240321_Finalele _play-off-ului_pentru_EURO_DigiSport_1060x636
(P) Ucraina sau Islanda, cine ajunge în grupa României? Cum arată cotele Superbet
vizual digi
(P) Simona is back! SuperOferte pentru Halep - Badosa, blockbusterul din primul tur de la Miami
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Începe turneul de la Roma, reprogramat de două ori în calendar! Halep, principală favorită

14.09.2020, 16:50

de Gabriel Ilcu

superbet roma
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Open-ul italian de la Roma este unul dintre cele mai importante turnee pe zgură din circuitele ATP și WTA. De regulă, acesta are loc în luna mai, înainte de Roland Garros, iar ultimele sezoane începea chiar cu două săptămâni înainte de competiția majoră de la Paris. Asta se întâmplă și în 2020, doar că de data aceasta, întrecerea de la Foro Italico se va desfășura între 14 și 21 septembrie.

Programat inițial între 11 și 17 mai, acesta a fost ulterior mutat în perioada 20-26 septembrie, după ce tenisul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei de coronavirus. Mai apoi, turneul roman a fost reprogramat din nou, cu o săptămână mai devreme, fix după US Open, după ce Madrid Open 2020 a fost anulat definitiv, din cauza situației din Spania legată de COVID-19.

Internazionali BNL d'Italia 2020 se anunță însă o competiție puternică și în acest an, multe staruri din tenisul mondial fiind prezente la Roma. Rafael Nadal, Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Simona Halep, Karolina Pliskova, Sofia Kenin și Elina Svitolina sunt doar o parte dintre numele care se vor duela pe zgura din capitala Italiei. Deschide cont la Superbet, superdistrează-te și prinde cele mai bune cote!

Cinci români prezenți la Roma

În această săptămână, România va fi reprezentată de cinci jucători la Roma. Simona Halep și Irina Begu vor juca la simplu feminin, în timp ce la dublu vor mai juca Monica Niculescu și Raluca Olaru. Prima dintre acestea va face echipă chiar cu Simona Halep, în timp ce a doua va juca alături de Anna-Lena Friedsam.


De asemenea, Horia Tecău va evolua la dublu masculin împreună cu partenerul său obișnuit, Jean-Julien Rojer

Halep, favorită principală. Begu a trecut de calificări

În turneul WTA Premier 5 din cadrul Internazionali BNL d'Italia 2020, Simona Halep va fi principală favorită, în absența liderului WTA, Ashleigh Barty, care nu va participa nici la Roland Garros, după ce a sărit și peste US Open și celelalte întreceri din Statele Unite.

Halep are parte de bye în primul tur, așa cum se întâmplă cu primii opt capi de serie într-un asemenea turneu. În runda secundă, ea va debuta împotriva învingătoarei meciului care le opune pe letona Anastasija Sevastova și Jasmine Paoline, italianca intrată pe tablou datorită unui wild card.

Românca s-a pregătit pe zgură în toată această perioadă și a jucat foarte bine și în singurul turneu pe care l-a disputat după pandemie, cel de la Praga, unde a cucerit și titlul, după ce a învins-o pe Elise Mertens în finală. Halep ar fi astfel mare favorită, indiferent cu cine ar juca în turul al doilea, însă situația se poate complica în următoarea rundă. În optimile de finală, Halep se poate duela cu una dintre următoarele jucătoare: Camila Giorgi, Dayana Yastremska (cea care s-a despărțit de curând de Sascha Bajin), Amanda Anisimova și Donna Vekic.

Simona se află pe același sfert de tablou cu Elena Rybakina, cea pe care a învins-o în finala turneului de la Dubai, ultimul jucat de româncă înainte de pauză, dar și cu Petra Martic, a opta favorită. Mai departe, Halep ar urma să se încrucișeze pe semifinală cu Sofia Kenin, Angelique Kerber, Garbine Muguruza, Sloane Stephens, Cori Gauff sau Johanna Konta.

De notat ar fi că, pe acest al doilea sfert de tablou, în primul tur este programat meciul dintre Victoria Azarenka și Venus Williams. Este însă greu de crezut că această partidă va avea loc, întrucât belorusa, beneficiară a unui special extempt, întrucât a ajuns până în finală la US Open și nu putea juca în calificări, se va retrage cel mai probabil de la Roma.

În jumătatea a doua se află ultimele două campioane de la Roma, Elina Svitolina, cap de serie numărul 4 și câștigătoare în 2017 și 2018, după finale cu Simona Halep, și Karolina Pliskova, a doua favorită și învingătoarea de anul trecut. Conform poziționării de pe tablou, cele două ar trebui să se întâlnească în semifinale, însă parcursul nu se anunță ușor. Svitolina se poate întâlni pe drum cu Anett Kontaveit, Kiki Bertens, Marketa Vondrousova sau Iga Swiatek, în timp ce Pliskova poate avea un sfert de finală dificil cu Elise Mertens sau Belinda Bencic.

În afara Simonei Halep, pe tabloul principal se va afla și Irina Begu, cea care a câștigat clar ambele meciuri disputate în calificări. Mai întâi, ea a învins-o, sâmbătă, pe Sara Errani, cu 6-1, 6-3, iar duminică a trecut de Anna-Lena Friedsam, cu 6-1, 6-1.

Begu va intra pe tablou pe sfertul al doilea și urmează să o întâlnească pe Elisabetta Cocciaretto, tânăra italiancă beneficiară de wild-card. Dacă va trece de aceasta, Begu ar urma să joace cu Johanna Konta, a șaptea favorită. Instalează gratuit cea mai tare aplicație de pariuri sportive din România!

