Revelionul din miezul verii

10.06.2015, 13:39
0-copa-america-2015

Revelionul fotbalului spectacol este pe cale să își atingă apogeul în această vară, când vom asista în exclusivitate pe Digi Sport la ceea ce promite să fie cea mai bună ediție a Copei America din istorie. Argumentele sunt destule să ne așteptăm la un turneu memorabil în Chile.

Echipele din America Latină vin după un Campionat Mondial de excepție: Argentina a jucat finala, Brazilia a prins careul de ași, Columbia a ajuns până în sferturi, iar Chile și Mexicul au depășit faza grupelor. Niciodată nu s-a mai întâmplat ca toate naționalele sud-americane să aibă in corpore trasee așa lungi la Cupa Mondială. În plus, Peru și Venezuela au surprins la precedenta ediție a Copei America, unde au ocupat locurile trei, respectiv patru. Dincolo de aceste echipe, Ecuadorul, Bolivia, Paraguayul și Jamaica, invitată în premieră la Copa America, promit să producă și ele surprize dintre cele mai mari.

În plus, principalele staruri de la Copa America sunt în vârf de formă. Lionel Messi, Neymar, Edinson Cavani, Arturo Vidal, Thiago Silva, Carlos Tevez, James Rodriguez, Kun Aguero sau Carlos Bacca vin după un sezon de vis la echipele lor de club, în timp ce Radamel Falcao vrea un come-back în forță după ce a ratat Mondialul de anul trecut din cauza unei accidentări.
Deși majoritatea consideră că Argentina este marea favorită, poate datorită factorului Messi, eu aș miza pe Columbia, o națională care a strălucit cum nu a mai făcut-o vreodată la Cupa Mondială din 2014, și pe țara gazdă, Chile. În fața propriilor fani, cea mai bună generație de jucători din istorie poate cuceri trofeul în premieră pentru Chile. Într-o echipă cu Claudio Bravo, Vidal, Medel și Alexis, singura problemă ar putea fi legată de gestionarea presiunii terenului propriu: va reprezenta un beneficiu sau un dezavantaj?

Marea absență a turneului este, fără îndoială, Luis Suarez, suspendat pentru acel gest stupid din Brazilia de anul trecut, când l-a mușcat de umăr pe Chiellini. Altfel, va fi interesant cum își va putea apăra Uruguayul Copa America fără principalul său atacant, dar și ce figură va face Brazilia în prima competiție oficială după eliminarea traumatică de la Mondial. Carlos Dunga a revenit pe banca Selecao cu scopul de a-i reda strălucirea, dar nu știu cum va reuși cât timp l-a omis pe Lucas Moura, care tocmai a încheiat cel mai bun sezon al său la PSG, și a convocat un jucător de la Shandong Luneng și unul de la Al-Ahli. Mai este de văzut dacă Argentina va reuși să bifeze primul său trofeu după 22 de ani de secetă și așteptări în van, însă întrebările vor dispărea pe 11 iunie, la ora 2:30, când începe primul meci al turneului, Chile - Ecuador, în direct pe Digi Sport 1!

Să fie spectacol!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • 09:20 Stirile Digi Sport
  • 09:40 Stirile Digi Sport
  • 10:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 10:30 LIVE Digi Sport Matinal
  • 12:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 12:30 Etapa 5 Liga a 2-a: Corvinul Hunedoara-Mioveni
  • 13:15 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Foto Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei

bianca-censori

Foto Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”

Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media