240321_Finalele _play-off-ului_pentru_EURO_DigiSport_1060x636
(P) Ucraina sau Islanda, cine ajunge în grupa României? Cum arată cotele Superbet
vizual digi
(P) Simona is back! SuperOferte pentru Halep - Badosa, blockbusterul din primul tur de la Miami
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

(P) Germania – România, analizat de ambasadorii Superbet: „Putem produce surpriza doar dacă Niță face un meci mare”

articol scris de Digi Sport
08.10.2021, 13:36

Germania – România se joacă vineri, de la 21:45, la Hamburg. Un meci în care Germania este o favorită uriașă iar echipa noastră are cotă 21.00 la victorie. Sunt corecte așteptările bookmakerilor? Ce șanse avem la puncte în Germania? Ar trebui să ne concentrăm mai mult pe următorul meci, cel cu Armenia? Răspunsurile la aceste întrebări, dar și alte lucruri înaintea „dublei” României cu Germania și Armenia, sunt acordate de ambasadorii Superbet!

211006_Superbet_ambassadors_on_Germany_Romania_DIGI
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Aș vrea să pornim de la pariuri. România are cotă 21 să câștige în Germania și 1.12 să piardă. E meciul atât de dezechilibrat cum spun cotele?

Florin Răducioiu: Meciul va fi foarte complicat pentru noi. Dezechilibrat. Trebuie să acceptăm realitatea. Germania are jucători mari, de la echipe mari. Asta va face diferența. Totul e posibil în fotbal, vezi și meciul lor cu Macedonia, dar nu a fost ceva întâmplător. Echipa macedoneană a avut o prestație la superlativ. Mi-e greu să cred că România va reuși un așa meci, perfect din toate punctele de vedere.

Ilie Dumitrescu: Mi se pare o cotă imensă pentru România și foarte mică pentru ei. Nu e dezechilibrul atât de mare, ținând cont și de meciul tur. A fost doar 1-0 la București și am avut și noi situații de a marca. Cota e foarte mare.

Gică Craioveanu: Nu cred că e chiar la nivelul ăsta... 21 contra 1.12. Sunt mari favoriți, fără discuții, dar nu la o asemenea diferență.


Daniel Pancu: Mi se pare foarte mare cota pentru România. Am scăzut ca nivel, da, dar diferența nu cred că e chiar așa de mare cum spun cotele.

„NICI LA MONDIALUL DIN 1994 NU NI SE DĂDEA VREO ȘANSĂ. POATE FI UN AVANTAJ!”

A mai fost vreodată România într-o asemenea poziție, să nu i se acorde aproape nicio șansă într-un meci?

Ilie Dumitrescu: Nu-mi aduc aminte să fie chiar așa de mare diferența.

Florin Răducioiu: De multe ori a fost în această ipostază, după părerea mea. La Mondialul din 1994, de exemplu, nimeni nu ne dădea vreo șansă împotriva Columbiei. Patru ani mai devreme, tot la Mondial, cu URSS eram văzuți ca victime sigure și am câștigat cu 2-0. Lista ar fi lungă. Poate fi și un avantaj.

Gică Craioveanu: Nu cred. Poate contra Spaniei, dar nici atunci nu era așa mare diferența.

Daniel Pancu: Grea întrebare. Eu nu-mi aduc aminte. Dar mă repet: cota e prea mare, să nu ne luăm doar după ea.

Pe acolo era și cota celor de la Șerif Tiraspol la Madrid, în Ligă. E posibil un nou miracol?

Ilie Dumitrescu: A fost deja o mare surpriză în grupa asta, Germania - Macedonia. Dar atunci era un alt antrenor. Diferența e foarte mare...

Florin Răducioiu: E adevărat. Șerif are jucători foarte buni la toate capitolele. Noi, din păcate, avem anumite carențe. Și tactic, și tehnic, și din punct de vedere al personalității jucătorilor. Nu vreau să fiu pesimist dar nu am motive să fiu optimist, am văzut meciurile naționalei și de multe ori am fost dezamăgit. Nu cred într-un miracol.

