jon-jones
A băgat în spital un puști, după care a amenințat cu moartea o altă persoană doar pentru că l-a trezit: ”De ce așa devreme?”
Foto ”Bijuteria” de 10.000.000€ a Bucureștiului: e aproape gata și va fi dată în folosință în acest an
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Super Bowl 53 | New England Patriots și Los Angeles Rams se luptă în cel mai scump meci al planetei

01.02.2019, 13:00

New England Patriots, finalista ediției trecute, și Los Angeles Rams, pentru a patra oară în utltimul act, își vor disputa în acest an trofeul Vince Lombardi, cel mai răvnit titlu în fotbalul american, alias Super Bowl, ajuns la ediția 53.

Super Bowl 53
  • SuperLiga: Voluntari - FCU Craiova, marți, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Dinamo, marți, 19:30, DGS 1

Meciul meciurilor în fotbalul american se va disputa pe 3 februarie, duminică noapte, începând cu ora 01:30 (ora României).

Super Bowl 53 | Ambele finale de conferință decise în prelungiri

Cele două echipe ajunse în marea finală a campionatului NFL au trecut de obstacole importante în finalele de conferință.

În National Football Conference (NFC), Los Angeles Rams, câștigătoarea ediției din 1999, s-a impus pe terenul celor de la New Orleans Saints, cu 26-23, după un field goal reușit în prelungiri de la 57 de yarzi. Aceasta după ce Saints avuseseră primul atac, însă pasatorul (quarteback-ul) Drew Brees s-a vazut blocat la a treia tentativă.

În cealaltă semifinală, meciul dintre Kansas City Chiefs și New England Patriots, de cinci ori campioană (2001, 2003, 2004, 2014, 2016), s-a disputat în condiții speciale, în aer liber la o temperatură de șapte grade sub zero.


O încleștare teribilă între cele mai bune echipe din American Football Conference (AFC), un meci pe care Patriots l-au câștigat de asemenea în prelungiri, calificandu-se pentru a 9-a oară în Super Bowl.

Super Bowl 53 | Tom Brady, omul recordurilor

Superbowl-ul din acest an este și un duel între experiență și tinerețe când vine vorba despre cei doi conducători de joc. Tom Brady, de la New England Patriots, este omul care are deja 5 inele de campion, cele mai multe pe care le are un jucător de pe această poziție, după ce i-a depășit pe legendarii Terry Bradshaw și Joe Montana. De asemenea Brady este și omul cu cele mai multe starturi într-un Superbowl, 8 pănă acum, și cele mai multe victorii, 5.

Nu doar în topul celor mai multe finale pierdute intră fostul jucător al lui Michigan Wolverines, ci și în ierarhia celor mai mule înfrângeri. Brady are 3 finale pierdute, două în fața lui New York Giants și una cu Philadelphia Eagles. Singurul conducător de joc cu mai multe finale pierdute este Jim Kelly, de la Buffalo Bills, cu 4 consecutive.

Tom Brady are și cele mai multe titluri de cel mai valoros jucător al finalei, primind această distincție de 4 ori, cu una mai mult decât Joe Montana. Jucătorul care în august va împlini 42 de ani are și 14 selecții în Pro Bowl, cele mai multe din NFL, iar la acest capitol mai poate fi depășit doar de Drew Brees (New Orleans Saints) sau Larry Fitzgerald (Arizona Cardinals), ambii încă în activitate. De două ori în carieră a fost declarat cel mai bun jucător ofensiv al Ligii, în 2007 și 2010.

Tom Brady este și lider la un alt capitol, și anume cel mai mare număr de jocuri câștigate de un conducător, 232.

De cealaltă parte va fi Jared Goff. Absolvent al universității Berkeley din California, Goff a fost draftat de Los Angeles Rams în prima rundă în 2016, cu prima opțiune. Acesta este singurul capitol la care pănă acum îl depășește pe Brady, având în vedere că acesta a fost draftat în 2000 în runda a 6-a, cu opțiunea 199.

În momentul în care Brady câștiga Superbowl-ul sezonului 2001, Goff avea doar 7 ani.

Super Bowl 53 | Maroon 5, la prima apariție în Super Bowl

Băieții de la Maroon 5 vor fi headlinerii show-ului muzical din pauza finalei de fotbal american, care se va disputa în Atlanta. Va fi prima apariție a formației la acest eveniment sportiv, care este o adevărată „sărbătoare națională” în America. De asemenea, recitalul va fi și un vis devenit realitate pentru băieți, care și-au exprimat în mai multe rânduri dorința de a apărea în Pepsi Halftime Show.

La 74 de ani, cântăreaţa de soul Gladys Knight va fi intona imnul SUA la începutul meciului.

Super Bowl 53 | Rihanna a refuzat să susțină recitalul din pauză

Cântăreaţa Rihanna ar fi refuzat să susţină recitalul din pauza finalei Super Bowl 53, în semn de solidaritate cu jucătorul Colin Kaepernick, fost quarterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers. El a devenit cunoscut în SUA după ce a pus genunchiul în pământ în 2016, în timpul imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Cazul a provocat mânia președintelui Donald Trump, a fanilor şi a ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Donald Trump a considerat gestul lui Kaepernick lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL.
Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.

