240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Man și Mihăilă, cavaleria Parmei cu Monza lui Berlusconi? Vezi ce spun Cotele Superbet

articol scris de Digi Sport
15.10.2021, 18:18

Transferurile la Parma nu le-au adus lui Dennis Man și Valentin Mihăilă doar oportunitatea de a juca împotriva starurilor din Serie A și a împărți vestiarul cu uriașul Gigi Buffon, ci și ocazia de a se evidenția sub ochii a doi dintre cei mai mari conducători din istoria modernă a fotbalului european. Duminică, de la 17:15, live pe Superbet, tinerii români vor sta față în față cu Monza, club condus de tandemul Silvio Berlusconi - Adriano Galliani, unul dintre cele mai de succes parteneriate pe care le-a văzut Sportul Rege în existența sa. Și cu care fotbalul românesc s-a intersectat în două momente. 

Gazdele, ușor favorite. Vezi cotele Superbet pentru Parma – Monza și pariază inspirat!

211015_Parma_vs_Monza_DigiSport
Foto: Advertorial Superbet
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Răducioiu, apoi Contra

Ajuns la conducerea lui AC Milan în 1986, an în care Steaua câștiga Cupa Campionilor Europeni, “Il Cavaliere”, așa cum e poreclit Silvio Berlusconi, e creditat drept marele revoluționar al fotbalului italian și mondial. Grație averii și influenței politice, Don Silvio a creat Milanul modern, celebra echipă a olandezilor Rijkaard, Gullit și Van Basten, cu care a pus bazele unei dominații pe plan european și intern. Una de-a lungul căreia a câștigat lupte cu Juventus, pe teren și pe piața transferurilor (cel mai bun exemplu fiind suflarea lui Gullit de sub nasul Bătrânei Doamne), cinci trofee continentale și o aură imposibil de egalat, la care au contribuit și doi români.

Primul a fost Florin Răducioiu, ambasador Superbet și unul dintre cei mai în vogă atacanți de la începutul anilor 1990 în fotbalul mondial, adus de Berlusconi și Galliani pe San Siro în 1993 și vândut la Espanyol un an mai târziu. Nu înainte de a contribui cu patru goluri în 14 meciuri la câștigarea Ligii Campionilor și a Scudetto.

Într-o eră în care vârfurile Generației de Aur populau cele mai importante campionate ale Europei, a fost nevoie de șapte ani pentru ca un alt reprezentant al țării noastre să-l convingă pe Berlusconi. În 2001, magnatul italian plătea șapte milioane de euro pentru a-l cumpăra pe Cosmin Contra de la Alaves, iar cele 44 de meciuri jucate în singurul sezon petrecut de "Guriță" în Italia sunt semnul că fundașul dreapta ar mai fi avut multe de oferit. Dacă nu alegea să plece la Atletico Madrid, în vara lui 2002.


Monza, proiect în orașul natal al lui Galliani

Dacă Berlusconi și-a dedicat 31 de ani din viață (1886-2017) pentru a transforma AC Milan, echipa din orașul natal, în numele de referință al fotbalului italian, în 2018 a venit rândul lui Adriano Galliani să se întoarcă pe meleagurile natale. Cei doi au poposit în Monza, oraș cunoscut mai degrabă pe harta sportului pentru circuitul de Formula 1, și au început să pompeze bani. Transferurile au curs pe bandă rulantă, zeci de jucători, inclusiv Mario Balotelli, s-au perindat prin curtea clubului, în încercarea lui Berlusconi și Galliani de a aduce echipa în Serie A. La 85, respectiv 77 de ani, cei doi speră că Monza 2021 va deveni AC Milan 1986 și că vor lăsa în urmă o nouă moștenire legendară.

Kyle Krause, un altfel de Berlusconi

În paralel cu proiectul de la Monza, Parma a intrat în era lui Kyle Krause, un miliardar american care și-a început aventura cu o retrogradare în Serie B, dar care i-a cucerit deja pe fanii "cruciaților". Trecuți deja prin clipe grele după falimentul sponsorului Parmalat și aruncarea echipei favorite într-o prăpastie din care a ieșit cu greu, suporterii au îmbrățișat imediat proiectul și obiectivele anunțate de omul venit de peste Ocean pentru a redefini clubul: construirea unui nou stadion, apropierea comunității de echipă și alcătuirea unui lot nou, tânăr și competitiv, care să urce din nou în Serie A și să spere la performanțele europene atinse de Gigi Buffon în urmă cu două secole.

Dennis Man e favorit să marcheze!

Înaintea etapei, cifrele din Serie B sunt seci și indică un echilibru clasic pentru obținerea unui loc care duce în play-off-ul de promovare. Parma și Monza au început greu, au câte 12 puncte din primele șapte etape și sunt mai aproape de retrogradare (locurile 12, respectiv 13) decât de zona promovării. Pentru Enzo Maresca, fostul antrenor de la Manchester City U23 indicat de Pep Guardiola drept un tehnician de succes în viitor, vestea bună e reprezentată de revenirea pe teren a lui Dennis Man, după o lungă perioadă de izolare. Cât de important e Dennis pentru echipa din Ducat? Cotele Speciale Superbet pentru Parma - Monza îl indică drept primul favorit pentru înscrierea unui gol (cotă 2.75, la egalitate cu vârful Tutino). Nici Valentin Mihăilă (cotă 3.50) nu e departe!

Etichete: superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un concurs de frumusețe și s-a calificat pentru Miss Argentina

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul

Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
SOLD-OUT! Meciul de SuperLigă care se va juca cu ”casa închisă”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media