240321_Finalele _play-off-ului_pentru_EURO_DigiSport_1060x636
(P) Ucraina sau Islanda, cine ajunge în grupa României? Cum arată cotele Superbet
vizual digi
(P) Simona is back! SuperOferte pentru Halep - Badosa, blockbusterul din primul tur de la Miami
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Tot ce trebuie să știi despre SuperDerby-urile din weekend: Old Firm, Derby de la Capitale, North London Derby, Derby-ul Țării Bascilor

30.08.2019, 09:00

Fotbalul și-a reintrat pe deplin în drepturi, iar la sfârșitul acestei săptămâni avem nu mai puțin de patru jocuri, adevărate derby-uri încărcate de istorie, care suscită un interes peste media obișnuită, este vorba despre Rangers – Celtic, Lazio – AS Roma, Arsenal – Tottenham și Athletic Bilbao – Real Sociedad. Deschide cont la Superbet și transformă-ți în câștig, pasiunea pentru sport!

190828_infografie_derby
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Old Firm, episodul 401!

Prima confruntare a sezonului Rangers – Celtic are loc duminică, de la ora 14:00, în cadrul etapei a 4-a. Ambele formații au maximum de puncte după primele trei runde.

Rivalitatea dintre cele două grupări este extraordinară, fiind începută încă din 1888! Azi s-a ajuns la peste 400 de meciuri directe. Din sezonul 1985-1986, titlul în Scoția a fost câștigat doar de cele două cluburi, astfel că azi, împreună, au 104 trofee: Rangers 54, Celtic 50.

Un Rangers – Celtic poate că nu are superstarurile dintr-un Real Madrid – Barcelona, dar cu siguranță este printre cele mai efervescente derby-uri din lume. Când se întâlnesc cele două echipe se depășesc granițele fotbalului. Derby-ul este și despre, religie, diferite atitudini sociale, după cum notează mass-media din Marea Britanie. Vezi în direct Old Firm și alte derby-uri din ligi europene la Superbet și pui pariuri live la cote mărite!


Primul derby „Old Firm” al sezonului va fi condus de arbitrul Bobby Madden, cel care a mai fost la centru la trei jocuri între cele două formații. La ultima întâlnire arbitrată, care a avut loc în sezonul trecut și s-a terminat cu 2-1 pentru Celtic, Madden a acordat nu mai puțin de două cartonașe roșii. Mai mult, managerul Steven Gerrard a primit o etapă de suspendare după comentariile făcute la adresa arbitrului.

Celtic a dominat fotbalul din Scoția în ultimii ani, ajungând la 8 titluri consecutive. Rangers a câștigat însă ultima confruntare directă, cu 2-0. În ultimul sezon, cele două echipe și-au împărțit victoriile, fiecare impunându-se pe teren propriu. În trei din cele patru jocuri, oaspeții nu au marcat. Doar o partidă s-a încheiat cu over 2.5 goluri.

Derby de la Capitale

Primul meci Lazio – AS Roma al sezonului vine parcă mai devreme ca niciodată, chiar în etapa a 2-a, duminică, de la ora 19:00. Confruntarea mai este cunoscută și sub denumirea de „Derby Capitolino”.

Rivalitatea dintre cele două echipe romane se apropie la 200 de jocuri, fiind una care „macină” practic orașul Roma. Pentru fiecare în parte, să câștigi în fața marii rivale înseamnă mai mult chiar și decât o victorie cu Juventus pentru Scudetto. De fiecare dată, înaintea unui joc, tensiunea atinge cote alarmante în cele două tabere. Instalează aplicația Superbet și pune Superbilete inclusiv din concediu!

La meci sunt așteptați peste 50.000 de suporteri, în condițiile în care mulți sunt încă plecați în vacanță. Biancocelesti au 19.300 de abonați în acest sezon.

Lazio este văzută favorită la acest meci, după un start fulminant de sezon, cu 3-0 pe terenul echipei Sampdoria. AS Roma a început cu o ratare sezonul în Serie A, cu un spectaculos 3-3 cu Genoa. În sezonul trecut, cele două echipe s-au înfruntat doar în campionat și fiecare a câștigat meciul pe care l-a găzduit, cu câte trei goluri marcate: AS Roma cu 3-1, Lazio cu 3-0. De remarcat faptul că cinci din ultimele șase jocuri directe au avut cel puțin trei goluri.

North London Derby la SuperCote

Arsenal și Tottenham se întâlnesc duminică, de la ora 18:30, în meciul cu numărul 199 din istoria confruntărilor! Sunt foarte mulți care consideră că este și cel mai înverșunat derby din Anglia. ”Tunarii” au un avans de 18 victorii în acest moment, dar mai bine de 25% din întâlniri s-au încheiat de-a lungul timpului la egalitate. Prinde cotele cu marjă zero pentru rezulta final și șansă dublă pe Arsenal-Tottenham!

Spurs a câștigat în decembrie 2018 cu scorul de 2-0 pe „Emirates”, dar succesul a fost înregistrat în Cupa Ligii. În Premier League, oaspeții Tunarilor nu s-au mai impus din 2010. Anul trecut, în campionat, Arsenal a câștigat cu 4-2 pe teren propriu, meciul retur fiind încheiat la egalitate.

Derby-ul Arsenal – Tottenham vine în acest an în etapa a 4-a și nicio echipă nu-și permite să piardă înaintea pauzei rezervate echipelor naționale. Ambele vin după un weekend prost. ”Tunarii” au fost dominați categoric la Liverpool și au pierdut cu 3-1, apărarea fiind în continuare un călcâi al lui Achile. De partea cealaltă, Tottenham a fost surprinsă chiar la Londra de Newcastle, care a bătut-o cu 1-0.

Cu excepția acelui 4-2 de pe „Emirates” în sezonul trecut, șase din ultimele șapte partide directe s-au terminat cu maximum două goluri pe tabela de marcaj.

Euskal derbia aprinde Țara Bascilor!

Atheltic Bilbao – Real Sociedad este și partida care deschide un weekend interesant în fotbalul european, vineri, la 23:00. Derby-ul din Țara Bascilor mai este cunoscut și ”Euskal Derbia” în bască sau „Derbi Vasco” în spaniolă. Confruntarea reliefează, de fapt, rivalitatea dintre cele două mari orașe din această regiune, Bilbao vs San Sebastian.

Cele două formații s-au înfruntat de-a lungul timpului în 144 de jocuri în La Liga, Athletic având 58 de victorii, iar Real – 49.

Partida de vineri se desfășoară în etapa a 3-a și ambele echipe sunt neînvinse, având o linie de clasament perfect egală, cu 4 puncte și golaveraj 2-1. Bilbao a produs primul „șoc” al sezonului, prin victoria cu 1-0 în fața Barcelonei, dar și Sociedad s-a mișcat foarte bine, venind cu patru puncte din deplasările de la Valencia (1-1) și Mallorca (1-0).

În sezonul trecut, Real Sociedad i-a luat toate punctele rivalei, după ce s-a impus cu 3-1 în „Catedrală”, pe San Mames, și cu 2-1 în jocul retur de pe teren propriu.

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația
aza3
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media