240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
profimedia-0826193176
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

(P) SuperAmbasadorii gata de Europeanul de Tineret! Află-le părerile și vezi ce pariuri estimează că vor fi cele mai frecvente!

articol scris de Digi Sport
23.03.2021, 17:30

Ambasadorii Superbet Ilie Dumitrescu, Gică Craioveanu, Bogdan Stelea și Florin Răducioiu urmăresc foarte atent fotbaliștii tineri din categoria Under 21 și Europeanul de Tineret care începe miercuri în Ungaria și Slovenia. E un turneu care îi interesează și pe care vor plasa și bilete în SuperSocial, rețeaua de socializare a pariorilor. Instalează-ți aplicația Superbet și fii mereu la curent cu ce joacă ambasadorii! 

01
Foto: Advertorial Superbet
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

  1. Un turneu final foarte special: grupele se dispută în perioada 24-31 martie, fazele eliminatorii (sferturi, semifinale, finală) în perioada 31 mai - 6 iunie. Credeți că va afecta acest format continuitatea echipelor în evoluții? 

ILIE DUMITRESCU: În primul rând, din punct de vedere al formei sportive, echipele vor ajunge fie la un nivel excelent, fie vor merge din rău în mai rău în meciurile din grupe. Apoi... jucătorii se vor întoarce la echipele de club și vor relua după două luni competiția la Europeanul de Tineret. Cei care ajung în fazele eliminatorii. După pauza asta, vor interveni accidentări și alte probleme de ordin fizic, chiar și oboseală, fiindcă ești la final de sezon, mai ales la final de an atât de complicat, cu toată comasarea asta a evenimentelor din fotbal, din 15 mai 2020 încoace. Cine are puterea să se adapteze la această situație va avea câștig de cauză. Nu văd un plus al acestui format de turneu final, mai degrabă un minus. 

BOGDAN STELEA: Da, normal că vor fi afectate toate echipele care trec de grupe. Dar eu cred că va crește calitatea jocurilor în faza eliminatorie. În prima etapă s-ar putea ca unele echipe să aibă probleme. Mă gândesc în primul rând la accidentări de jucători importanți, pe care îi pot recupera pentru partidele din iunie.

Vezi în orice moment cea mai bogată ofertă pentru Europeanul de Tineret 

GHEORGHE CRAIOVEANU: E logic să afecteze foarte mult, pentru că sunt foarte multe meciuri într-un timp foarte scurt. Vor apărea accidentări, va apărea oboseala fizică și mulți jucători vor da un randament scăzut. E ceva straniu, nu a mai existat așa ceva până acum.


FLORIN RĂDUCIOIU: Da, într-adevăr, un turneu special și fiindcă va fi primul la care vor participa 16 echipe. Nu cred că va fi afectată continuitatea în evoluții a echipelor. Ba din contră. Și argumentez. Cred că e timp pentru jucători să se recupereze fizic și psihic să se repoziționeze. Antrenorii vor avea mai mult timp să analizeze adversarii și să facă un plan de joc pentru duelurile eliminatorii.

Fă-ți cont la Superbet.ro și bucură-te de cele mai multe beneficii pentru un jucător online

       2. Franța (cota 4.50), Spania (cota 6.00), Anglia (cota 6.00) și Germania (cota 7.00) sunt principalele favorite. Credeți că una dintre ele va și câștiga Euro U21?

ILIE DUMITRESCU: Între Franța și Spania se va decide campioana Europeană. Dar și Germania e o echipă de luat în calcul. Foarte greu de spus cine are cu adevărat prima șansă. Vorbim de o vârstă dificilă a jucătorilor acestor echipe. 

BOGDAN STELEA: Da, au șanse destul de mari, toate cele 4 favorite principale. Pentru mine, lupta se dă între Franța și Spania. Dintre ele, aș merge pe Franța.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Eu sper să câștige Spania, dacă nu câștigă România. Spania joacă un fotbal foarte plăcut, o face de câțiva ani buni și cred că 75% dintre români vor ține și cu ea în fazele finale.

FLORIN RĂDUCIOIU: Foarte simplu după părerea mea. Pariez pe Germania, pe care o văd principala favorită la câștigarea turneului. Au pierdut acum doi ani finala și cu siguranță abordează Europeanul având misiunea de a-l câștiga.

       3. Eddie Nketiah (Arsenal & Anglia U21) a fost golgheterul preliminariilor, cu 13 goluri. Alături de el au fost selecționați și Odsonne Edouard (Celtic & Franța), 11 goluri și Dani de Wit (Olanda & AZ Alkmaar). Credeți că tot dintre ei se va decide și golgheterul Europeanului? 

