UFC 202 - Open Workouts
Conor McGregor se întoarce în ring după 3 ani! Când și cu cine este gata să lupte din nou
jon-jones
A băgat în spital un puști, după care a amenințat cu moartea o altă persoană doar pentru că l-a trezit: ”De ce așa devreme?”
Screenshot 2024-04-16 at 20.21.26
Exclusiv Dur! Ladislau Boloni a intrat în direct și a descris într-un singur cuvânt transferul lui Florinel Coman în Qatar
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Euro Fotbal

A rupt podeaua antrenându-se în casă. Dezvăluirile unei campioane mondiale şi europeane

11.04.2020, 10:55

Campioana mondială şi europeană la haltere, Loredana Toma, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că s-a obişnuit cu izolarea la domiciliu în contextul pandemiei de coronavirus, însă a precizat că după două zile de antrenamente la sala de acasă a rupt podeaua cu greutăţile.

loredana toma
Loredana Toma / Foto: arhivă Digi Sport
  • UCL: Barcelona - PSG, marți, 22:00, DGS 1

  • UCL: Borussia Dortmund - Atletico Madrid, marți, 22:00, DGS 2

"Stau la bloc, la etajul 4. Vecinii nu zic nimic pentru că nu mă antrenez în apartament. Dacă aş începe să ridic greutăţi, cred că aş cădea cu balcon cu tot. Ca halterofil, nu te poţi antrena în apartament, asta e clar. Am găsit o soluţie, un spaţiu la parter, în ansamblul rezidenţial în care locuiesc. Administratorii au fost foarte drăguţi şi mi-au dat o încăpere unde să mă mut cu tot ce trebuie, de la platformă, la discuri, echipamente, absolut tot, ca la sală.

Dar am avut probleme şi cu spaţiul ăsta la început. Încăperea respectivă nu a fost gândită şi nici construită pentru a fi sală de haltere. Şi, după două zile de antrenamente, am rupt podeaua. Când am început să trântesc bara, podeaua, care e din lemn, a cedat. Şi după două zile, simţeam că sunt ca într-o groapă când ridicam haltera. Şi atunci mi-am dat seama că e ceva în neregulă cu podeaua, s-a întâmplat ceva.

Eu pusesem platforma peste podea şi nu vedeam ce se întâmplă dedesubt. Când m-am uitat ajunsesem la beton. Până la urmă, am rezolvat problema, am pus plăci Tego (n.r. - placaj rezistent folosit în construcţii), una peste alta, apoi cauciucuri şi la final platforma. Aşa că situaţia este în regulă acum, nu mai am ce să sparg. Eu chiar aveam emoţii, mă gândeam ce vor zice când le voi spune că le-am stricat podeaua după două zile. Dar au fost mai mult decât înţelegători, mi-au zis că nu e nicio problemă şi că important e să îmi fac eu treaba. Iar acum totul e în regulă. Pot să încarc bara chiar şi cu 230 de kilograme, nu se mai întâmplă nimic", a spus Loredana Toma.

Visul Loredanei Toma, Jocurile Olimpice

Loredana Toma, care concurează la categoria 64 de kilograme, susţine că, în perioada aceasta, problema nu o reprezintă greutăţile pe care să le ridice, ci motivaţia. Ea speră ca măcar Campionatele Europene, amânate pentru 13-21 iunie din cauza pandemiei, să se mai desfăşoare în acest an.


"Primele două-trei zile au fost mai grele după ce am plecat din cantonament, dar m-am obişnuit până la urmă şi cu izolarea. Totul a venit pe nepregătite, dar între timp am aranjat şi sala de acasă, dacă îi pot spune aşa. Acum îmi desfăşor activitatea în condiţii normale, e ca şi cum aş fi în cantonament. Adică mă antrenez tot la fel, de două ori pe zi câte două ore.

În primul rând, refacerea nu o mai pot face după fiecare antrenament. Iar refacerea este cel mai important lucru. Dar asta este, nu am ce să fac. Încerc să stau şi eu cât mai mult în cadă cu sare de mare. Şi cam asta e tot ce pot să fac. Băi cu gheaţă nu am cum să fac. Nici nu ştiu de unde aş putea să cumpăr un sac de gheaţă, că e nevoie de multă, nu de o punguţă din frigider.

