Un Mondial aparte

17.06.2014, 22:26
bogdan-socol

Nu știu alții cum sunt și ce cred, însă mie, unul, îmi place acest Mondial! Știu că sunt în continuare mari probleme în privința organizării, deși competiția a început de aproape o săptămână, că zilnic sunt proteste împotriva corupției din Brazilia și că sunt multe locuri neocupate în tribune, dar de aici, de la București, din perspectivă personală, pare o reușită.

Este un turneu final care nu m-a lăsat nicio clipă să mă plictisesc sau să ațipesc în fotoliu, în ciuda orelor târzii de desfășurare a unor partide, cum s-a mai întâmplat la alte ediții de Mundial sau de Europene.

Poate că, ajunse pe tărâmul fotbalului-spectacol în stare pură, unde estetica eșecului este mai presus decât șiretenia tactică ce aduce victorii, echipele naționale au lăsat deoparte teama și tracul inerente la debut și au oferit reprezentații încântătoare. Așa a fost posibil să avem, până acum, cel puțin, cel mai ofensiv turneu final din ultimii 56 de ani, după unele meciuri memorabile.

În Brazilia, am redescoperit farmecul special al Cupei Mondiale și parfumul unic ce învăluie turnirul suprem al fotbalului. Sunt senzații care revin și pe care nu le-am mai trăit de la primul meu Mundia, Italia '90.

Atunci, pentru prima dată în viață, mâncam fotbal pe pâine în fiecare zi și mă bucurăm enorm la fiecare jucător nou descoperit în surprizele Cincin sau Ulker Final, corespondentul autocolantelor Panini de astăzi. Până la urmă, fiecare Mondial te face să simți din nou gustul copilăriei, iar turneul final din Brazilia accentuează această senzație extrem de plăcută.

Am apreciat nonșalanța Olandei, surpriza imensă numită Costa Rica, spiritul Germaniei, explozia Franței lui Benzema și exuberanța Italiei lui Prandelli. Cred că și de acum încolo, acest Mondial nu o să dezamăgească.

P.S.: Un plus și pentru tehnologia video implementată cu ocazia acestui turneu final în cazurile când nimeni nu se poate pronunța exact dacă mingea a depășit linia porții sau nu. Așa a fost posibil să fie validat autogolul lui Valladares în meciul Franța-Honduras 3-0, care, altfel, mai mult ca sigur nu ar fi fost acordat. Este un mare câștig pentru viitorul și sănătatea fotbalului!

De același autor
Citeşte alte articole de Bogdan Socol
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

  • 06:00 Digi Sport Special
  • 07:00 Stirile Digi Sport
  • 07:20 Stirile Digi Sport
  • 07:40 Stirile Digi Sport
  • 08:00 Stirile Digi Sport
  • 08:20 Stirile Digi Sport
  • 08:40 Stirile Digi Sport
  • 09:00 Stirile Digi Sport
  • Vezi tot programul
  • digi sport matinal colaj

    MEDIA: Digi Sport Matinal, ora 10:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Logo Liga 2 / Foto: FRF.ro

    FOTBAL: Corvinul Hunedoara - Mioveni, ora 12:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FC VOLUNTARI-CSM POLITEHNICA IASI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (7.11.2020)

    FOTBAL: Politehnica Iași - Voluntari, ora 15:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA FOTBAL CLUB SA - SC DINAMO 1948 SA, SUPERLIGA SUPERBET (02.02.2024)

    FOTBAL: FCU 1948 Craiova - Dinamo, ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (5.11.2023)

    FOTBAL: FCSB - Rapid, ora 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, ora 22:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

lunin

Foto Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB

WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47

Foto Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei

bianca-censori

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media