Gică Craioveanu: Nu cred că e posibil un miracol. La Șerif a fost un meci unic. Germania nu este o echipă care se poate lăsa surprinsă.

Daniel Pancu: Dacă Niță face din nou un meci mare, da, putem produce surpriza.

Care ar trebui să fie strategia noastră: atacăm Germania și încercăm să prindem locul 1 sau ne mulțumim cu locul 2 și cu acel baraj unde vom avea 2 meciuri de disputat?

Ilie Dumitrescu: Trebuie gestionată foarte bine „dubla” asta. E clar că cel mai important meci e primul care urmează, dar mi se pare foarte important ca Mirel să creeze un echilibru între meciurile cu Germania și cel cu Armenia. Noi ar trebui să mergem în Germania să ne facem jocul, să fim bine organizați defensiv iar când intrăm în posesie să avem personalitate și să încercăm să punem probleme. E o forță Germania, Hansi Flick are nucleul de la Bayern. Ați văzut și în septembrie. Gnabry, Sane, Muller, Goretzka, Kimmich. Plus grupul de la Chelsea. E foarte greu cu Germania, sunt puternici. Noi trebuie să fim inteligenți, concentrați și să nu le dăm spații. Să nu-i lăsăm să joace între linii. Și tot trebuie să ne gândim că la 3 zile după avem un meci important cu Armenia, care ne poate duce la baraj.

Florin Răducioiu: Nu sunt eu antrenorul naționalei dar nu cred că ar trebui să atacăm în Germania. Ar fi o sinucidere fotbalistică. Strategia de a dori cu orice preț să dominăm jocul nu se pliază pe caracteristicile noastre și pe calitățile jucătorilor români. Mult mai realist ar fi să ne concentrăm pe locul 2. Dacă ajungem la baraj putem avea mai multe șanse decât să câștigăm cu Germania. Totul e posibil în fotbal, dar obiectivul ar trebui să fie locul 2.

Gică Craioveanu: Trebuie să joci la victorie, nu ai nimic de pierdut. Dacă pierzi e văzut ca un lucru normal, nu te condamnă nimeni, pierzi cu Germania. Trebuie să încerci să-ți faci jocul și să scoți un rezultat bun.

Daniel Pancu: Dacă atacăm ne sinucidem, asta e părerea mea. Trebuie să închizi toate culoarele, să nu le dai spații. Dacă ieși la bătaie cu ei și le dai posibilitatea să joace 1 contra 1 și le dai spații, te omoară. Ne mulțumim cu locul 2, la care oricum nu mai spera nimeni acum o lună. E obiectivul realist, mai mult nu putem.

„DACĂ E NIȚĂ DIN NOU OMUL MECIULUI ÎNSEAMNĂ CĂ CEVA NU FUNCȚIONEAZĂ”

Va fi Niță omul meciului din nou, ca în tur, sau va surprinde plăcut un jucător de câmp? Pe cine mizezi să facă un meci bun?

Ilie Dumitrescu: Mie nu-mi place când omul meciului e portarul, înseamnă că nu e ce trebuie. Niță e foarte bun, dă siguranță echipei prin intervenții și ajută enorm la organizare cu experiența lui. Eu aș vrea să se ridice mai mulți jucători la un nivel foarte bun, ca să putem fi în meci și să obținem un rezultat mare. Când portarul e omul meciului înseamnă că sunt probleme în alte zone.

Florin Răducioiu: Foarte posibil să fie din nou Niță. Cred că vom fi atacați din minutul 1 până în minutul 95. Mizez și pe Răzvan Marin și pe Ianis Hagi, îmi plac foarte mult și am mare încredere în ei.

Gică Craioveanu: Dacă e Niță din nou omul meciului, e grav. Înseamnă că ceva nu a funcționat. Eu aș vrea să fie un jucător de câmp, oricare ar fi el. E meciul naționalei, nu al unei echipe de club, îi susținem pe toți.

Daniel Pancu: Dacă va fi Niță, avem șanse la un rezultat bun. Mai mizez și pe Mihăilă. El poate face un meci bun

Ar avea loc vreun român în lotul actual al „panzerelor”? Care e ultimul fotbalist al nostru care ar fi putut juca la nivelul lor?

