240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
240411_Lupta_in_3_pentru_Anglia_Digi_1060x636
(P) Lupta pentru titlu în Premier League continuă! City, cu un pas în spatele lui Liverpool şi Arsenal
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Roma – Feyenoord: Mourinho n-a pierdut nicio finală continentală

25.05.2022, 12:15

A mai rămas un singur meci din prima ediție a Conference League, noua competiție UEFA. Finala de la Tirana, programată diseară, de la ora 22:00, le pune față în față pe AS Roma și Feyenoord. În timp ce italienii nu au câștigat niciun trofeu european, olandezii au în vitrină Cupa Campionilor Europeni (1970), dar și două Cupe UEFA (1974, 2002).

220525_AS_Roma_vs_Feyenoord_Digi
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Dacă echipa sa este în fața unei premiere, pentru Jose Mourinho, meciul din această seară este doar o nouă ocazie de a-și mări palmaresul continental, intrând totodată în istoria fotbalului ca primul antrenor câștigător al Conference League.

Meciul beneficiază de SuperCote la Superbet, unde găsești sute de opțiuni de pariere pe duelul din capitala Albaniei.

Mourinho, specialistul finalelor

 Prin calificarea în ultimul act din Conference League, Jose Mourinho a stabilit un record, devenind primul antrenor din istorie care ajunge cu 4 echipe diferite într-o finală a unei competiții europene.

Mai mult, statistica este de partea lui Mourinho înaintea meciului de la Tirana. Portughezul nu a pierdut nicio finală continentală în care și-a dus echipele.


În 2003, cucerea Cupa UEFA cu Porto, iar în sezonul următor uimea pe toată lumea, câștigând și Liga Campionilor. Plecat de la „dragoni” la Chelsea, Mourinho a devenit „The Special One”, dar a trebuit să aștepte încă 6 ani pentru un nou triumf european. În 2010, reușea o „triplă” istorică pe banca Interului, trecându-și în cont al doilea trofeu Champions League. După două experiențe cu performanțe interne, dar fără succese continentale, la Real Madrid și din nou Chelsea, lusitanul a recidivat pe banca lui Manchester United. În 2017, i-a condus pe „diavolii roșii” spre trofeul Europa League.

Dacă Roma va triumfa în finala Conference League, Mourinho va fi doar al treilea antrenor din istorie care a câștigat toate competițiile existente în fotbalul european. Înaintea sa, performanța fusese realizată doar de Udo Lattek și Giovanni Trapattoni, care aveau în palmares Cupa Campionilor Europeni, Cupa UEFA și defuncta Cupa Cupelor.

La Superbet, pentru cucerirea trofeului, indiferent dacă meciul se încheie în timpul regulamentar, după prelungiri sau lovituri de departajare, Roma lui Mourinho are cotă 1.73, în timp ce Feyenoord a primit cotă 2.15.

Românii din finală

 Finala Conference League va fi arbitrată de Istvan Kovacs, alături de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Este cel mai important meci din cariera centralului român, care a fost recompensat astfel pentru prestația impecabilă din turul semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid.

În acest sezon, Kovacs a condus 11 meciuri în toate competițiile europene, având o medie de 4.1 cartonașe galbene/partidă. La Superbet, în secțiunea SPECIALE, poți miza pe numărul de avertismente care vor fi acordate în finala de la Tirana. Pentru sub 4.5 cartonașe galbene, cota este 1.90.

Descoperă oferta completă de Pariuri Speciale și prinde cele mai bune cote!

Arbitrii nu sunt singurii români prezenți în ultimul act din Conference League. Portarul Valentin Cojocaru, ajuns la Feyenoord de la SK-Dnipro 1, după izbucnirea războiului din Ucraina, n-a apucat încă să bifeze vreun minut în tricoul echipei din Rotterdam, dar va fi și în această seară pe banca de rezerve.

SuperDuelul golgheterilor

AS Roma – Feyenoord e și un duel între cei mai buni marcatori ai competiției, Tammy Abraham și Cyriel Dessers.

Cumpărat la începutul sezonului cu 40 de milioane de euro de la Chelsea, Abraham a avut o stagiune excelentă în tricoul Romei, fiind cel mai bun marcator al giallorossilor, cu 27 de reușite. Doar în Conference League, vârful echipei lui Mourinho a înscris de 9 ori în cele 12 meciuri disputate.

  • Tammy Abraham este și principalul favorit să marcheze în finala cu Feyenoord, iar cota Superbet pentru un gol al englezului este 2.65.

Un singur jucător are mai multe reușite decât Abraham în această ediție inaugurală din Conference League. Împrumutat vara trecută de la Genk, Cyriel Dessers și-a trecut în cont 10 goluri în a treia competiție continentală. 3.25 este cota Superbet pentru un gol reușit de atacantul lui Feyenoord în finala cu AS Roma.

Alege-ți favoritul dintre Abraham și Dessers și mizează pe duelul golgheterilor Conference League!

Etichete: advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O rachetă israeliană a lovit Iranul, spun oficiali americani. Explozii în Isfahan. Iranul și-a activat sistemul de apărare aeriană
O rachetă israeliană a lovit Iranul, spun oficiali americani. Explozii în Isfahan. Iranul și-a activat sistemul de apărare aeriană

Pare că Israelul și-a lansat riposta împotriva Iranului. Presa iraniană de stat a raportat explozii...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media