featured image
(P) El Clasico și alte 2 meciuri tari programate pe 20-22 aprilie
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

(P) Încep Jocurile Olimpice: ce șanse avem la medalii

23.07.2021, 18:46

Tokyo este, pentru următoarele două săptămâni, capitala mondială a sportului. Jocurile Olimpice de vară au loc între 23 iulie și 8 august. Printre cei peste 11 mii de sportivi se află și 101 din România, care vor încerca să câștige cât mai multe medalii pentru țara noastră.

New Project (16)
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Acești sportivi au muncit ani întregi pentru câteva minute sau ore care le pot aduce gloria supremă. Veteranul Marian Drăgulescu e mai motivat ca oricând, Larisa Iordache e gata să treacă peste orice problemă medicală, la canotaj am stat mereu bine, iar Ana Maria Popescu este un nume de referință în scrimă.

În aceste condiții, speranțe avem destule, iar cotele pentru Olimpiadă afișate la casele de pariuri ne dau dreptul să visăm la câteva medalii în Țara Soarelui Răsare.

Suntem poziționați bine la natație

Natația din România a suferit în ultimii ani și nu a mai câștigat o medalie olimpică Din 2004 (Atena). Dar lucrurile se pot schimba la Tokyo, unde Robert Glință și David Popovici au șanse reale la medalii. Popovici, excepționalul sportiv în vârstă de doar 16 ani, a impresionat la Campionatul European de juniori din această vară, acolo unde a obținut trei medalii de aur.


Timpii scoși de David Popovici ne dau speranțe la o nouă medalie, iar agenția de pariuri online Unibet îl consideră al patrulea favorit în proba de 100 de metri liber, având cota 4.50. De asemenea, el este tot al patrulea favorit și la 200 de metri liber, cu cota 6.00. Foarte atractive sunt și cotele ca Popovici să se claseze pe podium în cele două curse. Sunt speranțe mari din partea acestui tânăr de 16 ani, care a cucerit și presa internațională după evoluțiile excelente din Italia.

Ana Maria Popescu, principala favorită la aur

Șanse bune să câștigăm o medalie de aur avem și la scrimă, în proba de spadă individual feminin, prin Ana Maria Popescu. Sportiva ajunsă la 36 de ani este deja campioană olimpică în 2016, în  proba pe echipe.

De atunci, Ana a continuat să performeze la cel mai înalt nivel și și-a îmbunătățit palmaresul, având în total 22 de medalii de aur la Campionatul Mondial, Campionatul European și Cupa Mondială.

Unibet o vede pe Ana principala favorită pentru obținerea aurului olimpic, oferindu-i cota 3.25. Ea le întrece pe Yiven Sun (cota 7.00) și Nathalie Moellhausen (cota 7.50) și este cu siguranță unul din sportivii pe care românii vor sta cu ochii la Jocurile Olimpice.

Canotajul, sportul care ne-a adus multe bucurii

În istoria olimpismului românesc, canotajul este clar sportul care ne-a adus cele mai multe bucurii, drept dovadă stând zecile de medalii obținute. Iar situația se poate repeta și la Tokyo.

Șanse bune să câștigăm o medalie avem în proba de dublu rame feminin, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Unibet le consideră favoritele numărul 2 în această probă, cu cota 2.50. Ele sunt întrecute doar de Brooke Donoghue și Hanna Osborne din Olanda, care au cota 1.80. Radiș și Bodnar sunt duble campioane europene, astfel că au o șansă mare la medalie.

O medalie ne poate aduce și echipajul de 8+1 feminin, proba pe care România a dominat-o ani întregi și în care are trei medalii de aur, trei de argint și două de bronz. Inclusiv în 2016 am câștigat bronzul olimpic în această probă, iar la ediția din 2021 Unibet le consideră pe fetele noastre favoritele numărul 6, cu cota 26.00 pentru aur și 3.50 pentru o clasare pe podium.

Am ajuns la Tokyo și cu echipa de fotbal

Prezent la Jocurile Olimpice din 1900, fotbalul nu este tocmai sportul de referință când vine vorba de această competiție. Chiar și așa, echipa noastră a ajuns la Tokyo cu ambiții mari, fiind la doar a patra prezență din istorie. România face parte din Grupa B, alături de Honduras, Coreea de Sud și Noua Zeelandă.

Având în vedere că Mirel Rădoi nu are la dispoziție cel mai bun lot, șansele noastre au mai scăzut, iar România e cotată cu a doua șansă să câștige grupa, având cota 3.75. Favorită este Coreea de Sud, care are cota 2.00.

La  câștigarea medaliei de aur, România este a zecea favorită din 16 participante, cu cota 31.00. Favorită este Spania (cota 3.00), urmată de Brazilia (cota 4.50) și Franța (cota 7.00).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Etichete: jocurile olimpice , pariuri , cote , advertorial unibet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

Exclusiv Apel pentru Dan Petrescu, după umilința CFR-ului cu Farul: ”Nu au nicio șansă”. Florin Prunea avertizează: ”Degringoladă”
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Foto S-a decis! Barcelona știe când va juca primul meci pe ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro
camp-nou1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media