Ilie Dumitrescu: E greu. Trebuie să iei lotul Germaniei și să-l pui în oglindă cu al nostru, post pe post. Unde joacă ai lor și unde joacă ai noștri, de la ce echipe vin cei mai importanți jucători. Apoi îți dai răspunsul sigur. În trecut au fost mulți care jucau la echipe de top și puteau face față la orice altă națională. Foarte mulți.

Florin Răducioiu: Singurul care ar putea juca e Răzvan Marin, care deja are experiență mare la nivel internațional și a jucat în Belgia, în Olanda, acum în Italia. Poate ar prinde o repriză. Înainte de el... n-o să merg până la generația mea, a trecut prea mult timp de atunci. Chivu îmi vine în minte, cred că ar fi putut juca în partea stângă. El avea calitățile necesare.

Gică Craioveanu: Avem foarte mulți care ar putea juca fără probleme în naționala Germaniei. Avem jucători buni, de multe ori sclipitori. Fotbalul Germaniei s-a bazat tot timpul pe forța fizică, în schimb. Că mai răsar 2-3 talente, cum ar fi Havertz, e altceva.

Daniel Pancu: Niciunul. Mutu a fost ultimul.

E vreun român pe care ai fi vrut să îl vezi convocat acum și lipsește?

Ilie Dumitrescu: Mirel a selecționat tot ce avem mai bun acum. Aria de selecție nu e atât de mare. Ar fi fost Alibec sau Man, jucători extraordinari, dar ei nu pot fi convocați din motive medicale iar asta nu ține de selecționer sau de dorința noastră.

Florin Răducioiu: Aș fi vrut să fie convocat Florinel Coman. Îl cunosc, l-am și antrenat la naționala de juniori. Din păcate e accidentat.

Gică Craioveanu: Mirel a luat cei mai buni jucători la momentul actual, în cea mai bună formă. Nu vrea nici el să riște, e o miză prea mare.

Daniel Pancu: Pe Alibec aș fi vrut să-l văd, din păcate a fost accidentat.

Hansi Flick are 3 jucători care încă nu au împlinit 20 de ani: Wirtz, Musiala și Adeyemi. Ar trebui să „forțăm” și noi jucătorii tineri?

Ilie Dumitrescu: Niciunul dintre cei 3 nu e titular la națională, e greu să fii acolo. E clar că dacă ai un jucător cu potențial, trebuie convocat. Și la noi au fost jucători tineri. Acum e greu, ai nevoie de rezultate, nu poți face experimente doar de dragul de a promova jucători. Tinerii valoroși vor fi la națională când vor avea ei rezultate și exprimări consistente.

Florin Răducioiu: Hansi are mare încredere în tinerii de 19-20 ani și foarte bine face. Asta e strategia germanilor de mulți ani și la nivel de club, și de națională. Mirel Rădoi a venit cu această dorință, a și început întinerirea echipei. Ar trebui să forțăm tot mai mult. Aici e vorba de antrenorul nostru, dacă el consideră că unii tineri merită încredere și au personalitatea necesară pentru a juca meciuri mari, nu trebuie să lipsească. La Germania e altceva. Adeyemi, de exemplu, joacă deja titular la un club mare. Sunt antrenați de mici cu metode moderne, au un nivel ridicat de la nivel de juniori.

Gică Craioveanu: S-au forțat jucători tineri și la naționala noastră. Dar ca să forțezi niște tineri trebuie să ai și argumente. Nu poți să-i mai forțezi dacă le dai 2-3 meciuri și randamentul lor e foarte slab. Ei trebuie să aducă un plus ca să-și păstreze locul.

Daniel Pancu: Ei provin din alt mediu, au competiții foarte puternice și la juniori. Practic, ai lor de 17-18 ani sunt deja la nivelul celor de la seniori din punct de vedere fizic. Nu se vede diferența. Din păcate, la noi vin și jucători la 20 ani care au mari carențe și nu știu nici să alerge corect. E o diferență imensă la centrele de formare ale juniorilor.