ILIE DUMITRESCU: Eu vă propun să fim atenți la un alt nume: Moukoko de la Dortmund, care a prins lotul Germaniei.

BOGDAN STELEA: Teoretic da. Din moment ce au marcat așa mult în preliminarii. Ei vor fi oamenii de gol ai acestor echipe. Să vedem cine va fi golgheterul Spaniei. Posibil să fie el golgheterul turneului.

GHEORGHE CRAIOVEANU: Chiar dacă acești jucători și-au ajutat mult echipele în preliminarii și au înscris des, e posibil ca la ora adevărului, care este turneul final, să apară alți marcatori. Depinde mult în ce formă e prins și Nketiah, cât îl ajută și echipa. Nu m-aș arunca pe vreunul dintre cei enumerați la titlul de golgheter.

FLORIN RĂDUCIOIU: Eddie Nketiah cred că va fi golgheterul acestui European U21. L-am urmărit atent pe acest jucător pe care îl consider noul Thierry Henry. Pariez pe acest jucător formidabil

       4. Credeți că evoluția bună în cele 3 meciuri din grupe le poate aduce performerilor convocarea în lotul de seniori pentru Euro “2020” din această vară, sau selecționerii echipelor mari își vor stabili lotul în baza celor 3 meciuri din Preliminariile Mondialului, partide care se suprapun cu meciurile Tineretului?

ILIE DUMITRESCU: Să știți că în general, foarte mulți jucători fac pasul spre echipa mare. Asta e valabilă pentru multe țări. Problema e că nu fac mereu pasul cei mai importanți. Dar asta e o altă discuție. În cazul de față, trebuie să vedem cine se accidentează dintre seniorii care prind lotul la fiecare convocare. Altfel, greu să fie cineva de la Tineret care în baza evoluțiilor de acum să fie luat la naționala mare. Va mai fi importantă și evoluția lor pe final de sezon la cluburile unde evoluează.

 BOGDAN STELEA: Clar, tot timpul, dacă sunt jucători care fac meciuri bune, selecționerii de la primele echipe îi pot lua. Asta se întâmplă în general în cazul echipelor cu o arie de selecție restrânsă. Cum e România. La echipele mari e tot mai greu, fiindcă în primul rând, au început să-i folosească la seniori meci de meci, sau să-i convoace în lot încă de la vârsta U21 pe tinerele talente.

GHEORGHE CRAIOVEANU: Chiar cred și chiar sper că la naționala mare pot apărea jucători noi, jucători din acest val de la tineret. E și logic, așa se întâmplă peste tot și așa e normal. În cazul României de exemplu, deja generația 2019 a făcut un pas înainte și cred că îi poate ajuta acest European și pe cei actuali să se afirme și să fie luați la echipa mare.

 FLORIN RĂDUCIOIU: Mi-e greu să cred că se va întâmpla așa ceva. Mi-aș dori din tot sufletul ca să se remarce jucători la acest nivel. De exemplu, la noi nu mai avem acum un fenomen, sau două fenomene. Selecționerii de la echipa mare au nevoie de omogenitate și nu pot miza la un turneu final, respectiv în Preliminariile de Mondial pe jucători aduși de la Tineret.

       5. Care e principalul motiv în opinia voastră care “faultează” trecerea la echipa reprezentativă de seniori a multor jucători care se remarcă la “tineret”?

ILIE DUMITRESCU: Nu există continuitate în evoluții foarte bune. Există oscilații în forma sportivă a jucătorilor. Nu poți să fii constant la vârsta asta și e foarte greu să ai maturitate la vârsta aceasta.

 BOGDAN STELEA: N-au continuitate. Dovadă că am făcut un turneu final foarte bun, am ajuns până în semifinale, iar după, mulți jucători nu au mai jucat. Asta influențează foarte mult. Ai nevoie de meciuri. Nu și-au găsit loc în echipele de club. Au dispărut foarte mulți.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Ambiția mică, de multe ori mentalitatea greșită sunt printre cele mai importante piedici pentru acest pas. Mulți tineri nu știu să joace cu presiunea de la naționala mare, nu înțeleg bine mizele, iar cerințele sunt cu totul altele.

FLORIN RĂDUCIOIU: Acea stare de deplină dezvoltare psiho-fizică, tactică, tehnică, care se numește maturitate. Din cauza neatingerii acestui nivel menționat, al maturității, mulți fotbaliști care se remarcă la U21 se pierd când devin seniori.

       6. Elveția, Olanda și Anglia sunt echipele calificate care în 9 dintre cele 10 meciuri jucate în preliminarii au fost implicate în rezultate care au presupus peste 2.5 goluri marcate. Simțiți o fază a grupelor în care se va prinde des pariul 3+ sau crezi că mai toată lumea va juca la rezultat?