Halep vs Svitolina, la dublu

După finalele din 2017 și 2018 pierdute contra Elinei Svitolina la Foro Italico, Simona Halep se va întâlni cu ucraineanca și în 2020, dar la dublu. Perechea 100% românească Halep / Niculescu se va duela în primul tur cu Svitolina și conaționala sa Dayana Yastremska.

În ceea ce le privește pe Raluca Olaru și Anna-Lena Friedsam, ele vor avea ca adversare o pereche foarte puternică, formată din Sofia Kenin și Bethanie Mattek-Sands. Americancele sunt și favorite 8 la Roma.

O nouă finală Djokovic - Nadal la Roma?

La masculin, mari favoriți sunt Novak Djokovic și Rafael Nadal. Sârbul vine după o săptămână liberă, după ce a fost descalificat în turul al patrulea de la US Open, în timp ce spaniolul își va face revenirea în circuit, întrucât nu a mai jucat niciun turneu după pauză. Pentru Rafa, circuitul s-a oprit după cucerirea titlului de la Acapulco.

Cei doi șanse mari să ajungă în finală, acolo unde s-au mai întâlnit de cinci ori până acum la Roma, ultima dată chiar anul trecut, când Nadal îl învingea pe Djokovic și câștiga titlul cu numărul nouă în capitala Italiei și al treilea după o victorie în fața sârbului în ultimul act.

În traseul virtual spre finală, Nole i-ar avea ca adversari pe Kyle Edmund sau Felix Auger-Aliassime (turul 3), Stan Wawrinka, Kei Nishikori, Alex de Minaur sau Gael Monfils (sferturi de finală) și Matteo Berrettini, Borna Coric, Karen Khachanov, Casper Ruud, Marin Cilic sau Davin Goffin (semifinale).

Cel puțin teoretic, Rafa are un traseu ceva mai greu decât sârbul, jumătatea a doua a tabloului fiind aparent ceva mai puternică. „Regele zgurii” va debuta contra lui Pablo Carreno Busta, în cazul căruia s-a făcut o excepție și, pentru că a jucat semifinală la US Open, a primit și el un bye în runda inaugurală, la fel ca primii opt favoriți. Mai apoi, Nadal s-ar putea duela, în ordine, cu Milos Raonic (turul 3), Diego Schwartzman sau Andrey Rublev (sferturi de finală) și Stefanos Tsitsipas, Fabio Fognini sau Denis Shapovalov (semifinale).

Tecău, față în față cu finaliștii de la US Open

La dublu masculin, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor începe cu un meci foarte greu împotriva favoriților 8, Wesley Koolhof și Nikola Mektic. Cei doi au jucat finala la US Open, acolo unde au fost învinși de Mate Pavic și Bruno Soares, cei care i-au eliminat în semifinale și pe român și olandez.

Tecău și Rojer s-a putea întâlni din nou cu liderii mondiali, Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, în sferturile de finală, după ce i-au bătut pe columbieni și în turul al doilea de la New York.

Până la un duel cu sud-americanii, Tecău și Rojer vor trebui să-i învingă pe Koolhof și Mektic, iar, apoi, pe învingătorii partidei Jeremy Chardy / Fabrice Martin - Kevin Anderson / Jonathan Erlich. Pe al doilea sfert de tablou, cei mai bine cotați sunt Lukasz Kubot și Marcelo Melo, în timp ce, în jumătate a inferioară, principalele perechi sunt Rajeev Ram / Joe Salisbury, Marcelo Granollers / Horacio Zeballos, Ivan Dodig / Filip Polasek și Kevin Krawietz / Andreas Mies.

Ilie Năstase, cel mai important român din istoria turneului

Ilie Năstase este singurul jucător din România care a reușit să câștige turneul de la Roma. Aceta s-a impus în 1970 și 1973 și a mai pierdut o finală cu Bjorn Borg în 1974. Primul lider mondial din Era Open a mai câștigat întrecerea din capitala Italiei de două ori și la dublu, în 1970 și 1972, alături de Ion Țiriac. De asemenea, el mai are și trei ultime acte pierdute, în 1974, 1975 și 1979, când a făcut echipă cu Juan Gisbert, Jimmy Connors și, respectiv, Jose Luis Clerc.

La feminin, Virginia Ruzici și Irina Spîrlea au reușit, de asemenea, să se impună dublu. Prima dintre acestea s-a impus în 1978, împreună cu Mima Jausovec contra Florenței Mihai și a lui Betsy Nagelsen, și în 1983, împreună cu Virginia Wade. De asemenea, ea a mai pierdut și finalele din 1976, 1981 și 1984, când a jucat cu Mariana Simionescu, Chris Evert și, respectiv, Kathleen Horvath. Irina Spîrlea a câștigat trofeul în 1996, cu Arantxa Sanchez Vicario împotriva lui Gigi Fernandez și a Martinei Hingis.

La simplu, cele mai importante rezultate au fost finalele realizate de Virgina Ruzici (1978, 1980, 1981) și Simona Halep (2017, 2018). Prinde supercotele pentru meciurile la Roma și servește pariul câștigător!

Vezi cele mai spectaculoase bilete pe tenis, direct în SuperSocial

Superbet a lansat rețeaua de socializare a pariorilor. Locul în care te împrietenești cu iubitorii sportului, care sunt pasionați și de pariuri sportive. Poți să te inspiri din biletele plasate de pariorii experimentați, poți comenta aceste bilete, poți lega noi prietenii, poți distribui biletele tale și poți vedea ce pariază ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, legende ale fotbalului românesc. Totuși... e posibil să-i surprinzi pariind poate și pe tenis! Hai în SuperSocial!

#ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER #PARIEMPEBINE

Etichete: advertorial , advertorial superbet , superbet tenis roma


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media