240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Fed Cup 2020: Cine sunt favoritele la calificarea pentru turneul din aprilie de la Budapesta?

07.02.2020, 10:22

Începând din acest an, formatul Fed Cup a fost modificat după modelul celui implementat în 2019 în Davis Cup. În locul întâlnirilor clasice pe terenul uneia dintre echipe, 12 țări se vor duela pentru trofeu pe parcursul a șase zile, între 14 și 19 aprilie, la Budapesta.

200205_fed_cup_digi
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Patru dintre participante sunt deja cunoscute: Franța (campioana ediției trecute), Australia (finalista din 2019), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (cea mai de succes echipă din ultimii ani a beneficiat de singurul wild-card disponibil). Pentru celelalte opt locuri se luptă alte 16 formații, la finalul acestei săptămâni.

CELE 8 BARAJE PENTRU FED CUP FINALS:

Statele Unite - Letonia

Olanda - Belarus

România - Rusia


Brazilia - Germania

Spania - Japonia

Elveția - Canada

Belgia - Kazahstan

Slovacia - Marea Britanie

ROMÂNIA ARE ȘANSA A DOUA CU RUSIA

Semifinalistă în urmă cu un an, România este lipsită acum de principalele jucătoare și are șanse mici să se califice la turneul inaugural de la Budapesta. Simona Halep a anunțat că în 2020 nu va juca în Fed Cup, după ce și-a fixat ca obiectiv principal Jocurile Olimpice, Sorana Cîrstea s-a retras din echipă, în timp ce Irina Begu și Monica Niculescu au sărit și ele peste această confruntare cu Rusia din cauza unor probleme fizice.

DESCARCĂ APLICAȚIA DE PARIURI SUPERBET! PESTE 800.000 DE ROMÂNI AU FOLOSIT-O DEJA ȘI AU GĂSIT CELE MAI BUNE COTE

Astfel, căpitanul nejucător Florin Segărceanu le-a convocat pentru întâlnirea de la Cluj pe Ana Bogdan, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Raluca Olaru. În afara primei, clasată pe locul 90, niciuna dintre celelalte nu se află în Top 100 WTA. Bara e pe 160, Ruse pe 166, Cristian pe 197, iar Olaru nu are clasament la simplu.

Rusia, în schimb, vine la Cluj cu Ekaterina Alexandrova (28 WTA la simplu), Veronika Kudermetova (38), Anna Blinkova (54) și Anna Kalinskaya (109).

PROGRAMUL MECIURILOR:

Vineri, 7 februarie, de la ora 16:00

Ruse - Alexandrova

Bogdan - Kudermetova

Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 14:00

Bogdan - Alexandrova

Ruse - Kudermetova

Bara / Olaru - Blinkova / Kalinskaya

În privința meciurilor din a doua zi, cei doi căpitani, Florin Segărceanu și Igor Andreev pot face modificari, iar pe teren ar putea apărea alte jucătoare.

4 DEBUTANTE ÎN FED CUP

Patru jucătoare din cele nouă selecționate își pot face debutul în Fed Cup în această săptămână. Din echipa României, singurele care au experimentat atmosfera din această competiție sunt Ana Bogdan și Raluca Olaru, în timp ce Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian nu s-au mai aflat niciodată într-o asemenea situație.

TOATE COTELE DE LA FED CUP SUNT DISPONIBILE CHIAR ACUM PE SUPERBET! VEZI AICI OFERTA PENTRU ROMÂNIA - RUSIA

Din tabăra cealaltă, singura debutantă este chiar prima lor jucătoare din echipă, Ekaterina Alexandrova. Veronika Kudermetova, Anna Blinkova și Anna Kalinskaya au mai fost selecționate în trecut, însă au bifat puține meciuri.

Dacă ar fi să ne ghidăm după clasament, experiență și formă, jucătoarele din Rusia sunt clar favorite în fiecare dintre cele patru partide de simplu, iar România ar avea teoretic șanse doar la dublu. Acolo, Olaru și Bara sunt clasate pe 47, respectiv 98, în timp ce cele mai bune sportive ale lui Andreev în această probă sunt Kudermetova (26) și Blinkova (63). Conform programului inițial, alături de ultima ar trebui însă să joace Kalinskaya (locul 95). De asemenea, trebuie menționat faptul că meciul de dublu ar putea să nu mai aibă miză dacă echipa învingătoare va fi stabilită în urma meciurilor de simplu. Mai mult decât atât, dacă una dintre țări va conduce cu 3-0, după primele trei partide, atunci ultimul joc de simplu nu va mai avea loc, trecându-se direct la dublu.

ECHIPĂ DE GALĂ PENTRU SUA

Dintre toate cele 16 echipe care vor juca în play-off, Statele Unite pare să aibă cea mai bună distribuție, cu proaspăta campioană de la Australian Open, Sofia Kenin, Serena Williams, Alison Riske, adolescenta Cori Gauff și specialista în dublu Bethanie Mattek-Sands. SUA are clar prima șansă în barajul cu Letonia lui Ostapenko și Sevastova.

De remarcat ar mai fi faptul că Bianca Andreescu, cea care a ratat Australian Open din cauza problemelor medicale, se află în lotul Canadei pentru meciul de la Biel cu Elveția Belindei Bencic. Campioana de la US Open nu va evolua însă la simplu, cel puțin în prima zi, atunci când pe teren ar urma să intre Leylah Fernandez și Eugenie Bouchard.

DESCHIDE UN CONT LA SUPERBET ȘI BENEFICIEZI ZILNIC DE CEA MAI BUNĂ OFERTĂ PE TENIS

Și Naomi Osaka va evolua la finalul săptămânii în Fed Cup, în confruntarea dintre Spania și Japonia, de la Cartagena. Nu vom avea însă un duel între niponă și Garbine Muguruza, întrucât finalista de la Australian Open a spus pas acestei confruntări.

Un duel interesant va fi cel dintre Olanda și Belarus, acolo unde sâmbătă ar trebui să se afle față în față Kiki Bertens și Aryna Sabalenka. Ex-sovieticele par să fie ușor favorite, având în vedere că a doua lor jucătoare este Aliaksandra Sasnovich, iar, la dublu, stau mai bine decât adversarele lor.

Trebuie spus că, în afara Statelor Unite, doar Germania mai pleacă favorită clară în confruntarea cu Brazilia (nicio jucătoare din Top 200 WTA). Belgia, chiar dacă o are în componență pe Elise Mertens, va avea parte de o întâlnire dificilă, la Kortrijk, împotriva Kazahstanului pentru care vor juca Yulia Putintseva și Zarina Diyas, în timp ce Marea Britanie, fără Johanna Konta, dar cu Heather Watson și Harriet Dart, va avea de tras în Slovacia, împotriva Viktoriei Kuzmova și Annei Karolina Schmiedlova.

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media