Jurnal de autoizolare : Alibec, alergătorul solitar de pe plajă

23.03.2020, 16:46
denis alibec 3

Denis Alibec, vedeta Astrei și unul dintre cei mai în vogă fotbaliști din campionatul intern, își împarte timpul între activitățile cu familia și scurte reprize de alergat la malul mării în Mangalia după ce campionatul intern a fost suspendat din cauza epidemiei de COVID-19.

Trăim o perioadă în care, dacă ne întreba cineva, acum două luni pe vremea asta, ne gândeam că vom vorbi și vom scrie despre barajul cu Islanda la fotbal, despre dubla cu PSG la handbal masculin, despre turneul preolimpic al naționalei de fete, despre tenis și Simona, despre pregătirile sportivilor noștri pentru JO. Dar nu putem face asta. Așteptăm. E tot ce ne-a rămas, reinventându-ne ritmul vieții.

Totul s-a oprit în loc. Nimic nu mai e la fel. Știu că știți pentru că o simțiți pe propria piele. Cu toate acestea, viața merge înainte și cu toții sperăm că în curând ne vom întoarce la ceea ce am numi normalitate. Viața de dinaintea acestui crunt și nevăzut, dar teribil de simțit virus. Unul și mai puternic decât microbul numit sport, ori fotbal.

Oamenii stau în case, alături de cei mai dragi. Se gândesc, reflectează, analizează, își fac planuri. Important e și cu ce vom rămâne după toată această nebunie, dar ține de fiecare în parte, asta. Siteul digisport.ro își propune un jurnal de izolare. Vorbim cu și despre cei pe care eram obișnuiți să îi vedem zilnic pe teren, la antrenamente, în meciuri, la emisiuni. Ne e dor unora de ceilalți și poate citind despre ei, ne va fi tuturor mai ușor.

Cățelul lui Alibec a devenit indisponibil de la alergat

Denis Alibec de exemplu e "autoizolat" acasă, la Mangalia. În cea mai mare parte a timpului stă în casă. Filmele constituie o activitate importantă, dar nu ignoră nici jocurile pe calculator. Zâmbește în momentul în care îi spun că acum poate să se joace "în legalitate", știute fiind discuțiile legate de faptul că în perioada FCSB era acuzat că pierde timpul cu astfel de lucruri, în loc să își dedice timpul fotbalului. "

Îmi petrec cea mai mare parte a zilei cu familia. Știu că sună exact ca în mesajele de interes public, dar chiar asta fac. Limitez ieșirile și interacțiunea cât de mult pot. De fapt, de interacționat nu o fac cu nimeni în afara celor din familie".

Setul de măsuri anunţat duminică seară l-a găsit pe Denis într-o perioadă în care descoperise utilitatea și chiar plăcerea mersului la sală. Lucru evident și prin evoluțiile lui în meciurile din 2020. "Am zilnic program de exerciții fizice și îl respect cu strictețe", spune Denis. Mai mult, beneficiind și de proximitatea plajei, iese la alergare: "Chiar acum m-am întors. E pustiu, nimeni nu era, dar trebuie să recunosc că a fost cam frig".

Lui Denis Alibec îi e dor de toată rutina zilnică a fotbalistului

Alergatul pe plajă a făcut și...victime colaterale. "Până acum am luat cu mine și cățelul, dar nu voi mai putea face asta de acum". Motivul este legat de o împingere a limitelor dincolo de zona de confort a patrupedului: "A făcut febră musculară la... lăbuțe. E indisponibil o perioadă", glumește Denis.

Cel care mărturisește în finalul scurtului dialog că simte acut lipsa fotbalului: "Mi-e dor tare! De orice ține de rutina unui antrenament, de meciuri, de dat din mâini... de preparatorul fizic. Va trece și această perioadă. Important e să o trecem cu bine, dar depinde de fiecare dintre noi să reușim asta. Alături de cei dragi stăm conectați la știrile din țară și din lume și ne rugăm să se termine toată nebunia asta".

De același autor
Citeşte alte articole de Dan Filoti
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

  • 10:00 Stirile Digi Sport
  • 10:15 Liga Digi Sport
  • 11:00 Stirile Digi Sport
  • 11:15 Fotbal Club
  • 12:00 Stirile Digi Sport
  • 12:15 Liga Digi Sport
  • 13:00 Stirile Digi Sport
  • 13:15 Fotbal Club
  • Vezi tot programul
  • FOTBAL:FARUL CONSTANTA-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (12.02.2024)

    MEDIA: Rezumatele Etapei 1 Play-Off/ Play-Out, 14:15, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • liga-digisport-1

    MEDIA: Liga Digi Sport, 15:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • fotbal european

    MEDIA: Fotbal European, 17:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Chemnitz, Deutschland 15. November 2023: FIBA Europe Cup - 2023/2024 - Niners Chemnitz vs. Spojnia Stargrad Im Bild: Bas

    BASCHET: CSM Târgu Mureș - Dinamo, 17:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 3

  • fotbal-club

    MEDIA: Fotbal Club, 19:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Digi-Sport-Special

    MEDIA: Digi Sport Special, 21:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

  • Vezi tot programul

Sondajul zilei

Top Articole

”500 de euro ca să bem o cafea”. La 30 de ani, s-a lăsat de fotbal și câștigă o ”avere”: ”Nicio lună fără 5 cifre în cont”

miguel-guerrero8

Corneliu Vadim Tudor l-a văzut pe Bogdan Stelea și a spus un cuvânt care a rămas în istoria fotbalului românesc

vadim-stelea-digisport

Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

popescu mutu

Simona Halep nu a mai stat pe gânduri și a luat decizia în privința lui Patrick Mouratoglou

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media