Argumentul lui Wenger

16.10.2013, 12:08
bogdan-socol

Am aşteptat ceva timp să văd evoluţiile lui Mesut Ozil la Arsenal înainte de a răspunde solicitării cuiva pe blogul Digi Sport de a scrie despre plecarea germanului de la Real Madrid. A surprins, în primul rând, despărţirea lui Ozil de gruparea de pe Santiago Bernabeu, iar în al doilea rând, suma plătită de "tunari", 50 de milioane de euro, un record absolut în istoria clubului. Chiar Santi Cazorla s-a declarat uimit nu doar că germanul a semnat cu Arsenal, dar şi că Realul i-a permis să plece. Practic, mijlocaşul de 24 de ani reprezintă prima achiziţie majoră a lui Arsene Wenger de la ultimul titlu cucerit în Premier League, în 2004.

Supranumit "Zidane al Germaniei" de presa madrilenă în momentul sosirii la Madrid în 2010 de la Werder Bremen pentru 15 milioane de euro, Mesut Ozil s-a dovedit un magician rafinat, care şi-a servit coechipierii cu 47 de pase decisive în trei sezoane. Din acest punct de vedere, Ozil a fost liderul assist-urilor din Primera Division, devansându-l şi pe Lionel Messi, însă, foarte rar, el a strălucit cu adevărat în partidele decisive contra marilor cluburi. Sfârşitul erei Mourinho la Real a dus la câteva schimbări în rândul "galacticilor", iar germanul a fost unul din cei care au avut de suferit. O dată cu sosirea lui Isco, Ozil şi-a pierdut locul în axul central şi a fost trecut în flanc, unde nu a dat randamentul aşteptat. Imediat, a ajuns şi pe banca de rezerve, iar soarta sa la Real a fost pecetluită o dată cu mega-transferul lui Gareth Bale. Ideea de a deveni rezervă cu un an înaintea Mondialului din Brazilia nu i-a surâs deloc, iar imediat a găsit o echipă care să-i garanteze un loc de titular. Asta spre nemulţumirea lui Cristiano Ronaldo, care-şi pierdea principalul furnizor de baloane (37 de pase decisive în trei ani) şi totodată coechipierul care-i simţea cel mai bine mişcările în teren.

Motivele plecării lui Mesut Ozil nu ţin doar de latura sportivă. În primul rând, comportamentul său i-a prejudiciat imaginea ireversibil, iar lipsa unei igiene a vieţii a stopat dezvoltarea sa la Madrid. Numeroasele escapade amoroase, incluzând aici şi nenumărate curse Madrid-Milano fără acordul staff-ului tehnic pentru a se întâlni cu Aida Yespica, o fostă Miss Venezuela, l-au tras în jos.

Pe de altă parte, Ozil a intrat în istoria grupării blanco drept cel mai scump jucător vândut vreodată şi s-a dovedit o adevărată afacere marca Florentino Perez. Problemele au apărut când Mustapha Ozil, tatăl şi agentul său în acelaşi timp, a solicitat o creştere substanţială a salariului lui Mesut, de la 5 milioane de euro anual la 8,5 milioane, ceea ce l-ar fi transformat în al doilea cel mai bine plătit jucător al clubului, după Cristiano Ronaldo. A fost o cerere inacceptabilă pentru conducătorii Realului, astfel că s-a ajuns la despărţire.

Pierderea Madridului a devenit câştigul lui Arsenal. Criticat de fani pentru că nu transferă superstaruri şi se axează doar pe promovarea puştilor-minune, Arsene Wenger are, în sfârşit, un argument solid în tentativa de a readuce zilele de glorie pe Emirates. Ozil s-a integrat perfect la Arsenal, debutând cu un assist în meciul cu Sunderland, iar în etapa a doua din Champions League a marcat primul său gol în tricoul londonezilor împotriva lui Napoli. Acum, trupa lui Wenger este lider în Anglia şi în Liga Campionilor, iar trofeele nu mai par doar un vis interzis pentru managerul alsacian. 

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 19:30 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • 21:15 LIVE Fotbal Club
  • 21:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media