240418_RealMadrid_Barcelona_Digi_1060x636
(P) El Clasico pentru titlu! Real Madrid – Barcelona decide campioana din LaLiga
240416_ManCity_RealMadrid_DigiSport_1060x636
(P) Un nou duel epic pentru istorie! Man. City şi Real Madrid luptă pentru semifinalele Champions League
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”
Digi Sport 1 Live
Acum

(P) Supercifrele turului! Cine domină, cine face spectacol, cine atrage public?

01.11.2019, 16:30

de Levente Balint

191031_liga1
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Campionatul nostru se află pe locul 30 în topul coeficienților de țară în competițiile inter-cluburi din cadrul UEFA. Cum CFR Cluj încă este în grupele Europa League, este posibil ca prima noastră divizie să mai avanseze ușor în acest clasament, unde doar Ungaria mai este în spatele nostru, din campionatele cât de cât relevante. Cât de competitivă este liga noastră în acest moment? Turul din sezonul regulat ne-a oferit câteva momente interesante, dar și statistici surprinzătoare. Deschide cont la Superbet și pariază pe cele mai tari meciuri din România!

Campioana, greu de stăvilit

După 13 runde, CFR Cluj se mândrește cu un traseu aproape de metronom, deși a intrat deja în luna iulie în competițiile europene și joacă în grupele UEFA Europa League, contra lui Celtic Glasgow, Lazio Roma și Rennes. Cu 27 de puncte, adică o medie de două puncte/meci, ardelenii par greu de stopat, cel puțin deocamdată. În spate, Viitorul, câștigătoarea Cupei și Supercupei, a agonisit 25 de puncte, iar Universitatea Craiova nu are cea mai reușită toamnă, cu 23 de puncte la activ. Vezi oferta pentru etapa din acest weekend și pune SuperBilete!

La finalul turului, ”alb-vișiniii” din Gruia aveau cel mai bun atac, cu 31 de goluri, respectiv cea mai bună apărare, cu doar 11 goluri încasate, la fel ca Sepsi OSK. Superioritatea clujenilor este relevată și de faptul că trupa din Gruia nu a mai pierdut acasă în campionat de peste un an, mai exact din septembrie 2018, când Viitorul se impunea sub Feleac (2-1).


Că tot am amintit de dobrogeni, să remarcăm faptul că Viitorul este formația cu fotbalul cel mai productiv din elită. Nu mai puțin de zece meciuri cu ”Over 2,5 goluri” au înșirat în tur elevii lui Gheorghe Hagi. În plus, este interesant de notat că ”albastru-negrii” de la Litoral au consemnat, în egalul alb din etapa a 13-a, de la Clinceni, primul meci fără gol marcat în campionat din 1 aprilie încoace! Instalează gratuit cea mai utilizată aplicație de pariuri sportive din România, aplicația Superbet!

Eternele rivale”, crunte dezamăgiri

Pentru prima dată de când s-a instituit sistemul ”play-off” / ”play-out”, FCSB și Dinamo au terminat turul sezonului regulat în afara primelor șase locuri. ”Roș-albaștrii” au încheiat pe locul 8, iar ”câinii roșii” au stat chiar în spatele lor, pe poziția a 9-a.

La capitolul decepții, nu ne putem feri să nu amintim de Universitatea Craiova. Câștigătoarea Cupei în 2018, una dintre cele mai ofensive trupe ale ediției anterioare este departe de așteptările fanilor. Una dintre principalele cauze poate fi ineficacitatea, mai ales că în primăvară Mitriță a plecat în Major League Soccer, iar Koljic abia a revenit pe teren după o indisponbilitate de jumătate de an. De fapt, la finalul turului, meciurile oltenilor aveau o medie mică față de calitatea lotului: doar 2,4 goluri/partidă.

Curiosul caz al lui Sepsi OSK

Formația din Sfântu Gheorghe are un traseu foarte interesant în această toamnă. ”Alb-roșiii” pregătiți de maghiarul Laszlo Csaba au cele mai multe remize, nu mai puțin de nouă adunate în 13 etape. Covăsnenii au și cel mai neproductiv fotbal din prima divizie: doar trei partide ale lor din tur s-au terminat cu minimum trei goluri în total.

Sepsi nu a izbutit în întreg anul calendaristic să câștige decât o singură dată în fața propriilor fani, cu 3-0, în această ediție, contra lui Hermannstadt. În schimb, ”alb-roșiii” nu au pierdut deloc în deplasare, acolo unde au bifat o victorie și șase remize. De-altfel, Sepsi este singura trupă din elită care nu a pierdut încă pe teren străin.

Craiova, cea mai mare medie de fani. FCSB încă atrage!

Universitatea Craiova nu va putea fi egalată prea curând la capitolul asistență pe teren propriu, ”juveții” fiind pe primul loc la media de fani, cu 14.107 spectatori. FCSB este în spatele ei, cu 9.149 de suporteri în medie, iar Chindia Târgoviște stă remarcabil, cu 4.833 de susținători/partidă, chit că își dispută partidele considerate pe teren propriu la Ploiești. Cel mai prost stau la asistență Academica Clinceni (1.197), Voluntari (1.130) și Hermannstadt (233).