ILIE DUMITRESCU: Prevăd un turneu final în care se va marca în fiecare repriză. Deci pariul I1+&II1+ la Superbet.

 BOGDAN STELEA: La tineret se dau goluri, nene. Dar în general se dau peste 3 goluri. Ăștia tinerii nu sunt atât de pragmatici și trec de la o stare la alta. Nu sunt genul să rupă jocul, să se închidă. Ei joacă.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Eu zic că majoritatea vor juca la rezultat, dar vor ieși și multe meciuri cu peste 2,5 goluri. Cred asta mai mult decât la echipele de seniori, pentru că tinerii sunt mai zburdalnici, nu-i poți ține ferecați atât de mult în tactică, greșesc mai des și cred că vom avea multe meciuri și cu minimum 3 goluri. Poate mai rar 4+, dar peste 2,5 sigur.

FLORIN RĂDUCIOIU: Nu cred că mai toate echipele vor juca la rezultat. E un turneu final în care jucătorii tineri vor să se remarce. Vom asista la meciuri în care se vor marca multe goluri. Creșterea vitezei de reacție, de execuție și de deplasare a jucătorilor de profil ofensiv asigură condițiile perfecte pentru pariul 3+!

       7. Italia, Franța, Rusia și Olanda sunt echipele cu cele mai multe meciuri câștigate încă din prima repriză 1/1. Dintre calificate, numai Elveția a întors în repriza secundă un meci reușind să câștige. Credeți că în grupe cine va conduce la pauză va câștiga și meciul?

ILIE DUMITRESCU: Este foarte important echilibrul dintre atac și apărare. Contează organizarea defensivă a echipei și modul în care jucătorii răspund când adversarul intră în posesie. Organizarea de joc pe tranziție negativă a echipelor va face diferența. Noi am condus la pauză cu Germania în semifinale și n-am putut să ținem de scor. În plus, mai contează și pregătirea fizică.

 BOGDAN STELEA: Da, teoretic. Însă nu e foarte sigur. Dacă e să conducă detașat, 3-0, 4-0, da. Altfel, la nivel de U21, un 2-0 la pauză se poate întoarce în repriza a doua.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: În competițiile acestea importante e greu de întors un rezultat după pauză. De regulă, cine conduce la pauză are o opțiune importantă și pentru meci, pentru că poate juca în funcție de adversar, pe contraatac. Nu e obligată să riște în repriza a doua. Și pentru România, aceasta poate fi cheia: să marcăm primii și să jucăm mai apoi pe contre.

 FLORIN RĂDUCIOIU: Da, interesantă statistică. M-am uitat și eu pe ea. Cred că va fi confirmată la acest turneu, poate cu mici excepții. Deci da, cred că formația care va conduce la pauză va câștiga și meciul

       8. Adversar al României în calificări, danezul Bruun Larsen (Anderlecht) a dat cele mai multe pase decisive în preliminarii, 7. La un turneu final cine trebuie să fie mai în formă, cel care finalizează sau cel care e capabil să dea ultima pasă?

 ILIE DUMITRESCU: Ambii jucători trebuie să fie. Purtătorul de balon e esențial, fiindcă el pune în valoare atacanții. Echipele mari au relațiile de joc foarte bine puse la punct. Acele automatisme care deși le fac previzibile, le fac să aibă și o forță, pentru că disciplina tactică e decisivă. Echipele cu omogenitate mai bună sunt cele care ajung cel mai departe. Și la noi, jucătorii care au jucat în Preliminarii. Petre a fost la FCSB. În general amprenta în jocul echipei și-o pun jucătorii cu persona.

 BOGDAN STELEA: Problema e că nu e doar unul care dă ultima pasă. În formă e mai ok să fie cel care finalizează. Chiar și dacă nu primește pase bune, el influențează decisiv rezultatul.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Ca să ai un rezultat mare la un turneu final, ambii trebuie să fie în formă. Dacă ar fi totuși să clasificăm, cred că mai important e pasatorul, cel care dă assistul, pentru că poate fi mijlocașul de creație, pot fi extremele. Dar pasatorul are mai multe soluții, nu trebuie să marcheze neapărat gol ca vârful împins.

FLORIN RĂDUCIOIU: Fără îndoială, jucătorul care marchează trebuie să fie cel mai în formă. Pentru că până și portarul poate da ultima pasă. Dar și fundașii. Însă jucătorul care concretizează ocaziile clare de gol este vital la turneele finale unde nu ai la dispoziție opțiunile pe care ți le dă o campanie de calificare unde joci mult mai multe meciuri

        9. Câte puncte credeți că va câștiga România în grupa cu Olanda (meciul e miercuri 24 martie de la 22:00), Ungaria (meciul e sâmbătă 27 martie de la 19:00) și Germania (meciul e marți pe 30 martie de la 19:00).

