurile speciale pe finala din Copa Libertadores sunt pe Superbet și includ cartonașe, cornere sau multe alte opțiuni!

Campionatul Braziliei, uitat după calificarea în finală

Bucuria finalei a fost urmată de serii dezastruoase în campionat. După victoria cu Boca din semifinale, Santos a câștigat un meci și le-a pierdut pe următoarele trei, coborând până pe locul 10. Palmeiras, aflată atunci la egalitate pe primul loc, a pierdut 10 puncte în 5 partide față de Internacional Porto Alegre, fiind acum fără șanse la titlu. Mai sunt doar 6 etape în Campeonato Brasileiro, timp în care e dificil pentru cele două finaliste să recupereze punctele necesare calificării direct în grupele următoarei ediții din Copa Libertadores. Pentru Santos, chiar și accederea pe locurile ce duc în preliminarii e foarte grea, având nevoie de o victorie în finală pentru a-și asigura prezența la „masa bogaților” în 2021.

Palmeiras – Santos: Classico da Saudade. „Clasicul vremurilor bune”

O țară ca Brazilia, în care fotbalul se bate cu religia, nu poate avea puține derby-uri. Sunt peste 100 de derby-uri, iar orașele mari se pot lăuda cu cel puțin 10 rivalități. Toate vechi și toate cu nume care sună, chiar și în română, extraordinar. Corinthians – Sao Paulo este „Majestoso”. Flamengo – Vasco da Gama e „O Classico dos Milhoes” – Clasicul de milioane. Botafogo – Fluminense e „clasicul bunicilor”, fiind cel mai vechi derby brazilian. Iar lista poate continua cu multe altele.

Palmeiras – Santos are supranumele Classico da Saudade. În portugheză, „saudade” este „dorul” românesc. Un cuvânt ce nu poate fi tradus cu exactitate în altă limbă, folosit în special pentru a exprima nostalgia unor vremuri îndepărtate, dar foarte bune. Palmeiras – Santos și-a căpătat acest renume în istoria recentă. Cluburile au dominat fotbalul brazilian în anii ’60, perioadă în care și naționala Carioca era lider mondial. Toate titlurile din acel deceniu au fost împărțite între ele: Santos a cucerit 6, Palmeiras 4. Din echipele lor făceau parte nume uriașe din istoria fotbalului, care au contribuit la cele 3 titluri mondiale câștigate de Brazilia între 1958 și 1970. Pele era vedeta lui Santos, Djalma Santos a lui Palmeiras. Dacă Pele e cunoscut în toată lumea, Djalma a fost un fotbalist care nu ar trebui uitat vreodată. Considerat și acum unul dintre cei mai mari fundași laterali din istorie, are peste 1.000 de meciuri într-o carieră de 23 de ani și, alături de Beckenbauer și Lahm, e printre singurii 3 fotbaliști care au fost incluși de trei ori în echipa ideală a unui Campionat Mondial!

Gabriel Veron și Kaio Jorge. Două nume de mâine de care vom mai auzi

Fotbalul modern face imposibilă păstrarea unor SuperTalente pentru perioade lungi pe continentul sud-american. Cei mai mulți jucători fac pasul spre Europa devreme și revin în țara natală spre finalul carierei, cum este și cazul lui Luiz Adriano, golgheterul lui Palmeiras din 2020.

„Diamantele” pregătite de brazilieni pentru export sunt acum Gabriel Veron și Kaio Jorge, adversari mâine, dar coechipieri în naționalele de tineret. Ambii sunt născuți în 2002 și au strălucit la Campionatul Mondial U-17 din 2019, acontat de Brazilia. Veron a fost declarat jucătorul turneului, Kaio Jorge a fost al doilea golgheter și a punctat decisiv în meciurile eliminatorii. Acum, pentru transferul lui Veron se bat Manchester City și Manchester United, în timp ce Kaio Jorge e urmărit de echipe mari din Germania și Italia.

SuperStats: 3 cote care merită încercate pe Superbet la finala Copei Libertadores

2,95: cartonaș roșu în meci. S-au arătat roșii în ultimele 2 meciuri directe, în ultimele 4 partide din Copa Libertadores a lui Palmeiras, în ultima a lui Santos, iar arbitrul a eliminat 6 jucători în ultimele 4 meciuri conduse.

2,23: I G1+ (Palmeiras înscrie în prima repriză). Palmeiras a deschis scorul înainte de pauză în 7 dintre ultimele 8 meciuri jucate în Copa Libertadores 2020. Singura excepție a fost returul semifinalei cu River Plate, în care pornea cu un avantaj de 3 goluri obținut în tur.

2,20: peste 10,5 cornere. Au fost cel puțin 11 cornere în 4 dintre ultimele 5 meciuri de Copa Libertadores jucate de Palmeiras și în 3 dintre ultimele 5 ale lui Santos.

Pariază pe finala Copei Libertadores și vezi ce pariază alți români în SuperSocial! Descarcă aplicația Superbet, urmărește biletele plasate de experți și de alți jucători, iar dacă vezi un pariu bun îl poți plasa și tu în doar câteva secunde! Distribuie și tu biletele tale și devino tipster, iar pentru a paria informat intră pe paginile de Chat ale evenimentelor și discută meciurile cu alți pariori!

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media