profimedia-0859486444
Cel mai bine plătiți jucători din TOP 5 campionate. Mbappe câștigă de 3 ori mai mult decât locul 2
Chelsea v Fulham, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 03 Feb 2023
Anunț neașteptat în presa britanică: Chelsea l-a propus pe Enzo Fernandez la Real Madrid!
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

(P) ILIE DUMITRESCU DESPRE NOUL SEZON PREMIER LEAGUE: Favoritele și favoriții lui Mister înaintea unei superediții istorice!

articol scris de Digi Sport
13.08.2021, 19:03

Noul sezon Premier League începe diseară cu Brentford-Arsenal, iar ambasadorul Superbet Ilie Dumitrescu e gata să trăiască alături de tine superemoția unei ediții de campionat în care simte cea mai echilibrată luptă pentru titlu din ultimii zece ani, poate chiar din acest mileniu, cu 4 echipe în lupta pentru gloria campioanei în liga europeană aflată pe locul 1 în topul coeficienților UEFA. Vezi oferta specială antepost Superbet pentru noul sezon Premier League.

01
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Mister a fost de acord să discute cu noi lucruri esențiale înainte ediției noi. Așadar, așteptați-vă la ceva de suflet, nu la un interviu clasic tip întrebări-răspunsuri. Ci la un meci imprevizibil, în care Mister preia inițiativa și punctează lucrurile esențiale.

ILIE DUMITRESCU: Da. Fix asta vreau. Să folosim timpul nostru și al cititorilor la maximum: pariori, fani Premier League, pasionați de sport, cu toții vrem să vedem ce se întâmplă în noul sezon.

Toată oferta Superbet pentru prima etapă e aici.

Noul sezon Premier League este o ediție jubiliară, a 30-a sub această titulatură. 


ILIE DUMITRESCU: E un sezon foarte important. Ei și UEFA s-au sincronizat acum trei decenii când și Cupa Campionilor Europeni a trecut printr-un proces de rebranding și a devenit Liga Campionilor. Deci englezii nu doar că au inventat fotbalul modern și i-au stabilit regulile, dar uite că au schimbat și ei prima divizie, atunci când fotbalul și-a dat un restart major.

Suntem într-o eră în care fotbalul la nivel de echipă de club e la un nivel nemaiîntâlnit.

ILIE DUMITRESCU: Da. Totul a trecut la un alt nivel. Banii, spectacolul sportiv și bineînțeles, jucătorii au putut să fie puși în valoare de când vorbim despre Premier League. Chiar dacă englezii au fost competitivi în cupele europene și înainte de această eră, de când cu Premier League sunt forța principală. OK, au câștigat spaniolii de mai multe ori Champions League din ’92 încoace, dar tot englezii sunt forța principală a Europei. Acolo vrea toată lumea să ajungă: antrenor sau jucător. Și suporter. Cine e pasionat de fotbal și nu vrea să ajungă măcar o dată în viață pe Anfield, Old Trafford, Stamford Bridge, Emirates, dar și pe celelalte stadioane legendare, Goodison Park, Elland Road, că toate au superistorie?

Fanii au fost și ei supercâștigați de când cu Premier League.

ILIE DUMITRESCU: Sincer, fanii au trăit intens fotbalul și înainte de era Premier League, și înainte de Champions League. Dar sunt mai câștigați pentru că sunt tot mai conectați la echipa favorită. Înainte, gândiți-vă cât de rar vedeai în direct echipa la tv, dacă nu erai din orașul ei. Trebuia să nu ratezi deplasarea cea mai apropiată de tine ca să fii sigur c-o vezi măcar o dată pe sezon. Acum, știi mereu ce face, o vezi la tv, o vezi și pe net, chiar dacă e mai puțin celebră.

Fanii englezi și turiștii care vor merge la meciuri se vor bucura din nou de atmosfera de la meciurile din Premier League. Este peste cea din alte țări care superiubesc fotbalul și au și un fotbal de calitate, sau cu ce este diferită, în cazul în care nu este pe locul 1?

ILIE DUMITRESCU: Nu poate fi descrisă în cuvinte. Nici măcar imaginile nu o pot arăta. E nevoie să fii tu acolo și s-o trăiești. Iar acum, această experiență se va trăi din nou: ziua de meci. Pubul, prietenii, stadionul, meciul în sine, pauza, repriza a doua, ieșitul din stadion, pubul… Ce să mai. E ceva unic. Chiar nu se povestește, se trăiește. E așa specială că n-are nevoie să fie locul unu sau să fie într-un top.

Transferurile pentru noul sezon au trecut deja de pragul de 300 de mutări (veniri, plecări). Peste un miliard investiți sau risipiți?

ILIE DUMITRESCU: Investiți. Urmează un sezon în care vor circula mulți bani în Anglia și cam toată lumea va fi pe plus.

