240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
240411_Lupta_in_3_pentru_Anglia_Digi_1060x636
(P) Lupta pentru titlu în Premier League continuă! City, cu un pas în spatele lui Liverpool şi Arsenal
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Liverpool - Villarreal | "Submarinul galben", între gândul de a bloca drumul istoric al lui Klopp și momentul 2006

27.04.2022, 12:20

La 24 de ore de la spectacolul nemaipomenit oferit de Manchester City și Real Madrid (4-3, pe Etihad Stadium), Liverpool - Villarreal se joacă de la ora 22:00, în semifinala improbabilă a acestui sezon al Ligii Campionilor. Dacă echipa lui Jurgen Klopp era considerată o mare favorită la atingerea careului de ași, Unai Emery a făcut adevărate minuni cu deținătoarea trofeului Europa League, iar miercuri seară își va conduce elevii pe Anfield Road în ceea ce mulți specialiști descriu drept o misiune imposibilă. Pe ce axe se va desfășura meciul? În primul rând, e vorba despre încercarea englezilor de a face pasul spre finala Ligii și a menține vii speranțele la cvadrupla istorică. În al doilea rând, se vorbește despre o reparație morală pe care Villarreal ar trebui să o obțină după cele întâmplate în semifinala din 2006. Fotbalul are memorie, dar e și drept!?

220426_Liverpool_vs_Villarreal_DigiSport
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

SuperCote pentru un SuperMeci! Vezi Cotele Speciale Superbet pentru Liverpool – Villarreal!

Klopp fuge după încă trei trofee. Dar e favorit doar în Cupa Angliei!

În august 2021, la startul noului sezon, orice discuție despre potențiala câștigare de către Liverpool a celor patru trofee pentru care concurează ar fi fost, cel mai probabil, luată în derâdere chiar și de către cei mai optimiști dintre fani. Într-un fotbal englez echilibrat, cu City pe post de sperietoare, Jurgen Klopp a reușit însă să rămână în viață până la finalul lunii aprilie, ceea ce reprezintă deja o uriașă performanță. Înaintea perioadei decisive a sezonului, Liverpool e genul de maratonist care și-a fixat punctul (Manchester City) și așteaptă momentul oportun pentru a lansa atacul de grație. Cu trofeul Cupei Ligii deja în CV, după o finală absolut dramatică în fața lui Chelsea, mai rămân trei mari obiective: Liga, Premier League și Cupa Angliei! Ce spun însă Cotele Speciale pregătite de Superbet? Liverpool e favorită doar în finala Cupei Angliei (cotă 1.60 pentru a o depăși pe Chelsea, indiferent de metodă) și primește statutul de outsider în Liga Campionilor (cotă 2.20, față de 2.00 cât are City, după victoria din manșa tur a semifinalelor) și în Premier League (cotă 2.75 pentru cormorani și 1.45 pentru echipa lui Guardiola). Dacă la start de sezon cota pentru patru trofee ale lui Liverpool era astronomică, acum te mai alegi cu… 9.68!

2006, imposibil de scos din memoria fanilor lui Villarreal

Departe de statutul de forță continentală cu care se laudă Liverpool, Villarreal a obișnuit lumea fotbalului european cu unele parcursuri de grație. Ultimul a avut loc anul trecut, când Unai Emery a pus mâna pe al patrulea trofeu Europa League al carierei și a calificat "Submarinul galben" în Ligă. Iar precedentul, venit în 2006, e unul mult mai dureros. Cu Pellegrini, viitor manager la City, pe banca tehnică, echipa lui Riquelme, Forlan, Sorin și Marcos Senna se cocoța în faza semifinalelor și o aștepta pe Arsenal, pe El Madrigal, după 0-1 în tur. Presiunea a fost enormă, spaniolii au obținut un penalty în finalul jocului, dar vedeta argentiniană Juan Roman Riquelme l-a ratat, cu Lehmann ghicind colțul și apărând, și odată cu el a spulberat și șansele la finala Ligii Campionilor, cu Barcelona. Peste ani și ani, nimeni din Villarreal nu poate uita penalty-ul lui Riquelme. Dar toată lumea speră la un destin mai bun și o reparație morală!

Danjuma, alternativa lui Emery la jocul ofensiv al lui Klopp

Pe hârtie, lucrurile par cât se poate de clare: Liverpool e mare favorită a meciului de pe Anfield, e așteptată să aibă posesia și să dezlănțuie, prin Thiago Alcantara și Henderson, zeci sau poate chiar sute de atacuri periculoase, în care Mane, Salah, Jota, Diaz și Firmino să-și pună în evidență calitățile incontestabile și să supună defensiva lui Villarreal unui adevărat infern. În timp ce Jurgen Klopp se bucură de un moment foarte bun al oamenilor din atacul său, Unai Emery a preluat o mare parte din stilul lui Diego Simeone, a frustrat-o pe Bayern Munchen în faza sferturilor de finală și a oferit marea surpriză a competiției, iar în semifinale se va baza tot pe forma de moment a lui Arnaut Danjuma. Apărut parcă de nicăieri, olandezul născut în Nigeria e motorul lui Villarreal în acest sezon, are șase goluri și o pasă decisivă, iar tehnica sa în regim de viteză e una impresionantă și greu de combătut, chiar și de către fundași precum Van Dijk, Matip sau Konate.

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media