Will Still, antrenorul lui Reims / Foto: Profimedia

”Pintilii din Franța” le răspunde criticilor: ”La 30 de ani, a avea Licența Pro este foarte complicat”

articol scris de Digi Sport
18.03.2023, 17:22
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Will Still (30 de ani), antrenorul lui Reims și cunoscut ca ”Pintilii din Franța” în România, le-a dat replica contestatarilor săi.

Will Still: ”Evident că diplomele sunt importante”

Acuzat că antrenează fără să dețină Licența Pro, Will Still îi anunță pe contestatari că nu avea cu să-și ia toate diplomele până acum, întrucât procesul este unul îndelungat.

Este un mit care trebuie distrus pentru că avem diplome, fie că este vorba de Didier Digard (n.r. antrenorul OGC Nice) sau de mine. Avem cele mai importante diplome posibile sau care puteau fi luate până acum.

Repet, la 30 de ani, a avea Licenţa Pro este foarte complicat. Nu aş fi putut să o fac înainte pentru că am doar vârsta pe care o am. Evident că diplomele sunt importante şi nu sunt doar un tocilar care a jucat Football Manager, este total fals”, a spus Will Still, în cadrul unei conferințe.

Will Still nu are licență, iar astfel francezii plătesc o amendă de 25.000 de euro pe meci pentru ca englezul cu origini belgiene să poată sta pe bancă.

În prezent, Reims, cu Will Still pe bancă, are 17 meciuri la rând fără înfrânegre  și se află pe locul opt în Ligue 1, cu 43 de puncte. 

Will Still, antrenorul-revelație din Ligue 1

Cariera belgianului a început cu un joc video în care pregătea virtual cele mai tari echipe din lume. Apoi, a fost secund la echipa U18 a celor de la Preston, la doar 18 ani, și și-a urmat visul în Belgia. La 28 de ani, a devenit antrenorul principal al lui Beerschot, în prima ligă belgiană, unde a rezistat 15 meciuri.

Sezonul 2022/2023 l-a început în funcția de antrenor secund la Reims, iar în octombrie a fost ”avansat” pe postul de principal și de atunci echipa sa nu a mai pierdut. 

În acest moment, Will Still este înscris la cursul pentru obținerea Licenței Pro, iar pentru fiecare meci la care el stă pe banca lui Reims, clubul este amendat de către Federația Franceză cu 25.000 de euro. Dar, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în Liga 1, antrenorului nu-i este interzis să dea indicații, să acorde declarații și nu e amenințat că va fi suspendat.

Având în vedere rezultatele înregistrate de Reims sub comanda belgianului, clubul acceptă bucuros situația: ”Suntem gata să investim în cariera ta, atâta vreme cât continui să câștigi”, au spus reprezentanții lui Reims, potrivit GiveMeSport.

Etichete: reims , will still , pintilii din franta , will still reims


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în desfășurarea războiului, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Kievului astfel de rachete cu rază lungă de acţiune. Primele ATACMS-uri au fost deja livrate în secret şi folosite de armata ucraineană mai devreme luna aceasta.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Foto Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"

Live Video&Text Hermannstadt - Petrolul 1-0, ACUM pe Digi Sport 1. Sibienii deschid scorul în finalul reprizei

Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern

Citeşte şi

Răsturnare de situație: Mbappe a luat decizia finală, la câteva zile după venirea lui Messi. O nouă lovitură de proporții

Francezii nu-l iartă! Leo Messi nu știa că e filmat: ce a făcut la golul lui Icardi și reacția dură a presei din Hexagon

PEROZPlină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic

FILM NOWLogodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”

Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă citeşte ştirea pe Prosport.ro

Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA? citeşte ştirea pe ziare.com

Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”

Digi World

Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”