Adeyemi are origini române dar nu s-a pus vreodată problema să joace pentru noi. Același lucru se întâmplă și cu Daniliuc, care a ales Austria, dar și cu Theo Corbeanu care joacă pentru Canada. E riscul de a pierde astfel de jucători valoroși tot mai mare, dacă rezultatele noastre nu se îmbunătățesc?

Ilie Dumitrescu: Contează foarte mult rezultatele când cineva trebuie să aleagă. Fiecare jucător își vede interesul, probabil se gândesc și la cota lor atunci când aleg să joace pentru alte naționale. Dacă ei au crescut în alte țări și au posibilitatea să joace pentru ele, o pot face.

Florin Răducioiu: Nu e vorba de riscul de a pierde jucători valoroși. Foarte mulți români au plecat în Occident și probabil se simt mai mult germani, canadieni sau austrieci. Au crescut acolo copiii și țara lor devine cea adoptivă. Întotdeauna se va întâmpla așa ceva, în toate sporturile. Și Emma Răducanu are origine română. Asta e realitatea, o acceptăm și trebuie să ne mulțumim cu ceea ce avem în țară, nu cu acești copii care se nasc în străinătate și au un părinte român.

Gică Craioveanu: Nu depinde de Federație sau de națională, depinde de jucători în sine. Sunt foarte multe cazuri. Uite-l pe Thiago, de exemplu. El joacă la Spania, fratele la Brazilia. Jucătorii decid.

Daniel Pancu: Ar fi fost câștiguri reale pentru România. Sunt foarte talentați și crescuți într-un mediu sănătos, în Occident. Din păcate, asta e realitatea: foarte mulți români au plecat și foarte puțini se mai întorc. Cu atât mai puțin cei născuți și crescuți acolo.

„MECIUL CU ARMENIA VA FI EXAMENUL ACESTEI GENERAȚII”

Te întrebăm acum și de următorul meci. Luni, cu Armenia, primul meci al seniorilor pe noul Stadion Steaua. La ce te aștepți?

Ilie Dumitrescu: Va fi o atmosferă extraordinară. Venim după 3 rezultate bune în septembrie și, chiar dacă pierdem cu Germania, nu ar trebui să judecăm aspru. Cu Armenia trebuie să câștigăm. E un test important pentru generația asta, ar fi un pas extraordinar să jucăm barajul, și sper să avem acolo șansa unui culoar favorabil.

Florin Răducioiu: E un examen. E un meci decisiv. Mă bucur că debutează și România pe noul Stadion Steaua. Mă aștept la o victorie, doar asta contează. Nici nu mă interesează cum obținem victoria, ci doar să vină, nimic altceva nu contează.

Gică Craioveanu: Mă aștept să facem un meci bun. Noi avem echipă mult peste Armenia dar trebuie să demonstrăm asta pe teren. Va conta și rezultatul meciului cu Germania, va fi și o presiune pentru a prinde acel loc 2 de care tot vorbim și vom avea în față un adversar care a crescut foarte mult, mai ales după venirea lui Caparros. El mi-a fost antrenor la Villarreal pe vremuri, îl apreciez enorm.

Daniel Pancu: Atmosfera va fi senzațională. Sunt sigur că stadionul va fi la capacitatea maximă admisă. Noi suntem obligați să câștigăm meciul. Pornim cu prima șansă, îmi doresc foarte mult ca Mirel să fie inspirat și să aibă cea mai bună strategie. Ne trebuie o victorie cu Armenia. Dacă ai de ales între 3 puncte cu Germania și 3 cu Armenia, pe cele din meciul cu Armenia ar trebui să ne bazăm.

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

Clubul din liga a patra cu datorii de 10.500.000 €: ”Nu suntem sub presiune”
Grimsby Town FC v Wrexham FC, EFL Sky Bet League 2 - 23 Mar 2024
PSG a aflat prețul! Înlocuitorul lui Kylian Mbappe costă 175.000.000€
France Kylian Mbappe Press conference at the Groupama Stadium Lyon
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media