Ce trebuie sa facă Vlad Chiricheş

28.06.2012, 16:06
dan filoti-1

Pentru noi informația venită din Spania, cum că Vlad Chiricheș ar fi pe lista scurtă a Barcei, bate semifinala în care țara cu pricina a eliminat Portugalia, ajungând astfel în finala Campionatului European. După ce a fost la un pas de campionatul italian și patronul nu îl dădea nici pe zeci de milioane, acum fundașul despre care acum un an pe vremea aceasta nimeni nu știa nimic este nici mai mult, nici mai puțin decât în antivestiarul celei mai în vogă echipă a lumii. Ghilimele sunt incluse.

Chiricheș pare unul din jucătorii altfel în campionatul românesc. Din punct de vedere fotbalistic, capitol la care se dovedește capabil să acumuleze, să crească pînă acum, de la sezon la sezon, dar nu numai. Am avut ocazia să dialoghez de câteva ori cu el și de aceea cred că toate aceste știri pompoase care trec pe lângă el, nu îi vor afecta concentrarea, nu îl vor face să își piardă capul. Fără a i se putea contesta valoarea, el este umflat acum. E logic că din partea clubului la care joacă și eventual a impresarilor există interesul de a-i fi crescută cota, e natural ca toate canalele de comunicare să se repeadă asupra acestei știri și să o întoarcă pe toate părțile. “Noul Puyol”. Oricum am da-o sună ridicol ca naiba. Și aduceam mai devreme în discuție firescul în modul în care presa tratează informația, deoarece pur și simplu ne lipsesc astfel de știri. Suntem avizi nu atât de senzațional, cât de ceva, orice cu caracter pozitiv. Suntem cu toții saturați de scandalurile ieftine, de șmecherii, de interpretări în funcție de interese a regulamentelor și de cotidianul acesta insalubru și irespirabil în care ne-am complăcut.

De aceea Chiricheș la Barca, oricât de fantezist sună, poate fi interpretată și ca o gură de aer proaspăt în peisajul descris mai sus. Reversul ar fi că Vlad s-ar putea îneca. Aerul ăsta e foarte tare pentru el. Am mai văzut exemple de supraevaluare care au dăunat grav performanței. Colegul său de linie Florin Gardoș e un exemplu viu. Sper să nu o facă. Să trateze știrea amuzat-detașat, cu un soi de autoironie, să își spună ceva de genul: “Ar fi super ca într-o zi să ajung acolo, în fotbalul mare, c-o fi Milan sau Barcelona dar mai am enorm de muncit”. Altfel, nu cred că la momentul actual Chiricheș șiBarcelonapot sta în aceeași propoziție fără a stârni zâmbete neîncrezătoare.

Despre prima semifinală a Europeanului? Dezamăgire e cuvântul care defineșe cel mai bine starea trăită. Dezamăgire pentru fotbalul pauper arătat de cele două echipe și mai ales dezamăgire pentru deznodământ, întrucât Portugalia era favorita mea la acest Euro. Acum, poate trece Italia de Germania și va fi o finală italo-spaniolă, înaintea căreia prietenul Vlad Chiricheș să spună: “Voi juca în campionatul țării care va lua Europeanul”. Cu toate că, până diseară nu ar fi exclus să apară și o ofertă de la Bayern și în cazul ăsta la Varșovia poate să bată oricine.

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

  • 17:00 LIVE Stirile Digi Sport
  • 17:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 18:15 LIVE Stirile Digi Sport
  • 18:30 Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
  • 19:30 LIVE Fotbal Club
  • 20:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • 21:15 LIVE Fotbal Club
  • 21:30 Etapa 2 Superliga: Sepsi Sfantu Gheorghe-CFR Cluj
  • Vezi tot programul
  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, ora 15:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (9.12.2023)

    FOTBAL: FC Voluntari - FC Hermannstadt, 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, ora 19:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (2.03.2024)

    FOTBAL: Sepsi - CFR Cluj, 20:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1

  • profimedia-0772399711

    BASCHET: Real Madrid - Steaua Roșie Belgrad, 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

Exclusiv OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor

Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare

Dani Alves is released on bail from Can Brians jail

Foto Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală

Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media