În afara geografiei

19.06.2013, 10:31
Alexandru Ghiurcau-1-1

E un peisaj searbăd. Dar există stadion și, mai mult, există şi echipă cu licenţă în Liga 1! Bătrânii din oraș îţi vor spune că se poate lua titlul aici. Temwanjera ştie cel mai bine, doar a fost aproape de el.

La Vaslui se petrece un fenomen ciudat. Contrar spiritului competiţiei, aici chiar sunt bani! Care nu par să mai merite investiţi, e drept, dar totuşi disponibili. O activitate păguboasă poate dezamăgi cumplit un afacerist, suficient cât să-l îndepărteze de fenomenul pierzător. Dar asta înseamnă oare că Adrian Porumboiu se va vindeca de “microbul” fotbalului? Înclin să cred că nu.

Cam urecheaţi de părintele clubului pentru că nu învaţă bine, jucătorii rămân uniţi. Asta chiar dacă jumătate dintre ei sunt străini şi nu prea vorbesc aceeaşi limbă. În afara geografiei înseamnă, iată, cu totul altceva. Vorbim despre un club ieşit demult în afara graniţelor, cu multe contacte, care a reuşit să aducă în România jucători titulari din Serie A şi Primera Division. Vorbim despre Adailton sau Campano, la care îl adăugăm și pe Wesley, un pic mai sus decât orice nume a importat vreodată o echipă din România.

În curtea şefului Porumboiu, lucrurile se fac într-un fel mai diferit. Ţinutul oferă episoade parcă rupte din western-uri. Antrenorii vin, antrenorii pleacă, jucătorii vin, jucătorii pleacă. Dar visul unui titlu rămâne acolo. În afara geografiei, lucurile se fac în linişte. Evident, chiar şi îndepărtarea cinică a unui staff promiţător, într-un moment în care, culmea, competiția internă pare destul de abordabilă.

Aşadar, la Vaslui se aplică acum metodologie nemţească! Fenomenul "Reghecampf - Neubert", asociat poate cu finala Bayern – Dortmund, poate duce la idei inovatoare. A venit un antrenor din liga a doua germană, ceea ce poate fi cât de cât liniştitor. Braunschweig, Kaiserslautern sau FC Koln ar face deranj mare în România, deci metodele de acolo n-au cum să fie tocmai rele.

Apoi, la Vaslui se mai întâmplă ceva curios. Deşi slăbit, lotul prezintă garanţii pe care puţine echipe le au, în frunte cu "perla" Sânmărtean. Plus Antal, Celeban şi Varela şi o mână de puşti care vor mult. S-a întors din Italia un talent promițător, Himcinschi, iar şansele sunt ca FC Vaslui să mai cumpere în această vară cel puţin un jucător interesant. În afara geografiei, problemele casnice sunt cu totul altele decât în alte părţi. E drept, nu vorbim despre cea mai frumoasă și liniștită familie din Liga 1, dar este cu siguranță cea care suferă cel mai puțin de foame. Iar campionatul nu se poate câștiga pe burta goală.

De același autor
Citeşte alte articole de Alexandru Ghiurcau
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 19:30 LIVE Digi Sport Special
  • 20:30 Etapa 5 Superliga: Farul Constanta-CFR Cluj
  • 21:15 LIVE Digi Sport Special
  • 21:30 Etapa 5 Superliga: Farul Constanta-CFR Cluj
  • 22:30 LIVE Digi Sport Special
  • 23:45 LIVE Super Avancronica
  • 19:30 LIVE Digi Sport Special
  • 20:30 Etapa 5 Superliga: FCSB-Rapid
  • Vezi tot programul
  • liga digisport

    MEDIA: Liga Digisport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • botosani

    FOTBAL: Hermannstadt - FC Botoșani, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Farul - CFR Cluj, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Juventusâ& x80;& x99;s Adrien Rabiot portrait in action during Hellas Verona FC vs Juventus FC, Italian soccer Serie A

    FOTBAL: Cagliari - Juventus, ora 21:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Video Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!

UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media