Super Bowl 53 | 40.000 de oameni au semnat o petiţie ca Maroon 5 să refuze să cânte

Aproximativ 40.000 de oameni au semnat o petiţie ca trupa Maroon 5 să refuze să cânte în timpul pauzei finalei Super Bowl LIII din 3 februarie 2019. Cei care au semnat petiţia cereau trupei să renunţe şi să se alăture lui Colin Kaepernick.

„Kaepernick şi-a riscat cariera pentru că a îngenuncheat pentru egalitate, iar NFL l-a pedepsit”, se arată în petiţie.

„Până ce liga îşi va schimba politica şi va susţine dreptul constituţional al jucătorilor de a protesta, niciun artist nu ar trebui să fie de acord să lucreze cu NFL. Rihanna nu este prima mare artistă care refuză show-ul de la pauza Super Bowl. Jay-Z a refuzat invitaţia de a cânta în 2017 şi chiar a făcut referire la asta în cântecul «Apesh*t» din 2018”, citează NME.

Super Bowl 53 | 10 milioane de dolari costă minutul de publicitate

Cele mai scumpe reclame din lume vor fi difuzate la Super Bowl, finala campionatului de fotbal american. Publicitatea este o parte esenţială a celui mai important eveniment sportiv din Statele Unite.

Înţesate cu vedete, reclamele vor avea, în mare parte, mesaje sociale. În mod surprinzător, preţul lor a rămas neschimbat faţă de editie din 2018.

Super Bowl-ul aduce anual venituri uriaşe pentru toţi cei implicaţi. Astfel, toate preţurile sar pur și simplu în aer în săptămâna dinaintea meciului, iar agitaţia începe de la prima oră. Cel mai ieftin bilet de avion pe ruta către orașul care susține marea finală ajunge în ziua finale la 1000 de dolari.

În 2018, în Minneapollis, pentru o cameră la un hotel decent, s-au plătit în jur de 300 de dolari pe noapte. Nu se termină aici – până și parcarea a devenit o mare afacere, companiile sau micii întreprinzători privaţi care au avut sediul în zona stadionului, oferind locuri de parcare la preţuri între 200 şi 900 de dolari, în funcţie de distanţa faţă de stadion.

10 milioane de dolari costă minutul de publicitate la Super Bowl, cel mai urmărit program de televiziune din Statele Unite.

Etichete: new england patriots , los angeles rams , super bowl 53 , super bowl 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani

Un băiat de 10 ani, din Texas, a mărturisit că a folosit arma bunicului său pentru a împușca mortal...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti11
Mai dur nu se putea! A venit ”nota de plată”, după gestul golănesc fără precedent făcut de un luptător către fata din ring

”Atacantul de 20 de milioane de euro” a semnat cu Rapid, dar a ajuns la FCSB: ”Recunosc. 600.000 de euro”
Screenshot 2024-04-22 at 16.35.01
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Screenshot 2024-04-22 at 18.33.55
Imaginile care schimbă totul! Tehnologia spaniolilor arată că golul lui Yamal din El Clasico trebuia validat
gol-barcelona
Gigi Becali, reacție categorică în cazul lui Mititelu Jr.: ”Am zis: ‘Băi, tată, uite care e treaba, ia ciomagul înapoi”
mititelu-gigi
Recomandările redacției
elias-charalambous
”Gigi Becali ar refuza să ofere o primă pentru titlu?”. Elias Charalambous a rostit doar trei cuvinte

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Trei cluburi uriașe din Europa sunt gata să transfere un titular de la Real Madrid
Manchester City v Real Madrid - UEFA Champions League - Quarter-Final - Second Leg - Etihad Stadium
Citește și
Foto ”Lucrările se apropie de final”. 10.000.000€ investite în Berceni Arena: noua piesă a construcției din București
patinoar3
Foto S-a inaugurat: ”giuvaierul” de 23.000.000€ din România a fost dat oficial în folosință
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
O femeie și-a prins soțul cu amanta, într-o cameră de hotel: „Cum ai îndrăznit?” Imaginile în care îl confruntă sunt virale
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Cine este prietenul care i-a salvat viața lui Adiță Mititelu! „Am uitat să încui ușa de la apartament…”
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Avem primele imagini cu Adrian Mititelu jr., după ce a fost în comă 10 ore! Cum arată acum fiul lui Adrian Mititelu senior
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Arnold Schwarzenegger, despre cum l-a păcălit pe rivalul Sylvester Stallone să apară într-un film dezastruos: "Ai putea fi mai machiavelic de atât?"
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Maghiarii vor veni în România după benzină și motorină. La cât a ajuns litrul în țara vecină
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Complet interzis în România în această perioadă, te trezești cu caz penal și îți confiscă tot
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Mondialul de snooker a început cu un scandal! Cine e jucătorul de top care spune că "miroase urât"
Conor McGregor se întoarce în ring după 3 ani! Când și cu cine este gata să lupte din nou
UFC 202 - Open Workouts

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Raluka, trup de zeiță într-o ținută făcută doar din ațe. Fanii au complimentat-o imediat: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”