loredana toma
Loredana Toma, de neoprit! Două medalii de aur pentru România la Campionatele Europene de la Sofia
Ce a spus Andreea Ana, după ce a câștigat al treilea titlu consecutiv la Campionatele Europene de lupte
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Încă o zi excelentă la Europenele de haltere. Avem 20 de medalii după patru zile

29.03.2018, 22:28

UPDATE 22:15 Răzvan Martin a câştigat o medalie de aur, la smuls, şi două de argint, la total şi aruncat, la categoria 77 de kg din cadrul Campionatelor Europene de haltere, de la Izvorani.

Loredana Toma
Loredana Toma / Foto: arhivă Digi Sport
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 a ridicat la aruncat 185 kg, dar a ratat apoi încercările la 188 şi 190 de kilograme. Martin, care câştigase aurul la smuls, a fost depăşit de germanul Nico Muller, care şi-a adjudecat primul loc al podiumului cu 191 de kilograme. Medalia de bronz la stilul aruncat i-a revenit lui Andreas Mata din Spania, care a ridicat tot 185 de kilograme, la fel ca Martin, dar a reuşit la a doua încercare.

La total, podiumul a fost următorul: 1. Nico Muller (Germania), cu 346 kg, 2. Răzvan Martin (România), cu 343 kg şi 3. Andreas Mata (Spania), cu 342 kg.

"Sunt dezamăgit pentru că voiam să câştig aurul la total şi aruncat. Din păcate am o accidentare la picior mai veche şi asta s-a văzut. N-am putut o perioadă îndelungată să mă antrenez.... Nu am putut să ridic decât 185 de kilograme la aruncat, dar la smuls a fost mai bine, însă nici acolo aşa cum mă aşteptam. Până la urmă e bine că am luat trei medalii, dintre care una de aur", a spus Martin (26 de ani).

Românul e convins că ar fi putut ridica 190 de kilograme, dacă nu ar fi avut probleme medicale: "Am pierdut aurul la ultima încercare. La 190 am ratat şi am pierdut aurul la total. Dacă eu ridicam 190, germanului îi trebuia 194, cred, ca să mă depăşească la total. Din păcate nu am putut să arunc 190, aşa că a venit el şi mi-a luat titlul". 


România a ajuns la 20 de medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin - aur (smuls) şi două de argint (aruncat şi total) la 77 kg.


UPDATE 19:45 Campioana mondială en-titre Loredana Toma a câştigat trei medalii de aur, iar Irina Lepşa trei de argint la categoria 63 kg (smuls, aruncat şi total) din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

În vârstă de 22 de ani, Loredana Toma a dominat întregul concurs, neavând emoţii pentru titlul european. După ce şi-a adjudecat aurul la smuls, ea a ridicat la aruncat 121 kg, 126 kg şi 131 kg.
Toma a fost urmată de cealaltă sportivă română de la categoria 63 kg, Irina Lepşa, ale cărei trei încercări au fost toate reuşite, 113 kg, 118 kg, 122 kg. Pe locul trei la aruncat s-a clasat finlandeza Anni Vuohijoki din Finlanda, cu 112 kg.

Podiumul la total a fost acaparat tot de sportivele române, Loredana Toma pe primul loc cu 236 kg, Irina Lepşa pe locul secund cu 219 kg, iar pe poziţia a treia Anni Vuohijoki din Finlanda cu 203 kg.

"Eu tot timpul am avut o competiţie cu mine însămi, deci nu a fost chiar ca la naţionale azi. Se poate spune că se lipeşte aurul de mine. Sper să se lipească aurul până la sfârşitul anului. Titlurile mondiale şi europene înseamnă însă o presiune maximă. Acum, la aceste Europene, am simţit presiunea. Am sărutat haltera la sfârşit pentru că am făcut un record personal (n.r. 131 kg) la aruncat. Şi de asta am fost atât de bucuroasă. Acest record cred că îmi dă speranţe pentru o medalie la Jocurile Olimpice, dar depinde de categorii, pentru că se vor schimba din vară. Aşa că nu ştiu cine o să vină, cum o să fie categoria 61, 62, 65, nu ştiu. Până nu ajungem la Mondiale nu am de unde să ştiu", a spus sportiva născută la Botoşani. 

"A fost foarte bine să concurăm acasă. Având în vedere că a fost şi Loredana pot să spun că a fost ca în sala de antrenament. Aceste medalii înseamnă foarte mult pentru mine. Să fii vicecampion european este ceva important pentru mine. Nu doar aurul are valoare. Mă bucur că mi-am îmbunătăţit recordurile la smuls şi aruncat. Acum sunt mult mai încrezătoare, dar rezultate voi avea în viitor doar prin multă muncă în sală", a declarat şi Lepşa. 

România a ajuns la 17 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg. 


România continuă seria rezultatelor de excepţie la Campionatele Europene de haltere de la Izvorani. Loredana Toma şi Irina Lepşa au câştigat medaliile de aur şi argint la stilul smuls, categoria 63 de kilograme.

Toma, câştigătoare a trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de anul trecut de la Anaheim, a pornit ca favorită clară şi a intrat în concurs ultima, la 100 de kilograme, moment în care toate celelalte şase sportive din grupă îşi terminaseră încercările.

Ea a ridicat apoi 105 kg şi a încercat în final să îşi bată recordul personal de 109 kg, dar a ratat la 110 kg. Irina Lepşa a început cu o încercare reuşită la 92 de kilograme, ridicând apoi 95 kg şi 97 kg.

Medalia de bronz i-a revenit Irenei Martinez (Spania), cu o reuşită de 94 de kilograme.

România a ajuns la 13 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreea Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - aur (smuls) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls) - 63 kg. 

România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972, la Constanţa şi în 2009, la Bucureşti.

Etichete: irina lepsa , loredana toma , haltere europene , europene haltere izvorani , toma haltere


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ SA - AFC HERMANNSTADT SIBIU, SUPERLIGA SUPERBET (08.03.2024)
Trei milioane de lire sterline pentru Philip Otele!

Exclusiv Decizia luată de Victor Angelescu, după ce Dan Șucu a anunțat că merge cu galeria la Craiova
sucu
Tottenham a aflat cât trebuie să plătească pentru fundașul ”mai bun decât” Radu Drăgușin
LONDON, ENGLAND - MARCH 16: Radu Dragusin of Tottenham Hotspur during the Premier League match between Fulham FC and Tot
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Citește și
Efectiv i-a mutat nasul cu un singur pumn! Ce s-a întâmplat după. FOTO Imaginile horror au făcut înconjurul lumii
muay-thai8
Știai că cel mai bine plătit sportiv din istorie nu are treabă cu fotbalul, tenisul, baschetul sau F1?
MLB: Spring Training-Chicago White Sox at Los Angeles Dodgers
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Video Exclusiv Călin Goia a spus cum a ajuns trupa Voltaj să lanseze melodia pentru sportivii care vor reprezenta România la JO de la Paris
calin goia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale