240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) "Grupele Morții" de la European. Ce șanse are Ungaria în acest an?

articol scris de Digi Sport
15.06.2021, 14:55

Când două dintre echipele importante ale Europei ies din urnă și nimeresc în aceeași grupă, gândul tuturor microbiștilor și specialiștilor zboară spre posibilitatea unei "Grupe a Morții", acea "combinație" fericită a algoritmilor care aduce în horă un al treilea nume mare. S-a întâmplat de multe ori în istorie ca turneele finale europene să propună astfel de afișe care au făcut deliciul fanilor, iar România le cunoaște pe propria piele. 

210615_Group_of_death_DigiSport
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

La ediția actuală, e rândul Ungariei să atragă compasiunea generală, după ce destinul a făcut să joace, la Budapesta, contra Franței, Germaniei și Portugaliei. Adică deținătoarele ultimelor două Cupe Mondiale și campioana europeană en-titre. O plăcere sau un chin pentru unguri? Fă-ți acum cont pe Superbet și pariază pe Grupa F de la European!

România, mereu prezentă în "Grupele Morții"

Pentru fotbalul românesc, ghinionul la tragerile la sorți a devenit aproape proverbial, iar acest sentiment l-am simțit din plin la Campionatul European. O istorie care a început la Europeanul 1996, competiție pe care tricolorii au părăsit-o fără punct câștigat în grupă cu Franța, Spania și Bulgaria. Și a continuat în 2000, la Everestul european al Generației de Aur, când Gică Hagi, Gică Popescu și restul colegilor s-au calificat dramatic din grupa cu Portugalia, Anglia și Germania. În 2008 a fost parcă și mai rău, cu Franța, Olanda și Italia ieșite în calea echipei lui Victor Pițurcă, dar și atunci șansele (cine uită penalty-ul apărat de Mutu lui Buffon?) nu au lipsit. 

De altfel, în secolul 21 România e singura care i-a deranjat pe granzi și a lăsat Anglia și Germania acasă. Acum a venit rândul ungurilor să se ia la trântă cu marile forțe ale Europei. Ce șanse are Ungaria? Vezi Cotele Speciale oferite de Superbet!

Ungaria, victimă sigură sau outsider periculos?

Pentru unguri, principalul avantaj e dat de faptul că vor găzdui la Budapesta cele trei mari confruntări, iar entuziasmul echipei și presiunea pusă de propriii fani pot funcționa ca argumente. Un alt punct de sprijin pentru maghiari e Europeanul din 2016, turneu la care au ieșit de pe primul loc dintr-o grupă cu Islanda, Austria și Portugalia, una terminată cu cinci puncte. Mai important, poate, e sistemul competițional, unul care nu mai obligă Ungaria la foarte multe puncte, așa cum era cazul până în 2016. Cum patru dintre cele mai bune locuri trei obțin biletele pentru fazele eliminatorii, un succes-surpriză ar putea deveni suficient pentru o a doua aventură consecutivă a ungurilor în optimile de finală.

Argumentul pro-Ungaria găsit de Bogdan Stelea


Fără vedeta Dominik Szoboszlai, accidentat, maghiarii dau senzația că joacă în "Misiune Imposibilă", însă trecutul apropiat a demonstrat că știu cum să se descurce sub presiune, așa cum a fost cazul în barajul de calificare la ediția din acest an. Pentru Bogdan Stelea, acela este un barometru de luat în calcul, la fel ca și încrederea prinsă de jucători prin prisma faptului că majoritatea joacă meci de meci la echipele de club: "Ungaria are șansa ei. S-a calificat după victorii clare cu Bulgaria și Islanda. Însă aici dau de niște titani. Au însă maghiarii un lot cu jucători care sunt titulari la echipele lor. Și chiar dacă au avut de tras pentru calificare, uite că atunci când au avut finale pentru calificare, le-au dominat. Pe bulgari i-au bătut la Sofia", ne-a declarat fostul mare portar al Generației de Aur, într-un interviu marca Superbet.

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Cum a descris Daniel Bîrligea meciul cu Universitatea Craiova, după victoria din Bănie
CFR Cluj V Adana Demirspor - UEFA Europa Conference League, Cluj-Napoca, Romania - 27 Jul 2023
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media