Sper să se ţină totuşi Campionatele Europene, care au fost amânate pentru sfârşitul lunii iunie. Asta mă mai ţine acum motivată. Mai am o speranţă că totuşi lucrurile se vor rezolva până atunci şi Europenele se vor ţine. Dacă nu, nu ştiu... În perioada asta problema este motivaţia, nu greutăţile. Cu greutăţile mă descurc, nu e problemă, le ridic... dar ai nevoie de motivaţie. Pentru că te antrenezi şi nu ştii de ce te antrenezi. Pentru ce să tragi? Dacă erau anulate înţelegeai un lucru... dar noi stăm în suspans. Poate da, poate nu...", a dezvăluit Toma.

Visul sportivei în vârstă de 24 de ani este legat însă de Jocurile Olimpice. Iar ea recunoaşte că şi-ar fi dorit ca acestea să nu fie amânate pentru 2021, ci să se desfăşoare anul acesta chiar şi fără spectatori, pentru că se afla într-o formă foarte bună. Dar chiar şi în 2021, Loredana Toma crede că şansele sale la o medalie sunt destul de mari şi îşi propune chiar să o înveţe să piardă pe chinezoaica Deng Wei, neînvinsă la nicio ediţie a Campionatelor Mondiale şi a Jocurilor Olimpice la care a participat şi deţinătoare a recordurilor mondiale la smuls, aruncat şi total.

Loredana Toma nu dorea amânarea Jocurilor Olimpice, însă aprobă decizia

"Până la urma urmei cred că a fost o decizie înţeleaptă, deşi eu nu am primit-o prea bine. Dar asta este. Eu recunosc, mi-aş fi dorit să se ţină Jocurile Olimpice anul ăsta, chiar şi fără spectatori.Eu eram într-o formă nu bună, ci foarte bună când am plecat din cantonament. Eram pe creştere. Urma să plecăm la Campionatele Europene, chiar zilele astea ar fi trebuit să concurez în Rusia. Şi eram foarte bine, super motivată, dar asta este.

Deci la momentul ăsta se poate spune că e un dezavantaj pentru mine. Dar, cum cât trece timpul, încep să cred că la anul voi fi într-o formă şi mai bună. Însă în primele zile după anunţ am fost terminată, de ce să mint. Şanse sunt, aşa cred. Dacă ne gândim la aur, însă, va fi foarte greu, pentru că vorbim de China. Mă refer la Deng Wei, o sportivă care nu a pierdut nicio competiţie în toată cariera. Este cea care deţine recordurile mondiale. Nu e doar cea mai bună sportivă la categoria 64, e cea mai bună sportivă la toate categoriile. Pentru că ea nu a pierdut niciodată, unde a participat, a câştigat. Dar eu sper să nu se retragă prea curând din activitate şi să o învăţ cum e să piardă. Să îi dau o lecţie. Poate chiar la Tokyo, cine ştie?", a precizat Toma.

Anul trecut, la Europene, Loredana Toma a fost aproape de recordul mondial la smuls, de 114 kilograme.

"Mi-a părut foarte rău. Am fost foarte aproape, mi-au lipsit trei kilograme. Între timp, Deng Wei l-a bătut din nou şi a urcat la 117. Însă chiar şi aşa, rămâne un obiectiv pentru mine să bat recordul mondial", a explicat Loredana Toma.

Agerpres

Etichete: haltere , loredana toma , coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz

La 56 de ani după ce un lăptar din Florida a fost ucis, cazul său a fost rezolvat, astfel fiind...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
MIAMI GARDENS, FLORIDA - MARCH 29: Serena Williams tries on daughters extra small Barbi Jacket in VIP suite with Demarri
Transformarea Serenei Williams, la 18 luni de la retragere. A anunțat că vrea să intre în alt sport

Serena Williams (42 de ani) a jucat ultimul său meci din carieră în urmă cu un an și jumătate, la...

Arpad Paszkany a divorțat și tocmai s-a afișat cu noua iubită, mai tânără cu 24 de ani
Screenshot 2024-04-15 at 19.44.56
UEFA a decis: o echipă de tradiție din Europa, suspendată 3 ani din toate competițiile europene!
Football - UEFA Champions League 2016/17 Group Stage Group G FC Porto v Leicester Estadio Do Dragao, Oporto, Portugal - 07 Dec 2016
"Cea mai frumoasă femeie din România": "Unele femei au anumită repulsie, vorbesc urât fără să mă cunoască!"
enache-lena7
Anunțul făcut de Dan Șucu, imediat după Rapid - Sepsi 0-1
sucu
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-16 at 20.21.26
Exclusiv Dur! Ladislau Boloni a intrat în direct și a descris într-un singur cuvânt transferul lui Florinel Coman în Qatar

Exclusiv Marius Șumudică n-are dubii: ”E cel mai bun pe care l-am văzut în România”
Coach Marius Sumudica of Gaziantep FK during the Turkish Super League match between Istanbulspor and Gaziantep FK at Ese
Exclusiv Cum a reacționat Loți Boloni după ce UEFA a asociat FCSB cu Steaua. ”Mă provocați”
Ladislau Boloni
Exclusiv Marius Șumudică va lua o decizie radicală, pe placul lui Dan Șucu
CFR Cluj v FC Farul Constanta - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 13 Aug 2021
Citește și
Foto Cea mai bună halterofilă din Europa este româncă
cambei-deschidere2
Foto ”Lucrările se apropie de final”. 10.000.000€ investite în Berceni Arena: noua piesă a construcției din București
patinoar3
Cum încearcă familia să o împiedice pe Salma Hayek să pozeze în costum de baie. Imaginile sunt virale: „Îmbătrânești ca vinul!”
Cum încearcă familia să o împiedice pe Salma Hayek să pozeze în costum de baie. Imaginile sunt virale: „Îmbătrânești ca vinul!”
Comandantul CSA Steaua, declarație care va înfuria fanii din L2! Cei de la FCSB vor sărbători titlul 27 în această vară!
Comandantul CSA Steaua, declarație care va înfuria fanii din L2! Cei de la FCSB vor sărbători titlul 27 în această vară!
Marea trădare la Rapid: Cristiano Bergodi s-a simțit „vândut” de conducere, în frunte cu Daniel Niculae. Gestul lui Nico
Marea trădare la Rapid: Cristiano Bergodi s-a simțit „vândut” de conducere, în frunte cu Daniel Niculae. Gestul lui Nico
Viciul de care Salma Hayek nu poate scăpa. Cum a fost fotografiată actrița din „Desperado”
Viciul de care Salma Hayek nu poate scăpa. Cum a fost fotografiată actrița din „Desperado”
Inna, ca o amazoană pe scena din Toronto, într-o ținută făcută din curele și lanțuri. Atitudine războinică, fizic impecabil
Inna, ca o amazoană pe scena din Toronto, într-o ținută făcută din curele și lanțuri. Atitudine războinică, fizic impecabil
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Ce a pățit un italian care a cheltuit jumătate de milion de euro cu amanta româncă? Război la cuțite
Ce a pățit un italian care a cheltuit jumătate de milion de euro cu amanta româncă? Război la cuțite
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
Decolarea și aterizarea forțată a companiei de zbor cu stewardese și servicii neașteptate
Ciprian Marica este uimit de transferul vedetei FCSB: Nu pot să cred
Ciprian Marica este uimit de transferul vedetei FCSB: Nu pot să cred
Foto S-a inaugurat: ”giuvaierul” de 23.000.000€ din România a fost dat oficial în folosință

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Inna, ca o amazoană pe scena din Toronto, într-o ținută făcută din curele și lanțuri. Atitudine războinică, fizic impecabil
Inna, ca o amazoană pe scena din Toronto, într-o ținută făcută din curele și lanțuri. Atitudine războinică, fizic impecabil
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”