FCSB este în top 3 la meciurile cu cea mai mare asistență: FCSB – Dinamo (30.235), Craiova – FCSB (30.000) și FCSB – CFR (15.877), semn că în ciuda problemelor cunoscute cu denumirea și continuitatea istorică, ”roș-albaștrii” sunt în continuare cea mai atractivă grupare din țară.

Trebuie să semnalăm că mediile de spectatori sunt afectate de faptul că o serie de formații nu joacă sau nu au jucat în localitățile lor. Este vorba de FCSB (a evoluat până-n septembrie la Pitești), Chindia (joacă la Ploiești), Hermannstadt (deocamdată, pentru sibieni ”acasă” înseamnă Târgu Mureș), Academica Clinceni (în weekend, a debutat în Liga 1 pe teren propriu, după ce până acum s-a plimbat la Voluntari, Giurgiu și Călărași), respectiv Politehnica Iași (a evoluat pe final de tur la Botoșani).

Codașele” dau lecții de stabilitate

Cinci cluburi nu îi mai au în post pe antrenorii cu care au demarat actuala ediție. Universitatea Craiova l-a înlocuit pe Corneliu Papură cu Victor Pițurcă, Astra Giurgiu s-a despărțit de Dan Alexa pentru a-l aduce pe Bogdan Andone, cel care a demarat ediția 2019/20 sub comanda lui FCSB. Acest din urmă club a ajuns la al treilea tehnician, după Andone și Vergil Tudorache, iar acum se pare că Bogdan Argeș Vintilă va prinde totuși sărbătorile pe banca vicecampioanei. Dinamo a început cu Eugen Neagoe, cel care din motive de sănătate a renunțat la funcție. Sebastian Moga a fost ”interimar” până la revenirea în campionatul nostru a lui Dusan Uhrin jr. În fine, Hermannstadt îl are acum la comandă pe Eugen Neagoe, cel care l-a înlocuit pe Costel Enache.

Interesant este că ultimele două clasate, Academica Clinceni și FC Voluntari au aceiași ”principali” ca la startul campionatului, Ilie Poenaru, respectiv Cristiano Bergodi.

Ce mai trebuie să știm

  • Cei mai mulți fotbaliști folosiți în tur îi regăsim la FCSB (34), CFR (32) și Craiova (30). În schimb, Gaz Metan a utilizat cei mai puțini echipieri: 21.

  • Gabi Iancu (Viitorul) a marcat cele mai multe goluri după 13 runde: 7. Atacantul repatriat de Gică Hagi are două ”duble” în cont în tur. Pe poziția secundă se situează un alt atacant autohton, Sergiu Buș, marcator a 6 goluri pentru Gaz Metan.

  • Universitatea Craiova, Politehnica Iași și Sepsi OSK nu au avut niciun eliminat în prima parte a sezonului regulat.

  • Hermannstadt este singura formație fără victorie externă în stagiunea 2019/20.

  • FC Voluntari este unica trupă care nu a învins pe teren propriu în prezentul sezon.

  • CFR, Viitorul și Astra sunt singurele grupări care nu au pierdut acasă în tur.

  • Numai cinci ”integraliști” avem în tur. Este vorba despre trei portari: Pigliacelli (Craiova), Aioani (Chindia) și Pleșca (Gaz Metan), precum și de fundașii Martac (Chindia) și Tincu (Sepsi).

  • FC Botoșani a rulat cei mai mulți stranieri, 15.

Ei ne-au încântat în tur

Orice ierarhie sau formulă ideală este subiectivă, dar acest tur de campionat a scos la iveală jucători interesanți, demni de mediatizat, dar a și reconfirmat calitatea unor fotbaliști consacrați. După realizările din tur, din punctul nostru de vedere, un ”11” ideal din Liga, alături de rezerve, ar fi următorul:

Fejer (Sepsi OSK) – Crețu (Gaz Metan/FCSB), Burcă (CFR), M. Constantin (Gaz Metan), Camora (CFR) – Deac (CFR) , Cicâldău (Craiova), Nistor (Dinamo) – Iancu (Viitorul), Buș (Gaz Metan), Coman (FCSB). Rezerve: Căbuz (Viitorul) – Țîru (Viitorul), Velisar (Gaz Metan), Bordeianu (CFR), Alexandru Păun (CFR), Omrani (CFR), V. Gheorghe (Astra).

Pont prietenesc: pariază informat & responsabil la Superbet și vezi meciurile de campionat la DigiSport!

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”
Ciolacu îi cere lui Piedone să se retragă din cursa pentru Capitală: „Fac un apel la un prieten de-al meu”

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a făcut, marți, un apel către Cristian Popescu Piedone...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut
ali-hebaiti13
”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
Recomandările redacției
Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a avut dubiu, după FC Botoșani - Dinamo: ”E senzațional”

Exclusiv Daniel Niculae a intrat în direct și nu s-a abținut: ”Viciere de rezultat”
daniel niculae
Înlocuitorul lui Kylian Mbappe vine de la Barcelona! PSG a pregătit oferta: 200.000.000€
profimedia-0865397989
Exclusiv Ionel Dănciulescu, reacție-fulger după ”nebunia” din Botoșani - Dinamo 2-1: ”E interzis ce a făcut!”
ionel danciulescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media