Transferurile cele mai mediatizate au fost Sancho și Varane la United, Grealish la City, Lukaku la Chelsea. Fereastra se închide pe 31 august. Care transfer vi se pare mai important, care transfer va fi cel mai mare, sau venirea lui Grealish pe Etihad va avea onoarea aceasta?

ILIE DUMITRESCU: Cel mai mare va fi al lui Kane la City. 160 de milioane de lire sterline. Dar Lukaku mi se pare un transfer extrem de important. Pentru că este cel mai gândit. Cred că s-a făcut o analiză, chiar dacă The Blues vin după niște performanțe extraordinare. Și uite că nu urmează modelul Liverpool, care după ce-a câștigat Champions League și Supercupa Europei nu s-a întărit substanțial. Deci, pun pariu că au analizat Tuchel și cei din conducere și au văzut că au nevoie de un număr 9 autentic. Ei dezvoltă bine pe benzi, dar nu te poți menține dacă joci doar cu nouari falși. În multe meciuri ale lor simțeam lipsa unui vârf de careu care să fie combativ nu oportunist, care să aibă talie și care să poată juca foarte inteligent în careu inclusiv când e cu spatele la poartă. Nu mai vorbesc de finalizare.

Lupta la titlu. Care sunt favoritele lui Mister și cine sa va impune?

ILIE DUMITRESCU: Echipa mea de suflet din Anglia se știe: Spurs. Dar nu o văd implicată în lupta pentru titlu. Cotele Superbet au stabilit careul echipelor care se bat la titlu. Lupta va fi echilibrată și nu se va mai detașa cineva. United îmi pare foarte întărită, City e și ea întărită (și un jurnalist care gestionează conturile de social media de la Spurs mi-a zis că e aproape sigur transferul lui Harry Kane), despre Chelsea am vorbit. Liverpool nu trebuie scoasă din calcul. Pare ultima în această luptă între echipele din Manchester și campioana Europei, Chelsea. Vezi în rețeaua SuperSocial ce bilete plasează Ilie Dumitrescu pe meciurile din Premier League și inspiră-te pentru SuperBiletele tale!

Cu Golgheterul aveți un favorit clar?

ILIE DUMITRESCU: Nu. Și aici, la fel ca la campioană, am mai mulți favoriți, trei mai exact: Lukaku, Harry Kane și poate veți fi surprinși, Cavani.

Cine ar putea fi revelația sezonului, atât dintre echipe, cât și dintre jucători?

ILIE DUMITRESCU: La echipe nu prea e loc să intri în Big Four. Ești revelație dacă prinzi Big Six și lași afară pe Arsenal sau Spurs. La jucători, media de vârstă e oricum una scăzută, pentru un campionat cu așa cotă de piață. Deja tinerii au o maturitate incredibilă. Au și încredere în ei și uite că englezii sunt tot mai jucați. Cred că vom vedea confirmări din partea unor supernume ca Foden și Mount. Sancho trebuie și el să se impună. Revelație-revelație cred că poți fi dacă ai vârsta lui Bellingham de la Dortmund, ești englez și devii titular în Premier League,

Mingea și echipamentul (ghetele în special) progresează de la sezon la sezon. Ajută știința și aici, nu doar pe partea de analiză a meciurilor și monitorizare a evoluției propriilor jucători și ale jucătorilor adversarelor?

ILIE DUMITRESCU: Da. E esențială știința, dar nu face diferența. S-au făcut progrese mari. Imaginați-vă că Hagi prindea mingile de azi. Păi câte goluri ar fi dat? Câte alte multe meciuri ar fi decis? În mod cert jucătorii de azi sunt avantajați de aceste progrese. Ghetele au devenit mult mai ușoare de exemplu, plus că au o formă care avantajează biomecanica de lovire a balonului în special a celor care trebuie să marcheze. Care își asumă rolul de a finaliza. Totuși, eu sunt sigur că unii fotbaliști precum Ronaldo și Messi ar fi fost mari în orice perioadă a fotbalului.

La numărul 11, o întrebare de suflet. Dincolo de meciurile lui Tottenham, care sunt superduelurile pe care Ilie Dumitrescu le urmărește în Premier League?

ILIE DUMITRESCU: Dacă nu am emisiune la Digi, încerc să mă bucur de Premier League indiferent de meci. Sentimental sunt legat de Spurs. Deci rivalitatea care mă interesează cel mai mult e Spurs-Arsenal. Trăiesc intens și meciurile dintre Chelsea și echipele din Manchester, și Manchester Derby și Man United contra Liverpool.

Deci... să înceapă mai repede Premier League și să avem un sezon așa cum ni-l superdorim! Vă salut!

Bucură-te alături de Superbet de un sezon superspecial în cel mai valoros și mai bogat campionat!

#ÎmpreunăSuntemSuper #SuperPremierLeague #SuperSocial #SuperAmbasadori #SuperPariuri

Etichete: premier league , advertorial , superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB

”Revoluție” la Barcelona! Primii 4 fotbaliști aflați pe ”lista neagră”
FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
Video Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului rămân în arest
bocciu
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media