 ILIE DUMITRESCU: 6 puncte. Nu i-am văzut pe Olanda însă. Au academii foarte bune, dar n-au mai reușit să fie competitivi la cel mai înalt nivel la U21 de mult timp și cumva, simt că nu vor fi nici acum. E important să jucăm curajos cu ei să pornim cu punct(e).

 BOGDAN STELEA: Mi-e greu să spun. Dar… eu cred că facem doar un punct. Și nu știu de ce, dar în primul meci simt că putem face acel punct. Cu Ungaria e greu fiindcă sunt acasă, iar cu nemții, trebuie să jucăm și foarte bine și să mai avem și noroc.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Eu sper să facem cel puțin 5 puncte. Ar fi perfect și cred că ne-am califica. E o grupă foarte puternică, e greu să câștigăm mai mult de un meci. Toate echipele au o mentalitate bună, de la copii și juniori. Noi avem de partea noastră talentul și de multe ori e decisiv la turneele finale.

FLORIN RĂDUCIOIU: Dificil. Cred că vom câștiga 3 puncte.

       10. La final, o întrebare despre ambasadori, pentru ambasadorii Superbet. La acest turneu final. Ambasadorii competiției sunt doi portari: Gulacsi (Leipzig) și Oblak (Atletico Madrid). Diferă cu ceva rolul portarului în fotbalul de acum, față de cel din perioada voastră?

 ILIE DUMITRESCU: Da. E o tendință dată de Guardiola în ultimi ani ca portarii să participe la construcția de pe linia de punct. Ai un om în plus atunci când adversarul face pressing avansat asupra celor aflați în posesie. Portarul are un rol decisiv fiindcă dă siguranță în multe momente echipei, organizează compartimentul defensiv la fazele fixe. Plus că intervențiile lui pot fi hotărâtoare. Oblak a apărat în minutul 86 un penalty.

 BOGDAN STELEA: Da. Normal că diferă. Cel mai mult, diferă prin faptul că se construiește foarte mult și cu portarii. Jocul a evoluat și portarul e parte din construcție. Cu atât mai mult de când portarul poate repune mingea în joc și direct în interiorul careului. La momentul ăsta, echipele exploatează o mai mare suprafață de teren. În momentul de față portarii sunt importanți fiindcă sunt un om în plus în cadrul unei construcții elaborate. În cazul meu, închipuiți-vă că până la 24 de ani, nu am atins aproape deloc mingea cu piciorul. Era încă în vigoare acea regulă care îți permitea să recepționezi balonul cu mâinile și când îl primeai pasat cu piciorul de un coechipier. Acum, absolut toți portarii mari joacă bine mingea și cu piciorul.

 GHEORGHE CRAIOVEANU: Portarul a devenit foarte important în fotbalul modern. I se cere nu numai să apere, dar să aibă și un joc de picior foarte bun. Îți dau exemplul lui Ter Stegen de la Barcelona, care are mai mult talent decât 70% dintre jucătorii de câmp. Lovește aproape perfect mingea. Oblak mi se pare însă cel mai sigur portar din fotbalul actual.

FLORIN RĂDUCIOIU: Rolul portarului față de perioada în care eu jucam a devenit mai complex. Exigențele jocului actual l-au transformat într-un jucător polivalent. El trebuie în continuare să apere șuturile adversarilor, dar acum are și de lovit mingea ca un veritabil fundaș. Eu cred că până și înălțimea portarilor în zilele noastre este mai mare. Cei de acum sunt mai înalți decât cei din anii ’90. Ca să sintetizez, rolul portarul în ziua de azi poate fi definit prin două cuvinte englezești: Sweeper Keeper.

Succes României U21 la acest turneu final. Iar pariorilor, bilete inspirate, plasate informat și responsabil!

#PariemPeBine #ÎmpreunăSuntemSuper #SuperSocial

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
profimedia-0826193176
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei

Exclusiv Krasniqi, criticat dur după ce i-a făcut lui Lobonț: ”Nu se poate” / ”Rapid e pe un butoi cu pulbere”
lobont-krasniqi
Un antrenor din SuperLigă a confirmat: ”Suntem în negocieri!”
Antrenorii celor doua echipe Bernd Storck si Elias Charalambous se saluta inaintea meciuluide fotbal dintre FCSB si Seps
Cum a fost numit Olimpiu Moruțan de Ankaragucu de ziua sa de naștere. Mesaj emoționant pentru român
morutan-2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media