240321_Finalele _play-off-ului_pentru_EURO_DigiSport_1060x636
(P) Ucraina sau Islanda, cine ajunge în grupa României? Cum arată cotele Superbet
vizual digi
(P) Simona is back! SuperOferte pentru Halep - Badosa, blockbusterul din primul tur de la Miami
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

(P) Gloria la orizont. Sepsi - Voluntari, finala antrenorilor care așteaptă un trofeu de 14 ani!

19.05.2022, 15:00

Sepsi OSK și FC Voluntari s-au dovedit cele mai bune echipe ale ediției 2021/2022 a Cupei României, iar premiul pentru jocul bun arătat în "competiția surprizelor" este un meci cu trofeul pe masă joi, de la ora 20:30, pe noul stadion Rapid-Giulești. Sepsi - FC Voluntari e SuperDuelul unor echipe aflate într-o formă foarte bună, dar și o partidă de șah între doi antrenori la modă în fotbalul românesc, Cristiano Bergodi (57 de ani) și Liviu Ciobotariu (51 de ani). Cine va pune mâna pe trofeu? Aflăm pe Superbet, unde finala Cupei României are parte de o ofertă de top!

220518_Romanian_Cup_Final_DigiSport_Blog
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Bergodi caută primul trofeu după 14 ani

Fost mare fotbalist al lui Lazio, petrecând șapte ani pe Stadio Olimpico între 1989 și 1996, Cristiano Bergodi s-a dovedit unul dintre cei mai iscusiți strategi care au trecut prin prima ligă, iar primul contact cu fotbalul autohton l-a avut în 2005, când FC Național i-a încredințat postul de A1. A trecut, un an mai târziu, în banca celor de la CFR Cluj, apoi și-a betonat CV-ul cu experiențe la granzi precum Rapid, FCSB sau Universitatea Craiova. Apreciat pentru modul în care a îmbinat ideea de fotbal ofensiv cu rigurozitatea italiană, Bergodi a primit statutul de cel mai apreciat antrenor străin din istoria modernă a primei ligi, iar Sepsi reprezintă trambulina spre un al doilea trofeu în România: italianul a mai câștigat o singură coroană, Supercupa României din 2008, când, ca antrenor al Rapidului, învingea Dinamo la loviturile de departajare. De atunci au trecut 14 ani, interval în care Bergodi a mai avut experiențe în dificilul fotbal italian, la Modena, Pescara și Brescia.

Cauți o cotă mare? Găsește-o în Oferta Specială pentru finala Cupei!

Ciobotariu, fără trofeu în 14 ani de carieră!

Rivalul lui Bergodi, Liviu Ciobotariu, a avut o carieră impresionantă ca jucător și și-a făcut loc în centrul apărării Generației de Aur, apoi a făcut, de asemenea, pasul logic spre meseria de antrenor. Una pe care a început-o în 2008, la 37 de ani, printr-o experiență la CS Otopeni. Spre deosebire de Bergodi, a avut pe mână echipe mici, precum Pandurii sau Brăila, apoi a trecut pe la formații care și-au propus performanțe majore, precum Dinamo sau FC Vaslui. Apogeul l-a atins însă, surprinzător, în 2015, când a fost la 90 de minute de câștigarea titlului de campion al României cu ASA Târgu Mureș, dar retrogradata Oțelul Galați i-a stricat planurile. Și el a avut experiențe în străinătate, la Al Faisaly, Al Tai și naționala Libanului, iar din mai 2021 a acceptat provocarea de a antrena FC Voluntari. De altfel, finala Cupei României poate fi al 50-lea și ultimul meci al lui "Ciobi" pe banca ilfovenilor, viitorul său fiind incert în acest moment.

Cluburi tinere, dar SuperPerformante!

Sunt rare cazurile echipelor precum RB Leipzig, care reușesc să parcurgă rapid drumul de la înființare spre elita fotbalului țării din care fac parte, dar proiectele din Covasna și Ilfov au demonstrat, în puțin timp, că expertiza, talentul, investițiile și entuziasmul pot ține loc oricând tradiției în Sportul Rege. Constituită în 2011, Sepsi a avut nevoie de doar nouă ani pentru a juca un meci cu trofeul pe masă, dar a pierdut finala Cupei României din 2020, 0-1 contra celor de la FCSB. Ceva mai norocoasă, FC Voluntari, echipă înființată în 2010, a avut nevoie de șapte sezoane pentru a pune mâna pe primul trofeu, Cupa României din 2007, câștigat sub comanda lui Claudiu Niculescu după lovituri de la 11 metri contra celor de la Astra Giurgiu. Vitrina ilfovenilor mai cuprinde și Supercupa României din stagiunea 2017/2018, în timp ce Sepsi tocmai a câștigat play-out-ul din actuala ediție a primei ligi!

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
În sfârșit a decis! Xabi Alonso a anunțat unde va antrena în sezonul următor: ”Am informat clubul”
Entscheidung gefallen:Trainer Xabi ALONSO bleibt wohl Trainer bei Bayer Leverkusen. ARCHIVFOTO: Xabi Alonso (Bayer 04 Le

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media